Ergenlikte bir kere olmustu smdi pismanim nasil tovbe edebilirim?
Cevabın nedir?
+1 yılAllah Tevvab'tır. Yani tövbeleri çokça kabul eder. Yaptığından pişmansan ser seccadeyi dur namaza Ya Rabbi de ben nefsime zulmettim sen affetmeyi seversin beni kendine tövbeyle ihlasla yaklaştırdığın kullarından eyle. Ben sana iman ettim. Resulune iman ettim. Beni tuzak kurduklarından eyleme Allahım.
Tabi bu örnek sen içinden nasıl geliyorsa öyle tövbe et. Ama nasuh bir tövbe olsun. Hayatından o günaha neden olan masiyeti çıkar. Sen Allaha şirk koşmadan kavuşursan diğer günahlarını bağışlayacağını müjdeliyor. Ama bir daha böyle birşey yapma sakın15 Yorumla- +1 yıl
Sana söylediğim duayı secdede iken yap bu arada
SoranHayir asla ama vicdanim hic susmuyor beni yiyip bitiriyor bu gunah
- +1 yıl
Şeytan sana vesvese veriyor hepsi bu... Sende bu denli iman belirtisi varken niye kendine kahrediyorsun. İnsanlar ne günah işliyor zerre pişmanlık yok. Nefislerin mertebeleri vardır. Senin nefsin Nefs-i levvameh mertebesinde yani kendini kınayan nefis. Allah Kıyamet suresinde bu nefse yemin ediyor. Efendimiz s. a. v. hadis-i kutsi sinde Allah şöyle diyor: Ben senden her ne sadır olursa olsun affederim. Ey kulum ! Senin günahların şu semanın bulutları kadarda olsa sen bana ortak koşmadan kavuşursan ben seni affederim diyor. Yine Allah Kuranda ancak kafirler Allahtan ümidini keser diyor.
Soran+1 yılAilemden utaniyorum yedigim ictigimden yeminle boyleyim cok halsizim bu gunah hic aklimdan cikmiyor ne yapmami onerrsnz ben namaz kiliyorum yinede huzurum yok bu gunahi seytan aklimdan hic cikarmiyor sen kirlisin pissin diyor
- +1 yıl
Dediğim gibi Allah'tan yalnızca kafirler ümidini keser. Derdini de hüznüne Allah'a şikayet et. Allah'la dertleş. Derdini anlat. En iyi sırdaş alemlerin Rabbi olan Allahtır. Burdan medet umma insanlar bile sana bir yere kadar yardımcı olur. Allah'ın yardımını dini ona halis kılarak iste.
Bunu buraya soracağına bir alime sor daha iyi edersin ya da diyaneti ara cevaplarlar yalan yanlış bilgilerle aklını bulandırma kardeşim. bir bilenden öğren madem bu kadar içinde huzursuzluk oldu bu durum en yetkili kaynaktan öğren için rahatlasın burdaki insanlar din alimi değil o nedenle yanlış bildilendirme olmasın
11 Yorumla
Soran+1 yılTesekkur ederim kardesim
Gizli Üye(25-29)+1 yıldeistim öyle şeylerle işim yoktur müslüman kıza bak neler neler yapmış :D
22 Yorumla
Soran+1 yılNe olmus hata insanlar icindir
Görende birşey yapmış sanacak 😄
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
4
Cevap
9Cevap
- Cinsel Yaşam konusunda 338 cevap paylaştı.
+1 yılÖpüşme konusunda tövbe etmene gerek yok.. olmuş bitmiş gitmiş.. yapacak bişey yok.. Bundan sonra alacağın kararlarda bunu yaşayacağın kişiyi iyi seçmelisin bence..
Gerçekten Sev, Sevil ve Güven.. Gerisi gelir..12 Yorumla
Soran+1 yılSadece gunah oldugu icin cok pismanim birde utaniyorum
- +1 yıl
Utanma.. Ayrıca Günah vs. takma kafana bunları.. olmuş olan.. yapmazsın olur biter. =) rahat oL..
+1 yılAnal seks dışında bütün günahların tevbesi var güzel bir abdest al tevbe et inşallah Rabbim seni affeder
121 Yorumla
Soran+1 yılBu tur seyleri vllw bilmiyordum o donemde sadece opusme ama kendimi cok gunahkar hissedym
- +1 yıl
Anal sexin tevbesi yoktur kafadan uydurmuyorum biraz kitap okusan öğrenirsin ibrahim hakkı Hz. Marifet Nağme adlı kitabı al oku
- +1 yıl
@Kemalbey1625 okudum yüzlerce de çocuğu genci okuttum. Belli oluyor.
“De ki, ey kendi aleyhlerine haddi aşan kullarım! Allah’ın rahmetinden ümidinizi kesmeyin. Çünkü Allah bütün günahları affeder. O çok bağışlayan ve çok merhamet edendir. Size azab gelip çatmadan ve artık yardım göremeyeceğiniz zaman gelmeden önce Rabbinize yönelin ve O’na boyun eğin.” (Zümer, 39/53-54 - +1 yıl
Kardeşim okuduğumu yazdım tartışcak bir şey yok
- +1 yıl
"Hanımına dışkı yerinden yaklaşan kimse lanete uğramıştır."
"Erkeğe veya kadına arka yoldan yaklaşan kimseye Allah, rahmet bakışıyla bakmaz." (bk. Ebû Dâvûd, Nikâh, 45; Müsned, I, 86; II, 444; Tirmizî, Taharet, 102; Mişkâtü'l-Mesâbih, II, 184). Lanet demek Allahın rahmetinden mahrum demektir Allah teâlâ böyle günaha lanet ediyor o halde bunun tevbesni kabul etmiyor demektir - +1 yıl
İlla zikicn mi git ne yaparsan yap işe gidicem zamanım yok
- +1 yıl
Cinsellik her anlamda kadın erkek imam nikahıyla birleşmişse helaldir. Hurafelerin peşinden koşup İslamı yozlaştırmayın. Hem sor sana onu diyenlere delilleri neymiş?
Selamlar... - +1 yıl
Bekliyorum
- +1 yıl
Sıkıntı yok hadisleri söyleyeceksin büyük bir ihtimal sen işine bak konuşuruz.
- +1 yıl
Söyleyeceğin hadislerden biri İmam Tirmizinin şerhinde geçiyormuş. Ben kütübi sitteden okuyorum hiç rastlamadım. Doğru olabileceğine dair şüphe rtmeyr başladım şimdi ayetler içinde tefsirlere bakmam lazım ama sen bildiklerini paylaş yinede
Her insan hata edebilir. Hata işleyenlerin en hayırlılari tövbe edenlerdir. Rabbim tövbe edenleri sever.(hadisi şerif) bir daha yapmaman yeterli.
14 Yorumla
Soran+1 yılTesekkur ederim
Soran+1 yılYa bilmiym kendimi kirli hissediyrm sanki
Cinsel Yaşam konusunda 5,2b cevap paylaştı. yaptığın şeyden pişman olduğunu dile getir birdaha yapmayacağını söyle. Tövbe budur
22 Yorumla
Soran+1 yılIcim rahatlamiyor ama huzursuz
- +1 yıl
O senin vijdanın ile alakalı bir durum. tövbedemek birdaha yapmayacağına dair söz vermek ve sözündede durmaktır. Bol bol Allaha sığın esmaül hüsnadan gönlüne yatan isimleriyle Allahı zikret. Kalpler ancak Allahın zikriyle huzur bulur diyor kuranda. Bunu devamlı yap gönlün rahatlıyacaktır mutlaka
+1 yılTövbe etmene gerek olduğunu sanmıyorum. İstemiyorsan bir daha yapmazsın.
019 Yorumla
Soran+1 yılNe icin gunah o yuzden
- +1 yıl
Herkesin günahları var. Ufak bir şey için tövbe etme. İlerde birdaha yaparsan tövbe ettiğin şeyi tekrar yapmış olursun.
Soran+1 yılHayir birdaha asla yapmiycam cok pismanim hem ufak bir gunah dglki
- +1 yıl
@__SNR__ Aynen yap yap tövbe et değil mi? Cennete gitmenin bugunu buldunuz galiba 😄
- +1 yıl
Bu devirde ufak bir günah. Hem yaşın küçükmüş.
- +1 yıl
Kardeşim inşAllah büyük konuşmamak lazım ben görüş sahibinin dediği için yazdım. ufak birşey diyor ilerde birdhs yaparsın diyor ben ondan dolayı yazdım. Gunahlar boyutlarına göre değişir kardeşim. bin kere de olsa yine tövbe kapısı açık güneş batıdan Doğana kadar. sen kimsin fetva veriyorsun ufak günah hayırdır
- +1 yıl
@__SNR__ Çok günah işlemişsin. Yanacaaan yanacaaan cennette yerin yok senin. Böyle mi konuşayım? 😂 Ufakmış , öpüşmüş ve pişman. Ne olabilir günahı? Büyütmeyin bu kadar herşeyi. Kızın içini rahatlatmaya ihtiyacı var. Senin yazdıklarına bak.
- +1 yıl
@__SNR__ Kardeş aklın başında değil senin. O yazdığım ilk iki cümle var ya. Soruyu okuyup kıza böyle mi cevap yazsaydım dedim. Sen ne anlıyorsun. Git elini yüzünü bir yıka.
