Peki evleneceğiniz kişinin soyadı sizin için ne kadar önemli?
#Soyisim

#Soyismi meselesin de dahi bu denli yaklaşan bir bayanı Rabbim karşımıza çıkarmasın. Zira #Evlilik İlahi Hakk'ın rızasının oluşturduğu bir platformdur. Çifler arasında böyle gereksiz konular konuşulacak yerine daha hayırlı bir birlikteliğin olmanın çözümleri içerisinde olmaları gerekir. Zira böylesi en ufak mesele de bile ayrımcılık içine giren çifttin akıbeti pek hayırlı olmaz.
Benim için önemi yok ama bayanlar için önemli olabilir sevdiği bir soy ismi bırakıp alışamayacağı bir soy isim taşımak zor gelebilir ama insan sevdikten sonra herşeye alışır :)
Aynen, bayanlar için durum farklı 😊
Evet kesinlikle :)
Teşekkür ederim :)
Benim için önemsiz bir konu bu..
Çünkü eşim ile aynı soyada sahip olmak bir onurdur adeta benim için , hem bu soyadı #Biz oluşumuzun en hoş simgesi olacak daha ne olsun kii.. ☺
Senin gibi bir uzun saçlı ile evlendiği için şanslı biri olur orası kesin 😀
O niyeymiş uzun saçlı 😊
Bak hele korkutacaksın yanii 😀
Iyi bakalım 😀
Rica ederim papatyacı 😊
Hiç önemli dğl , ne olursa olsun gururla taşırım ben sevdiğimin soyadını :-)
Ne güzel ama herkes senin gibi düşünmüyor 😊
Benim sevdiğim adam herkes olamaz , bende herkes gibi düşünemem onu severken :-)
Vaay sözün özünü söyledin 😀
Yaniiiiii :-) :-)
😊😊
:-) :-)
Cevap
18Cevap
Ben çok hassasım. Ismi güzel olmalı soyadida güzel olmalı. Kendisi kadar eli ve ayağı da güzel olmalı. Ne kadar saçma isteklerin var demeyin herkes farklıdır. Ama gel gelelim insan aşık olunca kendisi çirkin olsa bile gönlüne göre ondan güzeli yoktur.
Soyuma geçen soyadımı kabul etmiştir..
Sosyal medyada kullanabilir dert etmem..
Ama soyadımı kabul etmeyen, beni de evlatlarımı da kabul etmiyor sayarım..
#Vesselam
Aynen, çok doğru üstad..
Valla korkuyorum böyle azgın mazgın diye soyadları var 😱
Yani çok absürt bir şey değilse sorun yok. Ben ismi güzel değilse o kişiyle konuşmuyorum bile 😂 sen düşün gerisini
Pek de iyi birsey degil isme göre yargılamak 🤔
İsmiyle dalga geçerlerse ben soğuyorum 😂
Ilginç 😕
Ya 😁😁
Kendi soyismimi cok seviyorum insallah evlenecegim kisininkide güzeldir 🙂
Ikisini de kullan 😊
Tabii ki güzel birşey ama gel gör ki bâzı bayanlar pek sevmiyor bunu nedense, ya da işlerine gelmiyor 😊
Önemli olan anlaşabilmek ve belli bir zamandan sonra zaten insanların kafasında birşeyler belirmeye başlıyor, belirmese bile aile birşeyler yapıyor evlilik konusunda zaten 😊
Aynen hayırlısı 😊
Aman ne olcak.. iki gönül bir olunca samanlık seyran olurmuş😀 soyada takılanıda bilmiyorum yani😊
Artık bayanlar kendi soy isimlerini de kullanıyor 😀
Onu biliyoruz dimi.. geleceğimiz genç kardeş 😀😀
Bildiğini anladım da diğerinden emin değilim 🤔😀
Yahu😀 geleceğimiz gençliğimiz diyeee taa atalarımız demiş.. ışte sende genç kardeş 😀😀
Iyi hadi öyle olsun bakalım ama hiçbirşey bâki de değil 😀
😀ne inat 😀😀
Kim o 😊
Ben been ablası been;)))😊
İyi bakalım öyle olsun 😀
Sabancı olsun isterdim her ne kadar o sülaleden olmasa da Adana'da sabancı cokkk😂😂😂Soyadının bir asilliği var heyyytt bee
Sen olayi yanlis anlamıssın 😊
Sonradan frkına vardım😊Biraz sinirliydim de soruyu okurken..
Bağlantı kuramadım ama neyse 🤔
Soruna cevap vereyim o zaman:Yıllarca kendi soyadımla kalıyorum zaten, eşim olacak kişinin soyadını da büyük bir onurla alırdım. Evlenip de hala kızlık soyadını kullananları saçma buluyorum
Peki.
Şöyle güzelinden bir Öztürktür Bozkurttur Türkoğludur varsa gelsin evlenelim. Şaka ya çok da önemli değil ama böyle olsa müko olurdu
Eski köye yeni adet getirmeyin kardeşim. Yüzyıllardır süren adetlerimiz sırf k. çı kırık bir kaç feminist karşı çıkıyor diye vaz mı geçelim? Elbette değer vereceksiniz o sizin eşiniz ama bu saçmalıklara da inanmayın!
Gururla taşırım diyen kızlar bir sevgilinize sorun bakalım öyle bir şey olsa o alır mıydı? Almazdı tabi bunun anlamı onun himayesi egemenliği altinda oluyorsunuz. Ya bana bir tapulu malmışım da onun adina geçmişim gibi hissetiriyor. O yüzden ben kendi soyadimi kullaniyorum.
Düşüncelere ve fikirlere her ne kadar sizin görüşlerinize uymasa da saygı duymalısınız, genellemek herzaman yanlıştır, bir kişinin sevdiği kişinin soyismini kullanması kadar doğal ne olabilir ki!!
Elbette saygı duyuyorum. Sadece kanunen olan hakkım düşüncemi destekliyor. Herkes özgürdür fakat anlamıyorum. Sevgi göstergesi mi oluyor bir erkek için.
Böyle demeniz yeterli idi.
önemli değil ikimizde birbirimizi sevdikten sonra aramızdaki tek engel bu olsun yeterki
Geleneklerine göreneklerine bağlı biriyim. Eşimin soyadını alırım.
HİÇ önemli değil valla ne olursa olsunn ben sevdikten sonraa :)
cocuk olursada ikimizin soyadini tasir olur sana konya obasi
yani hic düşünmemiştim su ana kadar ama sacma sapan bir soy ismi olsun istemezdim.
Evleneceğim insanın soyadımi beğeneceğini düşünüyorum.
Ne olursa olsun o soyadi gururla tasirim sevdigimin soyadi benim soyadimdir 😇
Bilmem, sanırım pek önemli değil. Daha önce hiç düşünmedim.
önemli değil tabii sadece bir isim olarak bakıyorsak
ben eşimin soy adini almak istemiyorum
Nedenmiş o ilginç 😊
soyadı denen şey isminin yanında bulunan aşkının bir parçasıdır. ne olursa olsun senin bir parcandir, gururudur. Ben o soyadını her hâliyle severim...
Cok onemli hatta once soyadini sorarim.
Adından önce soyadı sorulursa o da biraz ilginç tabii 🤔😊
Adindan sonra demek istedim. Hos genelde kendi adimi birlikte soyleyip tanitirim. Karsimdaki de oyle.
Benim soyadim 11 harfli vebizim sulale haricinde kimsede yok.
Olması gereken de o zaten, soyisimler sadece soydan gelir 😊
Sevdigim kişinin çok kötü olmadığı takdirde kesinlikle soyadını kullanırım. Zaten kendiminkini sevmiyorum.
Begenmezsem kullanmam. Net
Ilginc 🤔
Fazla onemli degil ama cokta sacma bsy olmasin ya
Kendi soy ismimi de kullanacağım için kısa olması daha kafi olur
Önemsiz, benim için önemli olan sevgilim 😊
bence sevdikten sonra onemi olmaz
kocişimin soyadı çok güzel
Bunu seçme şansı yoktur kimsenin.
Soyadı yakışmalı kfkfk
kendi soyadimdan vazgececegimi sanmıyorum
Gülünç olmasın yeter.
Erdoğan diye haykırıcaz aşkımla <3
Çook hem de çok önemli olduğunu düşünüyorum.
gururla taşırim diyen kızların hepsi candir can
bir önemi yok..
çünkü benim soyadımı alacak..
2 soyadimin olmasini dusunuyorum
önemlidir ben soyafini almayi dusunuyorum
soyadini almak gurur verici♥
Yani olmazdı evlenecek olsam
Hiç değil seviosam kabul
yıldız olsun😊😎
Yildiz soy ismi cok 😊
evet ama vazgeçtim
Düşünmediğim bir mevzu.