Bilim insanları son zamanlarda nedense sürekli erkeklerin aleyhine çalışıyor. Bu içerik de ne yazık ki bu durumu devam ettirecek.
Araştırma Güney Kore’de bulunan Konkuk Üniversitesinde yapıldı. Bilim insanları kadınların aklından neler geçtiğini anlamak için tam 7850 çifti incelemeye aldı. Ancak tuhaf bir durum var… Evet, kadınlar gerçekten de uzun boylu erkekleri çekici buluyor. Fakat bilim insanları bunun nedenini tam olarak saptayamıyor.
Goodfulness sitesi bu konu hakkında şöyle ilginç bir tahmin yapmış:
Burada evrimi de suçlayabiliriz. Kadınlar en baştan beri uzun ve büyük erkekleri çekici buluyor. Çünkü tarih öncesinde uzun erkekler kısa olanlardan çok daha iyi birer avcıydı.” Ayrıca uzun erkekler kadınlar tarafından daha çok “üremeye uygun” bulunuyor. Siz ne düşünüyorsunuz?
Kısa boylu erkekler bu habere çok üzülecek! Kısa boylu erkekler tercih ediliyor mu?
Tarih oncesi uzun boylu erkekler daha iyi avci degildi. Av icin gerekli nitelikleri saglayacak fiziksel kapasite, kisa boylu bir erkekte, uzun boylu bir erkege gore cok daha fazla bulunabiliyor. For egzampıl, benden 10 cm. uzun erkekleri getirin, buyuk ihtimalle yarisindan daha hizli ve daha gucluyumdur. Somut bir sekilde kendi uzerimden acikliyorum ama erkekler arasindaki evrimsel avantajin boyla hicbir ilgisi yok. Bazi seyler sadece cekicidir. Evet uzun boy goze daha hos geliyor. Kadinda da, erkekte de... Ama yine de icimdeki minyon aski bambaska.
Gönlüm kimi severse O. kısa boylu , uzun boylu diye ayırmam insanları kuzum. hem ünlüler de bile kısa olup birsürü yakışıklı insan var , ya da ruhu güzel olan bir sürü adam var.
Güney Kore’de bulunan Konkuk Üniversitesinde hakikaten bilimde bir çığır açmış. Bu yaptıklarıyla vardığı sonuç neticesinde muhtemel olarak insanlık büyük bir aydınlanmanın eşiğine gelecektir.
Evrimsel olarak kadın kendisini sahiplenen ve koruyucu bir erkeği tercih eder. Uzun boyla değil onun verdiği etkiyle alakalıdır. Boyun sadece bu etkenlerden birisi olmasıyla ilgisi var. Kadının da daha doğurkan bir yapıyı vermesi gerekir. Evrimin E'sini anlamadan aptalca yorum yapmış bu sevgili Goodfulness sitesi. Kendilerine uğraşacak başka bir meşgale bulmalarını yeğlerim. Günlük burç tahmini falan yapsınlar.
Bir diğer nokta da erkeğin ve kadının uyumlu olması ve bir homo sapiens sapiens olarak akıllı insan modelinin günümüzde var olduğu süreçte evrimsel genetiği yenip çok daha farklı ilişkiler görülebilmektedir. Bilimin kanayan yarasına parmak basmakla ne büyük iyilik etmişler. "Neyse sakinim."
Şöyle bişey var 175 erkek için normal olan 190 çok fazla bu zamanlarda avlanan kim var hem 155 kız erkek dediğin 190 olmalı diyorsa direk dansçısı olsun boyum 170 175 erkekler bana göre tamam yani öpüşecez yetişemiyorum sevişecez adam diz mi çöksün sokmaya çalışsa girmez oturacak da sokacak ben istemem isteyen istesin
Kadınlar haklı.. Uzun erkek kadının gözünde güçlü erkek imajı oluşturuyor.. Hatta bu konuda benim de şahitlik ettiğim bir durum olmuştu. İş yerimizde çocuğun biri kıza fena aşık ama kız onu reddediyor.. Çektim kenara kızı ve sordum... yaa dedim sizin aranız çok iyi, birlikte güzel vakit te geçiriyorsunuz.. Neden reddettin onu? Kızın tek dediği laf şu olmuştu.. "BOYU KISA" Eminim çocuk uzun olsaydı kız ona evet derdi. Olay budur yani.
Ben benden cok uzun boylu istemem ama hep oyle denk geldi. Siritiyor boy farki kotu duruyor.191 cm. boyluyla bile ciktim israr sonucu... Allah'im, iskenceydi ya. Birkac bulusmadan sonra boynum "Ya o ya ben" dedi. :D
@Nedoktorukanserbey Anladım, ama minyon erkeklerin yüzü daha güzel oluyor nedense bende minyonum 1.90'lık deve gibi erkekler beni beğeniyor anlamıyorum
@Nedoktorukanserbey Belkide 1.60 ım adam 1.90 deve gibi, elleri de büyük beğeniyordu beni bende çekici bulsam da elleri korkutucu geliyor uzun bir erkekle o açıdan sevgili bile olmak istemem 😑
@Nedoktorukanserbey Ya ben g. zekalı mıyım? 😂Ya da Şizofren neden yanlış anlayım, ya da kafam da kurayım bir insan bir insana neden durup, durup bakar ya da yolunda giderken sırıtır ayrıca konuscak ortam yoktu
Araştırma Güney Kore'de yapılırsa böyle bir sonucun çıkmasına şaşıran ileri aptallık düzeyindedir. Zaten kısa insan çok tabii ki olmayana daha çok ilgi duyabilirler.
Daha çok kası, daha çok parası olanı daha uzun boyu olanı daha büyük şeyleri olanları çekici bulurlar. İlginç bir sonuç çıkmamış çöp araştırma
2
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
Doğru olabilir ama sevince genelde boya bakmiyorsun ben hep uzun erkeklerden hoşlanırdim boyum 170 sevdiğimin ise 174 falan yani sevgi olunca boy diye bir sorun yok bence
Hiç üzülmedim. Ne zaman insanları kısa uzun şişman zayıf sag sol esmer sarı vs gibi boş bomboş şeylerler sınıflandrmayız o zman belki aradan biri cıkıpta bunu soylerse üzülürüm 😂
Koreliler böyle şeylerde hep en iyisini arar. Boyda bile. O yüzden onların gösteriş aşkına güvenmemek gerek. Ben şahsen benden uzun olanları bana daha samimi buluyor ve beğeniyorum.
Erkek, kadınlar için her zaman onu saran koruyan kollayan sahiplenen kişi konumunda olmuştur bunun için kaslı kuvvetli olmaları cazip geliyor (çoğunluk olarak).
Daha güclü ve böylece daha iyi koruyabilir hissini uyandiriyor kadinalarda ve böylece daha erkeksi buluyoruz.. simdi eskisi gibi korunmaya ihtiyacimiz yok ama dogamizda var herhalde bu istek..
Normalde evet uzun boylu olmali bence de. ama bu gorsel olmamis bu adam cok karizmatik rolünün gereği olsa gerek belki de bana öyle geliyor. Hiç cüce olarak canlanmiyor kafamda benim.
Ben biliyorum. Çünkü boyu uzun pipiştosu da uzundur mantığıyla hormonlarına engel olamıyorlar, o yüzden uzun boyluları seviyorlar. Ben herkesten daha bilim insanıyım sanırım 😎
Tamamen doğru. Doğacak çocuğa fiziksel aktarımı baba yapar. Aslında çekici bulunma sebebi o, gelecek nesil. Varoluşsal bir bakış açısı. Doğa kadını en iyi erkeği seçmeye zorlar hep.
Türkiyenin bayan boy ortalamasını baz alırsak bence, 165 boylu erkek bile kısa değil ülkemizde. (1.79)
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(36-45)
+1 yıl
Çok basit genelleme daha çok faktörler var işin içinde , fiziksel olarak boy değil , belli ortamala boydan sonra hep estetiğe kasa performansa bakıyorlar , fizik dışında statü var para vs her şey var çok yüzeysel şeyler bunlar
Ben şanslıyım 1.90 boy var ama durum su bizde iç güdüsü olan bir varlığız yani kadın aslında bunları göz önünde tutuyor beni korumalı beslemeli giydirmeli gibi asıl öne çıkan mal varlığı ve gücüdür
ben 1.70 im hani kisa boy sanirim 1.80 olmak tercih ederdim valla
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
Devrimizde paraya bakılıyor hastahanede işittim hemşire evlenilecek erkeği paralı yakışıklı ve paralı çirkin olarak ikiye ayırdı beni bir gülme tuttu ama haklı malesef
187 yim, evet gerçektende bir mekana girdiğimizde dikkat çekiyoruz
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(36-45)
+1 yıl
ben uzun boyluyum 1.85 . ama şöyle birsey var. kisa boylu erkeklerin ki daha büyük olur. bunu bilen bilir. bazi kadinlar iyi bilir. o yuzdende tercih nedeni olabilur
@Murattti10 Allah acil sifalar versin kardesim. inşallah aşarsın. rahat ol. seni uzen elestiren insanlardan uzak dur. yaptigin hareketlerden korkma. birak millet ne dusunurse dusunsun. panik atagi bu sekilde asabilirsin. el ne der cumlesini lugatindan cikarmalisin
Bunları zaten biliyorduk. Ben sen farklı bir soluk getirdiler sandım konuya. Bir de kimse yanlış anlamasın ama boydan, tipten, tarzdan çok daha önemli bir şey var mesela buna “$$$” ya da buna “€€€’’ sahipsen diğerlerinin hiç bir önemi yoktur. :)
En İyi Cevaplar