Annemin dayısının kızı ve akrabalık derecemiz?

Arkadaşlar; annem koymuş kafaya belli askerden hemen sonra evlendirecek beni. Haliyle bende anlıyorum neden böyle bir şey istediğini. Detaya girmeyeceğim özel bir konu çünkü. Her neyse konumuza dönersek ben severek evlenme taraftarı bir insanım. Annemde bu konuda bana destek çıkıyor fakat bana önerdiği kız bu şekilde bir akrabamız ki köyde büyümüş, yemek yapabilen, ev işi bilen, çay kesen birisi diyor. Köyde büyümüş olması da bize saygısızlık etmez. Sende biliyorsun ki yeni nesil kızlardan gelin olmaz kolay, kolay diyor. Bunları söylüyor diye yanlış anlamayın. İlerde hayatımdaki kişiye iş yaptırmamak için elimden geleni yaparım. Tekrar konumuza gelirsek; küçüklümüzden beri tanışmaktayız. Fakat git-gel ziyaretler pek olmayınca da birlikte büyümüşüz konusu olmuyor. Şu anda ise bayadır da gördüğüm yok kendisini. Diyorum ki tekrar arkadaşlığımızı başlatayım mı? Belki beni onu severim belki oda beni sever. Tekrar söylüyorum sevgi olmadan evliliğe karşıyım. Hemde annemin gönlüne göre bir gelini olur. Sizce akrabalığımız ne derecede? Bu derece de bir akraba ile bu yola başvurulur mu? Vesaire, vesaire.. Yardımcı olursanız çok sevinirim.
Annemin dayısının kızı ve akrabalık derecemiz?