Annem sürekli evlen baskısı yapıyor ama kız arkadaşım yok. Ama bir yandan da evlenmek istiyorum. Annem de kız arkadaşım olmadığı için kendi istediği biriyle evlenmem konusunda sürekli telkin veriyor ve o kız kuzenim. iyi bir kız ama yine de akraba olduğu için cekiniyorum. kız da üniversite mezunu ben de. ne düşünüyorsunuz?
Cevabın nedir?
- Aile & Toplum konusunda 919 cevap paylaştı.
+1 yılola bilir aslında akraba olması dahada iyidir bir problem olmaz ama oturup siz bir konuşun annen diyorsa zaten onun annesiyle filan konuşmuşlardır allah mesut etsin şimdiden bizim ailede evlencek paranı hazırlada ne yaparsan yap diyor :D sizin ki en azından güzel diyor yardımcı olcak herhalde
02 Yorumla
Soran+1 yılannem. kendinden çok emin. özgüven patlamasi yaşıyor adeta.
- +1 yıl
:) ama hayat senin hayatın mutlu ola bilcegine inanıyorsan problem olucagını düşünmüyorum acıkcası
En İyi Cevaplar
+1 yılAkraba ile evlenmek iğrençlikten başka bir şey değildir.
14 Yorumla
Soran+1 yılmuhalif olmak için değil sorduğum. ne yönden mesela
- +1 yıl
Kuzen kardeş demektir. Çocukların engelli olma ihtimali çok yüksek.
Soran+1 yılbilimsel yönü evet insanı baya düşündürüyor ama inan kardeş gibi değiliz
- +1 yıl
Kuzen kardeş demek değildir. Ne bilimsel nede tıp nede dinde böyle bir şey yok. Kardeş 1 tanedir.
+1 yılKardeş gibi büyümeyen kuzenlerin evliliğini normal buluyorum. Ama kuzenler kardeş gibi büyüdüyse evlilik normal değil bence.
12 Yorumla
Soran+1 yılyok kardeş gibi değiliz. bayramdan bayrama gördüğüm biri
- +1 yıl
Dinimizde izin verdiğine göre evlenmende sakınca yok.
+1 yılBirbirinize bişeyler hissediyorsanız olabilir. Güzelde olur.
012 Yorumla
Soran+1 yılyok ışte o şu an duygusal yakınlık falan. sadece annemin planı şeklinde
- +1 yıl
Sen kendin kafanın içi de düsündüğün zaman olabilir diyor musun peki?
Soran+1 yıldiyorum. güzel kız, hanımefendi kız, mesleği iyi, güvenebilecegim biri
- +1 yıl
O zaman iş sende. Kıza yakınlaşman lazım. Ona hissettirmen lazım bir şekilde. Ama o çekinebilir kuzen diye. O yüzden önce güvendirmen lazım.
Soran+1 yılyani kuzenimi tavlamam lazım
- +1 yıl
Yani evet. Öyle oluyor. Onu tanıyosun. Nelerden hoşlandığını falan bilirsin.
Soran+1 yılevet ama bu işlerde o kadar kotuyum ki inan. ucunda urkutup kaçırmak da var
- +1 yıl
O zaman annen aracı olacak. Uygun bir dille söyleyecek. Ama senin yapman daha iyi olur bence. Bol şans
Soran+1 yılanneme devretmek en iyisi sanırım
- +1 yıl
Kendin bilirsin.
Soran+1 yılteşekkür ederim cesaretlendirmene
- +1 yıl
Rica ederim.
AI Persona’ya Sor
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
16
Cevap
10Cevap
Gizli Üye(30-35)+1 yılKuzen kardesdir bizde hem sağlık acisindanda sakıncalı çocuklarınızda genetik hastalik olma ihtimali yüksek olacak. Kendiniz bulun
11 Yorumla
Soran+1 yılah kendim bulmuş olsam konu buralara gelmezdi hiç
+1 yılCocugunuzda genetik hastalik cikar yapmayin etmeyin
16 Yorumla
Soran+1 yıl:/ yani %100 evet ya da hayir değil bu maalesef
- +1 yıl
Ihtimal olarak yuksek sonucta. Baaka kiz bul bence
Soran+1 yılbul demesi kolay tabi
- +1 yıl
O kadar zor degil ya
Soran+1 yılokul da bulamadım, şimdi çalışırken çok daha zor.
- +1 yıl
Bilemedim
- Aile & Toplum konusunda 627 cevap paylaştı.
+1 yılKuzeniyle evlenen çok ama ben olsam evlenmem. Akraba evliliği hem sağlık açısından zararlı hemde akrabalardan uzak olacaksın uzak, gidipde damatlar olmak nedir? Çıldırdın mı
03 Yorumla
Soran+1 yılben de çok meraklisi değilim olayın ama işte inanılmaz bir baskı var
- +1 yıl
Evliliğimiz yürümezse vebalini kaldırabilecek misiniz? diye sor bakalım yine ısrar edecekler mi
Soran+1 yılsabah ilk iş yapacağım bunu. cevabı da yazarım
+1 yılKuzenle evlenilir mi ya? Kardesin o senin kardesin ayni kan
12 Yorumla
Soran+1 yıl70 tane kuzenin olduğunu ve bayramdan bayrama gördüğünu düşün
- +1 yıl
Olabilir. 5ide bir 50side bir bayramdan bayrama gorusuyor olmanda biseyi degistirmez
+1 yılSaçmalamaa doğacak çocuk özürlü veya beyin geriliği olur
11 Yorumla
Soran+1 yılya evet riski biliyorum araştırdım ama..
+1 yılOlabilir benim annemin kardeşleri hep kuzen evliliği yapmış bir sıkıntı görmedim kuzenlerimde
20 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılBence evlenme. Yakın akraba sonuçta. İleride akrabalarınızın arasında kalırsınız. Konuşmayı herkes bir tarafa çeker.
11 Yorumla
Soran+1 yılevet o da risk doğru
+1 yılSacmalama hangi devirde yaşıyoruz ? Olmaz oyle sey
11 Yorumla
Soran+1 yıltoplumun ahlak olgsunun git gide yozlastigi kanaatindeyim
Aile & Toplum konusunda 1b cevap paylaştı. Bu isler başkasinin demesiyle olmaz taniman lazim senin kizi o gözle gorebilmen lazım
04 Yorumla
Soran+1 yıltanımak lazım evet. o nasıl olacak işte ah onu bilsem
Soran+1 yılsürekli gördüğüm biri değil zaten normalde de. o yönden rahatım. yani bayramdan bayrama gördüğüm biri. öyle kardeş gibi değiliz. 70e yakın kuzenim var zira
Gizli Üye(36-45)+1 yılAnne ne deki kız kardesimle evlensem olur mu? ya kaçıncı yüzyılda yaşıyorsunuz bir bitmedi şu ENSEST fantaziniz
015 Yorumla
Soran+1 yılensetin tanımı ile ilgili net bir uzlaşma olmamasindan kaynaklı sana göre ensest olabilir ama başkası için değildir. ben savunucusu da değilim zaten de durumun
- +1 yıl
Ensest?
Medeni kanunumuz kuzenle evliliğe izin verdiğine göre ahlaksız bir toplumuz😂😂şaka mısın ya
Soran+1 yıl@Manifesttoo vermiş sonuçta. çok mu ahlaklı toplumuz sence
- +1 yıl
Senin çocuğunla senin kardeşinin çocuğunun evlenmesinin neresi sapıkça ya ben anlamıyorum bazı aileler kesinlikle karşı ama olana da ensest demek saçma
Soran+1 yıl@Manifesttoo e sen karşı mısın değil misin ben anlamadım ki. karsisin diye anladım ben ama
- +1 yıl
Ben uzun uzun konuştuğun gizliyim😂mk izin vermiş ensest olsa vermezdi diyorum
Kimlerle evlilik olmaz açıp bakın - +1 yıl
Mk (medeni kanun) hakaret anlamayın
Soran+1 yıl@Manifesttoo okudum ben kanunun ılgili kısımlarını. bir anda gizliden normale dönünce kafa gitti.
