Davul bile dengi dengine lafı doğru mu?

Arkadaşlar öncelikle yazdığım şeylerin hiç birini kendimi övmek için ya da prim kasmak için yazmıyorum. Zaten sorumu da gizli kullanıcı olarak soruyorum, sonuna kadar okuyun lütfen yardımcı olmak dışında herhangi bir şey için cevap yazmayın.

Ben maddi durumu çok iyi olan doktor birer anne-babanın kızıyım. Bugüne kadar iyi okullarda okudum ve kültür seviyemin yüksek olduğunu düşünüyorum. Bir süredir biriyle görüşüyorum ancak bu kişiyle hiç bir şekilde uyuşmuyoruz.

Kendisi Kürt ve ailesi aşiret. Hiçbir şekilde müzik zevkimizin, izlediğimiz filmlerin veya kültür seviyemizin uyuşmadığı biri. Ben ilk tanıştığımda bunların hiç birini bilmiyordum ve görüşmeye başladıktan sonra öğrendim. Ne var ki çoktan bir şeyler hissetmeye başlamıştım.

Onunla sevgili olmak istiyorum ama çok fazla engel var aramızda. Ailem onu bana uygun bulmadıkları için görüşmemi istemiyor, onu tanıyan arkadaşlarım asla bir birimize uygun olmadığımızı söylüyorlar. Maalesef bunların hepsinin farkındayım çünkü sevgilimle bilim, sanat, kültür alanında konuşmak isteyen biriyim ama kendisi hiç biriyle ilgili değil. Dini görüşlerimiz, siyasi görüşlerimiz o kadar farklı ki. Bir de maalesef ileride kendisini arkadaşlarımla tanıştırmaya utanıyorum çünkü biraz şivesi var.

Ben sizce bu durumda ne yapmalıyım? Sizce bir şekilde ilerletebilir miyim ilişkimizi? Kendisinden hoşlanıyorım, ilişkimizi ilerletmek istiyorum ama çevremin negatif tutumları beni etkiliyor.

Lütfen yorum yaparken saygı çerçevesi içerisinde yapalım. Kimseye ayrımcılık yapmak gibi bir amacım yok, yaşadığım şeyleri paylaştım sizinle. Teşekkür ederim.
Davul bile dengi dengine lafı doğru mu?