Peki, yeni bir sevgili edinmek için ne kadar beklersiniz?
#VoyagerC
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer 
Her şeyin gerçekten bittiğini anlamaya yetecek kadar bir süre kafidir. Her ayrılıktan sonra taraflar elbette belli bir süre sinir ve öfkeleri ve kırgınlıkları geçene kadar pek bir birini düşünmemeye çalışırlar. Zaman ilerledike ufak tefek kıskançlıklar ve hatıraların canlanmasını tetikleyen duyumlar alınır. Sonrasında taraflar yeni bir ilişkiye başlanmış mı başlanmamış mı ona bakarlar ve analiz edildikçe tekrar barışma ihtimallerinin olup olmadığını görmeye ve sebepler yaratmaya başlarlar ve küçük merhabalar, küçü dedikodular ile hala sevdiği ya da nefret ettiği aslalar iletilir derken devam edecek ise geri dönüş, tamamen bitti ise de aslalar son kez iletilir ve ona göre de durum belli olur. Bu süre en az 3 ile 7 gündür, en fazla ise de 2-3-4 haftadır ki süre ne kadar uzar ise geri dönüş o kadar güç olur ya da imkansızlaşır. Ama öyle ayrılıklar vardır ki bir dahası da olmaz. Çünkü kişi öyle aldatılmış, madur edilmiş, şiddete ve dayağa maruz kalmıştır ki işte bu çok kötüdür. Dönüş imkansızdır ve her akla geldiğinde de en bildik hakaret ve küfürler edilir, en bildik iten beddualar edilir. Suçlu olan tarafın hiç şansı olmaz ve Allah'ta madur olanı destekler ve sonsuza dek rahmet nazarı ile bakmaz ve intikamını alır...
Ne zaman unuttun ozaman
Acılı veya acısız bitti?
Sevdiğinden ayrılmak ne şekilde olursa olsun acılıdır. Ondan uzakta bir ömrü tasavvur etmek bir zamanlar imkansızken şimdi ayrılıp kapını çalmış artık onsuz bu hayata devam edeceğini söylüyor, acısız mı?
Ama acısız olanlar zaten hiç sevmemişlerdir, sevgiliyle olan 1 dakika bile onlara mutluluk vermemiştir. Şimdi edebiyat yapma sırası değil ama herkes (seven herkes) ayrıldıktan sonra kimseyi sevemez kimseleri yerine koyamaz hatta tiksinir, kişiden kişiye değişir süresi ama 3 ayda unutanın sevgisinden şüphe ederim gerçi. Benim için 1,5 sene sürdü çok zordu ölüm kadar.
En az 1,5 sene.
Cevap
89Cevap
Güzel duygular yaşatacak, günümü mutlu kılacak, hayata bakışımı onaracak, geleceğime ışık tutacak biri ile karşılaştığım an ve hissettiğim zaman sevgilim olur bu da hemen olmaz kanımca çünkü; yeni bir ilişkiden çıktığım için hemen bir sevgili olmasını arzulamayacağımdan kaynaklı olarak gerçekleşmez. Tahmini 3 aylık bir süre zarfında yeni bir ilişki yaşanabilir hocam :)
Acısız biterse daha hızlı aşılabiliyor ama işte acılı bittiği an ne kadar süreceği, kişinin kalbinin ve psikolojisinin kaldırabileceği duruma bağlı. Allah bu tarz acılar yaşatmasın da güzel bir ilişki ile hayatımızın sonuna kadar gidelim :)
Sürer hocam 6 ayda sürer 60 yılda :)
Amin hocam gecen güzel olsun ben çıkacağım yarın yoluculuk var erkenden yatsam iyi olacak :) Allaha emanetsin :)
Sağ olasın hocam :) Teşekkürler :)
Unutulsa bile bir süre dinlenilmesi lazım diye düşünüyorum..
O sorumlulukları alırım, o kişiden gelecek acı sonlara dahi hazırım ben dediğin zaman.. Ani bir kıvılcımla başlayan ilişkiler aynı hızda sönüyorlar çünkü ve unutmak diyorlar hangimiz ilkini, sonrakini veya sonrakileri gerçekten unutabildik ki yaralar sarılır, düşmüşsen ayağa kalkılır sonra o yolda yeniden yürümeye başlanılır.. Hepsi bu.
Ayrılığın üzerinden bayağı bir zaman geçmesi gerekir. Çünkü ayrılığın hemen ardından yeni bir ilişkiye başlamak hiç sağlıklı değil.
Hiç bir kimse yara bandı degildir başkasının yarasının kabuk bağlaması ve sonra iyileşmesi gerekir ki dışarıdan bakılınca da hiç olmamış gibi olması için zamanla...
Ve kimse inat uğruna kullanılacak bir kimse değildir...
Bir his ya vardır ya yoktur...
Eğer varsa uğruna her şey her türlü fedakarlık yapılır...
Yok ise de zaman içinde kaybolur...
Umarım herkes kandırılmadan ve boş yere ümit bağlanılmadan hayatına devam eder ve mutlu olur...
Ben acıya dayanıklı biri değilimdir, tek kişi yeter de artar. 100 yıl diyorum.
Bu durumun net bir açıklaması yoktur. Kişinin kendisinde oluşturduğu etkiye bağlıdır bu durum. Kişi bir ilişki bittiği halde halen geçmişte yaşıyor ise yeni bir ilişkiye başlaması doğru değildir. Hem kendisine hemde karşısındaki insanın duygularına saygısızlık etmiş olur. Ancak kişi geçmişi bir kenara bırakıp önüne bakabiliyor ise bir sakıncası yoktur. Bu durum 1 haftada, 1 ayda, 1 yılda sürebilir. Kişinin iradesine bağlıdır.
ilkler ve sonlar bitermi bitmez sen benim ilk aşkımsın sen benim son aşkımsın öyle bir proğram yüklemişler ki dünyaya gelmeden kpss kazanamayan adam berlin duvarı gibi yıkılmaz ve 5 vakit namazlı evliya dilinden yalan dökülmez gözlerinde perde var görmez bu büyük babam eroyini bulan adam bu babam esrarın mucidi bu benim yalan makinesi
Benimle birlikte olduğunda sevgilisinden ayrılali 1 yildan fazla zaman olmuştu, sevismeye başladık onun adını sayikladi. Orada bıraktım. Sevemeyeceksen, gelmeyecektin dedim.
Hayatımın erkeği ile ne zaman karşılaşacağımı bilmiyorum uygun bir aday çıkarsa beklemem 😀
Sevgi öyle bir şeydir ki yalnızca bir defasında olur artık ikinci sevgi o kadarda güçlü olmuyor ama olabilir Buda insandan insana değişir bana göre en azıt 1.02 yıl geçmesi lazım
Ben söylenenlere katılmıyorum ☺bence ilk sevgili ile geçen zaman ve ilişkinin geldiği noktaya göre değişir tamam hemen 2 gun sonra bul demiyorum ama ömrünün sonuna kadar bekleyemezsiniz
6 ay bence dinlenme süresi yeni insanlarla tanışma evresi olmalı akabinde tekrar birleşme olasılığı olduğu zaman yeni başladığın ilişki de karşı tarafı üzmen aşikar'dır
Bu bir zaman birimiyle ölçülmez ki. Ayrıldıgın kişiyi çok sevdiysen oturur acısını çeker unutmayı beklersin veya barışmayı. Çok sevmemişsen zaten ilk gelen fırsatları değerlendirirsin.
hazır olmak önemli. flörtöz bir tipsen uzun sürmez ama ben ilkinde 4 yıl 2. den sonra da 3 yıl bekledim şu an 3. yılımdayım ve şu an tanıma aşamasında olduğum birisi var. hayırlısı bakalım.
Onunla tekrar biraraya gelmeyeceğine imkansız olduğuna inandigin zaman doğru zaman
Çivi çiviyi söker dersen hemen de olabilir
Ben yolunu beklicem deyip dönme ihtimaline inanırsan biraz zaman alır
Bilimsel kaynaklar ve yapılan araştırmalara göre yaşanılan ilişkinin süresinin yarısı kadar süre geçmeliymiş en az.
Eski sevgiliden nefret ederek ayrılırsan birkaç ay, yok aklın onda kalırsa yeni bir ilişkiye başlamak zor
İlla ki ayrıldıktan sonra süre geçsin diye bir şey yok bazen ilişki yaşarken de duygular bitmiş olabilir bir süre sonra ayrılırsın ve birini görürsün tamam işte bu dersin olur yani
Ayrıldığın kişiyi tamamen aklından çıkardığın zaman a kadar olmalı çünkü onu unutmazsan yeni başladığın kişiyi aldatmış olursun
Çivi çiviyi söker mantığına karsıyım ve inanmıyorum. Toparlanıncaya kadar yeni birini hayatına almaması gerekir kişinin.
Diğerini gerçekten unuttuğun da , yeni bir ilişki için gerçekten hazır hissettiğin de bunun bir zamanı yoktur
Ben yeni birini hayatıma almam biriyle bir ilişki yaşadıysam biterse biter ama bitmemesi için de elimden geleni yaparım.
İnsanların ne kadar çok sevmesine bağlı, sanırım bazı insanlarda bir kaç yıl, bir önür sürer, bazen de 1 hafta bile sürmez
Yeniden kalbimi güm güm attıracak biri karşıma çıktığında sevgili olurum. Zamanın hiç önemi yok, ister 1 gün olsun ister 1 yıl.
