Ben temiz olduğumu elaleme ıspatlamak istemiyorum
Hediye paketi gibi paketlenmek istemiyorum
Siz ne düşünüyorsunuz?
Hediye paketi gibi paketlenmek istemiyorum
Siz ne düşünüyorsunuz?
o kuşağın senin temiz olmanla ya da olmamanla hiç bir alakası yok. o kuşağa gayret ya da kudret kuşağı denir. yuvayı dişi kuş yapar sözünden yola çıkarak kadının yeni kuracağı evinde ailesinde güçlü kudretli olsun amacıyla takılır yani bekaretle hiç bir ilgisi alakası yok zaten böyle aşağılayıcı bir şey bizim kültürümüzde yok. renginin kırmızı olmasının sebebi kandan değil kırmızı renk gücü temsil eder. takmak istemeyebilirsin ama zannettiğin şeyle bir alakası yok
Takanla evlenmem
Bence haklısın. Bende takmayı düşünmüyorum. O kırmızı kurdeleyi takmadım diye kimse bana sen kız değilsin diyemez. Kendimi hediye paketi gibi elalemine göstermek istemiyorum. Böyle bir şeyi gururum da kaldırmıyor. Zaten o kurdeleyi takmadın diye adamın seni terk edecek hali yok ya. Boş ver takma. İstemiyorsan kimse seni zorlayamaz.
Takma, ben de takmayı düşünmüyorum. Kadınlık onurunu zedeleyici bir şey bu.
Cevap
38Cevap
Takma, hem cok sacma hem de berbat gorunuyor. Ve bekaretin temizlikle ilgisi yok o sekilde ifade etmen de dogru degil. İstedigini yaparsin istersen mavi gelinlik giy kimse bir sey demez, cok gelenekci bir cevren yoksa niye takmadin diye sormazlar bence
kadın için çok aşağılayıcı bir adet zaten, artık eskilerde kaldı. kimseyi ilgilendirmemeli bekaret durumun eşin dışında. mecbur değil elbette ve olmamalı zaten. kadın bir mal gibi en güzel gününde meydana konmamalı.
Baban senin namusunu koruduğunu ve seni kocana teslim ettiğini, bundan sonrada onun koruyacağını dile getiriyor o kırmızı kuşakla. Takmak istemediğine emin misin?
Herkesin namusu kendinedir. Kocasına ne?
Bizim babamız yok? Biz kendimizi koruduk? Senin baban var dye herşeyi öyle kolay sanma
Yapmamalisiniz bunu zaten.
İnsan daha büyük nasıl aşağılanabilir ki, ve bu topluma gayet normal bişeymiş gibi yer edinmiş durumda. Ne acı..
Bir baba kızı evden çıkarken, temiz diye o kuşakla nasıl damgalar.
Bencede hediye paketi gibi. bazen çok saçma adetler var. Gelini aşağılayıcı bir ifade. Ben düğünde takmadım. Kaynanam sordu nie takmadin diye bende dedim kız olduğumu kimseye ispatlamak zorunda değilim eşim biliyor zaten dedim. Çok itici bir durum. Bencede kimse takmasin. Ya kuzenim üç kez evlendi her evliliğinde kırmızı kuşak taktı. Şimdi o bekar mi? Dalga geçmek gibi resmen
O senin duşuncen. Yaş 26 olmjş dikkat et evde kalma. Ben kız olsam bağlanirdim. Bunda hediye pakedi alakasiz
Dikkat et evde kalma.. bu evde kalma meselesini de anlamıyorum. Erkek 35ine kadar evlenmez kendi tercihi olur biz evlenmeyiz evde kaldı oluruz. Zihniyetinize tüküreyim.
O kuşağın bağlanma amacı bu değil. Günümüze kadar devam eden bir gelenek hiç bir amacı yok. Baba evinden veda düğümü diyebiliriz☺️
Takma bu o amaçla takılmaz gelenek. Kadınlar da beyaz gelinliği masum olduğu için temiz olduğu için giyiyor o zaman beyaz gelinlikte giyme. Bunlar gelenek olmuş şeyler.
arkadaşım bu geçmişten günümüze gelen bir adettir ayrıca bilezik takacaklar kız neden istemiyosun al gitsin
Bu bir adet ve bir çok insan bunu bilmiyor bile takılmayın böyle basit şeylere.
örf adet ve göreneklere uymak gerekir, yanlış düşünme, mutluluklar dilerim
Bence guzel.. gelinligin asıl süsü o baba evinden cikarken baglanmali. Sonra istersen cikar.
Geleneklere göre öyle oluyor ama istemezsen bu senin kararın tabikide
Günümüzde adetlerde atıldığına göre evlenmenin anlamıda kalmadı
O ne öyle ya hediye pakedi gibi. Bizim geleneklerde seksene meraklı
Normal sen nasıl istersen bende seni kimse zorlamamalı
Adet işte ama istersen yaptırmazsın bu defa da farklı olay olur eşine ne lan bu dulmu diye sorarlar eşin ister belki burda nedense toplum içinde yaşıyoruz tek kendimiz için yaşayacak yıllara inşallah
inşallah senin gibi biri bulurum hiç düğün yapmayalım ne güzel derim.
yürü be dibine kadar haklısın sen mal değil kadınsın eşin isterse kabul eder kimseyi ilgilendirmez bu
Mecbur değilsin ama olayı farklı yorumluyorsun o kırmızı kuşak sadece bekareti simgelemez
mecbur değil. ama temizlik için giydirilen şey gelinlik kırmızı kuşak değil.
Kırmızı kuşak takıyorsan bakire anlamına geliyo takmazsan bozuk anlamına geliyo kırmızı kuşak geleneği böyledir
Bozuk sensin
Adetlerimiz gereği yapılır bir zararı olmaz gurur duy hatta
Konu komşu hatta eşinin ailesi bir halt olduğunu düşünebilir
Pembe veya mavi düşünüyorum ben de aptalca.
Değilsin takma. Bende takmam
Hayır takmak zorundasın
Bence de çirkin bir adet.
Tum yazdiklarinin altina imzami atarim. Adamsin.
sana katılıyorum çok saçma.
Haklisin ama adettendir tak ya
o sadece bir âdet neden bu kadar takıldın ki
Haklisin sacma bir gelenek
mükemmel bir cevap aslında..
Düğün senin düğünün..
.. Kime ne
adettendır ama sen bılırsın babe
bitmedi mi o gelenek ayol
Kuşak o anlamamı geliyormuş ben yeni duydum 😂😂😂
Farz değil. Adet takmaya bilirsin.
takacaksın o kadar uleyn