Annem sevgilimle evlenmemi istemiyor?

Evet. Annem onların ailesini bizimkine yapı, köken ve tarz olarak çok uzak bulduğu için ilk günden beri olaya sıcak bakmadı. Farklılıklar olsa da biz 3 yıldır birbirimizi bulduğumuz için şükrediyoruz, hiçbir sorunumuz yok, birbirimizin ilkiyiz. Onun ailesine göre de bir sorun yok. Bizim aile bayağı tutucudur. Babam mesela daha hiç bilmiyor hayatımda onun oldugunu. Muhtemelen öğrenince kıyamet falan kopar. Annemle de iletişimleri pek iyi değil, annem de ona söyleyemediği için ve bana gelen talipleri sebep gösteremeden (!) geri çevirdiği için ortada karışık bir durum var. Annemle onun annesiyle tanışmaya gittik dün. Annesi çok anlayışlı, olumlu birisi çıktı. Ama annem konuşma boyunca endişelerini anlatıp durdu, hep olumsuz yandan baktı. Kadın da "sizi anlıyorum" tarzında rahatlatmaya çalıştı ama annem sürekli eleştirel baktı. Bir yandan da kafasında kurdugu gibi çıkmadıgına şaşırdı ama hissettim. Buna rağmen her şeyi zorlaştırıyor. Ben de mahcup oldum dün annesine karşı. Sevgilim yurtdışında, şu an gelemiyor. Ama geldiğinde babamla tanışacak. Bu süreçte babam zaten ayrı tepkiler verecekken, annemin 1 yıldır bu kadar şey bilip hala kendi egosu yüzünden inat etmesi ve her şeyi zorlaştırması benim iyice moralimi bozuyor. Karşı tarafın da heyecanını kırdı, beni de mahcup etti. Ona göre diğer talipler bize (!) daha uygun. Kafayı takmış. Onlar olmayınca bana da prim vermiyor. Meseleyi iyice kişiselleştirdi, sanki kendisi evlenecekmiş gibi davranıyor. Artık böyle devam ederse, ona saygım kalmayacak, ciddiye almıycam kendisini. Çünkü olumlu geçen bir görüşmeden sonra bile kendi takıl fikirlerini konuşuyor sadece. Böyle kendi duyguları odaklı birisi görmedim. Ben umrunda bile değilim. Bir de onun annesine babama söyleyince neler olacağını anlatıyor. Bunlar senin sorunun, onların suçu mu. Hayret yani. Sizce ne yapmalıyım?
Annem sevgilimle evlenmemi istemiyor?