Kadınlar'da Annelik içgüdüsü diye birşey var mıdır?

Benim bildiğim içgüdü hayvanlarda olur, haberlerde vb görüyorumda çok saçma geliyor annelik içgüdüsüymüşte bla bla bla çocuğu için ağlamışta Bu kadınlarda olacak birşeyde değil üstelik. Benim bedenimden bir parça olsa zaten buna içgüdüye gerek yok mantıksal olarakda sahiplenirsin onu.
İnsan zaten kendine ait olan sahip olduğu herşeye değer verir çantasına arabasına bilgisayarına bile bebek gibi bakıyor özenle, buna rağmen çoğu ( anne) kadın çocuğunu mutlaka küçük yaşlarda şiddet uyguluyor annelik içgüdüsü nerde burda çocuğuna el kaldırmayan anne var mıdır? Yahu kilo almamak için çocuk doğurmayı göze almayanlar var hala annelik içgüdüsü mü diyor insanlar? Buna içgüdü denmez ki beyin kontrolüyle kendine ait olan birşeye mecburi olarak sahiplenmek denir. Hayvanların ki öyle değil işte leopar mesela geyiğin yavrusuna sahip çıkıyor, köpek kedi'nin yavrusunu emziriyor bunlar içgüdüdür. Sinir oluyorum şu insanların duygu sömürüsü ve prim yapmalarına.
Annelik içgüdüsünü terimini üzerine alınan insanlaradır lafım biraz eğitimli olun yahu içgüdü hayvanlara verilir insanlara değil. Görüşlerinizi belirtir misiniz?
Kadınlar'da Annelik içgüdüsü diye birşey var mıdır?