İngilizce kaç senede öğrenilir?

Senelerce yurt dışında yaşayan insanlar bile tam olarak öğrenemeyebiliyormuş. Ya da geldiklerinde, İngilizce'yi kullanmadıkları zaman bir süre sonra unutabiliyorlarmış. Çocukluğundan beri öğrenenler için de durum aynı aslında anadili gibi olamıyor.

Ben 8 ay önce başladım. Daha öncesinde hiç temelim yoktu, elimden gelen gayretle uğraşıyorum ancak hala temelini aldım diyemem. Çok fazla kelime var bir şeyi okduğumda anlayamıyorum illa bilmediğim birkaç kelime anlamama engel oluyor hele konuşmalarda falan durum daha da kötü kendi cümlelerimi kullanarak basit şekilde konuşabiliyorum ancak haber, film gibi şeyleri izlerken hiç anlamıyorum bazen İngilizce konuşulup konuşulmadığını bile anlayamıyorum.

Hedefim birkaç sene içinde iyi bir seviyeye gelmek özellikle iletişim sektöründe dil çok önemli ancak bazen zaman kaybı diye düşünüyorum çünkü aylarca uğraşmanıza ve birçok farklı yöntemi denemenize rağmen hala olmadığını ve birçok insanın da yarıda bıraktığını görünce hiç olmayacakmış gibi geliyor.
İngilizce kaç senede öğrenilir?