- +1 yıl
@__SNR__ Sana söylemediğim bir şeyi sana söylemişim gibi cevap verdin. " Günahlarım vardir elbet kimseyi bağlamaz yanabilirim de yanabilirsin de seni bağlamaz. Cennette yerim var veya yok kime ne sana ne. Nasıl konuşursan öyle konuşurum keyfin bilir. Gunah müslümansan eğer. Anan bacin gibi sanma herkesi Ben rahatlattım onu merak etme." bu yorumu neden yazdın? Ben sana demedim ki burada anlattıklarını?
- +1 yıl
Bilader diyorsun ki herkesin günahları var ufak bir şey için tövbe etme diyorsun bu Ufak bir şey değil sen ve senin ailen için ufak bir şey olabilir ama ufak bir şey değil senin doğrun benim doğrum kişilerin doğrusu doğruyu değiştirmez doğru tektir ileride diyorsun bir daha yaparsan tövbe ettiğin şeyi tekrarlamış olursun tekrar yapmış olursun olabilir defalarca bu bile defalarca tövbe edebilir Ondan sonra dalga geçiyorsun yap yap Tövbe Et değil mi sana hayırdır cennete gitmenin yolunu buldunuz galiba diyorsun sana Hayırdır kim öyle bir şey dedi bu devirde diyorsun ufak bir gün atıyorsun devirden bana ne bize ne hem yaşı küçükmüş diyorsun yaşlı olmuyor bu işler Ben yazdıklarına karşılık olarak yazdım kelime kelime bu yazdıklarım görüşün ikinci üçüncü dördüncü yorumun içindir
- +1 yıl
@__SNR__
Soran
(18-24)
4dak
Ailemden utaniyorum yedigim ictigimden yeminle boyleyim cok halsizim bu gunah hic aklimdan cikmiyor ne yapmami onerrsnz ben namaz kiliyorum yinede huzurum yok bu gunahi seytan aklimdan hic cikarmiyor sen kirlisin pissin diyor - +1 yıl
şu an ne düşünüyorsun peki?
- +1 yıl
@__SNR__ ihtimal dahilinde.
Soran+1 yılHayir 23 yasindayim yeminle icim rahatlamiyor bir türlü anlatamiyorum ki trol degilim asla
- Cinsel Yaşam konusunda 5,8b cevap paylaştı.
+1 yıl3 kere tövbe de puf diye silinsin yaptığın her halt
03 Yorumla
Soran+1 yılKucuktum aklim ermiyordu niye boyle diyorsun pismanim dedim
- +1 yıl
Pişman olacak ne var? Hırsızlık mı yaptın, adam mı yaraladın, zorla mı öptün çocuğu?
Utanacak bişey yok devam et yoluna. Libidoyu koyan düşünsün
Soran+1 yılBen yaptigimi savunmuyorum ki cok pismanim dedim tovbe edicem dedim devam edicem demedim ki insanlari ne denli bu kdar yargiliyorsun ki insaniz günün birinde sende nefsine uyup yapabilirsin büyük knusup burda lutfen benide uzmeyin
Öpüşünce ne oluyor ki ne tövbesi o nasıl bir şey :D
04 Yorumla
Soran+1 yılGunah o yuzden
Soran+1 yılO yuzden tovbe edicem birdaha asla nefsime uymuycam
+1 yılUnut gitsin büyütücek birşey değil
18 Yorumla
Soran+1 yılBilmiym ya psikoljimi bozuyor
- +1 yıl
Anlıyorum kafana takılmış ama anlatmazsın kimseye olur biter. zamanla unutursun
Kötü birşey yapmamışsın içini rahat tut 😊
Soran+1 yılTesekkur ederim ya sagolun vlla kendimi kirli hissediyorum
- +1 yıl
Kötü birşey yapmamış öylemi? Zihniyetini...
Soran+1 yıl@Poweroflowe yaptigim kötü biliyorum tabi ama cok pismanim yaa
- +1 yıl
Tövbe et günahından pişman olup tövbe eden günah işlememiş gibidir hadis bu tovbeni yap ALLAH gafurdur rahimdir
Soran+1 yıl@Poweroflowe biliyorum boyle bir insan dgldim nefsime uydum
- +1 yıl
Günahsız insan yok nefis kadar kötü birseyde yok ama sen dedigimi yap kardesim
+1 yılTovbe olmaz artik gitti o kız 😄😄
04 Yorumla
Soran+1 yılOpmek ya
Soran+1 yıl@__SNR__ nasil
Gizli Üye(30-35)+1 yılSağlam bir şekilde tevbe istiğfar et
10 YorumlaÖpüşmemek
12 Yorumla
Soran+1 yılBiliymda cok pismanim gunah o yuzden
Gizli Üye(30-35)+1 yılTövbe yapmam daha de