Erkeklere sorsan fazla makyaj sevmezler. ama herzamanda çok makyaj yapan kızlara bakarlar. bu nasıl bir tezatlık?
Cevabın nedir?
+1 yılErkekler genelde, hoşlandıkları kadınların sadece kendilerine güzel görünmesini ister. O yüzden makyajı hoşlandığı kişide sadece kendisi görüyorsa sever, başkası görüyorsa sevmez.. Erkek psikolojisini anlayamazsınız. Erkekler çocukluklarından beri bir telkinle büyütülürler. Kadın senin namusundur onu korumalısın denip sırtına çocukluğundan bu yükü yüklerler ama kadınlara hiç bu yük yüklenmez. Bu yükü kaldıramayan veya kaldırmak istemeyen erkekler evlenmek istemez. Ya da sorumluluk sahibi olmayanlar. Yetiştirme tarzı tam tersi olsaydı davranışlarda tam tersi olurdu. Yani sonuç olarak bu konu o kişinin yetiştirme tarzıyla ilgilidir
05 Yorumla- +1 yıl
Kesinlikle en iyi cevap bu👏🏻👏🏻👏🏻. Ama bide şöyle bir durum var. makyajlılarla ciddi düşünmeyip, paçoz kızla ciddi düşündüklerini söylüyo erkekler. ama makyajlıyı daha güzel buluyo. insan karısı güzel olsun istemezmi. sırf makyaj yapıyo diyemi kızla ciddi düşünmüyo. bu kızın suçu makyaj yapmakmı. belkide ne kadar iyi yürekli dürüst karakterli. makyaj yapmayan kaş rın teki belki. kimse bakmasın diyemi güzel olanla ciddi düşünmüyo. sebep aynımı?
- +1 yıl
Bu da yetişme tarzıyla alakalı bir konu. Bu ülkenin insanları birbirlerine güvenmiyor. Bu da verilen telkinler yüzündendir. Gerek bu sitede sorulan aldatma soruları olsun, gerek haberlerde çıkan aldatma hikayeleri olsun, gerek izlenen dizilerde ki entrikalar olsun. İnsan her an, babana bile güvenme telkini altındadır. O yüzden güvensizlik duyması normal. İşte bu yüzden senin paçoz dediğin alıcısı olmayan kızlar tercih edilir. Güven duymasa da sıkıntı yoktur. Nasıl olsa alıcısı yok. O yüzden kafa rahat gezebilir. Eğer insanlar birbirine güvenseydi veya bu şekil yetiştirilmeseydi emin ol herkes en güzeli isterdi. İnsan doğası gereği en güzeli ister ama bu duyguyu bastıracak daha yoğun bir duygu varsa en güzeli istemez. Sonuç olarak o kişinin yetişme tarzı, aldığı telkinler ne yöndeyse davranışları da o yönde olur. Bu yüzden bu ülkede normal olan başka ülkede garip karşılanır. Başka ülkede normal olan bu ülkede normal karşılanır
- +1 yıl
Teşekkür ederim :)
- +1 yıl
Asıl siz Makyaj yapan kızlar paçozsunuz Allahın verdiği güzelliğe bakıp şükretmek yerine bi ton makyajla kendinizi gizliyosunuz sahtekarlar ben doğalım ve doğallığımla sizin gibi sahtekârlardan daha güzelim Rabbimin verdiği güzellik bana yeter 😡
En İyi Cevaplar
Aşk İlişkileri konusunda 12,3b cevap paylaştı. Çoğu bu düşüncede. Başta görüp kafasını çevirmeyen işine bakmayan, ağzından salyası akan kişilerden bahsedecek olursak , algı problemi yaşıyor çoğu kişi. Tek bir algıyla yaşayıp , başka algıları olduğunu iddaa ediyorlar. Aslında o algılar da o insanlarda var kullanmak için çaba göstermiyorlar. Bakmayıp görmeye çalışmak zor geliyor. Bana makyajlı kızda normal gözüküyor. Hep makyajsız hallerini görünce, sadece arkadaş olarak iltifat ediyorum. Ama gözümde aynı makyajsız. İltifat etmesen olmaz. İnsan kendi hakkında güzel şeyler duymak ister. 🙂
00 Yorumla
Bu konuda erkeklerden yanayım sanırım.
Erkekler zaten no makeup makeuptan anlamıyor, makyaj yok sanıyor. Ben de bu tarz makyaj yapıyorum eğer yaparsam.