- +1 yıl
Başkasının görüşünde gizli olunmuyor
Soran+1 yıl@Manifesttoo hangi uzun uzun konuştuğumsun onu da bilmiyorum da. baya kişiyle konusmusum zira
- +1 yıl
Boşver
Cevap sahibi+1 yıl@Manifesttoo ne olursa olsun. Bence nasıl ki hala teyze anne yarısı sayilirsa amca dayı baba gibiyse onların cocuklarida kardeştir. Hasmalkader kardeştir. Yani cidden anlamıyorum kardes gibi buyutuldugunuz kişilerle nasıl evlenme gudusu altında ona o gözle bakabiliyorsunuz.
Tamam dinen caiz. Evet sıkıntı yok. Ancak ardından engelli doğan çocuklar şunlar bunlar ders olmuyor. Kardes olan anne ve teyzelerimizin bir anda dunur olmasida mi midenizi bulandirmiyor.
Soran+1 yıldunur olmak kötü bir sey o zaman?
- +1 yıl
Ahahha hayır bulandırmaz tabiki😄Dayımın oğluyla evlenseydim daha bir severdim dayımla yengemi. Bence zorlamamak gerek. Dün tanıştığım bir kadında benden büyüktü evlilikten bahsederken"zaten ben dayımın oğluyla evliyim"demişti yani bu durum her ailede farklı demek😊Size sapıkça gelebilir ama gayet güzel bir şey bence
Cevap sahibi+1 yıl@Manifesttoo tamam sen severdin lakin diyelim ki ayrıldığı?
Gizli Üye(25-29)+1 yılKuzen evliliği normal en azından güvenebilirsin seni yetiştirenler gibi yetiştiren anne babası var
068 Yorumla
Soran+1 yılilişkinin temeli güven ve güvenecek insan bulmak şu devirde çok zor
Cevap sahibi+1 yılBazen keşke eli yüzü düzgün yaşıtım eğitimli bir kuzenim olsa diyorum elin adamıyla evlenmekten daha iyi olur
Gerçekten güvenmek zor
Soran+1 yıldemi bildiğin insan sonuçta. eğitimli iki insan hani körü körüne de değil
Cevap sahibi+1 yılYani, deneyin görüşün olmadı biter zaten
Soran+1 yılen umut verici sen oldun valla. benim kafam çok karışık bu konuda çünkü. kız benden bir yas büyük bir de çünkü
Cevap sahibi+1 yılEvet çünkü 4 kuzenim kuzenleriyle evlendi/2çift yani
Ve çok mutlular çocukları da maşallah dünya tatlısı
Cevap sahibi+1 yıl1 yaştan nolucak allah aşkına ya😄😄
Soran+1 yılben herkes "olur mu öyle şey " falan yazar diyerek sordum ama beklediğimden olumlu karşıladı toplum
Cevap sahibi+1 yılKuzen evliliği ayıp bir şey olsa medeni kanun izin vermez
Soran+1 yılinan onu da okudum :D
Cevap sahibi+1 yılAhahah😂😂😂
Soran+1 yılsitede de beni vazgeciremediler
Cevap sahibi+1 yılNeyden korkuyosun anlamadım ki😂
Soran+1 yıltoplumun tepkisinden
Cevap sahibi+1 yılYahu kuzen evliliğinde kötü olan ne😂😂😂kardeş gibi büyüdüyseniz zaten hissetmezsin öyle bir şey onun dışında yadırgayan insanların çok az kuzeni oluyor ve az kuzen daha çok samimiyet oluyor onlara tuhaf benim 50den fazla kuzenim var şimdi kardeş gibi büyüdüğümle yakıştırsan olmaz derim bende
Soran+1 yılbenim de 70 tane falan var
Cevap sahibi+1 yılBoşver milleti yani..
Soran+1 yılyine de ha deyince karar veremiyor insan
Cevap sahibi+1 yılSanki her görüştüğün kızla evlendin olmayınca da boşandın yaaa
Dene gör😒
Soran+1 yıle hadi tamam da. olaya nasıl gireceğim simdi
Cevap sahibi+1 yılTelefon numaralarını alıcaksınız whatsapptan konuşun bal sohbet muhabbet nasıl sonra bir sinemaya mı gitsek kafeye de gidelim mi derken anlarsın
Cevap sahibi+1 yılBak**
Soran+1 yıltelefonu var zaten.
Cevap sahibi+1 yılMerhaba nasılsın diye başlatıcaksın normalde nasılsa öyle kuzenin diye farklı yaklaşma bu da aşk
Soran+1 yılelime yüzüme bulaştıracagimi şimdiden hissediyorum
Cevap sahibi+1 yıl☹️☹️☹️☹️
Soran+1 yılnormalde zaten bu işlerde hiç iyi değilimdir
Cevap sahibi+1 yılİlk başta mesajlaşırsınız zaten sonra telden ararsın böyle böyle buluşmalar başlar zamanla.. korkma
Kız senden daha çok çekiniyordur emin ol
Soran+1 yılkızın konudan hiç haberi yok işte nasil çekinsin :D
Cevap sahibi+1 yılOff naparsanız yapın😂😂😂
Haberi olucak illa
Soran+1 yılya zaten hani öyle ayda bir falan naber nasılsın diye falan yazarım ben normalde de. ya ilerletmek için yardıma ihtiyacım var yani
Cevap sahibi+1 yılAnnen yardımcı olur sana./
Soran+1 yılsıkıldın demi :D
Cevap sahibi+1 yılEstağfurullah😊😊yoo
Soran+1 yılmesela sen dedin ya keşke yaşıt kuzenim olsa falan. mesela yani öyle biri olsa nasıl konuya girmesini nasıl yaklaşmasını beklersin
Cevap sahibi+1 yılMesajla başlasın isterim karşılıklı bir şeyler olunca da bir yerde buluşmak isterdim😊Böyle yani klasik
Soran+1 yılbu kadar basit mi ya bu isler
Cevap sahibi+1 yılYaşın kaç😊😊cidden merak ettim
Tabiki bu kadar basit ne olacaktı ki
Soran+1 yıl2 ay sonra 24
Cevap sahibi+1 yılYaşın da küçük değil bence aşmış olman gerekirdi bunları karşındaki de normal bir insan rahat ol içinden geldiği gibi..
Soran+1 yılmakine mühendisliği okumanın sonuçları ışte
Cevap sahibi+1 yılBen mühendislere bayılırım😂😂😂
Soran+1 yılselam ben mühendis :D
Cevap sahibi+1 yılSelam mühendis neden tüm yakışıklılar sizin fakültede😂Ve sen yakışıklı mısın 😁
Soran+1 yılyani eh ışte diyeyim kendime. olay başka hal aldi birden :D 24 yaşında askerliğini yapmış iş güç sahibiyim
Cevap sahibi+1 yılİyi güzel😂😂aynen konu değişmesin hayırlısı olsun iyi akşamlar..
Soran+1 yılahahaha koşarak uzaklaşti
Cevap sahibi+1 yılSenin başın bağlı artık 😂
Soran+1 yılsadece annemin plani
Cevap sahibi+1 yılAnnelerin planı tutar
Soran+1 yılsenin yaş kaç bölüm ne 😬
Cevap sahibi+1 yılTutmazsa plan hani😂😂18/hukuk 2. sınıf
Soran+1 yılyok ne alaka ya. benim planım değil zaten tamamen kendim bulamamış olmaktan kaynaklı çaresizlik
Cevap sahibi+1 yılNiye reddediliyosun tip mi kötü
Soran+1 yılkonuyla çok ilgilenemedim aslında okul zamanı
Cevap sahibi+1 yılNe saçma yorumlar geliyor ya kızlara bak dinleme bunları
Cevap sahibi+1 yılOlur inşallah ya iyi birine benziyosun
Soran+1 yılsaçma değil. cidden risk var yani.
Cevap sahibi+1 yılBence o 2 taraftan da akrabalık olunca risk onun dışında hiç şahit olmadım neyse sen bilirsin iyi akşamlar
Soran+1 yıl2 taraftan da akrabalık derken
Cevap sahibi+1 yılHem anne hem baba tarafından yani
Soran+1 yılnasi yani karşındaki kişinin annesi teyzen mesela babasi da amcan mesela öyle bir seyden mk söz ediyorsun
Cevap sahibi+1 yılYani senin görüşeceğin kızla sadece anne tarafından akrabalışın yok gibi düşün teyzenin kızı değilmiş sadece birde amcanın kızıymış öyleler de olabiliyor
Cevap sahibi+1 yılYani hem anne tarafından hem baba tarafından kuzenin😊Anlamışsındır umarım
Soran+1 yılsen kesin vaz gectin mi :P
Cevap sahibi+1 yılEvet😂
Soran+1 yılaa niye
Cevap sahibi+1 yılSebep yok😂😂
dinen sakıncası yoktur kardeş gibi büyümediyseniz sorun yok bence ama evlenmeden önce test yaptırın çocuklar sıkıntılı olmasın
00 Yorumlaevlen gitsin nolcak
16 Yorumla
Soran+1 yılhaha demi en fazla bosaniriz
Soran+1 yılkim boşanmak için evlenir ki
Soran+1 yılişin latifesindesin bence
- Aile & Toplum konusunda 455 cevap paylaştı.
+1 yılOlmaz kuzen kardestir
10 Yorumla - Aile & Toplum konusunda 339 cevap paylaştı.
+1 yılKuzeninle evlenme.
11 Yorumla
Soran+1 yılsizin antiteziniz ne?
+1 yılhersey nasip kismet hayirlisi
10 Yorumla
+1 yılÇocuğunuz özürlü olur
02 Yorumla
Soran+1 yılya akraba evliliği özürlü çocuk oranını diğer evliliklere göre artırıyor. normal evliliklerde %2-3 ihtimal varken akraba evliliği olunca %5-6 oluyor ihtimal. yani aslında %3 artırıyor riski
- +1 yıl
Olmaz
Gizli Üye(25-29)+1 yılSen kesin istemiyor musun?
04 Yorumla
Soran+1 yılevlenme konusuna okeyim ama aday kısmında çekimserim
Cevap sahibi+1 yılEvlilik değil yani akraba evliliğine karşı mısın , ya da karşı değil misin? Bunun ortası yok
Soran+1 yılçevremde çok örneği var , karşı olduğum soylenemez
Cevap sahibi+1 yılMadem karşı değilsin ve annende kıza güvenmiş o zaman sorun yok , millete sorma kendi kararını kendin ver
+1 yılNeden olmasın
10 YorumlaHelal seğil diye bilşyorum
03 Yorumla
Soran+1 yıldinen sakıncası yok
Soran+1 yıltamamen kuzenlerinle samimiyetine bağlı bence
+1 yılkizin sevglisi var mı bakalim
03 Yorumla
Soran+1 yılyok, olmadığını biliyoruz
- +1 yıl
belki sevdgi vardir kiz je dio
Soran+1 yılevet onu bilemeyiz
Gizli Üye(25-29)+1 yılŞaka yapıyorsun herhalde
01 Yorumla
Soran+1 yılyo ciddiyim
+1 yılBence olmasın ya
10 Yorumlaumarım hiç mutlu olamazsınız :)
10 Yorumla
+1 yılSonuç ne oldu acaba aynı durum bende de var
00 Yorumla
+1 yılsakın yapma
13 Yorumla
Soran+1 yılgerekçelerinizi de sayar misiniz
- +1 yıl
engelli bir evlat?
Soran+1 yılyüzde olarak bakarsak iki yabancının evliliğinde risk %2-3 akrabada ise %4-6
Devamını Gör(11)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası