Hoşlanmak ile sevmek arasındaki fark nedir? Sıradan aşk ile spiritüel aşk arasındaki fark nedir?

Hoşlanmak ile sevmek arasında büyük fark vardır. Hoşlanmak karşılıklı bir bağ içermiyor aşk ise bağlılık. O yüzden insanlar aşktan pek söz etmiyor. Hatta insanlar hiç bir bağlılığın gerekmediği bağlamda sevgi sevgi sözcüğünü kullanıyor. Örneğin "Dondurmaya aşığım" deniyor. İnsan nasıl dondurmaya aşık olabilir. Ve insanlar "Köpeğime aşığım , arabama aşığım , arabamı seviyorum , şunu veya bunu seviyorum "diyorlar.
Aslında herkes birbirine seni seviyorum demekten çok korkuyor. Eskiden insanlar aşık olurdu şimdi sevişiyorlar. Farkı görüyormusunuz? Aşık olmak sevişmenin altında eziliyor, pasif kalıyor.
İnsanlar birbirine "Senden hoşlanıyorum "diyorlar. Niçin "Seni seviyorum "diyemiyorlar? Çünkü aşk bağlılık, beraberlik, risk , sorumluluk içeriyor. Hoşlanmak ise anlık bir olay -senden bugün hoşlanırım, yarın hoşlanmam hiç bir risk yok. Birisine "Seni seviyorum "dediğinde bir risk alıyorsun. Diyorsun ki ,"Seni seviyorum:seni sevmeye devam edeceğim. Bana güvenebilirsin , sana söz veriyorum.
Aşk söz vermektir. Hoşlanıyorum dediğinde onunla ilgili değil kendinle ilgili bir şey söylüyorsun.
Birisine "Seni seviyorum "dediğinde kendinle değil o insanla ilgili bir şey söylüyorsun. Oklar diğer insanı gösteriyor. Ve sonra orta da bir tehlike var, söz veriyorsun. Aşk söz verme özelliği taşır ve bağlılık ve birliktelik. Ve aşkın sonsuz bir tarafı vardır.
Hoşlanmak ile sevmek arasındaki fark nedir ?<br />Sıradan aşk ile spiritüel aşk arasındaki fark nedir ?
Hoşlanmak ile sevmek arasındaki fark nedir? Sıradan aşk ile spiritüel aşk arasındaki fark nedir?