Yaklaşık 2 aydır sevgiliyiz, alışveriş merkezinde buluştuk. Onu 2 arkadaşımla tanıştirdim. Saat 1 sıralarında ezan okundu ve namaz kılmam lazım mescid nerede diye bize sordu. O an dünya başıma yıkıldı. Ben devrimci Atatürkçü bir insanım ve o an arkadaşlarımın yanında rezil oldum. Şaka yaptın dimi diye göz kırpmama rağmen ve gitti namaz kılmaya. Hiç gerici bir kıza benzemiyordu ama öyle çıktı. Sizce ayrılmalı mıyım? Yoksa zamanla aydınlatabilir miyim?
Cevabın nedir?
Adhausdhu
Putperest müptezellerin de ortak buluşma noktası oldu Atatürk anasını satayım.
Kalabalıkta birbirlerini Atatürk'le tanıyorlar.
Sosyal medyada falan dine saydıranlara dikkat et, %90'ının profilinde Atatürk vardır shdashvs
Bir başka putperest Atatürk fotoğrafını veya kolunda Atatürk imzasını görünce, bir diğer putperest kardeşini tanıyor. Bunlar arasında imza gibi bir şey. Aha bu soran eleman da Atatürkçü olduğunu, namaz kılanın Atatürke tezat olduğunu düşünüyor shshvs
Atatürk şu an yaşıyor olsa, evvela seni kazığa oturturdu gözüm. Sen adamı çok yanlış anlamışsın, onun hiç bir ilkesinde/inkılabında din düşmanlığı yer almaz.
Aksine özgürlüğü savunur, her kesime eşit yaklaşmayı öğütler.
Senin dine inananlara çomar deyip, peşinden de ''ben Atatürkçüyüm'' dediğini duymuş olsaydı, kafanı taşla ezerdi sdhshs
Evet, ayrıl. Bu bağnazlıkla sana bırak flört etmek, nefes almak bile lükstür..30 Yorumla
En İyi Cevaplar
+1 yılAtatürk devrimci değildir senin de eksiklerin var. Din ve siyasi ideoloji kıyaslaması yanlış olur. Sen dindar mısın? Sevgilin gerici mi? Soruyu sevgilim namaz kıldı ama ben inançsızım diye sorsan bir cevap verilirdi belki. Çomar dediğin sadece namaz kılması üzerinden mi peki davranışlarında karakterinde bir sorun var mı? Atatürk devrimci mi hahaha güldürdün.
00 Yorumla
namaz kilan bir insani geri kafali mi goruyorsun bir git allah askina bende devrimciyim devrimciyim diye imansiz mi olmak gerekiyor ne kadar sacma bir soru bence o senden utanmistir..
00 Yorumla
Aşk İlişkileri konusunda 454 cevap paylaştı. Allah seni ıslah etsin be. Allah'ın FARZ dediği bir şeyi kız arkadaşım yapıyor diye gurur duyacağına dediğin şeye bak. ayrıl kızdan ayrıl. yoldan çıkmasın senin gibi. nerden bulmuşsa seni
123 Yorumla
AI Persona’ya Sor
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
16
Cevap
15Cevap
+1 yılBu nasıl bir görüş mk? 'Gerici' diye adlandırdığın insan dinin gerekliliklerini yapıyor ve sen sözde 'Devrimci', 'Atatürk'çü' ona çomar diyorsun. Yazıklar olsun. Atatürk hangi insanın dinini yasakladı? Gerçekten yazık. Siz gibi ergenlerin verilen empozelere bu şekilde uyuyarak kendini kaptırması çok acı. Sözde Atatürkçü'sün ya... Aç, oku, araştır idrak et.
60 Yorumla
+1 yılniye çomar diye nitelendiriyorsun peki? o onun görüşü onun inancı onun yaşantısı eğer seviyorsan saygı duyucaksın. sanane onun inancından bildiğin ırkçılık yapıyorsun. atatürkçüsün diye müslüman mı değilsn. sorunun ne senin?
