link
Varlığım türk varlığına armağan olsun diyen kaç kişiyiz ?
link
"başbakan inönü saat 18.00 sularında florya köşkü'nde atatürk'ü ziyaret etmiş:
- hayırdır ismet... habersiz geldin.
- paşam, azınlıklar meselesi... konuyu meclis'e getireceğiz... ne diyorsunuz?
- ismet bugün geç oldu... yarın sabah erkenden gel, konuşalım.
inönü çıkınca atatürk "bütün görevlileri" toplamış:
- sadece laleler kalsın... bahçedeki diğer bütün çiçekleri sökün, atın... derhal.
ismet paşa sabah gelmiş, bahçenin "halini" görmüş ve "görevlilere" sormuş:
- ne oldu böyle?
- gazi paşa hazretleri emrettiler, söktük.
başbakan inönü, cumhurbaşkanı atatürk'ün odasına girmiş:
- paşam, bahçenin durumu nedir?
mustafa kemal:
- azınlıkları söküp attım ismet.
inönü "anladım" dercesine başını öne eğmiş:
atatürk:
- ismet, ben "ne mutlu türküm diyene"
sözünü boş yere söylemedim... kendini türk hisseden herkes bu vatanın öz evladı... ben hayatta olduğum sürece bu böyle bilinsin... ve sakın azınlıklar ile ilgili bir kanun çıkarılmasın."
TÜRK'üm ATATÜRKÇÜYÜM NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE VARLIĞIM TÜRK VARLIĞINA ARMAĞAN OLSUN
+1 süper bir yorum :)
ve böylelikle dunyay kurt gelen birsinin talihsizliği başlamış oldu..o zaman bulagaristanda çinde yapılanlara ses çıakrtmayacaksın..bu dunya hiçbir miletin değil..bir milliyetçilik çıkmış yobaz kafalar bunun peşine düşmüş..bu çağımızda bu kadar saçma bir şey olamaz..bu geri kafalılıkla milletin kendini bu şu hissettirilmesini sağlamakla muhası medeniy seviyesi olmaz amerika ulkesi buna örnektir..
Ben varım... Türklük kavramı ırkçı bir kavram değildir, tüm etnik kökenleri kapsayan (kürt, arnavut, göçmen v.s...) birleştiren GENEL bir kavramdır... fransa da birçok afrika kökenli insanlar var onlar neden "fransız" kelimesinden rahatsız olmuyorlar da sadece dünyada bir bizim ülkede bu pisliği çıkarıyorlar, işte bu açık ve net ülkeyi karıştırmak ayırmak için yıllardır oynanan oyunlar... ırk olarak ben melezim saf türk değilim, Türk ırkını üstün de görmüyorum, ırkçılığa en çok karşı gelenlerdenim ama Türküm demeye de gocunmuyorum, çünkü Türküm demek Türk milletinin (tüm etnik kökenler) ferdiyim demek ırkçılık yok, aslında bunu herkes anlıyor da işine gelmiyor, bunu anlamak çok zor değil zaten anlamamak gerizekalılıktır, göğsümü kabarta kabarta da söylüyorum, Ne mutlu Türküm diyene !
Varlığım, Türk varlığına armağan olsun. Helal olsun!
Ne mutlu Türküm diyene!
Vatanıma CANIM FEDA OLSUN! <3
Cevap
21Cevap
Olsun elbette olsun... Etim, sütüm, maaşım, zamanım, vergim yetmiyor galiba, varlığımın tamamı armağan olsun. Yetmedi çocuğum, eşim ne varsa kan bağım hepsi armağan olsun.
Çok şanlı yerlere göklere sığmayan bir tarihimiz var. Evet atalarımız çok şeyler yapmışlar ama işin mükemmelliğine bakın hiç yanlışları yok. En azından bize anlatılan öyle. Şimdi ilginç bir örnek vermek istiyorum: Herkes 2. Dünya Savaşı'nda Japonlara atılan atom bobası için çok üzülüyor değil mi? Peki kaç kişi Nanking Katliamı hakkında bilgisi var ya da bu olaya üzülüyor.
Avuç kadar insan, insan ayrımcılığının balını yerken bakın tarihe kaç ilgisiz hayat bu uğurda sönmüş, kaç hayat çok kutsal şeylerin mücadelesini verdiğini söylerken en kutları - insan hayatını - bir hiçe dönüştürmüş.
Yetmedi şu kanlı tarihe, kaç insanın hayatıyla sergilediği acımız oyunu!
elbettekı herzaman olacak bu boyle bıze bu toprakları kan döküp alanlara emanet edenlere ıhanet asla etmeyecegız ..
Varlığım türk varlığına armağan olsun, Göktürklerin, Moğolların, Oğuzların torunuyuz. İslamı bu coğrafaya bulaştıranlara ve bu türk düşmanı, araplaşmış iktidar ve seçmenlerine lanet olsun !
2 tane soysuz tüm yorumları eksilemiş :)
Varlığım Türk Varlığına Armağan Olsun.
bu linkte bazılarına gelsin arkadaşım
Bozkurt Burda VARLIGIM TÜRK VARLIGINA ARMAĞAN OLSUN !
Varlığım, Türk varlığına armağan olsun. sonuna kadar..
elbette varım. son damlasına kadar hemde. TÜRK ÜM. TÜRK ÇÜYÜM.
Varlığım, Türk varlığına armağan olsun,
Ne mutlu Türküm diyene!
"Varlığım türk varlığına armağan olsun" demekle olmuyor.
Söylemek ezber istemek yürek ister. sahi kim kendini feda eder?
reklm kokan paylaşımlar..şimdiye kadar okundu ve çok dürüst çok çalışkan bir topklum oldu..kısaca bu gibi kavramlara oalyalara takıntısı olanalrın güneşi görüpte tapanlardan hiç varkı yok..
belkide doğru düşünüyorum..saplantılarını bırakırsan belki sen de doğru duşunmeye başlarsın..paronayk hareket eederseniz daha çok bu ulkeyi karştırmasına alet olursunuz..
ya bırak demogoji yapma yok o gidmriş yok bu gidermiş sizin kafalar yuzunden bu ulke bu kadar zayıf oldu..ataturkun izinden gidenler tayyipbin izinden gidemiyor mu..bu dara kafalığınızın sonu bu ulkede ne siyasi gdüşüncelere saygınız oldu ne farklı ırklara..sizler sadece atatruku parazrlayarak yıllarca ulkede istikrarsızlığa neden oldunuz..şu basma-kalıp laflara baksan ataturkun izinden giden evlatlarmış ataturkude pulaştıran anıtkabiri turbeye çeviren yine sizin kafanız...
benim düşüncem bu sana göre yanlış olabilr ama saygı duymak zorundasın saygı duymazsan zaten ulkeyi karıştırmak için istedğiniz bu..bende senin gibi düşünen kafalara saygı duymam..buraya madem farklı görüşlere saygı duymayacaktın bu sorularla asıl amacınıda belli ettin..insanaları 4-5 aydır netten nasıl karıştırdığınız ortada..
Ben kimseyi putlaştırmıyorum ama tarafsız düşünmelisin atatürkün yaptığı hizmetleri ve ileri görüşlülüğünü Herşeyi affedin ama vatana ihanet edenleri affetmeyin Hz. Ali sen şimdi beni attürkü putlaştıran biri olarak görüyorsun ama merak etme ben ibadetlerimi yerine getirmeye çalışan bir kulum ve iyi ile kötüyü ayırt edebiliyorum
link
adamın zeki olduğuna bir şey demiyorm kendi kendine bir şeyler zırvalıyorsun..her gun and okumakla ataturku ölümsüzleşiyor mu..? bu kadar takıntınız ne..gönderdiğin linkler hepsi zırvalık..o komutanları biliyoruz 28 şubatta 12 eylülde de kendi halkına zulum yapanlardan başka bir şey değiller..sizler bu ulkenın karışmasına kafayı takmışsını yok atatur yon laiklik yok and diye diye milleti paronayak yaptınız..o yuzden senin konuşmaya lüzum yok..devam et bu yolda ya da ataturk yolunda MI..?
milliyetçilik patent üretmekle oluyor şovenist faşizan sloganlarla olmuyor...varlığım beni ilgilendirir...statüko için armağan etmiyorum...türk olmakta umrumda değil ben insanım o yeter bana...
Alevisi de Kürdü de Türkü de...ırkçılığa yer yok.Bu topraklar Türkiye nin dir.
Ne günlere geldik Allahım bunun tartışmasını yapıyoruz.
Ne mutlu TÜRKÜM diye...
ben benn .. 5* verdimm
Ne mutlu TÜRK'üm diyene. . .!
* * * * *
Varlığım, Türk varlığına armağan olsun...
5***** ben derim sonuna kadar helal olsun:)
Soruna 5 yıldızı çaktım
Ömrüm feda olsun
Bir 5** da benden :)
Sonuna kadar
Nasıl böyle bir toplum olduk anlamış değilim ..
çokkkkk emin ol
Olmasın.
Saymadım.
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar