Ayrılık acısını hafifletebilmek için yapılması gereken şartlar elimde yokken çaresizlik canımı daha çok yakıyor. başka yol yok mu?

Arkadaşlar merhaba.. bir foruma üye olmuslugum hiç yokken böyle bişey için üye olmak bile çaresizliğimi anlamanıza yardımcı olur umarım.2 yıldır birlikte yaşadığım insanla ayrıldık. suçlamak için çok sebebim olsa da hepsine bir bahane buluyorum mutlaka. kıskançlığım ve herseyine müdahale etmem de ayrılmamıza sebep oldu. haklıydı ve beni defalarca uyarmıştı. ama ben yine devam ettim. sevgisine çok güveniyordum. ama beni öyle bir durumda bırakıp gitti ki hatalı bile olsam bunu hazmedemiyorum. çok zor durumda kaldım hayatıma dair. herşey değişmek zorunda kaldı. daha önce de 7 yıllık bir ilişkim vardı. o bittikten sonra cektiklerimi bilmek durumumu daha da kötüye götürüyor. unutmak ve acıyı azaltmak adına yazılmış birçok yazı okudum ve daha çok umudumu kaybettim. mesela... çevrenizde onu hatırlatacak şeyleri ortadan kaldırın.. ne yapayım evi mi yakayim aynı evde yaşadık. arkadaslarinizla sosyallesin.. öyle bir cevrem yok.. yalnız kalmayın.. yalnız yaşıyorum.. sadece kopeklerim var. onları dışarı bile çıkaramaz hale geldim. o çıkarıyordu.. bir uzmandan yardım alın.. bu maliyetli.. devlet hastanesinde randevuyu 15 günde bir veriyorlar. atarax içip duruyorum biraz sıkıntımı geçiştirmek için. meditasyon.. olumlama vs.. ne varsa dinliyorum. işin içinden çıkamıyorum. elim ayağım kopmuş gibi. canımın acısını çekenler anlar. yorum ve önerilerinizi bekliyorum.
Ayrılık acısını hafifletebilmek için yapılması gereken şartlar elimde yokken çaresizlik canımı daha çok yakıyor. başka yol yok mu?