Bazen bir bakış, bazen tatlı bir gülüş, bazen ise ağızdan çıkan büyülü bir kelime. Bizi gerçek hislere yoğunlaştıran, o özel sebepler. Ne de güzeldir. Bitmesin, ömrünün sonuna kadar o anda kalmak istersin bazen. Peki ya karşılığa gerek var mıdır? İnsan karşılıksız da gerçek aşkı yaşayamaz mı? Elbette yaşar! Gerçek aşk, karşılık beklemediğin an başlar! Sebepsiz, koşulsuz, karşılıksız seversin. Sadece seversin!
Aşkta karşılık bekler misiniz?
Gerçek aşk, karşılık beklemediğin yerde başlar! Aşkta karşılık bekler misiniz?
Karşılıksız sevdiğinde de gerçek aşk oluyor. Ama ben hep karşılık beklerim, etkilemeye çalışırım filan :D karşılığı olmadığını ve asla olamayacağını anladığımda da hayal kırıklığına uğrar ve bu aşkın bana acıdan başka bir şey vermeyeceğini anladığım için unutmaya çalılşırım. (yoksa o ne öyle, o başkasını sevsin, öpsün, elele gezsin, bende şurda kendimi bir karşılıksız aşka kapatıp onun için ağlıyım, zırlıyım, unut gitsin ya )
Karşılıklı olması değildir mesele asıl mesele iki tarfın beklenti içinde olmadan paylaşmasını bilmesidir. Ve paylaşınlara değer biçmeden olduğu gibi kabul edip paylaşmasıdır. Bunu şöyle düşünün yolda yürürken tanıdık birine denk geldiniz ikinizde birbirinize gülümseyerek selam verdiniz. Bu durumda karşılık beklemden iki taraf usulünce bir davranışı yerine getirdi ve değer biçmediler.
bence de gerçek aşk karşılıksız sevmektir. ama onu yapacak insan çok az bulunur . çünkü söylemesi kolay yapması çok zor bir şeydir. ben aşk da karşılık beklerim. karşılığı yoksa o konuyu kapatırım. aksi halde mantıksız , onursuz ve kendi kendine gelin güvey olan bir tutum içine girmiş olurum.
Aşk karşılık beklemez.. Sevmek zaten burda gizlidir. O seviyor diye sevmezsin Onun O olması senin Onu sevmeni sağlar.. Aşk hissetmektir.. Karşılık beklemedende Onu hissedebilirsin...
Sevmek büyük iştir her yürek taşıyamaz.. Her seviyorum diyene inanılmaz..
Simdi ki sevmezler hep yalan dolan. Aşk dedikleri şeyde heves..
Yaşadığın hissettiğin şeyin aşk olduğunu kaybettiğinde anlarsın demişti babam karşılıklı yaşadığın dönemlerde pek algılayamayabilir insan hissettiği duyguyu sinirlendiği anda olmasada olur diyip geçebilir veya karşı tarafinda üzerinde ilgisi olduğu için ne oldum havalarına girilebiliyor. Ama iş işten geçilte o çok sevdiğimiz insan arkasını dönünce eyvah diyosun o acının aşktan olduğunu ancak kaybedince idrak ediyosun yani demem oki aşk dediğimiz seyi karşılıklı yaşasakda kaybedince anlarız 😌
Herşey de olduğu gıbı... Karşılıksız bisey olmuyor malasef... Insanoğlunun fitratı bu.. Seveni bile senin en güzel halini gördüğü için, seni mutlu edebildiği için seviyorsun..
Aşikene o dediğin olur ama zamanla o aşk büyümesi icin tutkulu sevgi olması icin bir karşilik gerekır.
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
hayatı boyunca hep karşılıksız kendi kendine seven biri olarak söylüyorum ki insanın ömründen ömür götürüyor. o bir bakış, bir gülüş günlerce mutlu olmanı sağlıyor belki ama ya sonrası? aşk tek başına yüklenebilecek bir yük değil
karşılığı olmayan aşk elektrik olmayan yerde şarj cihazı elinde olan telefona benzer belli bir süre şarjı ile idare edersin ama elektrik olmadan yani asıl gücü olmadan bir değeri yoktur
bekleniyor maaliself ama bende katiliyorum karsilik beklemediği an gercek aşki bulmustur insan çunku karsindaki insan seni sevmek zorunda değil bunu herkes anlarsa hayat dahada huzurlu olurdu
Benim orta 5 ten lise 2 ye kadar platonik kalmışlığım da var. Karşılıksız her şey çok daha fazla zorlaşıyor. Karşılıksız aşk tabi ki var fakat bir yere kadar.
En İyi Cevaplar