Bilene evlilik hem en büyük imtihan hemde en büyük mükafat. Kurulan yuvaların yıkılmaması ve cümle bekarların hayırlı evlilik yapması duasıyla <3 ...

Evlenmedim hiç ve çevremde de tanık olmadım görücü usulü evlenenlere. Lakin TÜİK (Türkiye İstatistik Kurumu) verilerine göre, en uzun ve sağlıklı evlilik türü görücü usulü evlilikmiş.
Lisans ve yükseklisans mezunu çiftlerde boşanma oranı %60. İlkokul ve ortaokul mezunu çiftlerdeki boşanma oranı ise %30. (2014 verisidir, önceden bakmıştım ve artmıştır kesin.)
Görüldüğü gibi, lisans ve yüksek lisans mezunu çiftlerdeki boşanma oranı, ilkokul ve ortaokul mezunu çiftlerdeki boşanma oranının iki katı. Sebebi, lisans ve yüksek lisans mezunu bir kadının iş imkânının olması ve boşandıktan sonra kendi ayaklarının üzerinde durabilmesi. Ancak bu, her ilkokul ve ortaokul mezunu kadın için söz konusu değil.
Yine TÜİK verilerine göre son yıllarda evlilik oranları azalmış, boşanma oranları ise artış göstermiş. Zaten bu da çevrede tanık olduğumuz bir durum. Bazılarının evliliği 1 yıl bile sürmüyor.
Bir kimseyle evlenmeden önce 6-7 yıl beraber olmanın bir mahiyeti yok. Bu kişilerin evlilikleri sakattır. Aynı şekilde kişilik/karakter yönünden emin olmadığı, sadece dış görünüşünden etkilendiği için evlenen çiftlerin evlililiği de aynı kaderi paylaşır.
Çok haklısınız acı gerçekler ama morali bozuluyor insanın bunları gördükçe
Nikahta keramet evlilikte ise huzur vardır, çünkü eksik tamamlanmış olur, bu arada görücü usülü ya da normal evlilik olsun karşılıklı sevgi, saygı olduktan sonra mutluluk herzaman olur...
Haklısın hayırlısı olsun inşallah
Amin inşaallah..
Aminnnn :-)
Tesekkürler 😊
Rica ederim 😊
Ask evliligi yapip mutsuz olanda var cevremde. Glrücü usulü evlenip virbirini cok sevip mutlu olanda. Yani görücü diye hic icinin isinmadigi biri ile olman mantiksiz o ilk elektrik denen olay cok önemli ona ilk alici gözke baktigin an icine siniyormi ben bunu sevebilirmiyim diye geciyormu icinden bunlar onemli. Yani ilk basta icine bir positiv enerji elektrik geliyorsa zamanla tanidikcada sevilebilir diye umuyorum tabi.. yani aklinda baskasi yoksa seversin varsa zpr
Doğru kuzum
Etrafımdaki görücü usulü evlenenler çok mutlu valla. Allah bozmasın. Darısıda başımıza. 😁
Aminnnn kuzum <3
Rica ederim bitanem 😘❤️
Cevap
27Cevap
Çevremde gördüm görücü usulü evlenip mutlu olanları.. Aşk evliliğininde hüsranla bitenleri de gördüm.. En güzel biraz sevgi , biraz mantık , biraz görücü usulü..
Allah herkesin gönülüne göre versin insallah
Aminnnn
Kuzum vala bir abim var ama o da yengemi görür görmez vurulmuştu.
Yengem ablamın arkadaşıydı. Annem çok uğraştı onları birleştirmek için..
Görücü usulü ilişkilerde önemli olan görür görmez bişeyler hissetmek.
Hissetmediğin biriyle evlilik işkence olur..
Senin çöpçatanlar iş başında yine sanırım? :D
Maşallah kuzum :-) aynen iş başındalar ama kurtarıcam kendimi inşallah elerinden :-) zorla güzellik olmaz :-)
Git bi' gör yahu belki bişeyler hissedebilirsin :)
Sanmıyorum kuzum ya :-)
Israr etmiyorum. Huyunu biliyorum çünkü :/
Benim en yakın arkadaşım.. kızın kuzeninin en yakın arkadaşı varmış, çocukluktan tanıyormuş, çok iyi biri olduğunu da biliyodu. Zamanla kuzeniyle-benim en yakın arkadaşımla tanıştırdılar. Kız ben onu "zamanla sevdim" diyo.. şimdi öyle mutlular ki, gerçekten de ruh ikiziler.. bir de tatlı kızları var :)
Oyyyy maşallah daim olsun :-)
Amin.. Allah her kesin karşısına hayırlısını çıkarsın😊
Aminnnnn :-)
Ve ellefe beyne kullubihim diye ayet indirmiş rabbimiz nikâhta tabiki keramet vardır ve görücü usulü ile olan evlilikler benim acimdan daha sağlıklıdır aileler düzgün namuslu eşler ile evlenmemiz için daha iyi düşünüp karar verirler ve unutma kalpleri birbirine ısındıran allahtır hakkınızda hayırlısı olsun dua ile akşamul hayr.
Allah razı olsun kardeşim cümlemiz için hayırlısı inşallah
Görücü usulünün uzunluğunu lisede psikoloji öğretmenimiz açıklamıştı. Çiftlerin birbirinden beklentisi olmuyor demişti. Aşk evliliğinde beklenti oluyor bu sebeple ömrü kısa oluyor. Görücü usulünde duygular sonradan geldiği için mantık ön planda oluyor ama aşk evliliğinde mantık geri planda kalıyor. Bu sebeple uzun ömürlü olmasına şaşmalı.
*şaşmamalı
Bir bakıma doğru gibi ama ya duygu gelmezse diye korkuyor insan
Kesinlikle bu sebeple ben görücü usulü evlilik yapmaya cesaret edemem.
Bende edemiyorum işte. Allah hepimizin hakkında hayırlısını versin inşallah
Amin inşallah hakkınızda hayırlısı karşınıza çıkar :)
Aminnnn sağol kuzum seninde insallah :-)
Amin cümlemize :)
Aminnnn :-)
Var.. Annem ve babam..
Babam askerden yeni gelmiş..
İşe yeni başlamış..
Annem daha 14 yaşında.. Ankara'ya getirmişler, babama gösterecekler..
Babam işten gelmiş saç sakal karışmış.. Çağırmışlar.. Nasıl olmuş bilmiyorum nişanlamışlar.. 😅😅
O gün bugündür evliler..
#Vesselam
Ya Seyyah anne babamızın devri gibi dğl ki insanlar :-) benim babamda annemi çok severdi ve çokda güzel gösterirdi. ve akraba evliliğiydi düşün ona rağmen. yine bana kızacaksın ama sinmiyor içime ya :-)
İçine sinmeyenle evlilik olmaz zaten..
Ama görüş..
Olmazsa olmadı dersin..
Hiç tecrübem yok yaaa tırsıyorum ne konuşucam tanımadığım adamla diye. bide beni bilirsin işte içimden gelmeyince gitmiyor ayağım. Allah büyük ne diyim hayırlısı
Yav sen git. Baktın konuşamıyorsunuz zaten kalkarsınız.. Ama genelde konuşmaya gidince açılır zaten.. Yalnız gitme zaten.. Yanında arkadaşın olsun konuşursun..
Hayırlısı bakalım ne desem boş şu an için
Evlilikte önemli olan uyum ve denkliktir. Bir insan sonradanda sever mi evet sever. Ama... Öncekilerle kıyaslamak o kişide başka kişileri aramak kişiye mutsuzluk getirir. Bunun görücü usulü ile alakası yok. 7 yıl sevgili olup 3 ayda bosananlar var.
Bir evliliğin saygı ile başlaması sevgi ile başlamasından iyidir.
Insallah öyledir ama o uyumu yakalayamayan örnekler çok etrafımda
Msjım aylardır kapalı ama takipte sıkıntı var halledeyim ben
Canım gördüğün zaman içine sinmesi ısınman gerekiyor hah işte bu demelisin üçüde oluşmuyorsa ondan hayır gelmez.
Görücü usulü eskisi gibi değilki kişiler bir yerde oturup konuşuyorlar hayat görüşleri uygunsa beğendiyse içine sindiyse devam ediyorsunuz
Ne bilim kuzu ya manavdan elma seçer gibi kahveye gelip seni süzmeleri pekde hoş olmuyor sanki. birde ben kafamı kaldırıp bakamam ki onca insan içinde. ben hiç kabul etmedim bugüne kadar...
Herkesin içinde özellikle kahve tutulurken bakılması çok saçma gelmiştir zaten ama belirtebilirsin eve girmeden önce bir yerde buluşmalıyız (onun aileden bir kişi senin aileden bir kişi garanti olsun diye tabi başka masaya oturmak koşuluyla ) buluşup teke tek konuşursunuz bence böyle daha mantıklı hem etrafına bakışını bile anlayabilirsin
Kuzu ben direk yok dedim yani ne eve gelmelerini ne de dışarda buluşmayı kabul etmedim. herhangi bir deneyimim yok açıkçası. Annem çöpçatan kuzeni başıma sardı , eline düşen 3-5 ayda nikah masasında buluyor kendini. ne bilim yaaaa istemiyorum ben böyle evlilik. evde kalmamın derdi millete düştü
Şu anneler evlenince kurtulacaklar rahat edecekler ya illa birini çekmek zorunda kalacağız bu yüzden neyse canım üzülme , sıkma kendini hakkında hayırlısı neyse onu nasip etsin Rabbim
Aminnnn cümlemizin kuzum. Allah razı olsun
Aşk evlilği tabiki. Görücü usülü çok yapmacık oluyor mantık çerçevesinde sevip sevmediğinden bile emin değilsin kendini ateşe atmaktan fark yok. Tanımadan evlenilmez. Biriyle arkadaş olacaksan bile alışveriş yapın yolculuk yapın derler bir insanı 1 kere görüpte nerden tanıcaksın. Onu geçtim kalbin ısınmıyorsa o iş yaş. Bu zamanda herkesin maddi gücü var kmse kmseyi çekmio
Maddiyat insanı dğlm kuzum aşırı duygusalım. mantık evliliği bana göre değil zaten. hayırlısı bakalım , Allah razı olsun
Sendende razı olsun
Aminnn
Hele ki bu devirde gorucu usulunun siddetle savunucusuyum, herkes durust saygili yaranma geregi duymasan orjinal haliyle yaklasir konuya, aileler direk isin icinde oldugundan kimse kacak dovusemez...
Hakkinda hayirlisi olsun hemserim...
Amin hemşerim cümlemizin inşallah
Görücü usülü veya aşk evlliği olması önemli değil karşındaki kişinin doğru kişi olması önemli. Ben görücü usulü evlendim ve çok mutlu oldum eşime sonradanda aşık oldum.
Maşallah Allah daim etsin
Gorucu usulu evlenenlerin uzun birlikteliklerinin sirri sadece birbirlerini tanimakla seneler gecmesi, tam taniyinca da yasin kemale ermesi ile ayriligi rafa kaldirmasidir.
Buda farklı bir bakış açısı doğrudur
Ya bence biraz şans ve cifti karakterlerinn anlayışlı, uyuml olmasina bağlı abloş. Aşk evliliği yapıp boşanan da gördüm, görücü evliliği yapıp boşanan da 😕
Haklısın kuzum herşey nasip
Aynen öyle abloş😄
Olmaz diye birşey olmaz. Keramet var midir. Evlilik bir yerde kaderdir bu kaderin icin de sınavda var mutlulukta ve birazda sabırda oluyor. Yasamadan bilinmez
Çok doğru
Nasip hayırlısı hepimiz için
o kerametin ben var ya neyse ağzımı bozmayacam keramet falan yok tanımadan evlenmeyin kardeşim her şeyi sorun HER şeyi ve defalarca taktik deneyerek gerekirse aldatmacı sorular sorarak kesin emin olmadan da evlenmeyin
Haklısınız herşeyin hayırlısı
Nikah mevzusu kerametli bir mevzu..
Ama simdi ki insanlarin karsisinda ki insana tahammülü olmadiginda bitiyor.. :/
Malesef öyle
Vallaha abla mutlu olanda var mutsuz olanda ama şu bir gerçek; görücü usul evlenenlerde boşanma oranı aşk evliliği yapanlara göre daha düşük.
Hayırlısı ablam
Hayırlı olsun abla evleniyor musun😀
Yok ablam , zor o işler yaaaa :-)
Nasip kısmet abla inşaallah evlenip mutlu bir yuva kurarsın😀
Hayırlısı ablam :-) evde kalma tahtını vermem kimseye :D hepimiz için insallah kardeşim :-)
Amin abla 😀 millet 40'ında evleniyor her şey nasip kısmet😀
Sağolasın ablam acayip moral oldu :D
Vallaha abla seni kaçıran kendine yanasın 😀 bu devirde senin gibisi çok çok nadir bulunur 😀
Oyyyy sağol ablam Allah razı olsun :-)
Rica ederim abla😀 bunlar gerçekler😉
:-) :-)
Görücü usulü evlilik yapan arkadaşlarım oldu ama çokta mutlu olduklarını söyleyemem kuzum. Aşk evliliğinin yeri bambaşka...
Bende aynı fikirdeyim kuzu ama ama işte... :-)
Kız kardeşim
Ablam
Bir çok arkadaşım abim mutlu şahitim...
Nikahta keramet yoktur...
Boşanan çok evlilikten çok boşanma oluyor
Görücü usulü mü evlendiler peki kardeşleriniz
Ablamm ve kız kardeşim evet görücü usulü evlendi ve birçok görücü usulü evlenen var tanıdığım kaçırarak evlenenlerde var abim kuzen
Allah Mesut etsin hepsini inşallah
Amin inşAllah Cümlemizi
Aminnnn
3 ablam evli.2 tanesi okulda tanışarak evlendi. Biri görücü usulü evlendi. Ve diğer ikisinden daha mutlu
Maşallah kuzum
Görücü usulü de olsa tanimadan sevmeden dilemeden o yola yurumemeli yavrum.. omürlük bir durum bu anlik haftalik değil..
Haklısın kuzum Allah hakkımızda hayırlı olana gönlümüzü razı etsin aminnnn <3
Aminn canim benim aminn 💙💙
Var tabiki! bende öyle evlendim. ilk basta hic sevmiyordum hic bir elektrik yoktu hic birsey hissetmiyordum ama mantik olarak hersey uyuyordu. ve bu 1 sene böyle gitti. sonra yavas yavas özlemeye basladim alismaya sevmeye basladim. tabi bu dinine bagli olan allahtan korkan peygamberini seven kisiler icin gecerli. imtihanida allah veriyor ama sabir edersen mükavatida onda. sabir ve mantik cok önemli. gerisi sonradan geliyor. ve böylede cok daha güzel oluyor. duygulari birlikte yasiyorsunuz. günümüzdeki gibi tüm duygulari yasayip evlenenleride görüyoruz. saygilar
Evlenenlerin çoğu mutlu değil kuzu. Herkes idare etmece derdinde. Keramete gelince bilemiycem:))
Boşver hiç uğraşma mı diyorsun kuzu :D
Bildiğim bir kaç örnek var oldukça mutlulular biri 20 diğeri 17 yıldır evliler
Maşallah peki yakın zamanda yani yeni nesilde var mı örnek
Alt komşunun oğlu evlendi iki sene önce yaşları 27-28 falan yörük kızı ile evlendi
Maşallah arkadaşım darısı sana insallah :-)
Amin canım cümlemize inşallah😊
Aminnnnn :-)
😊😊
İnsan bazen aşktan karşısındakinin hatalarını göremiyor, denk olduklarını zannediyor. Ama aileler ya da diğer büyükler bunları daha doğru görüyorlar, bence görücü usulü 🖒
Hayırlısı
bir söz vardı..:) görücü usulu bir aşk istiyorum gördükce göresim görmeyince ölesim gelsin.. diye
Keşke uygulamada doğru olsa o söz
Hayırlısı
Yok zaten kimse zorla evlendiremez deli tarafım tutarsa kaçarım :-) ama Yıldırma politikası var ya o yoruyor insanı
Malesef
Nikahta keramet vardır ama Sonu mutlu mu biter orası ise meçhul. Allah gönlüne göre versin inşallah abla...
Amin ablam sağolasın hepimiz için
Bence nikah ta keramet yok. İnsanoğlunun iyi ve kötüsü var. Rabbim iyi olanlara rast getirsin
Aminnnn cümlemizi inşallah
Ablam görücü usulüyle evlendi. Nazar değmesin çok mutlular.
Maşallah daim olsun
amin :)
Amin :-)
annem ve babam..
35 sene oldu..
hala el ele gezerler..
Maşallah. Rabbim hayırlı uzun ömür versin inşallah
Bu işler belli olmaz ama biraz tanımadan da şu eşin artık deyip de evlenemem. ısınmak lazım. içime sinmeli
Hakkınızda hayırlısı olsun insallah
Talip varda bende istek yok görücü usulüne
Sevip evlenmek istiyor insan ama oda her kula nasip olmuyor
Yok daha girmedim o işe. sadece fikir almak istedim
Aynen öyle , yaş 30 U geçince insan daha bir sorguluyor herşeyi. evlenmiş olmak için evlenmek de olmuyor bu saatten sonra. hayırlısı bakalım Hepimiz için
Aminnnnn
Benim sülalem görücü usulüyle evlendi (ben hariç), çoğu da memnun (ben hariç) diyeyim sen anla
Üzüldüm düzelir inşallah
Nikah Allah huzurunda şahitlerin eşliğinde dünya evine girmektir ve sünnettir keramiti ve bereketi muhakkaktır
Insallah
şu an için dğl ama fikir almak istedim
Annem babam görücü usulü mutlular
Maşallah kuzum <3
Kalbin ısınmadığına nikah kar etmez.
Çok doğru. bende başta sevilmiyorsa sonradan sevilebileceğine tabiri caizse elektrik olayının sonradan olabileceğine inanmıyorum
Keramet olabilir. Ama riskli bence.
Büyük risk hemde
valla mutlu evlilik gormedim cevremde
Offf kuzu ya benimde içime sinmiyor ya, napıcam bilmiyorum
bise mi oldu
Baskı varda üzerimde kuzu. cvbım hayır olacak zaten ama bir fikir almak istedim
tam adamini buldun bak en iyi ben anlarim seni :D
Oyyy seninde mi başın dertte :D
her daim :D
Allah yardımcımız olsun kuzum :-)
aminn
Öyle bişey olsa kimse boşanmazdı
Buda doğru yaklaşım evet , teşekkür ederim
Abkam oyle evlendi gayet mutlu
Maşallah
Aminnnnn
Elif apla, evlilik büyük bir dünya nimeti...
evet var mutlu olan arkadaşlarım
Maşallah
Aminnnn inşallah hepimize
Nikahda keramet önceden varmış ama şu an yok..
En iyisi kaçmak.
Allah gerek etmesin kuzum oda zordur
Yok ben şaka yapmıştım abla
Iyi bari :-)
En iyi görücüye olayı
Şans işi
Hiç şahit olmadım.
Amiiin 😂
Bilmem varmıdır
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar