Hep söylerim yine söylüyorum. Kabahati, poku evliliğe atmak kolayına geliyor insanların. Emek vermeden yemek olsun isteyenler aç kaldıklarında suçlayacak bir şey arıyorlar. Tamam hiç kimseye hiç emek vermedi diyemeyiz ama yeterince vermemiş demek ki karşısındakinde bir şeyler kırılmış ve bazen de tamiri mümkün olmuyor o kırılan parçanın. Çoğunlukla iki tarafın birden kabahati vardır bunda ama ben bir tarafın hayatını karşısındakine adadığı, hep iyi niyet gösterdiği, hep arkasında durmaya çalıştığı halde diğer taraftan emek namına hiçbir şey göremediği evliliklere de şahit oldum. Evliliğin tam olarak nasıl bir şey olduğunu bilemem tabi henüz kendim yaşamadığım için ama bekarlara evlenin, evlilere de yuvanızın kıymetini bilin diyorum.
Hayır öldürmüyor. Evliyim. Evlilik güzel bir şey. Özellikle karşılıklı anlayış ve yardımlaşma varsa. Eşim yorgun geliyor örneğin ayaklarını yıkayıp masaj yaparım. Bu ona verdiğim değerdir. Hasta olur gece uyumam terledimi hemen üstünü değişirim. O da öyledir. Yorgunsam sen dur hayatım evi ben çekerim der. Bebeğimize geceleri o bakar. Ayağında sallar mamasını içirir. Birbirimizi asla başka insanların yanında azarlamayız. Hep ilgiliyizdir. Bir şey istersek hayatım şunu verir misin deriz.
Yani saygı, sevgi varsa çok güzel bir evlilik olur. Birde bu güzel evliliğe bebişte eşlik ederse tadına doyum olmaz.
Benim için hiç bir şey ifade etmiyor. Milletin evlenme sebeplerini görüp duyduktan sonra bana çok uzak olduğunu anladım.
Kimi çocuk için evlenir, kimi günah işlemeden cinsel ilişki için evlenir, kimi film / dizilerde gördüklerinden etkilenerek evlenir, kimileri yaşıtlarımın hepsi evlenmiş bir ben kaldım tribine girip evlenir. Arkadaş bir kişide hayatımı paylaşayım attığım adımın teki o olsun diğeri ben olayım beraber yürüyelim deyip evlenen yok he bunları diyen yok mu? var ama sözde.
Evet aşkı öldürür. Çünkü artık vitrindeki mankenin bütün mahremini göreceksin. Dokunacaksın kızacaksın yorulacaksın usanacaksın. İstediğin gibi davranamayıp kuduracaksın. Ve aşk mutlaka bitecek.
Ama diğer yandan da ruh eşini bulmuş olacaksın eksikliğin son bulacak artık tam olacaksın. Evine gelince huzur bulacaksın insan gördüğüne mutlu olacaksın. Kimsede bulamayacağın samimiyeti bulacaksın. Eğer ki karşılığını verirsen mutluluğu alacaksın. Neşeyi alacaksın hayatı alacaksın. Yetmez mii?
Evlilik bir şekilde hayatı planlamak ve karşındaki insana yasal olarak bağlanmak demek.
Sevgili olduğunuzda, her şeyin bitmesi iki dudağın arasında. Tek kelime ile bitme ihtimali olunca da insanlar ona göre davranıyor. Kaybedebileceğini bilmesi de olayı daha heyecanlı yapıyor.
Evlilikte ise, yok boşanmasıydı, yok nafakasıydı, yok tazminatıydı derken deli dehşet bir prosedürler bütünü var. Bu da insanları mecburen beraber olmaya itiyor.
Ancak bu göreceli bir kavramdır bana kalırsa. Bazıları vefasızlara çatar kötü evlilik yaşar, bazıları da mükemmel olmasa da birisini bulur mutlu mesut yaşarlar. Bana ne kardeşim yaaa, kim ne derse desin ben evleneceğim. Umarım vefasız birine çatmam :-D
Öneririm, her zaman. Ama bir kaç şartla..! Kişinin Sevdiği ile olacak, sevdiğinim yaptıklarıyla değil, varlığıyla mutlu olacak, onun, kendisin mutlu etmesini beklemeyecek, kendisi onu, mutlu ederek mutlu olacak. Romantizm yalanını bırakacak, harbi harbi sevecek, harbi harbi mutlu edecak, harbi harbi mutlu olacak. İki tarafta, yalansız, yalın, olacak. Kadın ayrıntılar için mikroskobu gözünden atacak, erkekte, o ayrıntılardan kaçmak için teleskobu atacak. Boş fazlalıkları yük edinmeyecekler.☺️
Bence sorun şu evlilik yasami ile flört döneminin tam olarak getirilerini bilmedigi icn evlenenler pisman oluyo. Yani evlilik ayri bir yasam sekli evet sorumluluklari agir bir durum. Flört etmeye devam edemez insan ama herkes bunun sürecegini ümit ederek evleniyo ve gerekler agir geliyo bence yani ☺
Her iki cins için de geçerli ama sadece beni karım yaşamış olursa tabiki istemem toplumun geneleinde olursa soeun yok. Zaten bizim toplumdaki ben herkwsin karısiyla kızıyla her halrı yiyim ama benim karım kizım kız kardeşime kimse dokunmasın kafası mide bulandırıcı olan
Ayrımcılık degıl erkek terbiye bakimindan daha rahat kadın oyle degıl yoksa her ikiside ınsan ve dogal olarak herkes yapiyor ama kadın gızlı erkek aleni yapıyot
Aşk uzun süreli bir duygu değildir... ''Aşk'' filmin frangmanı gibidir. En güzel sahneler ordadır gerisi vasattır filmin gerisi gibi ama yerini saygı sevgi anlayış alırsa devam eder birinde bişi yaşanırsa oda biter..
evet evliler biz bekarlar evlenelim mi? bekar olarak sevdiğim biri ile evlenmek güzel olur insan sevdiği biri ile evlenirse aşk evliliği öldürmez canlandırır mutluluk verir sevdiğinle her şey güzel olur
neden emir olarak görüyorsunuz ki ihtiyaçları söylemeyi? tabi ki güzel sözler, güzel hisler uyandırmalar bitmiş sadece ihtiyaçları sıralamak için iletişim kuruluyorsa haklısınız.
yani evet öyle olmalı diye düşünüyorum ben de. evlilik geçim demektir zaten. sevgililikteki gibi tek yaptığın karşındakine güzel sözler söyleyip güzel hissettirmekle kalamıyor, kalmaması gerekiyor. ama insanların çoğu evlenince sevgililik bitiyor gibi algılıyor sanırım. hayır, o senin en sevdiğinse, en özel yere koyduğun kişiyse ömür boyu sevgilin kalır. bunu yapamadıkları/yapmadıkları için de evlilikten tat alamıyorlar zannımca.
@evergreenish Âile yuvasını tesis ederken, hâlis niyetlerle atılan güzel adımlar, bu ulvî ve mübârek beraberliği Cenâb-ı Hakk'ın rızası istikâmetinde şekillendirecektir. Yüce Mevlâ'nın rahmet tezâhürlerinin yaşandığı, sağlam temeller üzerinde bina edilen âile yuvası; muhabbet, sevgi ve paylaşma gibi ulvî husûsiyetlerin zirvelere taşınmasıyla bir cennet bahçesi hâlini alır. İşte güzelliklerin ve inceliklerin paylaşıldığı, huzur ve saâdetin kaynağı olan böyle bir âile yuvasının mimarı, Müslüman hanımlardır
Evlilik çok güzel bir şey ama işte herkes değerini bilmiyor sevgi saygı dürüst güvenilir değer verme hürmet paylaşımlar sabır ve cinsellik gibi önemli şeylerin değerini bilmeli gerekir
÷evet kadınlar daha çok evlenmek istiyor önce anne olmak için hormonlarimiz var ve belli yaştan sonra bu iyice kadını zorluyor. Cinsel ve duygusal. olarak erkekler kadar rahat degiliz bekarken. birde şu filmler, diziler oradaki esas oglanlara ozeniyoruz. Halbuki hicbiri gerçek hayatta yok. Ben. mesela hep. Poyraz gibi bir sevgilim olsun istemiştim. Yaş 36 hayale bak :))
Kızım çok tatlı adam yaaa :)) olmasisartmi senin o olmadığın belli. zaten benim hayatimda bir rüzgar var. Şimdilik poyrazdan esmesede belki ileride :))
Şaka bir yana gerçekten bende aynı fikirdeyim özelliklede türk dizileri tam bir felaket hiç bir karakterin normal bir hayatı yok hep bir macera hep bir aksiyon hep bir entrika Bu dizileri izleyen genç kızlarda saf ve isinde gücünde olan insanları cazip görmüyorlar dizilerdeki gibi farklı bir şeyler arıyorlar bu yüzden ya mahallenin psikopat denilen karakterleri hırsızlari torbacisi esrarcisi çalışmayan beş para etmeyen erkekler revaçta oluyor bir kısmı evliliklerde sonuçlanıyor fakat ya şiddetten ya da maddi imkanlardan veya sorumsuzluklardan dolayı boşanmalar kaçınılmaz oluyor
En İyi Cevaplar