merhaba arkadaşlar kısa bir özet geçeceğim, sevgilim ve ben çok ciddi düşünüyoruz annelerimiz haberdar durumumuzdan fakat evlenme imkanımız yok daha doğrusu sevgilimin annesi ilk önce büyük abisini evlendirmek istiyor adetlerimize uymak istiyor, ve dediki abisi bu sene evlense bile sizin işi en erken 3 seneye halledebiliriz, borç harç yüzünden. benim inancım dinim kuvvetlidir ben 3 sene boyunca adını koymadan çok sevsemde sevgililik/ flört etme durumuna karşıyım. sevgilimde karşı günaha girmek istemiyoruz hem uzadıkça işin ne hayırı kalır nede tadı tuzu (bu arada uzak mesafe ilişkisi, 3.000km). sevgilimle anlaştık adını koyana kadar konuşmayacağız fakat ben onu şimdiden çok özledim.. sevgilim polis olmak istiyor maaşı yüksek olur bende tabikide evlendikten sonra çalışmaya devam etmek istiyorum, sizce gerçekten altında kalkamazmıyız? bana açıkcası çok saçma geliyor iki insan birbirini seviyorsa bir an önce evlenmek daha uygundur diye düşünüyorum, ya siz?
Cevabın nedir?
Afferin sevgili flört iyi değildir haramdır ya da harama götüren yoldur adıni koymalı aileler tanışmali isteme olmalı ve imam nikahı kiyilmali, benim de maddi durumum yok bekliyorum o yüzden evlenmek zor değil ama zorlaştırıyorlar benim babam vefat etti küçük yaşta aileme bakiyom ev kedisi bireysel kredi geçim de sevdiğinin ailesi yok mu annesi babası çalışmıyor mu? Düğün yapmak için 15 20 milyar yeter kredi çeksin sonra kiraya çıkın olsun bitsin istedikten sonra olur iki tarafta birbirini seviyorsa.
Bende flört etmek istemem tanışmak tanımak evlenmek yuva kurmak isterim.
Hayırlısı. bir an önce evlenmek iyidir.
Hayırlı işin acelesi makbuldür iyidir.
Nazar eden cok olur.
Haramdan helal olmaz ama olabilir de karakter meselesi.137 Yorumla- +1 yıl
öncellikle Allah rahmet eylesin mekanı cennet olur inshaAllah üzüldüm, benim sevgiliminde babası var fakat yok gibi kendisi 7 yaşından beri çalışıyor benim gözüm zaten parada pulda değil, hayırlısı olsun fazla uzamasın istiyorum sadece. büyük anlı şanlı şeyler de istemiyorum. annesi çalışmıyor babası çalışıyor ama birtek evin faturalarını ödüyör. bu arada sevgilim uzun zamandır bir cafe ve düğün salonunda çalışıyor patronu baba yarısı gibi ve söz verdiğ düğününü yapacam diye yani düğün masrafına nerdeyse hiç girmicez
çok sağol uzun ve güzel yorumun için :) - +1 yıl
EyvAllah canım kardeşim, Allah razı olsun, amin inşAllah bütün vefat etmişlerimizin mekanı cennet olsun, üzülme bende sana üzüldüm, hımm var ama yok gibi bu daha kötü kardeşim hayirlisi, maşAllah sevdiğine helal olsun, bende iki iş yapıyorum 18 saat dile kolay, maşAllah sana ve senin gibi olanlara, gözün para da pulda olmasın kardeşim, geçici para pul bu hayat geçici, öyle birini sevki fani dünyada da cennetin olsun, ahiretin olsun, ahiretlik olsun, bende istemem iki kız kardeşim evlendi 6 ay içinde en fazla bende öyle isterim, ne güzel sana gözü tok, evin herseyini ben ödüyorum kredi bireysel krediler, benim ailemle yaşamayı kabul eden olsa şimdi evlenirim o kadar gücüm var, ama zor işte hayırlısı en iyisi ev kredisi beklemek seneye kadar, insanlar menfaattci ve çıkarcı oscarlik oyuncu dikkat et uzak dur, herkes söz verir önemi olan icraat, baba yarısi kişiler gördüm Emrah'ın filminde hayat böyle işte, rica ederim kardeşim sen de sağ ol ve sağol, senin güzelliğin
