Günümüz şartlarında aldatmanın tanımı biraz karıştı..Günümüzde ihanet sınırını çizmek eskisi kadar kolay değil. Postmodern yaşamın ve teknolojinin yarattığı değer karmaşası kendimize şu soruyu kendimiz daha sık sormamıza neden oluyor; ihaneti yeniden tanımlamak zorunda mı kalacağız?
Yine de, neyin aldatma sayılıp neyin sayılmayacağına, kimi örnekler üzerinden giderek birtakım istatiksel sonuçlarla cevap vermek mümkün. İşte bu örneklerden bazıları…
İhanet istatistikleri: İlişki resmen başlamamışsa, başka biriyle birlikte olmak aldatma sayılır mı? Evet: % 75 Hayır: % 25
Sosyal ortamda bir yabancıyla flört etmek aldatma kapsamına girer mi? Evet: % 45 hayır: % 55
Facebook'ta eski sevgilileri arayıp bulmak ya da karşı cinsle imalı mesajlaşmalara girmek aldatmak mıdır? Evet: % 80 Hayır: % 20
Aldatmak fiziksel ve duygusal olarak ikiye ayrılır.
İster fiziksel, isterse duygusal olsun ikisi de aldatmadır.
Ayrıca aynı olayı partneriz yaşasaydı kabul edilebilir bulur muydunuz?
Bir insanın, partnerinin dışında birini düşünmesi, partnerinin yanından ayrılır, ayrılmaz diğerini araması, onu heyecan beklemesi kesinlikle duygusal aldatmadır.
Ayrıca ikisi arasında da bir fark yoktur.
Bu sebeple asla olmaması gereken bir durumdur.
Ayrıl, ve ne istersen yap,
Ama birlikte iken bunu yapmak tüm topluma zarar veriyor.
bnce hepsi giriyor mesela sosyal ortamda bir yabancı ile flört etmyi aldatma kapsamına girmez diyen yüzde 55 lik bir oran var düşün bir çift evl, ve eslerden birisi tanımadığı biri ile sosyal medyadn flört ediyr o zmn ben görürm o hyr diyenlerii
Aldatma niyetle başlar dolayısıyla yukardakilerin hepsi aldatmadır.: kişi kendini aldatıyorsa o kişiden ayrılmalı uzatmamalı. Niyetle başlayan aldatma ilişkiyi bir şekilde zaten bitirir çünkü kişi kendisini zaten aldatmıştır ilişkiyi devam ettirmesi duygusal ve ilgi tatminidir ve uzatmalar oynanır. aldatan kişi psikolojik olarak ayrılmaya cesaret edemez bakınız cinsel aldatma demiyorum kafası başka yerde olan ona buna mavi boncuk dağıtan karaktersiz erkek veya kadın ayrılamaz karşı tarafı ayrılması için provoke eder ki yedeklediği kişiyle görüşebilsin. bu da bir sinyaldir. iki kişi arasında kalmıştır çünkü bazen ayrıldıktan iki ay sonra niyetini belli eder. kişilerin önce kendini tanıması gerekiyor aldatma sizi değil karşı tarafın karakterini ilgilendiren bir şey.
Seninle geçirebilcegi bir vakti sadece kahve içmek icin bile olsa baska bir erkekle/kadınla geciriyorsa bu dupeduz sadakatsizliktir. Burada bir tercih edilme söz konusudur. O’na ayiracagi zamani bir başkasiyla beraber olmak icin kullanmiştir.
Tercih edildikten sonra da , ha kahve içilmiş ha yemek yenmiş ha sevişilmiş hiç ama hiç önemi yoktur...
İlişki resmen başlamamışsa, başka biriyle birlikte olmak aldatma sayılır mı? Sayılmaz.
Sosyal ortamda bir yabancıyla flört etmek aldatma kapsamına girer mi? İlişki başlamışsa aldatmadır.
Facebook'ta eski sevgilileri arayıp bulmak ya da karşı cinsle imalı mesajlaşmalara girmek aldatmak mıdır? Aramak falan onları geç de imalı mesajlaşmalar aldatma kapsamına girer.
İşyerinde flört etmek aldatmak sayılır mı? Kesinlikle.
İstatistik verilerde de görüldüğü üzere aldatmak önce fikren başlayıp sonra bedenen devam eden ve özellikle de beyinin vücudu terletmesiyle başlayan aşağılık kompleksinin tavan yaptığı karakter bozulmalarıdır. Bu tiplerden kaç kaç ve arkana bile bakmadan yine topuk
bence bir erkek veya kız farketmez sevgilisi varken karşı cinsten herhangi birine beğeni ve hoşlantıyla bakması bile aldatmaya meyillenmektir. sosyal ortamda konuşmak , flörtleşmek , gerçek hayatta başkalarıyla kurulan aşırı samimiyet...
Zamanla köleliğin de adı değiştirilmiştir. Farklı sistemler oluşurarak, buna mecbur bırakılmıştır. Mağdur olan kesim apaçık bellidir. Zorla olsada mecbur bırakılsada. İster buna muhabbet de istersen flört, ortada olan bir gerçeğin üzeri benzer kelimlerle kapatılamaz, iyi niyet duygusuyla yok edilemez fiziksel temas olsun ya da olmasın. İster bir dakika olsun ister 1 saat. Sen adına ne dersen de, her durumda sevdiğiniz kişinin yerine bir başkasını koymuş oluyorsunuz geçici olsada.
Hepsıde aldatma bence... Cagımızda secenek zor olunca erkeklerımızde ozellıkle kendını tutamıyor... Genelde genellemek ıstemem ama ne yazık kı bır ılıskıyı surdurebılmek cok zorlastı
Fenomen olmak saçma sapan sorular sorup, görüşlere cevap vermeye bile tenezzül etmeden kaçmak mı demek oluyor? Gördüklerimin hepsi aynıydı. Benim zamanımda yoktu böyle şeyler. Sorunun saçmalığına da bittim.
aldatma tabi ki ya küfür etdiriyorsunuz bana sonra hesabımı inceleme ye alıyorlar bu defa küfr etmeyeceim, ama öyle sevgilinin canını yakarım yakalarsam afetmem ;)
Bu istatistikler neyin kafası lan. bir kişinin karşı cins ile arkadaşlıktan öte düşündüğü konuştuğu yaptığı herşey aldatmaktır. Bunun sanal gerçek diye ayrımı olmaz aldatmak herşekilde aldatmaktır
Aldatmak= hayatında biri varken begendigin başkasiyla yaptıgin herseydir. Konusmak yazışmak bakışmak onu sadece düşünmek bile ola bilir. Sadakat zor iştir.
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
madem bunlara sana doğal geliyor niyeo adamın hayatını karartacaksın hem hiç olmsa hayatında hiçte önemli olmayacak başkasının hayatında ol sonra vur mal artık çöz çözebildiysen hayatıma böyle birinin girmesini istememem inşallahta olmaz böyle olacaksata hiç olmasın daha iyiyi
Cinsel olarak yaklasmaya alıstıgı her hareket ister sadece sohbet olsun ister gözleryle olsun ister sanaldan olsun amacı cinsellik veya duygusal bag kurmak ise aldatmadır
Bence aldatma karşındaki insana eskisi kadar his beslendiğin veya başından beri hiç his beslemediğin anda başlar. Bir nevi karşındaki insanı kandırma hali.
Hepsine evet diyorum. Yalan, doğruları gizleme, olduğundan farklı biri olarak kendini tanıtma, karşı cinsle her türlü üsturupsuz konuşmalar/yakınlaşmalar aldatmaktır.
hepsi aldatmadır değil diyenler o... çocucgudur bu kadar basit. sevgilisi olan biri aklına başka biri gelemez geliyosa sevmiyodur hertürlüde aldatır bunların hepsi de aldatmadır
Ben cok geride kaldim galiba millet duygusal manada olmayinca yatabilir felan diyor ben bu genisligi ingilizlerde gormedim valla tebrikler at kostur bunlarin mezhebin de..
Burda yapılan yorumlara bakarak yorum yapıyorum. Demek ki. Kadın Erkek herkes Sevdiğini Aldatıyor şu an 😱😱
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
Ben postmodern filan tanımam benim sevgilim benimle bir ilişki yaşıyorken alıcı gizle bir kıza dahi bakıyorsa farklı bir şekilde aklından dahi geçiriyorsa aldatmadır Allah da belasını versin net.
Bu anketlere hayır cevabını veren insanlara güzel bir cevabım var ama şu an yazılmaz buraya.
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(36-45)
+1 yıl
Eş sevgili boy-girl arkadaş harici karşı cins ile selam sabah hâl hatır sorma harici iletişim görüşme başbaşa çay kahve ayran kola gazoz içmek yemek yemek o kişi ile bir evde yanlız kalmak
En İyi Cevaplar