Aşk aniden oluverir, heyecandır. Hiç bitmeyecek gibi başlar ve son sürat ilerler. Sanki karşındaki dünyanın en mükemmel insanıdır. Zamanla öyle olmadığını anlarsın, o hayalindeki mükemmellikten çok uzaktadır. Aslında sadece görmek istediklerini görmüşsündür. Sevgi ise adım adım ilerler, bir yerden başlarsın sevmeye ve zamanla kusurlarını görürsün. Sonra kusurlarıyla seversin, hep artarak.. Kısacası aşkın gözü kördür evet ve açıldığında geriye harabeden baska bisey bırakmaz, bencildir. Sevgi ise baştan vermesi gereken emeği bilir, olduğun gibi görür ve her halinle kabullenir. Aşkı harabeye değil sevgiye dönüştürmeli.
Aşk dış görünüşle alakalıdır biraz. Sevginin temelini oluşturur. Sevgiyle başlayan ilişkiler ise aşk ilişkisi olmadığı için zamanla biter. Yani demem o ki sağlıklı ve ebedi bir ilişki için o kişiden önce elektrik almanız lazım. Ve bu genelde ilk görüşte olur.
İlişkiler üzerine okuduğum bir kitapta aşk sevginin yüksek tansiyon hali gibidir hızlı yaşanır çabuk biter , yerini sevgiye bıraktıysa kalıcıdır diyordu..
Aşk yoğun duyulan beğenidir ve kalıcı değildir. Tanıyınca, elde edilince belli bir süre sonra geçer. Sevgi tanidiktan sonra gelir ve gitmez. Tanıdığın vasıflar geçmez çünkü. İlk görüşte aşk olabilir ama sevgi olamaz. Sevgi aşktan daha kutsal daha değerlidir.
Mevlana özetlemiş 😇 bence aşk bir üst düzey hislerin daha yoğun olduğu , insana her şeyi yaptıran göz artık bir şey görmediği, birçok hissin bir arada yaşandığı aşktır. Hala bilinçli bir halde ise, sevgidir
Sevgi o insanın sana yaşattıkları ya da hissettirdikleriyle oluşan duygudur aşk ise bu duygunun yoğunlaşmasıdır zamanla monotonlukla birlikte aşk bitebilir ama sevgi kalır
Mevlanın sözünün üstüne söz söylenmez çok doğru çünkü. Aşk zihne hükmeder sevgi hükmedemez sadece yer kaplar diyecektim hiç gerek yok ama yinede dedim işte türetilmiş versiyon, benim anladığım felan
En İyi Cevaplar