Boynundan öpmek var bir de : Boynunda bir yer vardır, ben bilirim. Ne zaman oradan öpsem, Değişir gözlerinin rengi. Yanar dudakların, terler avuçların. Dökülür kapkara aydınlık gibi. Omuzlarına saçların. Diz kapaklarından öpmek vardır bir de : bir kadını diz kapaklarından öpmek; “Bugüne dek tüm düşmüşlüklerinden, yaralarından, kanından, izinden, acından öpüyorum, şifa niyetine.” demektir bir nevi. “Çok düştüm, parçalandım, örselendim, öp de geçsin” diyemeyen bir kadının sessizliğini duymaktır. “Seni anlamak için harflere ihtiyacım yok, ruhunla ruhum aynı lisanı hissediyor” diyebilmektir. “Yanaklarından, dudaklarından, alnından, belki omuzlarından, avuçlarından öpmek aşkın yaradılışında var ama diz kapakların sevdaya dahil” de demektir aynı zamanda. O kadını çaresizliğinden ve bir o kadar da gücünden öpmektir. Düşmüşlüğü kadar ayağa kalkmışlığından öpüp onu onore etmektir, önünde diz çökmektir, saygıdır, kabulleniştir, çok şeyi. Kudretine, sabrına, sarsılmışlığına, sancılarıyla baş edebilecek kadar dayanıklı oluşuna.. Kırılmak yerine bükülmeyi öğrenebilişine hayran olmaktır. Alnından ve dudağından öpmek vardır bir de : Alnından öptüğüm yerde ülkemsin, ağzından öptüğüm yerde kadınım, diyeceğim… ... Velhasılı kelam kadını kalbinden öptüğünüz sürece kadın zaten size aşık olmuştur.
Unutmaman normal etkili bir yaklaşım kadınlar alışkındır karşı cinsin dudak alın boyun omuz el bunların dışına çıkman demek etkiyi iki kat arttırmaktır
En İyi Cevaplar