Benim çevremde olan bir ilişki türü bu evli arkadaşlarımın dediği bir söz. Bir insan neden eşini kuru fasulye ya da pilav olarak lanse eder ki anlamam. Belki bir çok bayan da biliyordur. Aslında hayatımızda çok önemli bir konudur bu söz ve arkasında yatan düşünceler. Evli erkeği ayartacak ve yoldan çıkaracak bekar arkadaşlar söyler mesela. Gerçi ben hep evlilerden duydum bu sözü. Evli erkek eşini aldatacaksa zihninden geçirir bu sözü rahatlar. Kadınıyla bir ömür geçirmek istemiyorsa niye evleniyor buda ayrı bir çelişki... - Her akşam kuru fasulye yenir mi? #Sadakatsiz#İlişkiler
Evli erkek atasözü:
Her akşam kuru fasulye yenir mi?
Kadınlar da her akşam tabiri caizse "kuru fasulye" yemek istemez. Eşlerini bu şekilde tatsız benzetmelere layık gören kişilerin evlilikleri bitme noktasına yaklaşmıştır bence. Bir insan eşini severek aşık olarak evlenirse eğer her kuru fasulyenin yanında çeşitli mezeler baharatlar çeşitli tatlar bulacaktır. Kuru fasulyeyi değiştiremezsin ama ondan pek çok farklı tarif yapabilirsin.
Ilk kez duydum ve duyar duymaz da o kişinin adamlığından şüphe ettim. Evlenmek demek bir ömür boyu sadakat demek, hayatı iyisiyle- kötüsüyle bir kişiyle paylaşmak demek ve aslında eksik olan parçanı bulup yoluna bütün olarak devam etmek demek. Eğer bunları göze alamıyorsa evlilik gibi kutsal bir kavramı aşağılamasının lüzumu yok.
Ben eşine sadık olmayan erkek ve kadınlara şunu söylüyorum. Madem böyle ihanet edecektin. Evlenmeseydin. Bu işte sadakat çok önemlidr. Ha vatana ihanet etmişsin ha karına veya kocana. Kardeşim türk milletinin en küçük yapı taşı ailedir. Sen bunu dinamitlrsen. Bu toplumun en küçük ama en önemli yapı taşı aile olgusunu bozmak isteyen vatan haininden ne farkın kalır
Burda aynısını yapan kadın erkekten cok. Neden ihale hep erkeklere kalıyor. Tek başlarınamı hapıyolar bunu sonucta karsıda aynı şeyi uapan aynı sayıda kadın var demekki. Afil olmak lazım bence. Ki kadının cinsellik bulması ilgi bulması erkekten kat kat daha kolay.
Ben anlamıyorum evlilik nasıl dönüp dolaşıp bir yemeğe benzetiliyor Allah aşkına nasıl bir düşünce yapınız var sizin, evlilik bir yatak odasından ibaret değil ki evlilikti demek değil sen zaten bu niyetle evlenirsen zaten mutsuz olursun sevdiğinle ayni evin anahtarı taşımak düşüncesi sizi hiç mi mutlu etmiyor?
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(45 üstü)
+1 yıl
Evet evliler öyle diyor ama o evlilerin pesinden giden genç kızlarında suçu var kızlar olgun istiyoruz diyor evliler çıtır izliyoruz diyor bunların hepsi aslında karşılıklı ve eski evlilikler yok sadakat saygı sevgi yok hep bir mutsuzluk monotonluk dan okuyor herşey çabucak tüketiliyor doyumsuzluk var ve insanlar başkalarında arıyor sürekli ama sonra u gelmiyor isde
İnsanlar çok açayip anlamak zor neden sadakatli bir ilişki sürmezki anlamam😕 oysa evlilik kutsal bir şey insan gerçekten sevdiğinden niye bıkar hiç mi hiç anlamam😕
Ben seni övüyorum sen atarlanıyorsun.. Kafa almıyor galiba tam olarak :( Bu arada bu son mesajım @soran kusura kalma ama cevap hakkı doğurdu bana bu hatun.
Asla olamaz öyle bir şey.. Ancak erkek eşinden istediği dişiliği alamaz ise o zaman dışarıda yemek arar.. Evde her akşam kuru fasülye pilav olsun * lezzetli olsun yeter.
Çok sevsen de arada şeytan karıştıyor kafayı. Özellikle kadın boyun olduğu için sözleri ya da davranışları bu duruma itebilir. Bazılarının da geni bozuk doymuyor:)
İnsan sevdiği insana yeter zaten Her gün kuru fasulyeden ziyade kuru fasulyenin yanına katılacaklar çok önemli her seferinde aynı şekil olmamalı o zaman değişik fasulye yemiş olacaktır
Valla adamlar haklı. kadinin her istediğinin istediği an olması koşulu ile ayda iki ayda bir olmasi ondada ölü gibi yatması sureti ile o kuru fasulye yenmez
En İyi Cevaplar