- +1 yıl
Amin abi Allah hepimizden razı olsun, okurken gerçekten gözlerim doldu dünyada senin gibi iyi ve yüreği güzel insanlar varmış, çok sevindim mutlu oldum :) çok doğru söyledin fikirlerini sonuna kadar destekliyorum. Allah sana en hayırlısını güzelini nasip etsin. Benimkinin annesi de dedi evlendikten sonra bir süre bizimle yaşarsınız diye, ben karşı çıkmadım annesi beni seviyor ve sevdiğimle olduktan sonra hiç birşeyin önemi yok bence. ama durumlar şu an böyle sabah son kez konuştuk anlaştık ama ben kabullenmekte zorlanıyorum bir çözüm arıyorum ama annelerin lafın üstüne laf koymak da olmaz :/
- +1 yıl
Amin inşAllah kardesim. Guzel inananların gözleri dolar sadece. Tesekkur ederim senin güzelliğin iyiliğin bende çok mutlu oldum kardeşim. EyvAllah kardeşim. Amin inşAllah hayırlısı. Ne güzel bende senin gibi düşünen birini isterim kardeşim bir süre ailemle yaşamalı gerçi ev kredim bitsin kendi evime cikicam Hayırlısı. Olur abisi olur onlar bilmiyorsa bilen vardır şimdi anlat kaç kardeşler? Maddi durumları ne? Evleri kira mi kendilerine mi ait? Ailede kimler çalışıyor?
- +1 yıl
3 kardeşler, bir abisı var birtanede kızkardeşi, evleri bildiğime göre kendilerine ait, büyük abisi babaannesiyle yaşıyor küçüklükten beri babası da arada eve uğruyor sadece, yani o evde annesiyle kardeşiyle kalıyor fakat bazen anneside gidiyor kardeşi hasta olduğu için ona bakıyor bazen
- +1 yıl
Allah yar ve yardımcılari olsun. Rabbim sağlık sıhhat versin. Bence evlenmemizde sakınca yok olur ailesi ile yaşar bir süre sonra rahatlayinca çıkarsınız. Abisinin var mı evlenmek istediği biri? Erteleme kardeşim ertelemelerine izin verme! ben ertelendim hep yıllarca sen erteleme😓 Sevdigine de helal olsun
- +1 yıl
Amin abicim cümlemize inshaAllah :) abisinin hayatında biri yok bildiğime göre ama askerliği bitmiş yeni mesleğe başlamış fazla uzun sürmez bu sene en geç seneye evlenir dediler.. başta zaten bana buda saçma geldi abisinin hayatında biri olmamasına rağmen ilk önce abiyi beklemeniz lazım dedi şimdide diyorki annesi abin evlense bile borcu harcı bitene kadar 3 yıl sonra anca evlenirsiniz, ve nişanı anca 2 sene sonra yaparız dedi..
- +1 yıl
Amin amin çok amin bonibon kadar amin gökyüzü kadar amin😊O zmaan abisinden önce evlenmek sizin hakkınız benim abim ablam ve küçük kız kardeşim evli bunun sırası yok ki 😓 Evlilikten Allah'ın emri peygamberin sünneti. Cok saçma abisi istersen numara vereyim dicem sevdiğin ıle konuşayım anlatayım ona da kıskanır belki. Oyle dünya yok canım benim kusura bakma ama zikerler öyle işi bunlar seni eziyor kullanıyor sömürüyorlar gencligini alıyorlar benim de kız kardeşim var başına gelse derim ki sektörün gidin lann. Yok ya tavrını koy hemen istiyorum de ya tamam ya devam de ağırlığını koy yoksa gün yüzü göremezsin tecrübe çok kardeşim evlendi benim çok evli insan tanıdım ayrılan boşanan
- +1 yıl
aynen aynen aynen!!! ohhh be şükürler olsun beni anlayan biri çıktı, bende defalarca dedim bu sıralama sadece eski örf ve adetlerden ibaret, Allahın emirlerine uymak istiyorum eski adetlere değil dedim, hatta ozamanlarda tavrımı koymuştum fakat o annesinin sözlerini çiğnemek istemedi ucu da bana patlamıştı neymiş efendim benim sabrım yok muş.. demin ben mesaj attım üstüne bastıra bastıra dedim Allah bize yardımcı olur annenle tekrar konuş diye, bakalım ne cevap verecek
olumsuz birşey derse senin sözünlü dinlicem abi 2 sene ayrı kalmak saçma olur çünkü ne olacağı belli değil bu dünyada - +1 yıl
EyvAllah abisi. Ben anlarım güzel insanları ve güzel olmayanları kim neyi hakediyorsa onu veririm. Örf adette böyle birşey yok uydurma. Afferin kardeşim uy uydur. O zaman o çocuk sevmeyi tam olarak bilmiyor abisi bunu ona göster öğret. Alla alla sabır ile ne alaka! Aynen öyle abisi tavrını koy gerekirse noktayı koy Rabb'im gönlüne göre versin inşAllah herşeyi soruma gelirsen sevinirim 😊
- +1 yıl
Öyle bir sevgi yok abisi öyle bir aşk yok fedakarlik edecek seven kişi herşeyden hayırlısı diyecek elinden geleni yapacak alla alla annelerin hakkı ödenmez de ana analigini bilsin yok öyle dünya bak abisi
Allah'ın rızası anne babanın rızasındadir
Allah'ın öfkesi de anne ve babanın öfkesindedir Hadisi Şerif
Fakat burda anne yanlış yapıyor tamamen haksızlık kul hakkı hatta bu, gel gel abisi o zmaan follow up follow me karşılıklı 😊😅 - +1 yıl
hahaha son yazdığını direk icrata geçireyim dedim, evet çok haklısın abi bende dedim mutluluğumuz annenin elinde diye çok büyük haksızlık ediyor demiştim hatta dedimki ben bu haksızlığa gelemem buna boyun eğmem dedim çok saçma çünkü, işin içinde bide elalem var sırf elalem büyük dururken neden küçüğü evlendirdiler demesinler diye de bekletiyo.. ben çıldırdım bunu duyduğumda hatta noktayıda koymuştum ama her seferinde yine bir araya geliyoruz bu sefer ama senin gibi ahlaklı birindende fikir aldım ve annesi hala karşı çıkarsa ve o kılını kıpırdatmazsa, adios amigos👋🏼😂 olacak işin sonu
En İyi Cevaplar
Öyle de bir kalkılıyor ki altından, yeter ki iki taraf da aynı şeyleri istesin. Hayat kimseye kolay değil, herkes bir savaşın içinde, ailelerden yardım almadan evlenenler daha mutlular emin ol, hayat telaşında birbirlerini kırmaya vakit bulamıyorlar, ailelerden alınan yardımda her şey önlerine hazır geldiği için mutlu olmuyorlar, bir de işin içine ailelerin parası girince o evde söz hakları da olsun istiyorlar.
013 Yorumla- +1 yıl
Bacım ben de evliyim ülkemizde aileler diye bir gerçek var maalesef. Niyetleri asla kötü değil iki taraf da çocukları iyi olsun diye uğraşıyor. Ama doz çok önemli, evlatlarına karşı saygı geliştirmeyi becerememiş insanlar, çocuklarını kendi malı gibi görüp hayatına müdahaleyi hak sayıyorlar. Gelin almak diye bir kavram var, oğullar ne kadar malları ise gelinler de olmak zorunda, olmaz ise huzursuzluk boşanma kaçınılmaz. Sevdiğimin annesi diye bir şey yok, ben eşime de diyorum, ben ikiniz arasında kalmak istemiyorum, annemin hoşlanmadığın bir tavrı olursa gönlünü kırmadan üzmeden kendin hallet diye ve asla taraf tutmuyorum. Hangisi haddini aşarsa bana saygısı yok demektir. Yani annesinin oğluna saygısı yok ve iyi de davransan kötüde davransan sana da olmayacak. Sevdiğim dediğin insan da bunu çözemeyecek ise yol yakınken dön yoksa anne sizi daha çok sömürür. Ağabey tavsiyesi.
- +1 yıl
güzel yorumun için Allah razı olsun abi gerçekten bunlara ihtiyacım vardı, ve çok haklısın. biz birdaha onunla konuştuk bu konuyu fakat tek dediği şey, para sıkıntısı var.. kendi evlerinin borcu da varmış ve abiside daha adam akıllı bir iş bulamamış birikim yapması gerekiyormuş. bende dedim onun borçlarını biz karşılamicaz sonuçta sadece kendi işimize bakacağız ve bir şekilde hallederiz dedim. ama annesi bir nişan bile yapmak istemiyor bu yıl, önce abinin işleri hal olsun o evlensin sonra sizinkini zamanı gelince (3 yıl sonra) halledelim diyor.. ben ne yapsam kendimi ifade edemiyorum bir yere varamıyorum gerçekten çok çaresizim sadece dua etmek geliyo elimden :/
- +1 yıl
abi ben bu konuyu çok tartıştım onunla annen bize haksızlık ediyor dedim ve nerdeyse bitiriyordum ilişkimi fakat durdurdu beni gitme dedi anneme karşı asi olmayalım birlikte sabredelim diye yalvardı bana.. kendisi de çok konuşmayı denedi hem abisiyle hem annesiyle ama sonuç hep aynı 😞
- +1 yıl
Evlenince de değişmeyecek biliyor musun bacım. Şu an kaybetme korkusu var böyle bu vatandaş, yarın nikahı kıyınca hiç bir korkusu kalmayacak. Düzelir diye beklemek kendi hayatını altüst etmektir, çünkü aynen devam eder. Bugün ağabey kardeş ayrımı, yarın elti ayrımı, sonra da torun ayrımı. Bunları birer birer yaşayacaksın ve eşin sürekli alttan almaya devam edecek. Ağabey ve eşi maddi ve manevi alıp yürürken siz sürekli bir şeylerin hesabını yapacaksınız. Zaten şu an sıkı sıkıya tutunduğun o sevgi de kalmayacak emin olabilirsin. Sadece geriye bakıp kendini yıpratacaksın. Dünyada delikanlı adam da çok onlardan birine denk gelmeye çalış. Beni ağabeyin olarak gör ve bu vatandaşın adam olmayacağına inan.
- +1 yıl
elbet vardır bir bildiğin abi ama neden öyle dedinki? ben onun kötü bir niyeti olmadığına inanıyorum şahzen, annemde çok sevdi onu.. ve babası çok nadiren eve uğradığı için onun geçim sağlaması gerekiyor 7 yaşında başlamış çalışmaya şu an annesine ve kız kardeşine bakıyor onunda hayatı çok zor ama tek sorun işte “anneme karşı gelip yok ben istediğim zaman evlenecem” diyemem onun isteklerine saygıslık edemem dedi, sence ben napmalıyım? bir kere daha mı konuşsam ama ne diyecemki? sağlam birşeyler söylemem gerek ama hiç kafam kalmadı
- +1 yıl
Bacım gerçekten yapabileceğin bir şey yok, keşke olsa da söylesek, ya bu deveyi güdeceksin, ya bu diyardan gideceksin. Sana söyleyeceğim tek şey şimdi nasıl ise evlenince de aynı olacak, konuşmakla anlatmakla düzelecek şeyler değil maalesef, şu an çıkıp gitme fırsatın varken ilerde onu da bulamayacaksın. Hayat senin hayatın, en iyisini sen bilirsin, ben sadece kendi bacımın başına gelirse söyleyeceğim şeyi sana söylemiş oldum.
- +1 yıl
beni kardeş yerine koyup vaktini ayırdığın için Allah razi olsun abi, çok sağ ol :) ben biraz düşünüp son kez daha konuyu açıp bir mesaj atcam tatlı dille, baktım yine olmayacak ozaman yoluma bakarım çünkü inan benimde o kadar yıl hem Allahın emirlerini çiğnemeye hemde saçma bir sebep yüzünden beklemeye ve yıpranmaya niyetim yok..
Gizli Üye(30-35)+1 yılBurclariniz ne sevgilinle
026 Yorumla
AI Persona’ya Sor
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
0
Cevap
3Cevap
- Aşk İlişkileri konusunda 412 cevap paylaştı.
+1 yılDevlet destek veriyor faydalanın
00 Yorumla
+1 yılÇift düğün yapın sizde masraftan korkuyorsanız :D
01 YorumlaKalkamazsınız
00 Yorumla
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?