Sevdiğim halde ayrılmak zorunda kaldım?

geçenlerde bir kız gördüm okulda. baya güzeldi. gidip tanışmak istedim. işte yanına gidip konuştum, biraz birbirimizi tanıdık falan. sonra bu kız bir gün karşıma çıkıp beni sevdiğini falan söyledi. sevgili olduk. her şey oraya kadar çok güzeldi. birini seviyorsun ve sen sevdiğini daha söylememişken o sana aşkını itiraf ediyor. inanılmaz güzel bir şey. bir de şöyle bir durum var, kız çok utangaç. ama öyle böyle değil yani utancından zor konuşuyor:) ama çok ilgisiz. buluşmalara falan benim zorlamamla geliyor. ilk başta bunu utanmasına bağladım, kız çekiniyor alışana kadar normaldir falan dedim ama insan bir kere bile mesaj atmaz mı? zamanla ben bu meseleyi çok kafaya taktım. işte ilk başta utandığını düşünsem de zamanla beni sevmediğini düşünmeye başladım. ben onu seviyordum ama karşı taraf sizi sevmiyorsa, ilgi göstermiyorsa ilişki çekilmez bir hal alıyor. ve istemeye istemeye ayrıldım. kız baya üzüldü. ama bir türlü emin olamıyorum beni sevdiğinden. bu durumda ne yapmamı önerirsiniz? git kızla konuş demeyin, zaten kız sevdiğini söylüyor. ama ilgisiz bana karşı..
Sevdiğim halde ayrılmak zorunda kaldım?