bazı kişiler maddi durumdan ötürü söz ve nişanlılık süresini uzatır bazıları ise henüz birbirini tam tanımadığı için uzatır. ya da askerlik okul iş vs engelleri olabilir. önemli olan en kısa sürede evlenmektir. ne kadar uzarsa o kadar kabak tadı verir.
“Ne kadar uzarsa o kadar kabak tadı verir,” görüşüne katılmıyorum. Sonuçta iki insan tanışıp hayatlarının geri kalanını birlikte geçirmek için bir yola giriyolar. Bu yol kısa veya uzun sürsün önemi yok, önemli olan onların sevgisi.
kusura bakma da sevgi varsa hemen evlenilir. yok evi olsun arabası olsun iyi işi olsun. 5 10 bin tl lik televizyon olsun gibi saçmalıklarla sevgi aşk varsa beklenmez. ben 25 bin tl ye gelinlik isteyen ve olmazsa evlenmem diyen kız gördüm. çocuk maddi gücü yoktu kredi çekmek istedi. bu seferde borçla istemem dediler sonra bu süreç kabak tadı vermişti. sen sorun değilse 5 10 sene nişanlı kal o zaman
Ben bu soruyu söz, nişan ve düğün arasında yapılan süreyi genel olarak bilmediğim ve insanların da düşüncesini öğrenmek için sordum. 5-10 yıl nişanlı kalmak gibi bir düşüncem yok. Ha okul bitsin hemen evleniyim gibi bir derdim de yok. En erken üniversitede söz olur ondan sonra üniversite biter, onun 1 yıl askerliği ve 1 yıl iş bulmayı sayarsak en ideali 25 yaş benim için.
olaya bilimsel olarak yaklaşayım. insan beyni 25 yaşına kadar gelişimini sürdürür. özellikle yurtdışında gelişmiş ülkelerde 25 yaş altında asla ciddi kararlar almana izin vermezler. evlilik ise ciddi bir karardır. ne annen nede babanla olacak iş değildir. ben 25 yaş altını ciddiyim önermem zaten. ben 30 yaşındayım ve geçmişime bakıyorum da o zamanlar karar verseydim cidden pişman olurmuşum. erkeğe gelirsek, evlenip çocuk yapıp ya da karısı hamileyken askere gidenler var. allah göstermesin ya şehit olursa ki olanlarda var. o çocuk neden babasız büyüsün ya da sen neden hamileliğinde kocasız ol ki. ben bu yüzden kızlara askerliğini yapmamış adamla evlenmemesini öneririm. süre kısmına gelirsek dediğim gibi bu iş okul askerlik para durumuna göre değişir. parayı dert edenle de bana göre evlenilmez. ben 30 yaşındayım annemler 31 yıllık evli ve halen bir şey eksiktir gider alırlar. paraları yoktur para olunca alınır ya da taksitle alınır. örneğin televizyon bozuldu tamire gitti sıfır kadar fiyat
verdiler bizde yaptırmadık. evde tablette tv açtım bunla idare edin sonra tv alırız dedim. babam bu ay kredi kartı dolu boşaltalım taksitle alalım dedi. işin özü şudur. evlenirken hiç bir şey dört dörtlük olamaz. temel şeylerle başlar zamanla tamamlarsın. ne sen ne onu borca ise sokmamak en iyisidir. çünkü bu evliliği ciddi manada yıpratır. seks performansı ilgi alaka herşeye yansır. çünkü o borç 1 ay ödenmezse katlar ya da haciz gelir. neden eşin olacak adam rahat çalışacakken stress ile mesailer vs kovalasın.
süreye tekrar geleyim. eğer sevgiliysen beklemeye gerek yoktur. ama sevgili değil yeni tanışmışsan bu görücü usülü gibi, işte o zaman söz ve nişanı 1 yıl kadar uzatıp sonra evlenebilirsin. bu sürede onu tanırsın yani. örneğin 3 ay sözlü 9 ay nişanlı gibi
Ben de askerlik olmadan evlilik olsun taraftarı değilim. Askerlik öncesi söz olabilir, onun sonrasında askerliğini tamamlayıp iş bulma desek 2 yıl. Askerlik tamamlandı, işimizi bulduk mu? Maddiyatla da ilgili bir sıkıntımız yoksa seneye düğün olabilir. Ben ne erken olsun ne de geç olsun istiyorum.
şimdi aile ve çevre açısından olayı değerlendirirsek 1 yılı geçerse hem sana hem ona kötü gözle bakarlar. bu sebeple askere gitsin gelsin sonra söz nişana yönel. ailelerin izni var vs olayları beraber olmak için zemin hazırladılar çocuk alacağını alıyordur neden evlensin ki gibi algılanır. bu baban da bile aynıdır.
Şöyle ki, sevgilim üniversitede asılan olmasın diye o zaman söz yapmak istiyo. Üniversite bittikten sonra 1 yıl askerliği ve 1 yıl da iş bulmak dersek ondan sonrası evlilik.
En İyi Cevaplar