Bir erkek bir kıza neden ara-sıra bakar?

Unimizde bir yabancı öğretmen var. 2 yılı geçmiştir her halde, bu hocadan hoşlandım, ona bakmaktan zevk alıyordum. İlklerde o da baktı merak eder gibi ama. Yani onunki bir hoşlanma söz konusu değil tabii. Sonra bir ara tekrar bakmadı. Belkibu kadar inatla baktığımı görünce tekrar bakmağabaşladı, bu günümüze gibi bakıyor. Ama o kadar az karşılaşıyoruzki, geçen yıl daha da az, sadece dersarası molada bahçede görüyorum. Hocanın yaşı 28+ olgun karakter, ama çok genç duruyor. Çok kendi halinde biri..
Ne zaman baksam o da yanındakilerle ateşli konuşurken bile gözün kaçırıp bakıyor. Yalnızken göz göze gelirken bile gözünü kaçırıp bakıyor. Bir keresinde diliyle ağzını yalayıp baktı, ama bunun kötü niyyetli olduğun düşünmüyorum ama belki siz başka tür yorumlarsınuz.
Acaba merakındanmı bakıyor? Ya rahatsızmı oluyor? Acaba bana bakarken eskiden bakan kızın ben olduğunun farkındamı? Hiç anlamadım. Bir keresinde bakmıyor bende söylüyorum kendi kendime bundan sonra asla bakmam ama aniden baktığın görünce yine eski halime dönüyorum. O yabancı belki farklı düşüne bilir ama yinede bir erkek olduğun düşünüp buraya sormak istiyorum. Kimseyede anlatamıyorum 2 kişi hariç, onlarda şu an yanımda değil. Bazı şeylerde oldu aklımda değil, aklıma gelirse ilave ederim.
Bir erkek bir kıza neden ara-sıra bakar?