İlişkide karşı taraf gerçekten zor durumda kaldığı için yalan söylemiş olsa affeder misiniz?
Yalanin mantigi olmaz ama insaniz. Hata yapmak icin variz..
Asla asla demem. Bazen ufak yalanalr soylemek zorunda kaliyor insan bunu aliskanlik haline getirmediyse ani kurtarmak icin soylenmis bir yalana tolerans gostermek gerek...
Affederim
insanlar bu yalan konusunda neden bukadar hassas acaba
belki altında mantıklı bir sebep var ama tutturmuşlar yalanı asla affetmem yalan söylerse direk ayrılırım sanki tecavüz etti :D
Birlikte oldugum insani bana yalan soylemek zorunda birakacagimi sanmiyorum ama yine de soylerse buyutulecek bir sey degilse affederim
yalan var, yalan var. ciddi bir ilişkim varsa eften püften bir yalanla ilişkimi bitirmem
Cevap
74Cevap
Yalana yer yok çünkü yalan söylemeyi gerektirecek bir şey yok, olmamalı da.
İlişkide değil bu daha çok karşı tarafın özeli ve en başta daha sevgili değilken söylenen bir yalan şimdi gelip ben sana zamanında bunu söyledim ama öyle değildi dese?
Şimdi bu özel durum tam olarak nedir bilmiyorum, yorum yapıcam ama. Senin özelinse yalan söyleyeceğine, bu benim özelim kusura bakma, bu konuda konuşmak istemiyorum, diyebilirdin?
Bunu söylesem büyük yanlış anlaşılma oluşacaktı
Hemen yanlış anlayan, ön yargılı davranan biriyi zaten at çöpe gitsin. Şimdi o yalanı itiraf ettin iyi mi oldu? 😂
Evet içim rahat 😅
her zaman bir seçenek vardır. yalanı söyleyen, karşı tarafın affedebile ihtimaline göre söyler bu yuzden affedebilecegini de bilir aslında genelde o "zor" durum tamamen vicdan masturbasyonudur...
Mantıklı bir gerekçeye oturtulabilir ise görmezden gelebilirim. Ama sadakatsizliği ve saygısızlığı görmezden geldiğim görülmemiştir. Çoğu zaman her şeyin bitme sebebidir.
Eski sevgilisini kankam diye mi tanıştırıyor yoksa 😄
Yok yalanı söyleyen benim 😅
İyi niyetinden söylediyse affederim ama ilişkide yalan olmaması lazım dürüstlük tercihimdir sonu iyi olsun kötü olsun DÜRÜSTLÜK.
Ona karşı düşüncelerim iyi ve kalbim ona çarpıyorsa affederdim. Bu arada affetmek allaha mahsus kabul ederdim.
Onarılamaz bir zaaftır, yalancılık.
Yalanı sadece 'bir süreliğine' görmezlikten gelirim. Uzun yol için uygun olacağını sanmam. Alacağımı alırım, sonra s*ktirip gider.
En basit yalanlar dahilinde bile bu dediğim geçerlidir.
durumu önemli değil hangi konuda yalan aöylesiği önemli
Veryvery hard durumda kaldıysa bir %5lik ihtimali var
Zor durumda dahi olsa gerçeği söyleyecek cesaretin olmalı
yalana bagli. Affedilecek yalanlar vardir affedilmeyecek vardir.
Bence ilişkide yalan gerek duyulmamalı ama varsayalim ki oldu yalan söyledi bu durumun neyle alakalı olduğu çok önemli, güvenimi kaybettirecek bir şey ise asla affetmem
sadece bir iliski icin degil normal hayatin her alaninda yalan soylenmesinden nefret ederim. kesinlikle tahammul edemem.
en iyi yalani en kotu dogruya tercih ederim..
duruma bağlı, hayat meselesi ise af edilir tabiki ama durduk yere her zaman yalana başvuruyorsa asla afetmem
yaa yeter ki yalan söyleyecek biri olsun :D
çoğ salağımdır ben yalan söylense bile mutlu olurum. Yalan söylüyorsa kaybetmekten korkuyordur diye düşündüğüm için :P dsdfsf
Karşıdakinin değerine göre bir kaç kere affedebilitem var.
Yalan olan bir ilişki çorapsiz topuklu giymeye benzer...
DUrumu iyi sentezlemek gerek. Bir kerede kesip atmak çözüm değil, yıkmak kolay inşa etmek zordur.
mecbur kaldiysa konuya gore belki insiyatif gosterilebilir
BIR OPUCUKTEN SONRA EFFE EDE BILIRIM. opucuk ortada olmassa asla eff olunmaz /
hayır..
bundan sonra ona güvenemeyeceğim için, hayır..
çok çok büyük bir yalansa biraz zor ama onun dışında affederim
affetmek ahura mazdaya mahsustur ben ahura mazda değilim
Yalana bağlı yalanı sevmedigim için büyük olursa hic şansı yok küçük olursa bir ihtimal
Gerçek lik payı yüksek ise affederim yoksa telafisi olmaz
ortada büyük bir yalan varsa ve büyük bir sevgide varsa üstesinden bir şekilde gelinir bence
her ne olursa olsun ilişkide kesinlikle yalan olmaz bende, yani bende affı yoktur doğrusu yanlışı olsun ama yalani olmasin
Yalanın bende bıraktığı etkiye bağlı
Yalan söyleme gerekçesine bağlı
İhanet dışında herseyi affederim
Her insan hata yapar affederim tabii.
duruma göre değişir bazı yalanlar sevdiğini üzmemek içindir affedilir
Yalanı ne için söylediğine bağlı.
Yalanın sonuçları neler getirir götürür ona bağlı
Herkes bir şans daha hakeder
Duruma göre diyelim. Peki ya sen?
Herkes yalan söyler pişmansa affederim
Affedebilirim telafi ederse
Zor durumda kaldiysa affederim