Yardımlarınız için teşekkürler arkadaşlar.
Pc Kulaklık Tamiri Hakkında Bir Soru
Yardımlarınız için teşekkürler arkadaşlar.
Aşk İlişkileri
Üniversite Tercih
Gündem
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer kesinlikle yapıştırıcı kullanma. önce deneme yanılma ile toprağı, sağ sinyali ve sol sinyali bul. taha sonra da toprak dibe, sol kanal uca, sağ kanal da ortaya gelecek şekilde lehim yap. arama motorunda 'stereo jack connection' diye aratırsan resimler daha fazla fikir verebilir.
Senin dediğin mantıkla gidersek çift renkli kablo en dibe gelmeli. Çünkü yalnızca yeşil ve mavi kabloları bağlayınca ses çift kulağa da geldi; ama anlaşılamaz bir tondaydı. En uca çift renkliyi bağlayınca da ses anlaşılır oldu ama tek kulaklığa gitti. Tam tersini mi yapmak lazım acaba, yoksa çift renkliği ortaya mı koymalı? Dediğin aramaya da bakacağım teşekkürler.
çift rekliyi dibe bağla. daha sonra da sağ ve sol kanalları doğru olarak tayin edip belirtilen yerlere bağla. sesin doğru olduğuna emin olduktan sonra da lehimleme işini yap. ha bu arada, bu işi eğlencesine yaptığını veya kaliteli bir kulaklık kullandığını varsayıyorum. kötü bir kulaklık için hoşlanmadığın halde uğraşıyorsan boşver.
Olay çok komplike. İşin sebep kısmını bir kenara bıraktım artık. Yalnızca tamir etmem gerektiği için tamir ediyorum. Önünü arkasını düşünmek sadece stres. Teşekkürler.
20 lira veriyimde git yeni kulaklık al :D hacı o kulaklıkta bence ek olmaz ama sen yinede bağlantıları değiştir eline klemens al uçları sırasıyla klemenslere girerek bağlantıları değiştir ve hangi bağlantıda ses geliyosa o bağlantıya lehimi vur ancak öyle sonuç alabilirsin
Arkadaşlar olay para değil. Sırf kablo kopukluğu olmasın diye ipli kulaklık aldım ama bu sefer de jak girişinden koptu. Sıkıldım artık kulaklık alıp durmaktan. Uğraştırıyor olsa bile sonunda tamir edilecekse ne gerek var yenisini almaya? Sadece lehim işlerinde biraz acemiyim, hepsi o.
:D :D
Cevap
5Cevap
3 kablodan biri stereo diğer ikisi sağ sol olan diye ayrıldığı için sesleri net alamıyorsundur.Önce net aldığın şekle bak.Sonra da elektrik bantıyla yap.
Net aldığım şekli denemek için de bantlamam gerekiyor ama alan minicik olduğu için tutturamıyorum. Hatırladığım kadarıyla da çift renkli olan jak giriş ucuna en yakın yerdeydi, mavi olan da kulaklık kablosuna en yakın yerdeydi. Bir tek yeşil kopuktu, o da herhalde ortadadır dedim. Çift renkliği kullanmazsam ses her iki kulaklığa gidiyor. Bu durumda stereo olan çift renkli kablo olmalı. Eğer öyleyse, onun ortada olması mı gerekir acaba? Acaba diyorum birden fazla yere lehimlenmesi mi lazım.
Hadi bismillah tekrar bir deneyelim.
Teşekkür ettim. Tabii lehimle olmadığı için ufaktan aksaklık çıkabiliyor ama şimdilik gayet güzel çalışıyor. Daha sonra kusursuz seviyeye çıkartırım.
canım kulaklık kablosu cok az iletken oldugu icin işin cok zor profosnel biri yapmalı cok zor emin ol
şase ile ilgili bağlantı sorununuz var onu düzelttiğiniz zaman sorun çözülecektir *ADAY ELEKTRONİK*
Cimrilik yapma da git 15-20 tl ye yenisini al :))
İnadına almayacağım; tamir edeceğim. :)
o kulaklığın maliyeti ne kadar
Tamir edilebilecek kadar.
çok pahalı değilse uğraşmamanı tavsiye ederim
Kızlardan ilk cevabı sen paylaş ve
3 Xper puan fazladan kazan!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?