Erkek kadını dövme hakkına sahip midir?
Değerli görüşleriniz için şimdiden teşekkürler..
Değerli görüşleriniz için şimdiden teşekkürler..
nıye bır oyle hakka sahıp olsun kı kadın doven erkegın psıkolojısı bozuktur Bızım koru korune baglı oldugumuz adetlerı uygulamaya devam ettıkçe daha çok yasıyacagız toplum olarak bu olayları .turkıyede kadınların özgurce ve haklarını savunabıldıgı sehır sayısı 10 u geçmez polıse gıtse dayak yedıgını soylese kocandır yaparderler anne babaya gıtse kocandır yapar derler çünkü turkıyede şöyle bır korku var kadın eger bellı haklara sahıp bır hayat yasarsa her seyı yapar ve namus elden gıder kabul edelım boyle bır toplumuz cehaletın tavan yaptıgı konumdayız kıtabın ıhtıyaç lıstesınde ılk 100 e gıremedıgı bır tıplumdayız okumuyan bır toplumun bellıkonularda gelısme göstermesını bekleyemeyız yanı daha çok kadın dovulur turkıyede dahada kadın oldurulur namus elden gıttı dıye ve daha cok namusumu temızledım dıyen erkek ceza ındırımı alır çunku o kanunları yapan adamlarda kadını 2 sınıf goruyor
Tabii ki bu bir hak değildir ama bazı kesimlere göre tecavüzün bile erkek hakkı olarak görüldüğü günümüzde buna maruz kalan kadın sayısı akıl almaz tabii. İnsanın başka bir insana zarar verme hakkı yoktur. Kadın ve erkeği geçtim. Kadına şiddet uygulayana erkek denir evet adam diyemeyeceğimize göre. Bu erkekler aşağılık kompleksi olan, kendini başka şekilde kanıtlayamayan ve bunu kanıtlamak sayan zavallılardır. Yaratılış amaçlarından birisinin de bence sevilmek olduğu bir canlıya zarar vermek de bunun bile bilincinde olmayan bu zavallıların yapabileceği bir şeydir. Her yerde karşıyım ve gördüğüm her yerde de müdahale ederim. Çünkü haksız gördüğün bir şeye seyirci kalmak ona ortak olmaktır benim görüşüme göre.
ıslamda belli hallerde
Ilk önce dil ile ikaz
Ardından yatakları ayırma
Son olarak da dövme hakkı var
Ama nasıl bi dövme
Iz bırakmayacak şekilde dövme
Tabi şimdi herkesin kafasında tekme tokat uyandı öyle değil bi hadiste bi misvakla vurma ölçüsünden bahsediliyor
Başka bi kaynakta da mendille vurmadan bahsediliyordu
Ayrıca vurulan yerler el yüz gibi açıkta olmayacak
Yalnız bunlar var tabi ama peygamber efendimiz bi kadına bi fiske dahi vurmamistir
yalnız o dövme olayının da şartı var.Kuran'da evlerinize sizin istemediğiniz insanları alırlarsa diye başlıyor o ayet yani bugün niye yemek yapmadın diye ilk önce dil ile ikaz anlamazsa uygun şekilde dövme diye bi hak yok.millet yanlış anlamasın.bana kalırsa bu ayetleri hiç yazma böyle ortamlarda imanı çok kuvvetli olmayanları dinden soğutmaktan başka işe yarayacağını zannetmiyorum naçizane
haklısın aslında ya. Aynen belli hallerde yazdım kimse oraya bakmadı çok doğru söylüyorsn msg
Kadın erkeğe Allah'ın emanetidir.Bunu bilen hakkı kendinde görmez.
