İlk olarak şu anki düşüncelerime göre evlenmek gibi bir niyetim yok.
İkincisi de öyle bir niyetim olmadığı için bir arayışta da değilim ama insanları sanal ve reel olarak ayırmam. Ben nasıl ki etten kemikten yaratılmış bir insansam karşımdaki de benim gibi bir canlı. Tek fark onun benden uzak olması. İnternet üzerinden kurulan ilişkilere karşı değilim ama aradaki mesafeler engel teşkil ettiği sürece bu süreçten iki taraf da zarar görür. Yok eğer kafa dengi biri bulunmuşsa ve görüşmek sıkıntı olmayacaksa bir mahsuru yok bence. Uzaktan, dokunmadan sevmek her yiğidin harcı değildir. Bu da internet üzerinden yürütülen ilişkinin bir avantajı. Bedene değil de ruha duyulan ilgi daha çok oluyor. Tabi güven sorunu da kafaları karıştırabilir. Söylenilen şeylerin ne kadarı doğru ne kadarı yalan bunu anlamak biraz güç.
Sanaldan aşka inanmıyorum ben. Aşk bu kadar basit değil. Göz göze geleceksin ve kalp ritmini değiştirecek ki aşık oldum diyebilesin. İnternetten ancak beğeni olur. Sanalda güven inşa edemezsin. Bu konuda kandırılan çok insan görüyoruz. En güvenlisi reel bu sebeple.
Aşk sanal üzerinden zaten olmaz, olamaz. Söylediğin gibi aşk bu kadar basit değil. Sanal sadece aşık olmak için bir araç olabilir. Beğenirsin, düşüncelerini ve hayata bakış açısını benimsersin sonra da buluşup konuşursun. Göz temasıdır, güven duygusudur bunlar hep reelde olabilecek şeyler.
aşk dediğin nedir, aşk ne demek? aşk=çıkar ilişkisi mi demek, ben öyle düşünüyorum kimse görünce aşık falan olmaz aptal olmayın, insanlar işlerine geldikleriyle birlikte olurlar sadece, paran, dış güzelliğin ve ünvanın yoksa aşk da olmaz, yüzüne bakan da
Sosyal medyadan tanışmak, görücü usulünden daha mantıklı geliyor bana :))
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(36-45)
+1 yıl
Sanaldan tanıştığım iki kişi oldu yani aşk arayıp da bulmadım forumda bir konu hakkında tartışmaya başlayıp tanışıp arkadaş olduktan sonra bu duygular yeşerdi diyelim. Herşey doğru güzel iyi hoş gayet uyumluyuz sonra bakıyorsun adam sana iki isim söyledi mesela ali ihsan ama aslında gerçek ismi ihsan aliyi kendisi bana uydurmuş. Soğuma tiksinme geldi. İstediğiniz kadar sosyal medyadan ya tanıyorum işte herşeyini biliyorum deyin ama o size kendini ne kadar doğru tanıtırsa o kadarını biliyorsunuz. Görücü usulünde sana kesin doğru bilgilerle geliyorlar bak ismi cismi bu. Burada yaşıyor bunu yapıyor. Ha evlendikten sonra nasıl biri olur bunu hiçkimse zaten bilemez. Velhasıl sanal aşklar vakit öldürmek için güzel ama ciddi birşey arıyorsanız önceliğiniz çevreniz olsun.
Üç çok yakın olduğum arkadaşlarimdan birisi evlenmeyi "başardı" internetten tanıştığı kişi ile ve hâlâ"çok pişmanım" diyor ama çocuğu olduğu için artık alıştım deyip boşanmıyor. Hele ilk iki sene kızı tanıyamaz hale gelmiştim üstelik başka ülkeye gitmişti onun için orda yalnızdi vs neyse. İkincisi ise kına gecesinin sabahında terk edildi. Son anda iptal oldu kına gecesi. Diğeri ise okuldan gördüğü bir kızı internetten bulup tanıştı ve sanırım en sağlam yöntem bu olmuş oldu, çok mutlular çünkü (maşallah diyeyim de 😅)
İnsanın eşi olacak kişiyle nerede tanışacağı belli olmaz. Eskiden bu işlere aileler karışıyormuş ve görücü usulü varmış. Şimdi insanlar gerçek hayatta ve internette birbirini bulabiliyor. Bu da günümüz şartlarına göre yaşayış şekillerinin güncellenmesiyle alakalı. Ben bu devirde internet herkesin elinde bulunurken internetten tanışmaya ters bakmıyorum. Bana göre internetten tanıştığım biriyle cafede otururken tanıştığım birinin pek farkı yok. Hatta internette biraz detaylı araştırmayla o kişinin size söylemediği şeyler hakkında bile bilgi edinebiliyorsunuz. Son olarak internette tanışma olayını görücü usulünün modern versiyonu olarak görmüyorum. Görücü usulünde araya başka kişiler girer, internette insanlar birbirini tesadüf eseri buluyor.
Aynı şehirdeydik sadece tanışmamıza internet vesile oldu niyetim sevgili olmak değilken şu an nişanlıyız tanıştıkça ailesinin benim ailemin eski iş arkadaşları oldugunu öğrendik yani nişanlımın babasıyla annemin dayısının oğlu vardiya arkadaşlarıymış çok eskiden. İnternet vesile oldu ama mutluyum ben yaaaaaa 😂
son tanıştığım bayan sosyal medyadan tanıştık tabi bir süredir konuşuyorduk çok aşırı samimi olmasakta bir süre sonra hoşlanmaya başladım kendisinden sohbetlerimiz sıklaştı tam bir hafta önce ilk görüşmemizi gerçekleştirdik ama benden uzaklaşmaya başladığını düşünüyorum her ne sebeple olduğunu bilmiyorum soğuk davranıyor... Bakalım hayırlısı :)) yani olabilir ama görmek tanışmak bir konuşmakta fayda var
Sosyal siteler evlenme çılgınlığıyla yanıp tutuşan bayanlarla dolu. şimdi burda yok evlenmem yol internet üzerinden evlilik mi olur diyecekler evet bencede olmaz ama kadınlar durmuyor ki, erkekler o gözle bakmıyor sosyal medyaya sizi kullanırlar izin vermeyin kızlar benden söylemesi bazısı da cinsel açlıktan kafayı yemiş onları durdurmak zaten çok zor kısacası kadınlar kafayı yemiş gibi davranıyor çok enteresan
"Sosyal medyadan tanışmak benim için sorun değil."i seçtim. Çünkü tanıştığımda karşımdaki olduğu gibiyse sorun olmaz. Bunu anlaman uzun zaman almaz zaten. Bir yorumda evlilik siteleri demişsin ama kadın erkeğin bulunduğu her site bunun için müsaittir. Ks de bile örneklerine denk geldiğim oldu.
Bu görücü usulüyle aynı şey değil çoğu görücü usulünde kıza fikir bile sorulmadan çoğu erkeği kızın babası reddeder veya gelmeden gelmesinker der. Erkekke kızın birbirini tanıması için yeterli süre verilmez onlara sanki güzel kardeşim babalar kendileri evkeneceknis gibi saçma sapan şeyler konuşur
Bence internet güzel bir şey, uzaktaki insanları yakına getiriyor, normalde hiç karşılaşamayacagin insanlara karşılaşıp görüşebiliyorsun, bence değerlendirmek lazım, bunu şansı kullanmak lazım... Benim için reel sanal farketmez, anlaşacagim biri olsun yeterli nerde tanıştığımın bir önemi yok
Görücü de olsa, severek de olsa evlilik bir kumar... İnsanların sonradan da huyları çıkabiliyor...25 senelik çift bile anlaşamayıp boşanabiliyor... Yani evelenirken niyet ettim evlenmeye bıraktım Allaha deyip yumulun sjbshbs
İnsanlar internetten tanışabilir ne var bunda. buradan tanışıp gerçek hayatlarında da görüşüyorlar sonuçta.. tanıdıkça da karar verirler birbirlerinin nasıl olduğuna.
Şu telefonların akılsız olduğu dönemlere gitmek istiyorum ben ya, şu an bir ilişkiye başlasan bile yok insta hikayene ne attın, kimi takip ettin, niye çevrimiçisin gibi şeyler yüzünden gereksiz kavgalar yatta ayrılıklar oluyor. Ne hallerdeyiz..
Saçmalık çocuklarına arkadaşlarına Instagram Facebook gibi koyun sürülerinin olduğu yerde tanıştık mi diyecek sosyal medya insanı kapatır. Gidin dışarı normal insan gibi.
Çok yakınım eşini internetten buldu. İyiki de buldu. O kadar temiz bir insan ki onun hayatına iyi ki girmiş. Yani bence kısmet. Kimisi tehlikelidir kimisi iyi.
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
%50 kiz evlenmek istemiyorum diye oy verirken Erkeklerde bu oy %15. Ilginc bir calisma olmus tebrikler 👏👏👏
sosyal medya görücü usulünün modern yorumu değildir. çünkü görücü usulünde çiftler birbirini ilk defa görür ama sosyal medya da çiftler sanal bile olsa birbirini görüyor konuşuyor
Allahın sopası yok, birgün karşınıza bir insan çıkar, bir vurulursunuz. Bu işler nasıl, nerde , ne şekilde olacağı hiç belli olmuyor hanınefendi, ondan bahsedıyorum aslında. :)
Sosyal Medyayla evlilik bence yanlış çünkü orada insan kendisini herkese Çok yanlış tanıtıyor yani bence yanlış Görücü Usulünün Moderni mi olur muş Klasik haliyle evlensinler
En İyi Cevaplar