Onların sevmediği kız tipini ben de pek sevmiyorum. Dudağının 2 santim dışını da rujla boyayınca dudaklarının dolgun göründüğünü düşünüyorlar. Eyeliner çekeyim derken gözkapaklarını boyuyorlar bildiğin. Kaşlarını doldurmak isterken başparmağım kalınlığında oluyor kaşları...
Sevmedikleri tip budur bence. Yani erkekler makyaj sevmiyorum diyince ben bunu anlıyorum01 Yorumla
Sana katılıyorum. Anlamıyorlar bile gerçek badana yapmış kadınların kimler olduğunu.
00 Yorumla
AI Persona’ya Sor
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
13
Cevap
40Cevap
+1 yılGenelleme kötü birşey. Fakat bunun bilimsel aciklamasi var bayagi karışık. Canlilarin temel iç gudulerinden gelen birsey fiziki yapilara bakilmasi. Her ne kadar yapay bir estetiklik katsada dogasi geregi beyin bunu gercek algiliyor.
Sahsen makyajli birini gördüğümde gözümü bile kaciririm.04 Yorumla- +1 yıl
Bilmem. Midem kaldirmiyor.
- +1 yıl
Evrimsel surec ve ureme bilgisiyle alakali onca yil okuduklarimi buraya sigdirmam mumkun degil malesef.
+1 yıltezatlık değil makyaksızlar evlenmelik makyajlılar eglenmelik diye düşünüyorlar. Hoş nefsi zayıf insan degılım ama eglenmelikte olsa makyajsız derdim ben
09 Yorumla- +1 yıl
her insan bir dersen bu soruyu sormana gerek kalmaz ya makyajlı vardır ya da makyajsız. sevende var sevmeyende ama iş ciddiye bindiginde makyajı sevmeyen daha çoktur
- +1 yıl
yok saçma degil aslında modern çagın kölesi olduk bugün bir ilişki yaşayan insan ben evlilik düşünmüyorum diyor soru şu o zaman neden bir ilişki içindesin. O yüzden kısa vadeli ilişki olanlar biraz daha albenisi olsun seksi olsun hesabında. işi ciddiye bindirenler var tabi birde bunun sebebi de tabi ki aşk sevgidir. buda kıskançlıgı getirir sevdigim bir kadına abazaların dik dik bakmasını kesinlikle istemem önlem alırım.
- +1 yıl
paçoz kötü gösteriyor sanki :) bence dogal hali ile makyajlı halinden daha güzel kızlar var özgüven eksikligi var işte :)
- +1 yıl
evet çünkü makyajlıyı çok yüceltip dogallıgı yerin dibine sokuyorsun bu durumda senin neden sorusuna cevap veremiyorum. sanırım erkek olmadan anlayamacaksın :)
+1 yılKarşı cinsin "Karakter önemli." diyerek aynı zamanda sadece görsel açıdan iyi olan erkeklerin arkasından gitmesi gibi bir tezatlık.
17 Yorumla- +1 yıl
Etkiye tepki olarak düşün.
- +1 yıl
Sana nedenini söyledim, bence biraz düşün şu etkiye tepki olayını.
- +1 yıl
Sana az önce istediğin bilgiyi verdim, uzatıp anlamsız ca tartışmaya gerek yok.
+1 yılbazılarında makyaj iyi dururken bazılarında kötü duruyor bide abartanlar var tabi ama makyajsız kız candır ve makyaj malzemeleri içindeki kimyasalların zararını bilselerdi çoğu kullanmazdı zehirden öte değil
01 Yorumla
+1 yılBazı Kızlar Gerçekten Makyaja İhtiyacı Var 😏😏Misal Eski İngilizce Hocamız Birçok Kadın Hocanın Telefonunda seks Kuşu Diye Kayıtlı İdi Ama Düşmesin Diye Koluma Girdi Zaman Yüzünden Akan Makyajdan İrenmiştim Kimi Kızlar Bilinçsizce Yapıyor
00 Yorumla
+1 yılDeniz dalgalıyken seyre değer oluyor ama yüzmek istediğimizde çarşaf gibi olmasını bekleriz. Dolandırmadan anlatacak olursam ruj belki dudağı güzel gösterir ama öpüşmenin büyüsünü bozduğu gerçek.
00 YorumlaKime sevmiyorum demediğimize bağlı, sevdiğimiz kıza sevmiyorum deriz ki o yapmasın millet de bakmasın o zaten her haliyle sevilir yoksa makyajlı daha iyi tabi, sevgiliyse hariç.
00 Yorumla
+1 yılMakyajsız kız bulamıyoruz o yüzden . 😉 hani bunu kavrayabildin mi azcık mantık olsa anlarsın.
