O yüzden kimse ben oynamıyorum demesin :)
Evlendikten sonra insanlar neden değişir?
O yüzden kimse ben oynamıyorum demesin :)

Çünkü dışarda güllük gülistanlık olan şeyler, aynı evin içine girip, hayatı ortak yaşama durumuna gelince, hem bayan açısın hemde erkek açısından çok farklı bir hal alıyor. Evlilik öncesinde yaşanılan sorunlar bir süre sonra bir şekilde telafi edilirken, evlilik esnasında öyle olmuyor, küçük sorunlar büyük dertler haline gelebiliyor buna sayısız örnek verilebilir. Ve yaşanılan tartışma veyahut sürtüşme uzun süre devam edebiliyor, bunun neticesinde de ikili ilişkiler zayıflıyor, bağlılık azalıyor.
Erkek ve ya kadın, seni sen yapan özelliklerine aşık olur ve evlendikten sonra o özellikleri değiştirmeye hatta ortadan kaldırmaya çalışır.. aslında burada sosyo-kültürel bir durum sözkonusu. eşler birbirlerini genelde evlendikten sonra yakından tanımaya başlar.. eh tanıdıkça uzaklaşmalar başlar.. (4 evlilik bitirdim, bu konu çok uzun)
E o zaman benimle evlenmezdin nedir ya 😂😂😂 Evlenilecek adam değilse ya bunu baştan kabullensin ya da evlendiği kadına saygı çerçevesinde davranmayı öğrensin.
İnsanlar kendilerini sevip kabullenemedikleri için sevgili aşamasında farklı davranıyorlar. Kimsenin kendilerini oldukları gibi sevebileceklerine inanmiyorlar.
Bence çok var bu insanlardan. Hepimiz aşırı derecede görsel, yazılı, işitsel medyada mankenlere vb. maruz kalıyoruz. Sonuc olarak kendimizi özel hissetmiyor, sevemiyoruz. Kendimizi ve başkalarını kandırarak rol yapiyoruz. Ancak evimizin rahatliginda kendimiz olabiliyoruz.
Teşekkürler 😊 Senin eşin de evinin rahatliginda kendisi olmuş. Sana nasıl davrandı bilmiyorum ama saygısızlık ettiyse terk edilmeyi hak etmiş.
Kolay değil aynı evi başka biri ile paylaşmak her gün bir yeni huyla senin önünde çıkıyor bir hayatı paylaşmak kadar zor bir iş yok benliği olmasaydı en kolay iş olurdu. Kafada sen bana ben sana hesaplar yapıyoruz halbuki sen de kefen olacaksın ben de
Cevap
56Cevap
Hiç evlenmedim ama gördüğüm kadarıyla.. seninle evlenmek icin ya 1 çıkar için evlenir ya da gerçekten seni sen olduğun için evlenir.. bunu anlamak gerçekten çok zor..
Seni sevdiğini anlamak için onu test edecen kolay kolay güvenmeycen, çünkü insan evlendikten sonra yani sizi elinize aldığı zaman gerçek yüzünü göstermeye başlayabilir. O zaman da bundan kurtulmak biraz zor olabilir..
oncin severken dikkatli olun, insanı izleyin hareketlerini, davranışlarını, arkadaşlarını, ortamını herşeyi hakkında bilgi edinin. Ama önce bunları edinin ondan sonra tanımaya başlayın. Çünkü insana güven olmaz kolay kolay..
Bu değişim kaçınılmazdır. Çok detaylı yönleri var elbet. Özet olarak tanışma aşamasında dikkate alınmayan konular eşliğinde yeni bir ortak yaşam durumu vardır. Bu sürece adaptasyon için değişim (daha doğrusu aslında olanı ilişkiye uyarlama) gözlenir. Değişimin ne şekilde olacağına dair büyük ipuçları tanışma aşmasında vardır ama çoğu zaman görmeyiz ya da zaten ilgilenmiyoruzdur. Bu değişim tarafları memnun ederse sorun yok, memnun etmezse maalesef katlanılmak zorunda kalınan veya memnuniyetsiz ilişki türleri sürdürülmek zorunda kalınıyor veya bitiyor.
Haklısınız. Açık sözlü olma durumu nadirdir. Bunun için evleneceğim insan olarak değil de bir arkadaş, bir dost olarak paylaşımlar olacak ki o zaman yargılanmayacağının bilinciyle rahat ve açık sözlü olunabilsin. Misalen sadece onun bize olan davranışlarını tartarız tanışma dönemlerinde. Topluma ve olaylara olan davranış ve tepkilerini gözardı ederiz. Bir spor karşılaşmasında tuttuğu takımın yediği gol nedeniyle verdiği sinirsel ve şiddet içerikli tepkiyi es geçeriz. Neden bize yönelik değildir çünkü. Ama evlilik sonrası baskılar kalktığında o tepki modelleri bize yönelecek. Basit basit ama önemli çok sayıda farkındalık noktaları var. Rehberler de var bu konuda. Tabi herkesin ilgi alanına girmiyor maalesef.
Ah ne güzel yazmışsınız. Aslında bana da çok ipucu verdi ama bundan banane diye düşündüm o zaman :) 2. buluşmamızda annesi tansiyonu düşmüş ve yanında diğer çocukları da var. Basit bir tansiyon düşmesi yani , hepimizim başına gelir. Beni o an bıraktı gitti annemi görmem lazım diye o zamam bana çok garip gelmedi ama sonra anladım ki (evlenince) bu adamın hayatı boyunca ben hep 3. 4. planda olacağım :)
Değil mi bakın yaşayan olarak durumun farkına vardınız. Acemilik ve toyluk olarak adlandırabiliyorsunuz ki bu bile çok güzel. Bakın 15 yıldır evliyim. Gerçekten eşimle uyumlu ve çok güzel şekilde ilerlemeye devam eden bir ilişki içerisindeyim. 2 gün önce bitirdiğim kitap neydi biliyor musunuz? Doğan Cüceloğlu tarafından yazılan, okurların evlilik ve evlilik öncesi dönemlerine ait gerçek yaşanmış hikayelerine de yer verilen Evlenmeden Önce isimli bir kitap. Zaten evliyim ve ilişkimde sorun yok diye uzak durabilirdim ama durmadım temin ettim okudum. Yılların bilgi birikimiyle eşsiz bir rehber niteliğinde olmuş. Imkanım olsa her genç bireyin bununla buluşmasını arzu ederim. Bunu şundan yazıyorum, insanız hatalarımız, acemiliklerimiz vb. oluyor. Gelişime kendimizi kapatmadığımız sürece herşey yoluna oturur. Güzel ilişkilere ve güzel yaşama imza atılır.
Teşekkür ederim. Toplumsal bakımdan elbet bir yönüm bu. Bu beni her yönümle çok matah bir insan yapmaz. Belki farkında olarak veya olmayarak toplumsal yapıyı olumsuz etkileyen yönlerim de vardır. Karşımızda ki insanın vicdanı hangi ortamda ve nasıl şartlarda oluşmuş? Nelere maruz kalmış ve maruz kaldıklarından nasıl bir tepki modeli geliştirmiş? İnsanı tanımak önemli. Ha gelenek ve kültürel bakımdan mevcut anlayışla zaten soruna gideceği belli olan birleşmelere imza atılıyor. Tabi ki bunları, kişilerin kendi değerleri ölçüsünde anlamlandırması gerekiyor. Ne diyebilirim ki. Umarım herkes arzu ettikleri, tat aldıkları güzel ilişkiler kurabilir ve güzel bir yaşam sürebilir.
Kişiden kişiye değişen bir durumdur. Ele alındığında erkeklerin bir kısmı böyledir. iş eş çoluk çocuk derken stres bunları kaldıramıyor diye düşünüyorum bir süre sonra cinsellik vs. bunlara bir süre sonra doyuyor değişiklik arayan erkekler çoktur bu konuda.
Her şey köprüyü gecene kadar aydınlıktır. Söylenmeyen karakteristik özellikler küçük dahi olsa daha sonra evlenince ortaya çıkmaya başladığında sorunlar oluşturur. Çünkü, bu karakteri ve eylemlerini daha önce sevgili iken görmemişsinizdir. Sevgili iken tüm her şey ortaya dökülmeli yoksa evlilikte çıkacak sorunlar küçük dahi olsa ilişkiye zarar verir ve sonu kötü biter. Aynı ortamda yaşamak gerekli daha öncesinde :) ALlah hayırlı nasipler versin herkese :)
az önce belirttim bir çogu öyle evlenmeden önce çok iyi melek gibi görünür ne dersen yapar gezer tozarsın sinema vesaire herşeyi yaparsın verdigi sözler söyledigi tatlı sözler hepsi boş evlenince tık yok ne gözlerine bakar ne saçlarını okşar nede güzel tatlı bir kelam çıkar agzından bir çogu öyle ama neden öyle bilmiyorum degişiyor
Aslında elde edene kadar değişir insan. Yani sevgili olduktan sonra, artık elde etmişsin zaten. Gerçek hâlini gösterirsin.
Evlenene kadar bekleyip, sonrasında mı açığa çıkıyor içindeki insan? Tuhaf.
Tabii evlenmeden önce ayrı evlerde uyuyordunuz, her şeyini görüyorsun şimdi.
O yüzden farklı geliyor olabilir, aynı evde yaşamak başka.
Evliliğin getireceği ağır yüklerin farkında olmayan ilişkilerde gerçekleşiyor bu tarz olaylar.
Evliliği basite almaları, sorumluluk bilinci, duyarlı olmama, empati kurmama gibi şeyler yüzünden bir çok evlilik bitiyor.
İnsanlar kendilerinden emin olmadan, evlenelim havasına bürünüyor.
Bu yüzden bir çok ilişki bitiyor veya kişiler eşlerinden sıkılıyor.
Kimisi kendini çok iyi gizliyor. önce sana oynamaya başlıyor sonrada trübünlere oynamaya başlıyor. bencillik tavan yapıyor herkese kendini beğendirme duygusu. sadece ben varım duygusu sonra da bitiyor.
Herkes sevimli davraniyor aslinda yani :) özetle ama ayni evin icinde olunca durum degisiyor durumun özeti bu sanirim
Birlikte yaşamak olayı farklı bir boyuta taşıyor sana aşk sözcükleri söyleyen adam çoraplarını salonda bırakıyor, tuvalete ondan sonra girdiğinde zehirleniyorsun bu olayı değiştiriyor aslında insanlar değişmiyor sadece olumsuz özellikleri ortaya çıkıyor
aslında kimsenin değiştiği yok. sadece biriyle flört ederken onun gerçek halini tam olarak tanımıyorsun. evde normal olduğu durumlardaki hallerini bilmiyorsun. işte o yüzden evlendikten sonra çok değişti deniliyor. halbuki alakası yok. adam neyse o yani. o yüzden evlenmeden önce beraber yaşamak lazım test için
oha o da biraz şeymiş ya. allahsızlık
Tahammulsuzuz, sahteyiz, oynuyoruz çünkü.
Çok uzun bu konu, bir rakı masası konusu belki de uzun uzadıya..
İşte o tahamulsuzluk..
Düzeltirim karşı tarafı, kendi bildiğimi okurum, nası olsa kabullenir gibi bir suru oyun dizisi var işin altında maalesef.
Ozetle samimi değiliz, net değiliz, dürüst hiç değiliz.
Cevabını güncellemede almışsın zaten.
İki yüzlülük.
Gerçeği göz ardı etmeden evlenmeli insan bence her şeyi düşünerek evlilikte ilişkiyi elinden geldiğince iletişim kopukluğu olmadan kendini ifade ederse insan çok büyük bir sorun olacağını düşünmüyorum
Evlenmeden önce kendilerini çok iyi göstermeye çalışıyorlar. Cicekler, papatyalar, hediyeler senin gözünü boyamaya çalışıyor. Evlendikten sonra da nasılsa evlendik benden ayrılamaz deyip kendileri gibi oluyorlar. Uzun lafın kısası bir erkekle evlenmeden onun nasıl bir kişiliğe sahip olduğunu anlayamazsın...
evlenmeden önce her iki tarafta gerçek olan yönlerini göstermedikleri için , evlilikten sonra nasıl olsa elde ettim duygusuna kapılıp gerçekleri gösterdikleri için :)
Insanın özü neyse sözü de bir olmalı.. Bence asıl ayrılmamış insanlara sormak lazım nasıl başarıyorsunuz diye bide insan önce hatayı kendinde aramalı
Evlenene kadar çoğu insan maske ile dolaşıyor, evlendikten sonra da maskenin altındaki görüyosun...
Soru çok güzel ama cevap belki bir o kadar da zor bence.. değişmek mi ben mi hadi canim sende ! Diyen çok arkadaşım vardır bence. Bu sorunun diğer cephesi de var. Birde değişime sebep olmak vardır belkide.. ?
Hiç kimse değişmez sadece gerçek yüzlerini saklarlar. Marifet gerçek yüzünü evlenmeden önce çıkartmakta
bende anlamış degılım. kopruyu gecene kadar sanırım
Valla ben şöyle birşey emir almayı sevmiyorum gereksiz kıstlamalar olunca güvensizlik olunca hemen basarım tekmeyi
Sevgili olunca daha rahat boşanıyorum 😂😂😂
aslında değişmezler ki özüne döner maskeyi atar özüne döner aslında o hep aynıydı farklı tanıttı
Beraberlik öncesi olan aşk asıl insanları değiştiren, olduğundan farklı gösteren..
Çünkü değer insanı değiştirir.
Sorumluluk insanı değiştirir.
Daha geçen başıma geldi bayan arkadaşımız evlenecek bizle bağını kesti samimi değiller açıkçası.
ona bakarsan karım evlenene kadar hiç konuşmuyordu şimdi ise susturamıyorum. en başta neden hiç konuşmuyordun diye sorunca da çok konuşursam evlenmekten vazgeçersin diye düşünmüştüm diyor.
Değişmiyor aslında, gerçek kişiliği çıkıyor ortaya.
güze bir soru. öyle iki yüzlü insanlar uzak dursun. evlendiğim gibi ansılsa sonrasında da öyle olsun olmazsa zaten ayrılık adımları başlıyor
Tavlamak için olmadıkları karakterlere bürünüyorlar. Boyle olunca da en sinirli anda gerçek yüzleri ortaya çıkıyor.
Ben konuştuğum kızlara neysem öyle davranıyorum. Hatta bazen biraz bilerek ters davranıyorum ki, tahammül seviyesini anlamak için
Valla ben bir ara kız arkadaşımla geziyordum, (bende bir huy var toplum içinde tartışmayalım ve aramızdaki özel şeyleri kimseye anlatma) dediğim zaman tersini yapınca çok kızıyorum. Buna bir ayıcık aldım bütün üniversite duymuş herkes enişte demeye başladı... o zaman sinirle küfür etmiştim silktir gitt diye bişeydi😊
Aşırı sahiplenilme duygusu, kadının erkeğe çoğu zaman guvenmediginden veya kaybetmemek istediğinden dolayı gelişir. Ama 1 gün yazamadı diye sen kesin beni aldatıyorsun kızlar da böyle demişti zaten diye bir cevap alırsa insan (ben) 😂... öyle kıza güle güle derim. Ulan robot muyum Ben? 😂😂
Degismezler.. gercek kisilikleri cikar aslinda ortaya
Evleninceye kadar kendini karşıdakine beğendirme durumu var. Sonradan asıl görüntü ortaya çıkıyor
Eski eşin bunu mu dedi cidden yaa. İnanamıyorum. İnsanlar nasıl böyle sahtekar olabiliyorlar. Ben neysem oyum
İşte bugün hatta bu hafta sorulan en güzel soru. Bu soruyu bende çok sordum kendime karşımdakine ama bir türlü cevabı beni tatmin edecek şekilde gelmedi. Lütfen sadece erkekler deme çünkü senin cinslerin de aynı oluyorlar
Evet maalesef ki insanlar kadınıyla erkeğiyle ya insanlığı taşıyamıyor ya da insanlık bunları kabul etmiyor
Insnalar iki yüzlü cunki hatta bazıları çok fazla yuzlu
bir çok sebebi var tam tanımamak saygıyı aşmak monotonloşmak tutkuyu heyecanı kaybetmek gibi ama bazende yapana değil yaptıranada bakmalı
hayır efenim bir kere bu iş iki kişiliktir başarıda başarısızlıkta iki kişiyle olur sezen derki masum değiliz hiçbirimiz
teşekkür ederim
Eşlerini garantiye almış oldukları için başka açıklaması yok bence
Genelde level atlio erkekler evlenince alismak lazim ya da kabullenmek
Aslında olan durum çok daha başka. Resmen sana hükmetmeye çalışıyor ve bazı erkekler gerçekten sizin zaafınızı öğrenince onun üzerine çok gidiyor. Eski eşim babamın kalp rahatsızlığı varken , boşanamayacağımı (babamı üzmemek için ) anlayınca bana hayatı resmen zindan etmişti.
Geçmiş olsun sana ama zeki kadinlar icin gecerli diil bu bende evliyim sorunlar yasadim ama duzeltmeyi basardim kabullenerek ve dengede tutarak
Anladim zeki demekteki kastim zayif yanlarini esin dahi olsa gostermiycen kimseye zaaflarinda dahil ben çok güçlü gorunurum ama kimse içimi bilmez mesela
Erkek sonuçta napica belli olmaz kendinden ödün verme kimseye benim esim hep sunu der bana kac yillik evliyiz seni çözemedim anlamadim gitti diye bende boylesi da iyi bulmaca gibiyim çöz çöz bitmem 😀😀😀
Hata yapmışsın iste umarim bundan sonraki hayatinda iyi biri ile karsilasir mutlu olursun inşallah 😊
Rica ederim de boyle dusunme sen yinede bir bakmissin Allah sana oyle bir mutluluk vermis ki geçmişini unutturmus olur 😊😊
Güven meselesi artik 😊
Sürekli aynı insanla aynı ortamda kaldıkça birbirlerin çözüyorlar bunun adı tanımak bence deişmek değil
Bu tarz kendüni beğendirmek için yalanlar takalr kandırmacalar çok saçma bence.
Gerçi öylr olmadımıda benimgibi yalnızlık güzel gelmeye başlıyor
Bence yine de herkes ayni değildir diye düşünüyorum sonuçta karakteri sağlam olan erkek her ne olursa olsun hayatini paylaştığı kişiyi uzmemelidir. Sonuçta hastalıkta , sağlıkta, iyi günde , kotu günde diye söz veriyor
Ne diyecegimi bilemedim simdi sonuçta siz tecrübe etmissiniz ve Eşiniz sizin sorunuza öyle bir yanıt vermiş. Benim soylediklerime yalan demenizi anlayışla karsiliyorum
Yok ben sizi anladim hanımefendi siz o %80 lık kısma denk gelmissiniz ne yazıkki..
Maalesef öyle hanımefendi 😞
ufak sandığımız yalanlar evlenince büyüyor. yalanlarla dolu hayat herşey
Zeki bir kıza benziyorsun? neden farkedemedin durumu en başında
Nereliydi merak ettim.
İnşallah trabzon lu degıldır :) kendımı teras dan atmak zorunda kalmak istemiyorum
Çünkü herkes değişir.. zaman mekan olay insan herşey etkendir bir insanın değişimine
İnsanlar iki yüzlüler ve üstüne üstlük birbirlerini değiştirmeye çalışırlar.
İnsanlar evlendikten sonra değil evlenmeden önce değişir. Flört fragmandır, evlilik ise film.
insan değişmez aşk gözünü kör eder sen onu iyi sanarsın
Bir-çok 0c gördüm ama bunun gibi profesyonelini ilk defa gordum 😂
Ama şu konuda şanslısın en azından dürüst cıkmış kimisi onu bile yalan atıyor ince ayrıntıyı da söylemek istedim ayrıca dünyanın sonu değil canını sıkmaya değmez 🙂
Evet mantıklı konuştun ikna oldum ayrıca çok etkilenmemiş olmana sevindim
Güvenirsin güvenirsin hayatın sana neler getireceğini bilemezsin umudunu tam kaybedersin ordan bir el uzanır karanlıktan aydınlığa çıkarır seni ve o zaman daha iyi anlarsın neden boşandığını asla umudunu kaybetme
Hayır henüz evlenmemiş bir adam söyledi
Seni anlıyor olabilmem yaşadığım tecrübelerde saklı
Beğeniyorum soruyu bildirim gelince yazarsın istersen
Insanoglu hep tstmadigi duygularj. merak ediyor. Baska insanlari mersk ediyor. Yanindakiden sıkıliyor
Bu gayet dogal... aslinda degismiyor.. asil. normal haline donuyuyor
Ama bu genetik bir sey. Kadina ya da erkege ozgu degil her iki cinsiyettr yapar bunu.. mesela bir telefon alirken bile nekadar ugrasiriz emek harcariz sonra alincada koltugun uzerine savurur atariz. Bu farkli bir huydur insanin
Elbet sende bekarken oylesindir ne biliyim daha bakimli olmussundur mesela onla bulusacagin zaman. ama evlendiginde eskisi gibi ince detayli. bakim yapmiyosundur. konusmalarin degismistir illaki vs vs
Sahip olmus , elde etmis duygusu bu.. yani kadin tum kartlarini teslim etmeyecek ki erkek. hala kesfetmek icin o kibarligi devam. ettiricek bir nevi oyun aslinda bu.. evlendikten sonra degismiyor yani erkek asil normal haline donuyor maskesini cikariyor
Karakter sağlamlığı gerek insanin değişmemesi için, o da çok az kişide var.
herkes öyle değil bance ha tabiki bazı değişiklikler olur ama konuşarak aşıla bilecdek sorunlar konuşulmayınca bu durum boşanma kaçınılmaz oluyor
Degisim tabiki normal. Arada tatil yapilirsa ve ya iliski molasi olursa daha guzel olur
Evlilikte bencil olanlar sorun yaşarlar empati şart
Ah kıyamam :) kız çenene koca dayanmadıda terkmi etti seni:))
Bu soruların cevabı basit nasıl olduda anlayamadın zekiydin hani sen:)
Bak bak bak ne kadar da mülayimsin:) teknik olarak o seni terk etmiş en baştan:) yoksa sen onu terk etmezdin.)
E şimdiye kadar ütopik dünyanla hareket ettin aklın yerine. Kadınların yüzde 99 zu böyledir aklınanan akıllanır çok azı akıllanıyor 40 ko geçince hahaha iş işten geçmiş, oluyor:D
Gözümde büyütmedim dün kendin denedinmi bunları bayan ukala:)?
Ego otobüs müdürümüsün nesin sen:))) iyi niyetli gibisin iyisin ama alttan alttan laf çakıyosun.(
Neyse e dinlenme gününmü bugün bayan ukala
:) sen deli edersin adamı. kocayıda öyle kaçırdın evden galiba :D araştırmacı olmak güzel bende öyleyim çünkü öğrenmek güzel şey her yeni birşey öğrendiyimde ne kadar cahilim diyorum :) öğrenmek kuruyan toprağa su vermek gibidir. Sohbet edek gcıklık yapma gel:)
Gelmessende sen kaybedersin pinkcim.) benle tanışma fırsatı verdim sana... kaybeden sen olursun çünkü kazanacaklarını bilsen.)
Hadi ben kaçtımm yazarsan burdayım byeeeee
Nanikmi? Lafa bak çocukmusun sen. iyi çok beklemem:) kimseyi beklemem beni tanıyan beni bırakmak istemez değerimi bilennin değerini bilirim... hiçkimseye benzemem.. Neyse :) hadi k. i. b bb
Aynı evde yaşamadıkça bir insanı tanıdım deme
Iste ben bundan cok korkuyorum
artık o benim mantığı bence etkili..
Kötü ya:/insan hep ayni kalmali
Benim eski esim degisen taraf olmustu
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar