Sinirli amcaya katilmiyorum.. Sevgili ya da esi kiskanmamak, onu umursamamak ile es degerdir. Keza kiskanilmamakta oyledir. Elde edememek ya da kaybetmek olgusundan ziyade ben burdayim demenin bir yoludur... Ama kiskanmakta "sen benim esyamsin" tarzinda olmamali. Sirf bunu beceremeyen ve abartan erkek ya da kadinlar yuzunden.. diger bireyler kiskanilmayi ozgurluk kisitlanmasi olarak algililiyor. Bu yuzden karsi tarafi bogmadan kiskanilmali, kiskanmali. Cunku bu eylem benim icin iliskinin parcalarindan biridir. Ama sizde bilirsiniz ki herkes de kiskanilmaz. Amac farkliliklarindan dolayi..
Doğru teşhis, kıskançlık bir yandan da aile ve çevrenin küçükken kişiyi devamlı kıyaslamasından da oturuyor kişilikte. Yani bildiğin bir bozukluk durumu
Kıskanç erkek seven kızları jiç anlamıyorum? Yahu neden esarete bu kadar düşkünsünüz? Neden bir erkeğin egosunu bu kadar şişiriyorsunuz? Siz kendinizi bilmiyor musunuz kendi ahlakınıza terbiyenize kontrolünüze güvenmiyor musunuz da bir erkeğin sizi "kıskançlık" adı altında kendi kıskacına almasına, baskı yapmasına, giyiminize kuşamınıza hareketlerinize arkadaşlarınıza tüm özel hayatınıza karışmasına nasıl izin veriyorsunuz? Üstelik de bunu siz bizzat istiyorsunuz.
Senin bahsettiğin kıskançlık takıntılı olanından. Oraya gitme, bunu giyme, şunu yapma diyenden ben hazzetmem. Bahsettiğim kıskançlık biraz daha onunla daha fazla bağ kurabildiğini gösteren kıskançlık, çünkü seni paylaşmak istemediğini gösterir. Şahsi fikrim tabi
Diyelim ki sevgilin seni erkek kankandan kıskandı; pat diye demese de seni onunla görüşmemeye iter. Diyelim ki kıyafetini kıskandı; içinde tutmaz giyme der ve bu da kişinin özel alanına girmesi müdahale etmesidir
Yok hiçbir zaman erkek arkadaşlarımla görüşmemezlik yapmadım bir erkek için. Ama bunu belirtmesi sahiplendiğini (bu kelimeyi kullanmak istemiyorum çünkü muhtemelen "sahiplenmek ne ya, insansınız siz" diyeceksin ama başka kelime koyamadım yerine :) ) gösterir, sonrasında zaten güven varsa erkek arkadaşımla aşna fişne yapmayacağımı anlar
Görüşüne saygı duyarım tabi ama ben daha mzgğrlükçü düşündüğüm için iki tarafın da özel alanları olmalı ve taraflar buna saygı duymalıdır böyle ilişkiler daha sağlam yürür diye düşünüyorum 😊 Biraz avrupai bir durum bu tabi ama gözlemlerime göre de daha sağlıklı oluyor böylesi insanın genetik kodlarında bireysellik ve bağımsızlık yatar ben de özellikle tür kadınının toplumda hak ettiği yeri bulmasını ve ilişkilerinde mutlu olmasını diliyorum
Ben yerine göre kıskancım bazende öylesine kıskançlık yapıyorum hoşuna gidiyor 😃 Bence dozu önemli kıskançlık adı altında adamın hayatını zindana çeviremem aynı şekilde banada öyle davransın isterim güven çok önemli bana göre..
Erkek arkadaşı olmayan bir insanı anlayamıyorum. Çünkü gerçekten kızlardan daha güvenilir ve bir şeyler anlatılabilirler. Bu yüzden bence öyle bir kız olmaktan vazgeçmesi lazım. Sosyal insan her zaman daha güçlüdür. Hayatın gerçekleriyle daha yüz yüzedir.
kesinlikle sahiplenmek başkalarından kıskanmak olmalı bu benimmm imajı yansıtmalı herkes anlasınki bu kız veya erkeğin sağlam bir sevgilisi var desin sevgilisi yanındayken karşı cinsten biriyle sarmaş dolaş olur ve sen buna bişey demessin haberin yok bir bakıvermişşsin yokk alan almış olur elindekinii :D
Kıskandırmak demeyelim ama bir hayat'ta sadece ev ve o sevgili arasında gecmesin. Dişara cıkılıp gezıle bilir ya da dişara cıkıp bir cay bahcesinde cay icilmeli. Bugün neler yaptın denilince "ne olsun evdeydım"diyende sıkıcı veya senın dedığın gibi cepte ola bilir fazla...
Kıskançlıklar olabilir tabii ki de fakat boyutu aşılmamalı. Nihayetinde insanların hem kendilerine hem de sevdikleri insana güvenleri olmalıdır. Eğer güven yoksa kıskançlık abartı olur ve bu da bir ilişkiyi sarsıcak en büyük sorun bence. Güven yoksa ilişkinin temeli sağlam atılmamıştır.
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
Karşı cinsten arkadaşı olabilir tabii ama ben de tanırsam iyi olur. Bazı arkadaşlar arkadaş gibi olmuyor çünkü. Öyle çok fazla karşı cins arkadaşı olmasını istemem, küçüklüğünden beri tanıdığı ya da komşusu olan yakın arkadaşlarıyla görüşüp konuşmasına da bir şey demem elbette. Ama öyle 2-3 hafta tanışmayla adına ''arkadaşlık'' diyenlerle olmaz. Aynı şekilde o da benim arkadaşlarımla tanışabilir.
özellikle kıskandırmak gibi bir şeye kalkışmayın. ama doğal kıskançlık tabii ki olmalı. 'dur biraz kıskandırayım' mantığına egonuzu nasıl ikna ediyorsunuz? siz özellikle kıskandırmazsanız onun umrunda olmadığınızı kabul etmekle aynı şey.
Kıskanclık ve kavga olmadan bır ılıskı olmaz yapan varsada sadece sevgılılık o ılıskı de cok sorunlar meydana gelır birbirlerini tanıyamazlar yakından ılerde evlenmeye kalkıstında o gecen seneler bır saatte yıkılacak hayatları karaaracaktır
Düşük zekalı şeyler bunlar. Cepte görene yapılacak en güzel şey onunla arasına mesafe koymak. Gidip te miniyi sütyensiz askılıyı giyip başkalarıyla snap atmak değil.
Kendi üstümden sordum soruyu aslında. Okulum bitti, henüz çalışmıyorum. Biraz da asosyal olduğum doğrudur 😄 Sürekli evdeyim anlayacağın şu an. Sence hoş mu bu durum?
Birlikte olduğun insanın yapısı ne olursa olsun cepte düşüncesi olabilir. Ama aklı yoksa 😄 Devir açık paylaşım devri. Neti açarsın reelden daha beterlerini bile yaparsın istesen. Ama sen derdinin ilacını son cevabında verdin. Asosyal isen biraz sosyalleş. Kimse ile takılmasan bile evde durma, en kötü evinin oradaki bankta otur. Hayatının hatası oradan başlıyor bir kere..
Kıskandırılmaktan nefret ederim soğuma sebebi gibi bişey. Yeterince kıskanç sahiplenen biriyim zaten. Sevgilimi de isteklerime uyunca cepte filan görmem aksine değeri kat kat artar gözümde
Aslında her erkegin benim sevgilim böyle olmalı ( cok dışarı cıkmamalı, erkek arkadası olmamalı) dedigi seyler bunlar ama böyle olan kızlarada pek baktıkları, hoslandıkları söylenemez
Aslında aptalca ve yanlış bişey olsada dozunda yapıldığı sürece işe yarar bişey bu insam psikolojisiyle alakalı bişey ne kadar zoe olursa o kadar tatlı olur
Kıskanmak isteyen erkek yolda yürürken durduğun taraftan bile kıskanır. Bende de aynı durum var kıskanacağı bişey yok ama yine de bir yerlerden bişey buluyor :)
Dozunda olmalidir. Ciftler birbirinin giydigine falan karismasi cok sacma bana kalirsa. Ama güzel kardeşim da olunmamali. Sevdigi kisiyi bir baskasindan kiskanabilmeli.
Valla benim kız kuzenim var konuşuyoruz erkek kız ilişkilerini (sevgililik mevzülarını) falan. Kız kankayı bile kıskanırım diyor. Niye diyom. Adına üzerinde kanka!!! Sana yakın olcak diyor :D.
sahsen be kiskanilmayi cok seviyorum hoslandigim erkek de kiskanc olmali yumrugu masaya vurdumu susacam sert olmali dedigim dedik falan filan tabiki bu benim kendi gorusum
daha az önce bu konu üzerine bir yorum yazmıştım. bence bir ilişki de tabii ki de biraz kıskançlık olmalıdır. o biraz kıskançlıklar bence ilişkilerin tuzu biberidir.
Bence kıskançlık ilişkiye zarar veren bir olay sevgi göstergesi filan diyorlar ya seven insan kıskanır filan ayar oluyorum şahsen ben bence şudur seven insan güvenir hem kendine hem de ilişkide olduğu insana;)
bence hiç gerek yok öyle saçma şeylere zorla kiskandirmaya çalışınca karşı taraf anlar onu kiskanacagi varsa da kıskanmaz
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
tabiki kiskançlik bir iliskide mutlaka olmasi gereken biseydir. Karsindaki seni sevdigini sana deger verdigini ve seni kaybetmekten korktugunu anliyosun. Bir iliskide sevdigini kiskanmak kötü bisey degildir bence abartili olmadigi sürece.
Seven insan kıskanır. Kimse burda gelip kıskançlık özgüven eksikliğidir deyip şekil şukul yapmasın. Kendime güvenim tam ama sevdiğim kişiyi asla paylaşmam, ölümüne kıskanırım.
Işte bende bence bunun özgüven eksikliğiyle alakası yok diyorum, bence fazla sevgiden kaynaklanıyor. O kadar da değil ya, yanından geçen insandan kiskanan yoktur bence. Var mıdır? Yoktur yoktur. Asdadf
Severim kıskanılmayı ama kıskandığımı zerre belli etmem djfk
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(36-45)
+1 yıl
Iliskide biraz mesafeli olmak iyidir. Beraberiz diye herseye karismak, kiskanclik yapmak, hesap sormak vs. Iliskiyi yipratiyor. Dengelli davranmak iyidir. Fazla ilgi insani biktirir.
En İyi Cevaplar