22 Yorumla- +1 yıl
Ortada hakaret yok.
+1 yılBen öyle olduğunu düşünmüyorum... Prüzsüz ciltler herdaim ilgimi çeker ama bu makyajla olan değil.. doğal olan
00 YorumlaKızlar neden beni sevdim yeter deyipte yakışıklı zengin birilerine bakıyorlarsa aynı sebepten
07 Yorumla- +1 yıl
Bende tezatlık yok ama. sizde var. makyajlıyı bepeniyosun. iş ciddi ilişki olunca paçoza bakıyosun. bu nasıl bir mantık. makyajlıyı daha çok beğenip paçozla evleniyosun. güzel kızları neden yollu sanıyolar? Asıl bakımsız kızlar yollu oluyor. güzel kızı kıskanıp, egosunu tatmin etmek için erkekleri ka.. şarlıkla ayartıyolar.
Aşk İlişkileri konusunda 923 cevap paylaştı. Çünkü makyaj çıkınca hayal kırıklığı yaşıyoru makyajsız kız mı kaldı
09 Yorumla
+1 yılErkekler tezat varlıklardir mesela balik etli olsun der ama 90 60 90 kiz isterler.
03 Yorumla- +1 yıl
Cok kafa takmamak lazim ne istediklerini onlarda bilmiyo saftrikler iste :D
+1 yılDikkat çekmekle güzel olmak farklı şeyler bide biz erkekler makyajın abartılı olanına karşıyız
01 Yorumla
+1 yılikisinede bakar, makyajlıyla ilgili iyi şeyler düşünmez yalnız :)
013 Yorumla- +1 yıl
hayır birini günlük ister öbürünü ömürlük, niye tezatlık olsun?
- +1 yıl
biz şuanda normal insanları konuşuyoruz elit insanlar eşlerini bile değişiyor ona bakarsan? makyaj yap yapma diyen yok sadece hafif yap.
- +1 yıl
ben makyajlı birisini istemem açıkçası. hem doğal güzelliği bozuyor, hemde boş yere masraf sigaradan farksız benim gözümde. isteyenide zaten güzel yapıyor diye istiyordur seni dış görünüşün için seven değil karakterin için seven birini bul.
- +1 yıl
yok be ben tipe bakan bir insan değilim çok aşağılık buluyorum öyle şeyleri. kafa dengi bir insan bulsam yeter benim için ama kafa dengi insan bulamıyorum.
- +1 yıl
baksam ne olacak güzel kızların karakteri bana ters bunu bilecek kapasitem var :) bir kere egoya tamamen karşıyım ki güzel kızlara herkes basıyor bu psikolojiyi.
- +1 yıl
aynen iç güzelliği ve zekası etkiler beni daha çok. dış güzellik görecelidir sonuçta. :)
+1 yılmakyajli kizlar kolay kandirilir gorsellige onem verirler gorsel yoldan kandirmak basittir.
33 Yorumla- +1 yıl
senin Beynin basmaz evinin onune araba cekim anahtarini eline vereyim sen bakiyormusun bakmiyormusun araba benim makyajim gibi oldu oyle dusun
- Aşk İlişkileri konusunda 1,2b cevap paylaştı.
+1 yılArabayı sade seviyorum diyip arabaya kaplama yaptırdığı gibi demi
01 Yorumla
+1 yılÇünkü karakter yoksunluğu daha yüksek perdeden çalışıyor
10 Yorumla
+1 yılMakyajlı kadına bakmam.
Makyajsız, doğal kadını daha çekici bulurum.00 YorumlaDerlerki, ulan gözüme bu parlaklık nerde önümü göremiyorum 🧐
00 Yorumla
+1 yılerkeklerin tuhaf bir bakış açısı var doğrusu anlam veremiyorum
01 Yorumla
+1 yılerkekler şahin marka araba severler. Fakat abartı ekzoz taktırmayı da severler bunun gibi düşün
00 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 1,5b cevap paylaştı. Bakmak başka sevmek başka göze hoş gelir makyajı silince gerçek ortaya çıkar 🤣
00 Yorumla
+1 yılmakyaj sevmem sadece ruj ve sevdiğim hiç makyaj yapmaz
00 YorumlaMakyajı sevmiyorum, çok makyajlı kızlarla ilişki içine girmiyorum.
00 Yorumla
+1 yılçünkü bir erkek makyajı kendi hatunu üzerinde düşünür ve diğer erkekler bakar ulan der :)
00 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 376 cevap paylaştı. Ömrümde hoslandigim veya dönüp tekrar baktığım kızların hiç birisi makyajlı değildi. Doğallık cekiciliktir
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılİsmin nedir pinky?
