Ünlü sosyolog Ayfer Monolog araştırdı. Evlilik ' sakıza ' benzer. Çiğnemesini bilirsen iyi ve faydalı, Çiğnemesini bilmezsen can sıkıcı ve sinir bozucudur...
Neden başka bir şeye değilde sakıza benzer?
1- Çünkü sakız ne kadar faydalı ve eğlenceli olursa olsun, gerekli değildir. Çiğnenmese de olur..
2- Sakız ilk zamanlar ağıza ferahlık verir, hoş olur ama zamanla çürür ve tadı acılaşır..
3- Çürüyen sakız yapışkandır. Bulaştığı yerden temizlemek ondan kurtulmak çok zor , bazen imkansızdır..
4- Sakızın ağızda bıraktığı tadı sadece çiğneyen bilir. Tatlı mı yoksa acı mı olduğunu başka kimse bilemez. Onlar sadece senin sakız çiğnediğini bilirler o kadar...
5- Sakız çene kemiklerini güçlendirir, evlilik de öyle.. Sürekli tartışma ve bağrışma zamanla çiflerin güçlü birer çene kemiğine sahip olmasını sağlar..
6- Sakız çiğnerken başka bir şey yiyemezsin, yoksa sakız bozulur..
7- Sakızın kağıdını açıp fıkra veya falı okuduğunuzda çok eğlendirir, gülersiniz. Ama bu çok kısa sürer. Evlilikteki balayına benzer...
8- Çam sakızı ya da hakiki damla sakızları vardır. Kolay kolay çürümezler, çiğnendiği sürece zevk verirler. İşte buda:aşk evliliği denen olaydır..
9- Sakız sigarayı bırakmak ve abur cubur yememek için tercih edilir.
10-Sakız çiğneme olayının gerçekleşmesi için ezmek ve çiğnemek gerekir. Evlilikte kim dişliyse o ezer..
11- Sakız tokluk hissi verir. Karnın aç olsa da kendini tok hissedersin.
Alışveriş & Hediyeler konusunda 367 cevap paylaştı.
Kişi kendini bir ağaç gibi görmeli sevdiğini ise gövdesine dolanan bir sarmaşık gibi. Tesadüfen ağacın dibinde yeşeren sarmaşık bahar ayında ağaçla birlikte yeşillenip ağacın olduğundan da güzel görünmesini sağlar. Ağaca bir zarar geleceği zaman ilk önce zorluğu ağacı saran dallarıyla sarmaşık karşılar. Ağacı sıkı sıkıya tutar ve korur. Kış gelirse bunu da birlikte yaşarlar. Tıpkı eşlerin acıları da sevinçleri De paylaşımları gibi. Kışın birlikte solar. Baharda birlikte açarlar...
"Evinde soğan yiyip dışarıda dişini karıştıracaksın et yedi sansınlar diye" Babaannemin sözü, evinin içinde olan evinde kalsın, sırrını açığını sakın belli etme derdi dışarıya, böylelikle dışarıdan gelen engellere karşı evliliğin sarsılmaz, Birde kavga esnasında ortamdan uzaklaşmak.
Evlilik uçabileceğini bildiğin halde aynı dalda olan eşinle birlikte olmaktır. Evlilik eşin uçup gittiğinde birşeylerle geri geleceğini bilmektir. Evlilik özgürlüğe rağmen onun kalbindeki tutsaklığı seçmektir. Evlilik karşındakinin istediği şeyi istemeden bilebilmektir. Evlilik ben veya sen değil, "biz" diyebilmektir. Evlilik yaşlandığında eşinin gözlerine bakıp geçen anıları bakışlarda anlatmaktır.
Evlilik, ne evliliği; ben evlenmedim ki yahu. o_O
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
Evlilik, bir bardak süt içebilmek için evde inek beslemek gibidir.
Süt dışarıdan da alabileceğin bir şey. Bunun için evde koca ineği beslemek hem mantıklı değildir hem de gereksiz masraflıdır. Ve de dışarıdan aldığın süt, evdeki ineğin verdiği sütten genelde daha kaliteli ve daha lezzetlidir.
İzlediğiniz aşk dizilerine benzemez herkesin altında BMW mersedes felan villa 😄 bazen olucak soğan ekmek yiyeceksin bezen et ayağını yorganına göre uzatmayı bileceksiniz böyle bence
Hiç yaşamadım ama korkuyorum bu yüzden biraz zor evlenmem. Çevremdeki insanların evliliğine baktığımda bolca sorumluluk gerektiren birşey olduğunu düşünüyorum.
Boş boş bakarsın az bakarsan gozun az agrir sacma aciklama oldu simdiden tesekkur ederim saygılar efendim benim gorduklerim bu saygılar efendim )) saygılar ))
En İyi Cevaplar