Banka, Borçlar, İcra Hakkında Bilgisi Olanlar Var mı?

Biraz uzun ama güncelleme yapmamak adına detaya iniyorum. Eşim ve kendim memuruz ve 6000 TL aylık hane gelirimiz var. Ailemizin çeşitli bankalara kredi ve kredi kartları toplam borcu faizi dahil yaklaşık 180.000 TL civarında. Herhangibir ödemede gecikme veya takip, icra vb yok. Kredi notlarımız her ikimizinde yüksek seviyelerde. Normalde bu rakam yaşantımızda herhangibir kısıtlamaya gitmeden 4 - 5 yılda kapanacak bir rakamdır. Sıkıntım şu. Borçlarım çok dengesiz. Örneğin önümüzde ki 7 ay boyunca aylık ödemem hane gelirinin çok çok üstünde. Diğer aylar normal seviyede. Bu tabiki benim kusurum. Artık öyle bir seviyeye geldikki hem borçlarımı ödeyip kurtulmak istiyorum hem de ödeme gücümü aşıyor. İhtiyacım olan mevcut borçların 60 aylık süreye yayılması. Bunun için yaptığım görüşmelerde yüksek tutarlı kredi olmasından dolayı yeni kredinin onaylanmayacağı bilgisini alıyorum. Yapılandırma da ancak siz borcunuzu ödemeyip takibe düşerseniz yapılabilecek birşey cevabını alıyorum. Ben de bu duruma düşmemek için uğraşıyorum ama çıkış yolum kalmadı. Şöyle bir dilekçe yazsam bankanıza olan borcumu güncel faiz üzerinden 60 ay vadeye uzatılması uzatılamaması durumunda bu aydan itibaren ödeme gücümün kalmayacağına dair artısı eksisi sonucu ne olur sizce. Hiç ödemezsem hepsini icra yoluna bıraksam kaybedeceğim ne olur? (Bu sorudan utanç duyuyorum ama ödeme isteğim ve gücüm varken olabilecek sorunlara karşı çözüm arayışı). Maaşlar dışında ev araba tarla vb birşey yok. Bu kadar parayı ne yaptınız kısmını, borçlanmadan düşünseydin kısmını bir kenara bıraktıktan sonra neler yapabilirim? Soruyu sorma amacım zaten ödemeye çalışmak için. Yaşantıların neler getireceği belli olmuyor. Siz bu konuda ne yapardınız veya ne yaptınız?
Banka, Borçlar, İcra Hakkında Bilgisi Olanlar Var mı?