Pc Kulaklık Tamiri Hakkında Bir Soru

Bilenler varsa eğer, elimdeki kulaklığın 3 kablosu var. Boyasını çakmakla erittim ve bakır iletkenliği aktif. Mavi kabloyu jak'ın en dış tarafına sardım. Yeşil kabloyu orta taraf sardım. Bu şekilde deneyince kulaklığınher iki tarafından ses geliyor ama bozuk ses. Yani kelimeler, müzik vs anlaşılamayan bir tonda. Çift renkli kabloyu da en iç tarafa yapıştırınca ses anlaşılır hale geliyor ama sadece sağ taraftan ses çıkıyor. Sol yanda ses kesiliyor o anda. Ben de acaba diyorum yeşil olanla çift renkli olanın yerini mi değiştirsem? ya da bağlantı sırası nasıldır bilen var mı? Lehim de aldım ama türlü ettim etmedim beceremiyorum lehimlemeyi. Bantla da sabit durmuyor. Acaba sıvı yapıştırıcı ile yapıştırsam iletkenliği devam eder mi? Bilenler yardımcı olursa sevinirim. Teşekkürler.
Güncellemeler
+1 yıl
Sonuç: Stereo'dan sorumlu kablonun yerini değiştirince sorun çözüldü. Tahmin ettiğim gibi, eğer stereo kablosunu jak'ın ucuna yakın kısma takarsanız ses düzelir ama tek taraftan duyuluyor. Ancak aynı kabloyu bu kez jak'ın en dış tarafına takarsanız, hem ses düzeliyor hem de çift kulaktan duyulabiliyor.

Yardımlarınız için teşekkürler arkadaşlar.
Pc Kulaklık Tamiri Hakkında Bir Soru