Pek rastlamadım ben bu tür şeylere tekrar aynı kişiyle evlense bile kesin arada çocuk olmuş oluyordur
Cevabın nedir?
+1 yılOlabilir ergenlikte herkes hata yapar veya ayrılikta çiftler birbirlerini sevdiklerini anlarlar hatalarını düzeltirler bence daha iyi olur
35 Yorumla
Soran+1 yılİşki aileler ayırdığı için tekrar bir araya gelmesini engelleyen olmadın brn eşimden kötü annesi ve babası yüzünden ayrıldım beni ezmelerine müsade etti çok pişman olsun istiyorum ama erkek milleti elimizin kiri diyorlar
- +1 yıl
Evini ayırsın olabilir böyle erkeklerin evlenmesi yasaklansa dünyada herşey Güzel olur kılıbık kadına değer vermeyen adamlar bunlardan baba olmaz
Soran+1 yılAyırmıyor evi ailesinden korkuyor bence
- +1 yıl
Böyle bir erkek bana denkgelse gebertirim erkek olamamış evlenmiş abim tam evlenilecek yiğit dik duruşlu kültürlü bir adam ama kısmet işte böyle adam bekar böyle kılıbıklar evleniyor Allah yardımcın olsun bacım
Soran+1 yılAmin bolandık işte sonuç bu insanın çok zoruna gidiyor
En İyi Cevaplar
+1 yılvar mesela benim eniştem :D inatlarından dolayı boşandılar ve sonra tekrar evlendiler şu an çok mutlular allah bozmasın
27 Yorumla
Soran+1 yılNe inadı yaptılar
- +1 yıl
orasını çok bilmiyorum yani zaten bir anda duyuldu boşanma haberi ama ikisi de çok inatçıydı bir kavgaya başladıklarında inatlarından dolayı ikisi de asla alttan alan taraf olmazdı :D
Soran+1 yılPeki aileler nasıl karşıladı kavgalı oldular mı sizinle konuşuyor muydu enişten
- +1 yıl
eniştem hiçbir zaman bizimle irtibatı kesmedi kendi ailesiyle falan da sorun olmadı ve hepimiz hoş karşıladık zaten birbirlerini çok severek evlendiklerini biliyorduk eniştem boşandıktan sonra bizim ailemiz hakkında en ufak kötü bir şey demedi bu yüzden yeniden bir araya geldiklerinde saygı duymaktan başka bir şey yapmadık
Soran+1 yılYok canım benim eşim ailemle hiç konuşmadı kötü söz söylemedi ama konulmadı kendisi çok yobaz biriydi zaten
- +1 yıl
senin kararın, senin seçimlerin ve buna kimsenin karışacağını düşünmüyorum -ki karışamaz zaten. senin hayatın çünkü bu. kimin ne dediği umurunda olmamalı
Soran+1 yılAhh canım ah bir insanda vicdan olmalı herşeyden önce
Aile & Toplum konusunda 1,2b cevap paylaştı. filmlerde olan birşey gerçek hayatta kolayıyla olmaz yitirilen saygı geri gelmez
129 Yorumla
Soran+1 yılBazen ayrılma sebrbi ailelerde olaniliyor ama
Soran+1 yılEşimle aramızda hep bir anne baba mevzusu vardı geçimsiz laf sokan kocasınıda üzerime salan boş boğaz bir kaynana önceleri hak veren eşim son 1 2 ay beni suçlamaya başladı srbebide annesinin numaraları kötü konuşunca eşim bende terk ettim evi. Boşandık çok sürünsün istiyorum eşim vicdan azabı çeksin kız adımı dula çıkardı onun yüzünden hayatım mahvoldu
Soran+1 yılNiye ego beni evden kovdu ailesi yüzünden yuvasını dağıtan ailesi hemde pişman olmasını istemem suç mu
Soran+1 yılEşim çok ama çok ağır sözler söyleyen bir erkek bçrden senden nefret ediyorum seni sevmiyorum defol diyen biri dsha sonra ben altındsn kalkamıyorum ve özür dilerdi beni üzmek için yapıyor yani brn ona rapmen kendisine ağır söz kullanmam ama bu son ayrılmamızda kalbimi çok kırdı boşandık
Soran+1 yılÖylr evet ama brn krndisine güvdndim bir yuva kurdum ailesinin yanlışlarını bile bile brnim ailrmden bşr tane diyip bana yüklendi haksız yere dik durması yuvasını koruması gerekti çok yanlış tanımışım
Soran+1 yılÇok üzgünüm kardeşim güzrl ağrı başlı bir bayanım talibim olur tm brnde biliyorum ama iyilik varken neden kötülük oluyor biz evlenmişiz bir kere gözü dışarda bir kızda değilim tek istediğim yuvamızda mutlu olmaktı
Soran+1 yılAllah razı olsun kötü biri olsam inan derim anlaşamıyorduk diye ama ailesi bana karşı kinlendi buda bende suç aradı evde küstü yanlız bırakıp gitti çok ağlattı zorda bıraktı mecbur bıraktı beni
- +1 yıl
zamanla bu sıkıntılı halini atlatacaksın tabi aklına geldikçe için sızlayacak ama bununla yaşamayı öğreneceksin körükörüne sevmek yerine sevgini mantığınla desteklemeyi öğreneceksin bir nusubet bin nasiattan iyidir derler ya ağırda olsa bir tecrübe edinmiş oldun bende ilk boşanmamdan sonra kendimi dış dünyaya kapatmıştım 4-5 ay sürmüştü
Soran+1 yılEminim eşim ve ailesi benim ve ailemin çektiğini çekmiyorlar bir insan hayatı bu kadar ucuz onlar için
Soran+1 yılİnsan olsalar inan gene çabalarım ders olsa kendilerine. sevmeyi bilmiyor eşim evliliği beceremiyor bu durumds beni yıkıyor hatalarını görmüyor ailem destekçi çok şükür
Soran+1 yılYok çocuk
Soran+1 yılBayanlar erkekler kadar çabuk atlatamıyor işte neden bu kadar bağlanıyoruz duygusalız :(
Soran+1 yılYeni 1 hafta oldu boşandık ama 2 buçuk aydır ayrı evlerdeyiz
Soran+1 yılUmarım :(
Soran+1 yılÖyle yapıcam zaten teşekkür ederim
+1 yılEvlenip pişman olan çok da boşanıp pişman olan görmedim hiç.
34 Yorumla
Soran+1 yılBazen boşanma sebebi aileler olabiliyor eşler kavga ediyor ve sinirle ayrılıyorlar
- +1 yıl
Valla evlenmek için sebep az da boşanmak için sınırsız sebep var.. sonuçta boşanmıslar ancak belki çocuklar için falan zoraki geri dönüş olabilir
Soran+1 yılİnsanlarla geçinmek zor kimsenin kimseye eyvallahı yok
- +1 yıl
Yapacak bir şey yok devir böyle artık. onun için hep söylüyorum 20 lerde hayatıni cinselliğini doya doya yaşamadan eğitimini kariyerini yapmadan belli maddi manevi yeterliliğe ve doygunluğa ulaßmadan evlilik aptallık
AI Persona’ya Sor
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
2
Cevap
17Cevap
Herkese Merhaba Erkek ve 40 yaşında iki çocuklu bir babayım. Pişmanlık hakkında bir şeyler yazmak paylaşmak sizinle istedim, zira her ilişki farklı her hikaye farklı ancak bazı yanlışlar en azından düzelebilir boşandıktan sonra bile.
Eşim ile 22 yaşında öğrencilik zamanımda tanışmıştım onu çok sevdim ve ilk görüşte aşık oldum ve eşimle 18 yıl bir beraberlik yaşadık. Onu halen seviyorum belki de o da beni halen seviyor bilmiyorum. Ama sevgi neydi ve herşeyin çözümümüydü?
Bu soruların cevaplarını ararken 13 ya da 14 üncü yıllarımızda ailemizde hem çevresel faktörler , gelecek kaygısı , inatlaşmalar vs vs çadırdamalar başladı. Benim kendi gelecek kaydılarım , tekrar kanser kaygılarım , ekonomik kaygılarımın çözümü çoğu zaman ilişkime yansıdı.
Bu yansımalar tabi ki normal olarak gurur ve güven eksikliklerini getirdi ve aynı kaygılarım 18 . yılımızda depreştiğinde artık durum ilerlemez olduğundan ayrıldık. 18 yıl boyunca birisiyle beraber ya da aldatma oldu mu diye soracaklara cevabım samimiyetle HAYIR.
13 üncü ve de 18 nci yıllar arasında bir çok kez boşanma kararı benim tarafımdan alındı ancak uygulayamadık. Şimdi arkadaşlar belki şunu söylüyorsunuz zaten sen istedin hep neden şimdi yazıyorsun diye peki neden pişmansın diye anlatacağım.
Evlilik iki kişi arasında bir tango gibidir ne zaman bu dans halaya dönüşüyor işte o zaman çevresel faktörler ve kanına zehirler akıtılıyor. O senin için iyi değil , seni anlamıyor , çok bencil , sana baskı yapıyor , elini sallasa ellisi , o seni bırakamaz , sen daha iyilerine layiksin bunun gibi şeyler her iki tarafada direk ya da dolaylı bu zehirler inceden veriliyor.
Yakın zaman : Benim yine pandemide işlerim bozulmuş ve kızım rahatsızlanmış bu yüzden epey masraflar ile boğuşuyor kızım ile doktor doktor geziyoruz ve şifa arıyoruz. Hastalık baskısı iş baskısı ve ekonomik baskı beni her geçen gün yıpratıyordu bir çare bulmalıydım. Kaldığım yer ufak bir şehir iş imkanı olan bir yer değildi o yüzden büyük bir şehre gidebilirmiyiz diye düşünüyordum hep ve ahh o beklentiler...
Eşime bazı şeyleri anlatmaya çalıştığımda beni anlamıyor beni sanki dinlemiyor du çünkü o da çalışıyor ve yoruluyordu. Farkımız işinden dolayı daha sosyal (Öğretmen ) ve ben bu sorunlar karşısında içine kapanık birisi olmuştum.
Sonuç olarak değerli olduğumu anlamasını sağlamalıydım bir şeyler yapmalıydım evli idim gidemiyordum oda gelmek istemiyordu ve tabi paralelinde değişik konulardan kavgalar ve üçüncü kişilerin kendince yorumları.
Neticede Kasımda boşandım ve İzmire taşındım. İşimi düzelttim , kızımın derdine dermanı burada bir doktorda buldum ve yazının başında yazdığım kaygılarım için terapiste gittim. Yaklaşık 3 ayrı terapistten toplam 22 seans terapi aldım ve bu terapilerin sadece %20 si evlilik ve ilişki üzerinde idi.
Kendi zihnimi , korkularımı , gelecek kaygılarımın yersiz olduğunu ve başımıza bir şey gelirse o an halletmem gerektiğini olmamış bir hastalık veya olasılığın var olmadan şimdiden çözme sanısından kendimi kurtardım ve ayrıca kendi akraba , ailem ( Anne Baba Kardeş) arkadaşlar ile aramızda ki sınırları net belirledim.
Aradan 10 ay geçti ve ben evimi almış , döşemiş , yeni bir iş sahibi boşandığı eşine yardımcı olabilen bir dul erkek olarak çıktım. Tabi ki boşanmadan sonra ki bu 10 ay içinde eski eşim ile aramızda çok savaşlar oldu ve bitti bu savaşlar çok kırıcı idi her iki taraf için ama ben daha yeni kendi geçmişimi ve kendimi iyileştirmeye çalışıyor karşı taraftan gelen her mesajı her şeyi bir tehdit gibi algılıyor ya savunma ya da saldırı moduna geçiyordum. Daha ilişki kurtarma ya da bunun hakkında ne yapabilirim diye düşüncelerim aslında bu 10 ay içinde yoktu.
11 inci ayda, bu konu ile ilgili bir çalışma başlattım ve konu üzerine biraz ilerledim. Ben peki ne yapmıştım o peki ne yapmıştı , çözümü olabilirmiydi? İlişki düzeyimi analizini yaptım , romantizm konusunu ele aldım , evlilikte heyacan vs vs.
Bu konular EVET bayanların çok istediği şeyler ancak malesef erkekler bunu çoğunlukla bilmiyor.
Şimdi benim pişmanlığım şu ; keşke kendimi zamanında daha iyi eğitebilseymişim ve gereksiz herkesi kaygılara sürüklemeseydim. Şimdi iletişim konusunda halen kendimi geliştirmeye çalışıyorum çünkü iki çocuğum var ve çocuklarımı çok seviyorum. Not : Boşanmış baba iseniz uzaktasınızdır, kafasınızda vesveseler oluyordur bunlardan arının o çocuklarınızın annesi o da her şeyi onların iyiliği için istiyor bunu unutmayın.
Kısacası : Pişmanmıyım EVET pişmanım. Ve aşağıda pişmanlıklarımı yazıyorum.
Pişmanım kendi ailemden beklentiler içerisine girdiğim için
Pişmanım çook önceden ilişkiler üzerine bir terapiye gitmediğim için
Pişmanım daha önce boşanan insanları dinlediğim için
Pişmanım boşanmadan sonra yaptığımız savaşlar için
ve Pişmanım tekrar birlikte olalım demediğim içinn derken evet yaklaşık 2 hafta önce denedim ama RED yedim demek ki neymiş geçte kalınıyormuş. O zaman ne yapıyoruz bu yaşam hikayesinden bir pay çıkarıyoruz.
Sonuç:
1- Çocuklarınız var ise aklınızı başına devşirin.
2- Alkol , şiddet , kumar , bağımlılık , aldatma yok ise konuşun konuşamazsanız ilişki terapistlerine gidin onlar size ödevler , görevler veriyormuş.
3- Kimsenin gazına gelmeyin.
4- Bana kız mı yok bana erkek mi yok gibi gereksiz laftlardan sakının. ( Yaşınız 35+ ise hem erkek için hem kadın için zor bir süreç zira yeni ilişkileriniz olsa bile emin olun o erkeğin ya da kadınında benzer problemleri olacak o yüzden ilk kendi problemlerinizi çözün.
5-Kavga etmeyin, üste çıkmaya çalışmayın. Eğer kavgamı ediyorsunuz peki tamam deyin başka bir odaya gidin ama evden gitmeyin ve bir gün susun o zaten sizi sevdiği için ertesi gün gelip size sarılacak kavgayı ilerletmeye gerek yok.
6- Çocuğunuz var ise kesin ama kesin yarın gidip boşanıyorum demeyin. 3 ay bir süre içinde bir yardım alın bunun altyapısını , ekonomik cetvelini , çocukların durumunu vs vs ölçün tartın biçin ve ona göre boşanın.
7- Boşandıktan sonra rahatlama oluyormu? Evet bir süre bir rahatlama oluyor zira erkek daha verimli çalışıyor ve odaklanıyor hedeflerine kısa sürede ulaşıyor.
8- Türkçe yazılan boşanma ile ilgili makaleler vs çok takılmayın. %80 i boşanmadan sonra sadece yeni ilişki üzerine konuşuyorlar zira ikinci evlilik yapanların %70 + sı tekrar boşanıyor çünkü zihinleri halen kirli.
9- Aynı xpartner ile evlilik konusunda yabancı makaleleri okuyun , ülkemizde bu konu çok ele alınmamış. Genellikle erkekler yeni bir ilişkide aynı sorunların olmayacağını düşündükleri için %83 oranında yeni birisi ile evleniyorlar ve bu evliliklerinden olan çocukları yüzünden çoğuda çevremden biliyorum çok ta görünür bir mutlulukları yok. Bir yazıda diyor ki en iyi ikinci evlilik seçimin ilk eşin olacaktır. Neden? Belki huyunuzu değiştiremeyebilirsiniz ama davranışlarınızı değiştirebilirsiniz. Xpartner ile iyi bir evlilik yapılabilinir mi? EVET yapılabilinir. Peki mutlu olunabilinir mi? EVET.51 Yorumla
Soran+1 yılÖncelikle geçmiş olsun siz bilinçli bir bireysiniz tabi sonradan bunu elde etmişsiniz evlilil sürecinde ya da boşanma sürecinde olsaydı bu daha iyi olurdu ama yapacak bir şey yok umarım kendinizi affeder yolunuzda devam edersiniz
+1 yılVar bence bir çok kişi maddi konularda sıkıntı yaşadığından boşanabiliyor ya da bir tarafın sorumusuzluğu nedeniyle de olabiliyor.
30 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 3,7b cevap paylaştı.
+1 yılGörmüş olduklarım var sonrasında yine hayatlarında daha önceki problemleri yaşıyorlar.
10 Yorumla Bir kere boşanmışsan tekrar bir araya gelmemek gerek
10 YorumlaAile & Toplum konusunda 4,2b cevap paylaştı. Kesin. Yoksa bir araya gelmek çok zor
12 Yorumla
Soran+1 yılBencede severek ayrılanda var ama
+1 yılAynı şey senin mi başına geldi
16 Yorumla
Soran+1 yılEvet
- +1 yıl
Ee sonuç bence iyidir aranız
Soran+1 yılBoşandık
- +1 yıl
Şimdi nasil gidiyor hayat
Soran+1 yılÇevrenin bakışları filan iyi gitmiyor
- +1 yıl
Sana karşı mı
bazen boşanmak gerek.
10 Yorumla
+1 yılCevremde bunu yapan cok var. Tornistan😏
10 Yorumla
+1 yılNadiren de olsa çıkıyor öylesi
20 Yorumlahiç duymadım amerikanın oyunu bunlar
10 Yorumla
+1 yılPişman değilim
118 Yorumla
Soran+1 yılNeden bolandın peki özel değilse söylermisin
- +1 yıl
Anlaşamadık uyuşamıyorduk çok iyi tanıyorum sanımıyordum ama tanımıyormuşum 😔
Soran+1 yılKavgacı mıydı
- +1 yıl
Evet hem kavgacı hemde çok inatçı
Soran+1 yılYenimi ayrıldın
- +1 yıl
İmzayı atana kadar anlamıyorsun aşk insanın gözlerini kör ediyor ailem çok söyledi bu kız sana uygun değil diye ama dinlemedim dönünce biz sana demiştik dediler mantık denen bişey kalmıyor insanda kalbe söz geçmiyor çünkü
- +1 yıl
Ama ağar tecrübe adam ediyor insanı aşktan meşkten uzak duruyorsun bu sefer yaşadıkların ağar geliyor
Soran+1 yılBrni eşimde aileside istedi evlendikten sonra bunların laf sokmaları hiç bitmedi ama maddi beklentileri çok yüksekmiş
- +1 yıl
İllaki olucak maddiyat çok önemli bu devirde para olmadan hiç bir şey olmuyor ki siz boşandınız mı
Soran+1 yılEvet boşandım
- +1 yıl
Hayırlı olsun hakkınızda sizin için en doğru olan kararı vermiştirsiniz umarım
Soran+1 yılHakkımda hayırlısı olsun sağ olun
- +1 yıl
İlk ve tek boşanan biz değiliz sonda olmayacağız her şeyde bir hayır vardır
Soran+1 yılHakkımızds hayırlısı
- +1 yıl
Amin inşallah keşkelerke yaşamayız inşallah
Soran+1 yılAmin
- +1 yıl
Kendine iyi bak Allah’a emanet ol
Soran+1 yılSende allaha emanet ol
Evet genelde bu şekilde oluyor. Ama olmuyorda
10 YorumlaVardır tabiki ama yine boşanır
11 Yorumla
+1 yılduydugum var ama gordugum yok...
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılBir çok örneği var bunun aslında ünlülerde
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 577 cevap paylaştı.
+1 yılHiç duymadım.
10 Yorumla var olmazmı
02 Yorumla
Soran+1 yılÜnlüler hariç çevrenizde gördünüz mü çocuksuz boşanıp tekrar evlenenleri
vardır
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılDinen olmazki
00 Yorumla
Devamını Gör(4)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?