İsmini söyle bakayım sen
Üç beş öğüt vereceğim sana01 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 1,4b cevap paylaştı. Çünkü erlekler yalancıdır oldu mu rahatladın mı 🙄😂😂
00 Yorumla
+1 yılFazla makyaj yapanlara baska yönden bakiyorlar bence
06 Yorumla- +1 yıl
Genel intiba çok makyajli ise yolludur düşüncesi
- +1 yıl
Ama neden☹️ çok saçma. ya ben makyaj yapmayan dikkat çekmeyen ne kızlar biliyorum ka.. şrın önde gideni. asıl o tarz kızlardan korkun siz. onlar hırs yapıyolar. güzel kıza herkes ilgi gösterince, kaşarlık yapıp erkeği ayartıp, egolarını tatmin ediyolar. şu kadınları hiç tanımıyosunuz
- +1 yıl
Ben tanımam ama ne diyim bana ne makyaj yapanı ne de yapmayani bakmiyi :))
- +1 yıl
Yapacak bisey yok :)
İki yüzlü zampara olduklarından
11 Yorumlacünkü erkekler dengesiz
10 Yorumla
+1 yılAynen öyle bende merak ettim.
10 Yorumla
+1 yılİstemem yan cebime koy hesabı
10 YorumlaHep bir celiski zaten
10 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 2,7b cevap paylaştı.
+1 yılErkek milletini anlamak zor
10 Yorumla Yok ben daha çok doğallık tercih ederim.
00 Yorumla
+1 yılsöyledikleriyle beynindekiler aynı olmadığından :)
00 Yorumlane istediğini bilmeme durumu...
00 YorumlaMakyajlı kızlar göze güzel gözüktüğü için.
00 Yorumla
+1 yılEvlenicek kizi bulana kadar hepsini eliyorlar
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılMakyaj yapıp yapmadığını anlayamıyorlar genelde.
08 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılBende biraz farklı devamlı hatırladığım gibi olmalı ya devamlı makyajlı çıkacak karşıma ya da hiç yapmayacak diğer türlü ya farklı biriymiş hissi veriyor ya da saldırma içgüdüsünü tetikliyor.
Cevap sahibi+1 yılYani güdünün nedenini bilmessin genelde ama şeyle alakalı olabilir maske takan insanlara karşı da oluşan bişey duygularını seçemediğin için güvensizlik oluşturuyor bu da tehlike sinyallerini harekete geçiriyor.
Cevap sahibi+1 yılSaldırıyorum demedim zaten. Ayrıca insanların ilk görüşte birine aşık olduğunu söyleyip tonlarca saçmalık yapması homoerectusluğa dahil mi?
Cevap sahibi+1 yılTam tersi halen yaşayanların yüzyıllardır onları korumaya yönelik gelişmiş güdüleri vardır.
+1 yılonlara sadece bakarız..
00 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 8,1b cevap paylaştı. Erkekler güzel görünene bakarlar
00 Yorumla
+1 yılGüzel tespit 👏👏
10 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılsen çirkinsen neden sana bakalım :D
07 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılsanane ya :D
Cevap sahibi+1 yılçirkinsen makyajlılara neden laf atıyorsun :D
Cevap sahibi+1 yılsanki ben çok sana meraklıyım :D
Cevap sahibi+1 yılNe belli ya? pinky ne sen teletabi misin :D nickine de güldüm :D
+1 yılAma senin bunu anlaman yıllar bile alabilir
05 Yorumla- +1 yıl
Nedeni yok
- +1 yıl
Abartma
Aşk İlişkileri konusunda 9,7b cevap paylaştı. Benim için geçerli değil o sebeple bilmiyorum
00 YorumlaKiskancliktir bence
00 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 324 cevap paylaştı. Kiskandiari icin
02 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılZikip atmak icin
03 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılEşya şimdiki kadinlar surekli sevgili değistiren kadin nesline az bile
- Aşk İlişkileri konusunda 1,5b cevap paylaştı.
+1 yılKıskanırlar
00 Yorumla
+1 yılSözde öyleler işte
00 Yorumla
+1 yılGenel j8nuena
00 Yorumla
Devamını Gör(38)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
Ana Sayfa > Aşk İlişkileri > Sorular > Erkekler neden makyaj sevmiyorum deyip, makyajlı kızlara bakar?
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Cinsel Yaşam
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler