Eski flörtüm en yakın arkadaşımın yeni flörtü mü?

Merhaba
Soru sormak için üye oldum.
Zira ne yapacağımı nasıl davranacağımı bilmiyorum içim içimi yiyor.
Ben ve arkadaşım x yılladır yakın arkadaşız. En yakınlarımdan biri diyebilirim.
Bir gün y isimli bir erkek ikimize de ilgili ve yakın davranmaya başladı. Arkadaşım x ona karşı ılımlı ve yapıcıydı, ben ise hep uzak soğuk ve önyargılı.
Gereğinden fazla bize yakın davranıyordu zaman zaman aklımıza hangimize asılıyor sorusu geliyor ve aramızda bunun esprisini yapıyorduk.
Bir gün y bana benden hoşlandığını, aylardır peşimde olduğunu, gerçekten beni çok istediğini söyledi. İstemiyorum desem de ikna olmuyordu.
Arkadaşım x de ona bir şans vermem gerektiğini ondan yana bir şüphem olmamasını y' yi arkadaş olarak gördüğünü söylüyordu.
Başka ortak arkadaşlarımız da ona şans vermemi istemişti.
Y ile bir kez buluştuk konuştuk. Bana karşı kibardı fakat kafa yapılarımızın uyuşmadığını düşündüm.
Çünkü bana böyle bir adım atmasına karşın hareketlerine hiç dikkat etmiyor farklı farklı kızlarla hala gereğinden fazla samimi olmaya devam ediyordu.
Bir iki gün ben soğuk davranınca artık konuşmadık.
Olaylar bittikten hemen sonra bir de baktım ki, x ile y çok samimi olmuşlar. Sürekli buluşuyorlar mesajlaşıyorlar. X i bu konuda uyarmama rağmen sen karışamazsın biz samimi arkadaşız gibi bir cevap alınca tekrar bahsi hiç açmadım.
Sürekli birlikteler ve birşeyler gizliyor. Yani şu gün şuraya gidelim denildiğinde benim o gün işim var diyor. Ne işin var dediğimizde özel vs... gibi cevaplar veriyor.

Y ye karşı birşeyler hissettim ben de ama sonra konuşunca olmayacağımızı anladım. Başkasıyla olması beni üzer ama görmeyeceğim biri ile olsun en azından. Zoruma giden en yakın arkadaşımın benden birşeyler gizlemesi.
Bana eskisi gibi yakın davranmaması.

X e bu konuda sinirlenmeli ve soğuk mu davranmalıyım? Yoksa birşey olmamış gibi Y ile ikisine mutluluklar dileyip nikah şahitliği için söz mü almalıyım?
İkincisini öldürseler yapamam midem o kadar geniş değil.
napacağımı bilmiyorum.
Eski flörtüm en yakın arkadaşımın yeni flörtü mü?