Bunu süre olarak lanse ettirmek bana göre yanlış. Bu daha çok tuttuğun yasın bitmesi ve artik kendini sevebileceğin noktaya geldiğini hissetmek ile alakalı bir durum..
Onu tamamen unuttuğunda, fotoğraflar acitmadiginda, ismi geçtiğinde uzun uzun dalmadiğında başka bir ilişkisi olabilir kişinin 😁
Bu durum ilişkiye göre değişir uzun süreliyse toparlanmak kolay olmaz ben 5 yılda atlatmıştım mesela
Akışına göre yaşarım hayatı. Karşıma kafama uyan biri çıkarsa bu süre 1 gün bile olabilir.
Bence zamanla kısıtlamak gerekmiyor, ayrıldıktan iki gün sonra da çıkarsa doğru insan karşıma yeni sevgiliye hayır denmez 🙄
Onu tamamen sildiğim unuttuğum an hazırımdır yeni bir ilişkiye😊onun dışında kimseyi yara bandı olarak kullanmam
Bunun için net bir zaman yoktur. Kalbinde aklinda bittiği zaman başkasını hayatına alabilirsin bence
Kişi kendisini ne zaman hazır hissederse, ozaman. Bunun için belirli bir süre yok.
biri bana bebegim dedi diye ask oldum baktim zaten hepsi diyormus bosa ask oldum
kisiden kisiye degisir kimi beklemez tanisir hemen biriyle yine sever
kimde on yil bekler yine bisey cikmaz tek birini sever ölür
Onu tamamen sildikten sonra , evet benim için bitti dedikten sonra yeni bir ilişkiye başlanılmalı.
Ne kadar süre geçeceği kişiden kişiye göre değişir... Ben yıllarca beklemiştim.
Beklesem o vakit gelmez... beklemezsem bir ihtimal, ilkimi unutacağımı sanmıyorum...
Kişiye göre değişir. Ne kadar sürede unutup yeniden aşık olursan.
Bence en az 6 ay ama kızların bazıları için 2-3 hafta yeterli
Sevgili etrafta kaynıyor sanki istediğin zaman ha diyince bulunmaz nasip diyelim 😊
Ayakta kalmak için yeni bir insan şart, zaman kişiye bağlı
Buldugum kişye gore degişir ilk arkadas olma taraftarıyım. 6 ay ideal
Çıkmak için değil de gerçekten tanıyıp hoşlandığıı etkilendiği için sevgili yapmalı insan derim ben
Süre ; etkilenmemle alakalı , ama çıkmak için çıkmam eziklerin işidir , yaşla alakalı biraz sanırm ben baya olgunlaştım artık
Bana göre ilk sevgilin ayni zamanda son sevgilin olmalı. O yüzden bunun için süre veremeyeceğim
Ne zaman hazır hissediyorsam. Kalıba girmiş bir süre yok bence
Tekrar o duyguları hissettiğim biri karşıma çıkana kadar. Bunun da bir zamana yok.
Kalp meselesi dostum zamani olmaz. Zaten şipsevdiden hayir gelmez
İnsan kendini yeni bir ilişkiye hazır hissettiğinde yeterli süre geçmiş olur
Kafadan silinene kadar beklemek gerek hayatında biri varken eskiyi düşünmek bile aldatmak sayılır
Eski sevgiliyi ne zaman unutursan o zaman. Kalbinin hissettiğ birini bulmak zor.
Gellipte senden ayrıldıktan sonraki gün başka biiryle çıkıyorsa. Zaten sevmemiştir. Hani derlerya sana ayrılırken nasıl bakıyorsa o kadar sevmiştir diye yeni birini gönlüne sokucak kadar olunca pekte geriye değil öne bakmak gerekiyor
Biten ilişkinin hemen üzerine yeni bir inşaat başlamak lazım. :):
1.5 sene geçti şimdi bir sevgilim var bazen kötü hissetsem de mutluyum şu an. 1.5 sene acısını çektim bitti
Ilki karşıma çıkmadı henüz. Ilki ortaya çıksın da ikincisini sonra düşünürüz.
Son yüzyıldan bu yana tek başıma yaşıyorum. Daha sonraki yüzyıllarda nerede nasıl yaşarım bilmiyorum.
Kendimi ne zaman hazir hissedersem o zaman. Ne kadar sevdigine alistigina ya da baglandigina gore degisir
Eski sevgili kafada tamamen bittiyse ve senin için çabalayan isteyen bir partner olursa hemen başlanabilir bence
2.5 ay felan ama birini birakip birine gittigim zamanlarimda oldu. Bunlar hata tabi.
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar