Malum KYK Kredi / Burs sonuçları açıklandı. Sevgilinizin kredi borçları olsa hiç düşünmeden öder miydiniz? Ona destek olur muydunuz yoksa başının çaresine mi baksın? Ya da eşiniz olacak kişinin bu tarz borçları olursa evliliği erteler misiniz yoksa öder misiniz?
Daha evlenmeden kredi borcu yapan, evleneceğim zaman başıma kim bilir hangi borçların açılabileceğini veya nasıl israf edeceğini tahmin edebildiğim bir kadınla evlenmek mi? Beni domuz gibi çamura atsınlar, insanlar üstüme sıcsın daha iyidir. İkincisi de 2 gün sonra veya belli bir süre sonra ayrılmayacağı ne belli? Benden ayrılacak borçları ödettikten sonra bide gidecek başkasıyla olacak. Valla bir borcu tek bir şartla öderim. Metrem olacak. Yani her istediğim zaman gönül eğlendirebileceğim. Kalkıp bu kızla evlenme hayali de kurmam. Bu şartları kabul ediyorsa öderim. Ha şimdi kızlar der ki sen ne acımasız bitin küçüğüsün ödeyiver ne olacak diyen kızlar olacak. Onlara ilk sorum;Hayatlarında hiç bir kere istediği bir şeyleri için kendi harçlıklarından veya kazandıklarından binlerce lira biriktirip bir şey almışlar mı? İkinci sorum da sırf çalışmak zorundalar diye kendileri için bir kuruş harcayamacakları, ailelerine vermek zorunda kaldıkları bir işin karşılığı olan para için, senden 2 gün önce gelmiş elemanın artisliklerine ve patronların ağız kokusunu çekmişler mi? Para öyle kolay kazanılmıyor, karşılıksız da hiç bir şey yapılmıyor.
Ufak tefek paraların sözü olmaz. Ama miktar büyük ise ödeme yapmam. Sonuç olarak bir ailesi var onlardan temin edebilir. Sevgili olarak bu ödemesinde yardımcı olmam. Evlenmek üzere istekte meblağ çok önemli. Sonuç olarak evlenince herşey ortal oluyor. Ya yasal bir şeye bağlarım üzerine kalmadın diye ya da kapatmasını talep ederim. Yoksa sıkıntı rahat olan hayatımı bir erkek daha rahat edicek diye riske atmam. İki gün sonra o borçlar biter. Senide kapının önüne koyar haberin olmaz. Herkes yorganını kendi ayağına göre uzatacak.
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
20 yaşında asgari ücretle geçinen biriyim. 13 ayda toplam 9.700 lira sevgilime vermişliğim var. O borç olarak istiyor ama geri almayacağım. Eğer gerçekten seviyorsanız sevdiğinizin yüzünün asık olmaması için herşeyi yaparsınız. Bu kadar parayı neden verdin diyenler olacaktır araba aldı biraz verdim kredi borcu vardı biraz verdim bayram geldi cebinde parası kalmadı verdim vs vs. Hayat kısa sevdiğinizi mutlu edin
Kendisini gercekden seviyorsam , ne icin kredi cektiğini arastırıp öğrenirim ona göre durumum var ise duruma göre hareket ederim. Ihtiyac icinse öderim. Zevk icin cekip pisman olmus ödeyemiyorsa borc veririm. Gider öder sora taksit taksit bana öder. Bende o parayı bir güzel zevkime göre harcarım 😂 tabisi saka. Dediğim gibi gercekden seviyosam para onun köpeği olsun.. Sonucta benim gibi birisi sevmis ki ödeyecek , var mı ötesi 😎
o ünide milletle çatır çatır yesin bende modern çağın başlık parası adı altında kyk borcu ödeyeyim? bir kere benimle aynı kafadaysa krediye ihtiyacı olmaz okurken çalışır kimsenin eline bakmazdı zira üni yaşı minimum 18dir ve 18 yaşında bir birey çocuk değil çalışması ve kendi ayakları üzerinde durmayı öğrenmeye başlamış bir birey olmalıdır. Malesef ülkemizdeki ailelerde bulunan fazla korumacı güdüsü üniversite çağındaki gençlerimizi koca sorumsuz birer çocuk haline getiriyor.. Eğer buraya kadar okuyup birşeyler anladıysanız cevabımı da anlamışsınızdır. YOKUM DİYORUM.
2 sene gorustugum hatta Nisan hazirligi yaptigim kisinin kredi borcunu odedim haciz geliyordu. babasi vefat etmisti annesi ayri yasiyordu. Hep yaninda oldum sonra benden sebebsiz ayrildiv3 hafta sonra baskasiyla nisanlandi 1 ay donra da onunla evlendi. S. kmisim boyle dunyayi odemeyin ne oduyorsunuz. Ask yalanmis. Artik tek gecelik. Beni bu hale getirdiler
Önüne gelen kredi alıyor; sonrasında okul bitiyor işini de almamış oluyor ve devamında 15-20 bin lira borç bekliyor öylece. Sonra evleniyor ve eşine kolaylıklar ile geleceğine bircu ile gidiyor şahıs. Bunu kendine yakışıyorsa yapan, sözüm yok; ama bu pek hoş bir durum değil. Ihtiyacı olup da alanları tenzi ederim; onlara sözüm yok...
Yaşanmış olaydır ama evlenecektik ciddi düşünüyorduk önümüzdede bir engel değildi o borç 5 bin tl veriym dedim vardı zaten ödemek istedim bırcunu kabul etmedi ehliyet alıcaktı alma dedim evliliğimize adapte ol evlenelim ben sana alırım dedim tabi bu kadar değer verdik götü kalktı yan cebinde muamelemesi yaptı a mk çocupu
Yaptığım iyilikleri anlatmayı sevmiyorum ama soruyu görmezden gelmek istemiyorum.
Eski sevgilimin maddi durumu pek iyi olmadığı için defalarca faturasını ödemiştim. Giyimine yemesine falan destek olurdum.. Pişman mıyım? Değilim. Param oldukça yardım ederim sevgilime.
Bunun salaklikla ne alakasi var ben sevgilimin kredi karti borcunu da kredi borcunuda seve seve odedim ve hic bir zamanda pisman olmadim o bana gönlünün kapilarini acmis ben ona maddi destek saglamisim cok mu ne yaparsan yap onun sevgisinin ustune birsey olamaz o sana dunyanin en guzel hazinesini vermis (kalbini) sen kredi borcunu odemisin yaninda hic birsey
Para ilişkilerde önemli değildir Sevgilin de olsa evleneceğin kişi de olsa farketmez ama her zaman kendisinin ödememe sebebine bakarım Parayı savurup da ödememi beklerse doğu expresi bekler gibi daha çoooook bekler Ama maddi sıkıntı çekiyorsa bir an bile düşünmem Paranın ne değeri var ki 10 saniyelik uyku bana 20bin kaybettirmişti Paranın ne kadar kolay elden çıkıp gittiğini iyi bilirim
Sevgili ilişkisiyse ödemem çünkü yarınsız bir iliski olabilir. zamanında ufak çaplı ödedim ödeyene kadar ballı kaymak muamelesi yaptı sonrasında ilişkiden soğudum ayağı çekti. onun icin kalsın bu saatten sonra borç yapan kendi borcunu ödesin.
Sevgili dediğin ne kadar kalacak hayatında ki. O yüzden ödemem, eşim olmuştur geçmişten gelen borcu vardır amenna, ama sevgili dediğin kim oluyor ki onun borcunu ödeyeyim. Destek olur muyum? Evet ama borcunu yüklenmem Milyoner olsam yine yapmam bunu.
siz kadınların paraya pula zengin züppelere taptığınızı böyle dolaylı yollarla ifşa etmenize bayılıyorum boşuna alpha fux beta bux ismini kullanmıyorum kadın her daim güce tapıyor bu gerçek hiç değişmiyor
iki seçenekte ağır cevaplar benim için. bana göre ödenmemeli. çünkü sevgili işini abartmayın. ha çok sevin sayın ama karşınızdaki kişinin karakteri amacı?
Ohaa ne yaptın kızım sen öyle bunun üzerine bir bardak su içeydin iyi olurdu kötü olmuş sana bir yandan çok kızdım ama bir yandan çok üzüldüm bundan sonra dikkatli ol böyle bir şey yapma
@uncas71 işte gercekten aşık oluyorsun bu aşk güzel vs diyenler varya aşkdan darbe görmemiş olanlar. Yinede canı saolsun onun sayesinde insanların nasıl hal alabilecegini ve düşmanlarımı gördüm bu konuda ona tsşr etmem gerekir aslında.
Sen beni bilmiyorsundur yorumlarımı görmemişsindir hiç ben bunu zaten söylüyorum kızlara bunu anlamak için yaşamaya gerek yok çevrene bak yeter aşk sevgi diye bir şey kaldı mı ya onlar eski de kaldı şimdi dizi ve filmlerde gösteriyorlar sadece sen yanlış yapmışsın ama olan olmuş artık bundan sonra önüne bakacaksın ve dikkatli olacaksın önüne gelene de inanıp kucak açmıyacaksın
Okuyacagiz diye hayata 1-0 geriden basliyoruz, ne kadar sinir bozucu. 😂 İs garantin yok ama direk borclusun. 😂 Bu konu tartismaya acik hicbir fikir yurutemiyorum suanda.
Lafı bile olmaz, hemen o gün kapının önüne koyarım. Sonuçta parası yoksa, yanımda ne işi var ki. Sevgiliyle yenilen yemek gibi sonra hazımsızlık yapar. Ama eşinle yediğin yemek mutluluk reçetesi gibidir.
Eğer gerçekten seviyorsam gerekirse onunla cehenneme giderim yani öderim sevdiğim insan acı çekmesin elimde para varsa ama sonrasında bir daha bu duruma düşmemesi için yol gösteririm.
Eşimin yardımcı olurum elbet ama sevgili bilemiyorum uzun süreli ilişkim varsa ve cidden kendi odeyemecek durumdaysa benimde imkanım varsa öderim sanırım
Krediyi bizim için kullanmış ise öderim neden ödemeyim daha önceki sevgilim kredi kartı borumu ödemişti çalışıyordu birlikte tatile gitmiştik ben ödeyemedim o kapattı.
Evlendiğim günden beri başkalarının borçlarını, kredileri, haczedilen mallarının bedelini ödüyorum. Bak ayrıldım hala kurtulamadım düşün. Borcu olana selam vermem daha
Benim is yerinde beraber calistigim cok sevdigim bir abim var daha gecen yil evlendi ve ayni olay basima geldi esine yardim etti odedi helal olsun takdir ettim onu.
Ülkemiz kızlarının sevgi kavramı çok farklı biliyorum ama sadece bir örnek söz yazayım. "Canım iste canım bile sana kurban yar." Bir de sorduğun soruya bak, seven adam parasını mı esirgeyecek?
evet diyenler: neye göre ya da ne güvenceyle evet diyorsunuz? eşiniz filandır anlarımda, sevgili için bilemedim ya. :S kendi sorumluluğunda olan bir durum bence.
kadın erkek eşitliği var çalış öde babanın uşağı mı var? biz kadınların kerizi miyiz lan? hadi eskiden kadın çalışmazdı neyse de şimdi kadına çalışma diyemiyoruz. çalışan öder
İmkanım varsa öderim. Salaklıktan değil birlikte aynı hayatı paylaştığımız için. Karşılık bekleyen insanları anlamıyorum ya gram sevgiden anlamıyosunuz
Birlikte aynı hayatı paylaşmak ne demek aynı ewdemi kaliyorsun... saf olmayın yarın seni birakmayacagi belli değil ayrilsaniz kendini enayi gibi görmeyecek misin. ama o millete anlatırken seni enayi diye tanıtacak bundan emin ol
Lüzumsuz, gereksiz birşey için yapmışsa asla ödemezdim.
Ödemek istemediğimden değilde aynı hatayı tekrar yapmasın, zorluklarını yaşasın diye.
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
Sevgilim değil de çok sevdiğin aşık olduğum biri vardı o paraya sıkışık durumdaydı onun için kredi çekicektim ama banka kredi vermemişti bana. Sonra bir kaç gün sonra bir olay oldu ondan sonra iyiki de kredi çekmemişim dedim
Pahalı hediye almam, aldırmam. Borç ödemem, destek istemem. İlişkinin içine para girince bka dönüyor işler. Ben yaşamadım ama çevremde yeterince örnek var. Hiç girmem para işine
En İyi Cevaplar