1902 yılında hayatını birleştirdiği matematikçi eşi Mileva Maric’le evliliği 11’inci yılında çıkmaza düşen Einstein bir manifesto hazırlamıştı. Einstein, bu manifestoyu çocuklarının hatrına evliliklerini yürütebilmenin tek yolu olarak Maric’e dayatmış, çaresiz kadın ise kabul etmek zorunda kalmıştı. 1. Einstein’ın eşi kıyafetlerini ve dolabını temiz tutmak zorunda. 2. Eşi, hazırlamak zorunda olduğu üç öğün yemeği Einstein’ın odasına servis edecek. 3. Yatak odası ve çalışma odasını toplayacak ve masasını asla kullanmayacak 4. Einstein’la yan yana oturmayacak 5. Dışarıda veya seyahatlerde ona eşlik etmeyecek 6. İstemediğinde konuşmayacak 7. İstediğinde ihtiyacı olan konu üzerinde çalışacaktı.
Einstein'ın karısına koyduğu inanılmaz kuralları nasıl buldunuz? Eşiniz de sizden beklese bu kurallara uyar mıydınız?
Einstein'ın karısına koyduğu inanılmaz kuralları eşiniz de sizden beklese bu kurallara uyar mıydınız?
Einstein zamanında hizmetcisine beni yarım saat sonra uykudan uyandır diye söyler. Hizmetçisi odaya gelir uyandırmak için ama kıyamaz uykusunu bölmeye.1 saat sonra uyandırır. Einstein çok fena sinirlenir hizmetcisine bağırarak sen benim hayatımdan yarım saat çaldın diye.
ohaaa cok abartmıas yanı eıstayn amca delırmısmı hızmetcı tutsa daha ıyı yanı edıson amcada lambayı ıcat edınce kaynanasının kafasında ılk ampulu fırlatmıs dıyolarmıs desemde ınanma ben koymam boyle kural asla
Bu kuralların çocuklarla ne alakası var ki? Hem konuşmayacaksam çocuklarımın babasıyla ne anladım o evlilikten pff Einstein dan beklemezdim zeki adamdın ama bu olmadı
Evliligin bir anlami kalmaz. Temizlik falan hadi neyse de, yan yana oturmamak, o istemediginde konusmamak, ona hicbir yerde eslik etmemek gibi kurallar cok cok agir.
Her zeki erkek gibi, kadınını kendi belirlediği kurallar çerçevesinde yöneten bir zeki ağabeyimiz idi kendisi. Hanımcılara duyurulur, çükü kopacısalar.
Zaten Einstein'in çok abartıldığını düşünüyorum. Koyduğu kurallar ise manyakça. Zeki olabilir, biyolojik olarak insan da olabilir ama şeref yoksunu imiş.
Eşim Einstein olsaydı kabul ederdim. Dahi ile yaşamak kolay değil ayrıca Asperger sendromu vardı adamın. Aslında meşgul kadının tam istediği eş modeli yemek yapma madde hariç
Mileva Maric’e yine de hayranım ama kurallar ürpertici.
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
Maric'in hayatını mahvetti ya. Einstein yüzünden dünya önemli bir bilim insanı kaybetti. Soruya gelirsek, mileva'nın yerinde olsam en başından evlenmezdim Einstein gibi biriyle.
@mukao yıllarca ayrı yatak ve ayrı odada oturmak gibi. Hiçbir arkadaş toplatimiza benimle gelmemesi, su ya yemek isterken emretmesi, konuşurken yüzüme bile bakmaması daha onlarca şey
Yaa çok şaşırdım ve üzüldüm senin adına ablacım kim bilir ne kadar sıkıntılar çekmişsindir.. hemde 9 yıl. 😥 severek evlenmediniz mi niye öyle davranıyordu ki:(
@mukao valla o çok sevdi zaten çok zor Bosandim sorsan hala seviyor. Kızamıyorum ona sanırım rahatsız. Neyseki bitti ama çok zor geçti. Allah seni iyilerle karşılaştırsın inşallah:))
En İyi Cevaplar