Merhaba ben fiziksel kusurlarımdan utanıyorum, parmak uçlarım çok çok büyük insanların bakışları çok rahatsız ediyor? Bunun üstesinden nasıl gelebilirim? Tanışacağım biriyle bile bundan dolayı reddedilme korkusu yaşıyorum. Fotoğrafta ki örnek gibi düşünün.
İnsanları sadece kendi iradesiyle yaptığı (kötü, çirkin) şeylerden dolayı kınayabiliriz, suçlayaniliriz. Ellerinin böyle olması senin suçun değil sana sorulmamış senden izin istenmemiş bunu sana Allah imtihan olarak vermiş. Sana düşen sabretmek ve sabrının meyvesini afiyetle yemek🙂
Seni bu yüzden hor gören insanlar değer verilecek insanlar değildir. Öyleleriyle karşılaşırsan uzak dur ve bakışlarını sözlerini takmamaya çalış.
Ayrıca seni ayıpladıklarında aklından şunu geçir "Bu ellerin yaratıcısı şekillendiricisi Allah. O yüzden aslında beni değil bu ellerin yaratıcısı olan Allahı ayıplıyorlar. Asıl utanması gereken onlar ben değil. Allahı ayıplamak nedir?"
Çok haklısınız ama insan ister istemez bakışlardan rahatsız oluyor. Özellikle fotoğrafa göre başparmağım çok büyük. Şükür etmek lazım fonksiyonel olarak hiçbir sıkıntım yok.
Rahatsız olmanız normaldir. Ama buda sizim imtihanınız demek ki. Allahta sizi böyle sınıyordur. Kulum buna sabredebilecek mi yoksa bana isyan mı edecek diye. Sakın isyan edenlerden olmayın. Dediğiniz gibi sabredin ve bu halinize de şükredin. Çok daha ağır imtihanlar vardır unutmayın...
Ellerinin nasıl olduğu bir kadının neden umrunda olsun ki? Ben hiç umursamazdım. Cinsel organında sorun yoksa o ellerle her işi gerektiği gibi yapabiliyosan gerisi boş :-) Benim kocamın da tek bacağı iskelet gibi ince o da ilk başta takıyodu benden bile 2 yıl saklamış 2 yıl sonra farkettim pilaja gitmez şort giymez pantolonla da kimse bilmiyo. Hiç önemli değil bence
2
0 Yorumla
Gizli Üye
(45 üstü)
+1 yıl
Tedavi gordunuz mu?
0
2 Yorumla
Soran
+1 yıl
Çok doktora gittim ama bunu yaratabilecek bir rahatsızlık bulunmadı.
Haklısın çekinmekle bizim toplumuzda var böyle insanlar hiç çekinme herşey allahtan kız bu konuda istemezse sen ağzının payını verilsin
1
1 Yorumla
Soran
+1 yıl
Haklısınız ama insanların bakışları çok rahatsız ediyor. Şekildekine göre başparmağım daha büyük. Fonksiyonel olarak hiçbir sıkıntım yok çok şükür. Kafama çok takıyorum.
Seni bunun yüzünden rededen insani sen neden hala isteyesin ki? Büyüttügüne degmez bence kafani yorma herkese göre dogru bir insan vardir seni bunun icin rededen insanla ömür mü gecer üzüldügüne yazik
1
4 Yorumla
Soran
+1 yıl
Haklısınız ama insanların bakışları çok rahatsız ediyor. Şekildekine göre başparmağım daha büyük. Fonksiyonel olarak hiçbir sıkıntım yok çok şükür. Kafama çok takıyorum.
Doktorlarla görüştüm onlarda fonksiyonel olarak bir sıkıntı olmadığı için düzeltme işine olumlu bakmıyorlar, onlarda kafaya takılacak bir durum olmadığını söylediler.
En İyi Cevaplar