Kocam bana fiziksel ve sözlü şiddet uyguluyor sizce ne yapmalıyım?

Biz çok zorluklarla evlendik onun ailesi beni istemedi ben bı aile istemiyorsa olmaz dediğim halde beni bırakmadı benimle evlenmek istedi neyse ailesinin gönlünü ettik. Ama evlendigimiz andan beri hep şiddet gördüm ve çok dil döktüm konuştum bu sefer sözlü şiddet yapmaya başladı bende bu böyle olmaz yürümüyor evliliğimiz ayrılalım dediğimde beni öldürmekle tehdit etti bu evden ancak ölün çıkar dedi ve bunları yaptı yaptı yapma dediğim halde bak kötü olurum psikolojikmen cokerim beni toplarlayamazsın dedim dediğimde oldu ve bir senedir şiddet görüyorum. şu an bunalımdayım eskiden çok neşeli çok sakin kendi halimde bı insanken kimseyi kirmazken herkesi kendimden çok düşünen biriydim ve şu an ki halim kimseyi dusunmeyen sadece intiharı düşünen kendime baktıkça midesi bulanan hayata küsmüş herkesi hala kirmiyorum ama kimseyi düşünmüyorum nesem gitti huzurum gitti ruhum gitti daha cokta artık gittiğim hiç bı yerden zevk almıyorum mutlu olamıyorum dayağı kesti son 5 aydır bana vurmuyor ama bı çabada görmüyorum. Bosluktayım sanki biri beni uçurumdan atmış gibi hayat yok gibi çok kötüyüm sizce ne yapmalıyım hep kendimi öldürmeyi düşünüyorum ama Allah'a bunun hesabını vverememekten korkuyorum Allah'tan korkuyorum bu can bana emanet nasıl kıyarım diye ailem kendi ayaklarının üzerinde durmadigin sürece sakin bu eve Bosancam diye gelme dedi şiddet gördüğümü biliyorlar ve ben bosansam gitcek hiç bı yerim yok ailem bile.
Kocam bana fiziksel ve sözlü şiddet uyguluyor sizce ne yapmalıyım?