Her ilişkinin olmazsa olmazıdır kıskançlık. "Kıskanç bir değilim, kıskanmıyorum" dese de, bir şekilde kıskanıyor insan. Gerek beslediği hislerden, gerek ortam şartlarından, elde olmayan sebeplerden dolayı kıskanıyor. Kıskanmalı da. Seven insan kıskanır çünkü. Önemli olan kıskançlığın dozunu dengeleyebilmek. Elbette her kıskançlık davranışı tam anlamıyla kıskançlık belirtisi değildir. Kıskançlığı hastalık boyutuna taşıyan insanların temelinde bence 2 neden vardır. Birincisi geçmişinde kendi yaşadığı ya da çevresinde gördüğü örneklerdir. İkincisi de ki bence en büyük etkendir kendisi, sevdiğine güvenmemektir. Bunu sağlayan karşı cinsin davranış ve hareketleri de olabilir, kendi kıskançlık hastalığıda. Yine de seven kıskanmalıdır, kıskanmak güzeldir. Kıskanılmakta aynı şekilde. İlişkilerin tuzu biberidir bana göre. Önemli olan, bunu hastalık boyutuna taşımadan, güven duyabilmektir..
Kıskançlığı hastalık boyutuna taşımış sevgili davranışları nelerdir? Kıskanç biri misiniz?
Erkek arkadaşım aşırı kıskanç mesela giymeme kızdığı renkler ar turuncu mor sarı gibi renkler çok dikkat çekiyormuş giyme diyor giyince de çok sinirleniyor dikkat çekmemi istemediğini eğer çok seviyorsam okula gelirken değilde sadece ikimiz bulunacağımız zaman giymemi istediğini söylüyor
Çok kıskanç biri değilim. Ama sizin de paylaştığınız gibi, karşı tarafın hal ve hareketleri bunun için yeterli sebeptir. Daha önce yalan söylemiş olması, telefonunu gereksiz yere açmaması kapatması vb sebepler bu güvensizliğe ve kıskançlıpa sebep olabilir.
Valla sevgilimin kız arkadaşının abisine "kardeşine sahip çık erkeklere içiyo yatiyo" demiştim sonda tabiki yediği d ayaklarda ben sorumlu değilim sevgilimden uzak durmalıydı bide aklıma şey geldi sevgilim yanımdaki kızın adını sordu diye 1 hafta küs kalmıştık 😂
Pek kıskanç biri değildim fakat son ilişkimde dozu kaçırmıştım maalesef. Ama buna karşı tarafın şüpheli davranışları sebep olmuştu, güven vermiyordu, yalancıydı çok. En iyisi sepetlemekti, bende öyle yaptım :)) yoksa insan sinir hastası olur ya.
Yoldan geçen herhangi biri bir kez öylesine bakmıştır ya da başka bir şeye gülerken karşıdaki sevgilisine gülümsedi düşüncesi gibi davranışlar kıskanç mıyım gerektiği kadar var olduğunu düşünüyorum
Tamam sen basabilirsin ama kıskançlık olunca konu benle yarisabilecegini dusunmuyom Obfotogtlrafta baban elini niye omzuna koymud sen niye onun göbeğini ellemissin 😂😂😂😁😁😁 bunun yüzünden ayrıldım ben
En İyi Cevaplar