İlişkilerde yapılan en büyük yanlışlardan biridir, partnerini hayatınızın merkezine koymak. Varınızı yoğunuzu tüm dünyanızı ilişkinize partnerinize adamanız sizi yıpratır. Bu yıpranmışlık ilişkiye yansır ve ilişkide dengeler değişir.
Şüphesiz ki sevdiğiniz insan sizin için çok değerli ve çok önemli. Ancak hayatınızı oluşturan parçalardan sadece biri! Hayatınızın tümü değil! Partnerinizi hayatınızın merkezine koyar mısınız? Sizce bu davranış şekli, ilişki ve kişinin iyiliği açısından sağlıklı mıdır?
"Dünyamın merkezisin" dediysen, sıkıntı büyük! Sevdiğiniz insanı hayatınızın merkezine koyar mısınız?
Hayatının merkezine koymadan sevdiğiniz için zaten yıpranıyoruz. Aslında bunu yapmanın hata olduğunu düşünmeniz bir hata. İnsan ne için yaşar? İnsan ne ile yaşar? Para, mülk, kariyerin ne önemi var ki abi. Sevdiğin için harcamadıgın her kuruş gereksiz. Sevdiğin için yaşamadığın her an boşuna. Hayatı güzellestiren ve ipe sapa gelmez her şeyi rayına oturtan sevmek kabiliyetidir. Yoksa zaten hayatta mevcut bulunmak lüzumsuz bir hal. Ne için varım? Daha cok para kazanayım diye mi? Başkaca insanlardan büyük olsun ekmeğim diye mi koşturucam. Hayır abi bu hayatta bir mücadele vereceksem ve veriyorsam bunun her yanı sevmekle ilgilidir. Degilse hırsınızda boğulun ne diyeyim.
Her insanın hayatının merkezinde kendisi olmalı. Kimseyi hayatımın merkezine koymam o nedenle. Hayatima giren insandan da beni merkeze almasını beklemem. O zaman siz diye birşey kalmıyor. Kendi benliğinizi yok ediyorsunuz. Hayatıma giren insan hayatımın bir parçası olur. Hayatima giren özel biriyse hayatımın en kıymetli parçası olur ama asla merkezde olamaz. merkezdeki kisi giderse ben diye birşey kalmaz cunku.
Ben bile kendi dünyamın merkezinde değilken başkasını ya da başka bir şeyi hiç koymam. Benim dünyamda her zaman en iyisi için uğraşılır, böylece sevdiklerim de dünyamın merkezi olma ağırlığı altında ezilmezler ve onlar da kendileri için en iyi olanı dünyam için yaşarlar. *Gecen bol olsun.*
Hayatımı paylaşmayı düşündüğüm ömrümü adayacağım çocuklarımın annesi diyeceğim kadın hayatımın merkezi olmıcakta kim olcak😅 Hayatımın merkezi o olur tabiki Burda sorun bende onun hayatının merkezi olmazsam çıkar yoksa hayatını birbirine adayan insanlardan mıtlusu olmaz😊
Hayır koyulmamalı çünkü herkesin kendine ait hayatı var ve sevdiği insana hayatının merkezine koyarsan o zaman planlar değişir ve daha sonrasında ilişkide mutsuzluk başlar çünkü aşıkken farklı seviyorlen farklı düşünür
koyduysan, sıkıntı buyuk. hayatinin merkezine kendini koymali insan. kendini inanclarini goruslerini. sevgilisini koyduklarinda da o merkez bos kaldigi zaman çöküş yasiyoruz boss yere. sonra fonda calan “kendim ettim kendim buldum*”
evlenmiş ve eşin olmuşsa tabii ki hayatının merkezindedir. çünkü artık hayat arkadaşın olmuştur. bir ömür aynı yastığa baş koyacaksın. hayatının tam merkezine gireni , hayatından çıkaramazsın.
Hayatinin tamami yapmak cok tehlikeli :( o hayatinin tamami oldugunu anliyo ve seni terkediyo :( sen geride enkaz olarak kaliyorsun. hayatimin özetini yazdim
Bütün ilişkilerin başlangıcında yapıla hatadır bu. Oysaki insan geç fark ediyor yanlış yaptığını. Hayatı dengeli yönetip sevgiliyle vakit geçirmek ilgilenmek en güzeli
En İyi Cevaplar