50 YorumlaBu kız sana saygı duyuyorsa sende duymak zorundasın farklı inançlarla hayat sürdüren çok insan var namaz gerici bir hareket değil kendi inancında sorumluluğunu yerine getirmiş sen bu kafayla gerici oluyorsun
40 Yorumla
+1 yılBiz bize gerici diyenlere, ancak 'deh!' demek için gerideyiz.
70 Yorumla
+1 yılçiçeğine kyim bende Atatürkçüyüm de namaz kılmak gericilik mi oluyo sizin yüzünüzden atatürkçüleri dinsiz olarak görüyorlar
50 Yorumlaşakamısın sen :D o kızdan ayrıl yazık senin gibi birisini bulmuş
40 YorumlaHadi toplanıp içki içmeye gidelim dese ordanda eve gider takılırız dese daha devrimci birisimi olurdu? ya da fah. se mı derdin ozamanda?
20 Yorumla
+1 yılSen beyinsiz misin özürlü musun aptal misin yoksa bilerek mi yapıyorsun anlamadım bunun gericilikle ne alakası var Allah sizi ıslah etsin ben daha birsey diyemiyorum
40 YorumlaAtaturk'un adini niye kirletiyosun sadece sag beyin lobu olan arkadas?
12 Yorumla
Soran+1 yılNe haddime? Her 10 kasimda anıtkabire ziyarete gitmeye çalışırım, gençlik kollarında gönüllü olarak calistim Atam için
+1 yıl"Din gibi temiz bir duygu, politika gibi kirli oyunlara alet edilemez.
Din ait olduğu yerde, temiz vicdan sahnesinde yaşanmalıdır."
Sen şu an din ve chpyi (devrimcileri) karıştırıyosun. Atatürkçüleri sanki dinsizmiş gibi empoze ediyosun.30 YorumlaAydin takilan bizlere gorus yuzunden bir anda silmek yakismaz. Aydinliga ters bu. zaman ver bence illa konusursunuz bu tip seleri baktn olmuyo bitirirsiniz.
02 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 1,1b cevap paylaştı. Bak bende Atatürkçüyüm ama sen değilsin bu bøk atmak için yapılan bir paylaşım!
30 YorumlaSen aydınlanmayı dene o dogru yolda Atatürkçü olmakla dini neden bagdastiriyorsun
00 Yorumlaatlamayın bu soruya hemen bunu soran tam terisni savunan biri bence.. Atatürk lafını bilerek kullanmış troll soru..
00 YorumlaDin ve atatürk ilke inkılaplarından hangisi ters bir söylesene çok merak ettim
18 Yorumla
Soran+1 yılİslam dini , Kurana göre yönetimi emreder. Atatürkçülük ise Laik yönetimi savunur. En basitinden bu ikisi ters.
Soran+1 yılİnsanların şeriat kuralları üzere yönetilmesi gerektiğini savunuyor arkadaşım. Ülke bu şekilde yonetilirse İslama ters yönetilmiş oluyor. Ama laiklik ise insanlara din özgürlüğü sağlıyor, herkes dinini istediği şekilde yasasın diyor. İslam bilginlerinin Laiklik hakkında görüşlerini oku, Din adamı olupta laikliği savunan binde bir çıkar
Soran+1 yılBak arkadaşım benim sözüm meclisten dışarı, Atatürke göre her dinden insana ortak yaşayabileceği bir sistem sağlamıştır. Ama İslam dini bu sistemle terstir. Ters olmadığını savunan varsa dini bilmiyordur
Soran+1 yılPeygamberiniz zamaninda diğer dinden insanlarada bir takım haklar verilmiştir. Onlara uygulanan ceza , müslümanlara uygulanan cezanın yarısıdir. Müslümanlarin sorumlu tutulduğu şeylerden gayrimüslimler sorumlu değilmiş. İslam dini diyer insanların yaşayacağı haklar sunuyor fakat Kendi vatandaşlarının Kurana göre yönetilmesini savunuyor. Laiklik ise her vatandaşın eşit haklarda yönetilmesini savunuyor. Ben eşitlikten yana olduğum için Laikliği savunuyorum
Ayrıl ondan o daha iyilere lâyık
121 Yorumla- +1 yıl
Sağlamdı.
+1 yılataturkculuk dinsizlik mi? inanın Ata ya acıyorum baya yanlış anlasılmıs galiba
122 Yorumla- +1 yıl
@Mert_Bey kim öküz :D
- +1 yıl
@Mert_Bey ben kendime alınmadım :) evet maalesef dinsizmiş gibi empoze edyorlar herkes ahirette hesabını verecek orada anlarız kim dinsiz
- +1 yıl
@Mert_Bey ateistlige kılıf mı bulmuşlar bravo
- +1 yıl
@Mert_Bey artık bilemiyorum herkes bişey uyduruyor ama su bir gercek ki herkes yasadıgı hayatın hesabını Allaha verecek o yuzden ben sucuyum bucuyum orada kurtarmayacak tek gecerli din islam Allah katında Allah kensidisine ve resulune islama gercekten iman etmişlere itaat edenlere cenneti vaad ediyor
- +1 yıl
ve melekken can verenlere.. onun dısında bildirlene kadarına cehennem vaad ediyor bu durumda biz Allaha itaat ederiz son karar O na aittir
Soran+1 yılBak Atatürkçülük dinsizlik değildir. Laiklik: Din ve devlet işlerinin birbirinden ayrılması demektir. Atatürk laiklik ile ülkemizde yaşayan her insanın dinini özgürce yaşamasını sağlamıştır fakat İslam dini devletin Kurana göre yönetilmesini savunur. Yani anlayacağın Laiklik ve İslam birbirine terstir. Bak bu benim fikrim değil, ister biz Atatürkçülere sor derneklerimize falan bekleriz, istersen de git Din adamlarina sor veya internetten araştır
bu kızı hak etmıyırsun
40 Yorumla
+1 yılO seni aydınlatsın kardeş. Sende durumlar vahim..
20 YorumlaCevap vermeyin trol. Çok bariz ortada trol olduğu
10 Yorumlaatatürkçüler kafir mi kardeşim
654 Yorumla
Soran+1 yılHepsi öyle Değilde ben Atatürk'ün ilke ve inklaplarindan giderim, mağlum din ve Atatürkün ilkeleri birbirine ters
- +1 yıl
Ya bu soranın beyni yok ya bir de gizli üye sizin yüzünüzden dinsizmolarak sayılıyoruz
Soran+1 yılBak kardeşim insanlar karşı olduğu görüşlere toplum iyi gözükebilmek için saygı duyuyor gibi davranırlar fakat karşı fikirlere asla tahammülleri yoktur. İslam dini Kuran'daki gibi bir yönetimi emreder , biz ise Atatürk ilke inkılapları gibi modern bir yönetimi tercih ederiz. Bunun cahillikle hiç bir ilgisi , toplumda bana sorsalar elbet saygı duyduğumu söylerim kimseye karışmam
- +1 yıl
@ChandlerandMonica sayılmıyorsunuz nasıl din hocaları var olup olmadık şeylere günah diyorlar aynı o şekilde olan kendi fikri olmayan nasıl ben dinciyim deyen adam gibi bende Atatürkçüyüm diye geçinen biri
Atatürkçüler düşünce yapısından güzel oluyor aslında
soruyu soran kişi harici
Soran+1 yılBen iki yüzluysem senin coğraftacin dâhil , diğer düşüncelere saygım var diyen herkes iki yüzlü
- +1 yıl
Ya bu soruyu soran insancık Atatürkün düşünceleriyle İslam uyuşmuyor dedi ya ona sinirleniyorum
- +1 yıl
@ChandlerandMonica la bırak şu dengesizi islami fobi oluşturmaya çalışan dengesizler gibi Atatürkçülüğe de kötü göstermeye çalışan cahil birinin teki
- +1 yıl
Onlara sinir oluyorum işte
- +1 yıl
soran Atatürk seni görse sen Atatürkçü falan olma sen bir defol çomar evladım derdi
Soran+1 yıl@ChandlerandMonica sen cahilsen ben napayım arkadaşım, internete laiklik ve İslam uyuşur mu yaz ve gör. Sonuna kadar Laiklik
- +1 yıl
lan mal devletimisin sen
- +1 yıl
Laikliği kafirlik olarak anlamak❤️
Soran+1 yıl@ChandlerandMonica bak arkadaşım , laiklik demedin ve devlet işlerinin birbirinden ayrılması demek. Atatürk laiklik ile her dinden insana ortak yaşama alanı sağlamıştır. Fakat İslam dini , Kurana göre yönetilir. Yani Laiklik ile terstir
- +1 yıl
atatürk ülkemizdeki hiristiyanlara ve başka dinden olan insanlara hak verdiği için laikliği daha uygun gördü
- +1 yıl
dahada cevap vermeyin bu gericiye Atatürkcülükle alakası yok bunun
Soran+1 yıl@ChandlerandMonica zaten sizin dininizde de gayrimüslimlere haklar tanınıyor , Müslümanların sorumlu tutulduğu şeylerden Gayrimüslimler sorumlu tutulmuyor. Git kendi dinini öğrende gel
Soran+1 yıl@JasonSugar gerçek İslam bu değil ironisinden sonra bizede mi sardınız, gerçek. Atatürkçülük bu değil diye
- +1 yıl
Yav he he kankanaynen ya
- +1 yıl
gerici uzaa
Soran+1 yıl@JasonSugar asıl sen uza çomar, benim sorumdan beni kovuyor
Soran+1 yıl@ChandlerandMonica noldu söylecek birseyin kalmadı , anca yaw he he dersin
- +1 yıl
itle it olamam çomarbası
Soran+1 yıl@JasonSugar kes kız yalakası
- +1 yıl
Senin gibi itin g. tünü yalamıyorum çomar
Soran+1 yıl@JasonSugar neye dayanarak bunu söylüyorsun kiminki yalamışım?
- +1 yıl
akpli birisiyle tartıştığımda yav he he diyip geçiyorum. Akılları yok ya ne anlatsan boş ya hani ordan çak olayı
Soran+1 yıl@ChandlerandMonica sen çok akıllısin belli oluyor, sen ne biliyorsun ki bana ne anlatabilirsin? Daha İslam ve Laikliğin zıt olduğunu bilmiyorsun
- +1 yıl
Kardeşim, yav he he
Soran+1 yıl@ChandlerandMonica beyin fakiri , git bir araştır öğren de gel ama Einstein''ın bir sözü var, doğruları gördükleri halde yanlışlarından vazgeçmeyen insanlar cahillikleriyle mutluymuş gibi yaşarlar. Sen gerçeğin ne olduğunu öğrenmek istemiyorsun, ufak bir araştırma ile anlarsın neyin ne olduğunu ama sen bu mesaja bile yaw he he yazacak kadar acizsin
- +1 yıl
Zaten babam duayla tbmmyi açmıştı, Kuranı çevirmişti vsvs
Soran+1 yıl@ChandlerandMonica google'a gökten indirildiği sanılan kitap yaz ;) çıkan videoyu izle. Yorumunu bizimle paylaş lütfen
Soran+1 yılLatte kaç tane itamda bulundunuz ama saygınlığımi bozmadım. Senden çok şey okudum ve izledim hatta sana şu kadarini söyleyim. Sinan Meydan'ın Atatürk ile ilgili kitaplarının hepsini okudum.
Soran+1 yılBak sadece onu okudum demedim şu kadarını söylesem yeterli olur anlaminda söyledim. Sinan Meydan hakkında hiç bilgin olmadığı kesin
Soran+1 yılEvet ayrıldık. Ayrı dünyaların insanıyız. Bir insanın hem laik hem müslüman olamayacağı gibi o kız ile de ben bir arada olamayız :(
Soran+1 yılUmarım o kendine layık birini bulur, bende kendim gibi birini bulurum. Ama umarım senin kadar bilgisiz birini bulmam
- +1 yıl
bak kız ne kadar akıllıymış onun içinde iyi tecrübe olmuştur senin gibi Atatürkçüleri kafir gibi görtermeyen birini bulur.
Bir daha da Atatürkçüyüm deme cidden senden utanmaya başladım
senin gibiler yüzüne Atatürk'e hakaret ediyorlar yapma adamı bari mezarında düzgün yatırın :)
Soran+1 yıl1. si o değil ben ondan ayrıldım ;)
2. si Atatürkçülerin kâfir olduğunu ben mi savundum?
3. sü Atatürk'ün inancı kimseyi ilgilendirmez. Din Allah ile kişinin kendisi arasındadır. Lakin inancını çok bilmek istiyorsan, araştır müslüman değildi.
4. Atatürkçülüğü en doğru şekilde temsil ettiğime inanıyorum.
Soran+1 yılLan orada 4 tane açıklama yapmışım, sen gelmiş 1. sine takılıyorsun asıl konu olan olay ise diğer 3 tanesiydi. Hadi onlara kılıf uydur
Soran+1 yılGökten indirildiği sanılan kitap ne demek? Sonra bunun gibi bir sürü kanıt mevcut. Ama kendisinin inanmamasina rağmen , müslümanlar için bir sürü şeyler yapan adam gibi adamdır Atatürk
Soran+1 yılSenin mantığına göre Kuzey Kore cumhurbaşkanı Jong-Un bile müslüman olabilir kalbine bakmak sonuçta. Sizin dinin kutsal kitabına, gökten indirildiği sanılan kitap diyor daha ne desin inanmadığını söylemek için
- +1 yıl
O gökten indirlen kitap sözünü baştam dinle
Soran+1 yıl@ChandlerandMonica Sinan Meydan'ın sözleriyle gelme. İnançsız biri olduğu net
- +1 yıl
Baştan dinle diyince demekki başka insanların sözüyle geliyormuşum baksanıza ya
Soran+1 yıl@ChandlerandMonica o adam sürekli televizyonda baştan dinleyin diyordu. Merak etme Atatürkün okumadigim sözü yoktur buna emin ol
- +1 yıl
Kardeşim, iyi geceler annemle konuşmadığım kadar senle konuştum bitsin bu konu
Çomar, Lütfen.
Diyebilirsin :D00 Yorumla
+1 yılAyrıl sen o kızı hak etmiyosun kodumun öküzü
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılAyrıl o kızın hayatını karartma tertemiz bir kız
20 Yorumlahadi ordan mal. Çomar sensin.
11 Yorumla
+1 yılSen sadece aciz bir varlıksın
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılçomarın önde gidenisin Tebrikler hayvan herif...
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılDeğişmez
010 Yorumla
Soran+1 yıl@latteeeee çomar tayyipcilerden çok müslümanlara kullanılıyor sosyal medyada
Soran+1 yıl@latteeeee tabi herkesin düşüncesi kendine ama benim insanların yanlışlarına saygım yoktur. Ben Atatürk ilke ve inkılaplarının yolundan giderim , İslam dininin değil
Cevap sahibi+1 yılYeteraq gidin baska yerde kavga edin bildirim geliypr
Namaz farz
20 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 5,5b cevap paylaştı.
+1 yılUmutsuz bosver ayril
00 Yorumla Ayrıl
00 Yorumla
Devamını Gör(16)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri