Bugüne kadar gelin çiçeğini kim yakaladıysa çevremde, ilk o evlendi. Batıl inancım pekişiyor böylece yapmayın öyle şeyler. :D Kesin ben yakalasam bu inanç tersine işlemeye başlayacak, öyle şanssız bir insanım. :/
Gelin çiçeğini yakalayanın en kısa sürede evleneceğine siz de inanıyor musunuz?
İnanmak ile alakalı değil bu. Aslında basit bir düşünce kayması. O kadar kişinin arasında o çiçeği yakalayıp birinin dikkatini çekmemek gibi bir durum söz konusu mu? Nikahta keramet var dedikleri bu işte. 😂 😂 😂 😂
Hayır inanmam bir çiçeği yakaladığın için senin evleneceğine karar verilmesi saçma gelir bana. Sadece çiçeğin kime geleceği falan heyecanlı bir olay haline geliyor gelin ve arkadaşları tarafından.
2
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
İnanmıyorum bu çiçek atma bizim adetimiz mi ben Türk düğünlerinde pek görmedim yabancı kaynaklı galiba onlardan geliyor biz de ayakkabı altına isim yazılır silinince evlenenler var batıl da olsa
Biraz mantık yurutelim evlenmeye açık kişiler kendini hazır hissettikleri için o çiçeği yakalama konusunda daha istekli olurlar haliyle çiçeği yakalayinca bir totemmis gibi buna uymayip kendini hazır hissettiği halde çiçeği tutmanın azimiyle evlenmeleri daha erken olur yoksa tersine işleyip ugursuzluk getireceğini düşünebilirler
Ben inanmıyorum senin çevrende olanlar da bu batıl inanca kendilerini kaptırmışlar ve bu yüzden çiçeği kapan kendini psikolojik olarak evliliğe hazırlamış ve evliliğin bir an önce gerçekleşmesi için adım atmış olur.
Çiçeği kim yakalarsa evliliği en çok o istediği içindir.. Yakalamak için çaba sarf eden, evlilik için de çaba sarf eder.. Trip yapmaz, zorluk çıkartmaz, işler yürüsün diye elinden geleni yapar..
Ben hayatımda hiç gelin çiçeği atan gelin görmedim. Yani buna inanmak ve uygulamak biraz salakça... Ayrıyeten çiçek yere falan düşse ordaki kimse evlenemeyecek mi şimdi? Saçma, saçma, saçma.
Evlenme isteği fazla olan kızların yakalama istekleri de fazla olacaktır. Evlenme isteği fazla olan kızda evliliğe yakındır zaten. Mantıken böyle olması gerekiyor.
Aklıma bir film geldi adam kimle yatsa. O kadin evleniyordu sonunda birine asik oldu korkudan yatmiyordu.. Sirf bu döngü bozulsun diye cok siman cirkin biriyle yatti oda evlendi :))
En İyi Cevaplar