Cevap
18Cevap
(NİSA suresi 34. ayet) Allah'ın insanlardan bir kısmını diğerlerine üstün kılması sebebiyle ve mallarından harcama yaptıkları için erkekler kadınların yöneticisi ve koruyucusudur. Onun için sâliha kadınlar itaatkârdır. Allah'ın kendilerini korumasına karşılık gizliyi (kimse görmese de namuslarını) koruyucudurlar. Baş kaldırmasından endişe ettiğiniz kadınlara öğüt verin, onları yataklarda yalnız bırakın ve (bunlarla yola gelmezlerse) dövün. Eğer size itaat ederlerse artık onların aleyhine başka bir yol aramayın; çünkü Allah yücedir, büyüktür.
Kimse kimseyi dövmek aşağılamak gibi saçma bir hakka sahip olamaz.
Allah erkeği fiziksel olarak kadından üstün yaratmış.Sadece fiziksel yönden söylüyorum bunu.
Sen güçlüsün diye fiziksel açıdan senden daha az güçlü birini ezmek insanlığa aykırıdır.
Eğer kadınla anlaşamıyorsan ayrılırsın olur biter
Doğru tabi.
erkek kadınını korumak zorundadır..sahiplenmek zorundadır..kadın döven erkeğin ben ta...bide bu işi delikanlılık sananlar var..
Nerde yazıyor? Anayasa'da falan mı? Tabi ki öyle bir hak yok. Profilimdeki fotodan anlaşılacağı gibi Kızları susturamazlar.
Erkek döven kadınlar tanıyorum. Onlar için ne diyorsun ? Şimdi genelleme yaparsak tabiki kadına el kalkmaz. Fakat öyle kadınlar var ki, eşek sudan gelinceye kadar dövsen yine nafile.
hiçbir insanın başka bir insanın üzerinde bir hakkı yoktur. Kul hakkı hariç
Sana hak vermemek elde değil.Hoşgelmişsen.)
Hayvana bile vurulmaması gerekirken, insana vurmak kimin haddine ?
Dovme hakki diye bir sey yok.o yuzden sahip olunamaz
şiddet yetrsizliğin göstergesidir..kadın karşısında ezik duruma düşen erkek ezikliğini bu şekilde kamofle eder
Cinsiyet ayrımı yapmadan fiziksel şiddet uygulamaya kimsenin hakkı yoktur.Böyle bir hakka sahip olunamaz bence.
tabii ki hayır.Nasıl hakkı olabilirki? erkeklerin ne üstünlüğü varda böyle bir hakları olacak.
şaka yapıyorsun herhalde!çocuğumu bile itmeye dahi hakkım olduğunu düşünmüyorum
Aldatan kadını eşşek sudan gelene kadar dövmek haklarıdır.
Aldatan erkeği de ben döveceğim.
dövme ve dövülme hakkı birlikte olsa kadınlar kabul eder mi acaba bu durumu ?
bence yoktur eşini döven erkege erkek demem ben
bir canlının başka bir canlıya vurma hakkı bille yokken..etik değil
normalde öyle bir hakkı modern dünyada olmamasına rağmen bazı kadınlar hak ediyor ama orantısız güç kullanmak doğru değil
Elimin tersiye çarparım ama bak.. :)))
30 seneden sonra bana vurdun nayır nolamaz:))Çocukları alıp babamın evine gidiyorum.:DD
Bırak ,bırak diyorum sana
Durmam bu evde beş dakika daha :)
Böyle bir hak hiç kimsede yok.
hayır.o hak varsa bende erkeği döverim.
Hayır tabii ki öyle bir hak yok.
Sahiptir diyeni toplanıp dövelim.
Hadi bakalım:)
hiç katılmıyorum bayana kalkan eller kırılsın...
allah izin veriyor dovun diyor erkek ustundur
Kimse bir başkasına dövme hakkına sahip değildir.
hayır . varsada tek taraflı kalmaz bu eylem
islama göre vardır. anayasa hukukuna göre yoktur.
Hayır sahip değil
sahiptir hakedeni dövmek gerek
şiddet hiçbirşeyi çözmez
sahip değildir.
öyle bir hak yok
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar