Borderline kişilik bozukluğu olan sevgiliyi nasıl anlarsınız? Maddeler halinde yazacağım?

Merhaba benimde Kişilik bozukluğu olan bir sevgilim vardı artık ayrıldım. size tecrübelerimi maddeler halinde yazacağım.
1) Duyguları çok aşırı değişkendirler. seni seviyorum sana sarılmak istiyorum derken dk lar içinde anlık birşeydi diyebilirler.
2) Yalan söylerler ufak büyük farketmez bu yalanlar onu açığa çıkarır, çünkü çok fazla birikir yalanları.
3) Tutarsızdırlar söyledikleri önemli önemsiz çoğu konuda tutarsızlık vardır.
4) Yaptığı hatalardan dolayı sizi sorumlu tutarlar. Kendi vicdanlarını rahatlatmak için.
5) Küçük şeylerden çok mutlu olabilirler.
6) Sürekli ilgi isterler ilgi azalınca mutsuz olur sizden soğurlar.
7) Çok mutlu olurken birden mutsuzum diyebilirler beni çok mutlu ediyosun derken beni hiç mutlu etmiyorsun derler çok tutarsızdırlar.
8) Çevresndekilrdn onların sözlerinden çok etkilenirler. Onları kıskanırlar ayşenn ilişkisi böyle bizim neden değil derler.
9) Nefret ettiği sevmediği kişileri bir anda çok sevebilirler. iyi insan derler sonra kötü derler benim iyiliğimi istemiyor derler. ama yine onla iyi olabilirler.
10) Kincidirlr ona yaptığınız yanlış aylardır kafasından çıkmaz sürekli yüzünüze vururlar.
11) Hiç bir şekilde size güvenmezler çok güveniyorum dese bile 10 dk sonra güvenmiyorum diyebilirler.
12) Bunaltırlar sürekli saçma konularda tartışma çıkartırlar. duyguları çok değişkendir
13) Kıskandırmaya çalışırsanız size misliyle karşılık verirler. mesela örnek veriyorum. (arkadaşlarımla karışık havuza gidecm dedim. Bende yeni aldığım memelerimi belli eden bikiniyle havuza gidecem tüm gözler üstümde olacak tarzında şeyler diyebilirler.)
14) Başka biri ilgilendiğinde çok çabuk bağlanırlar. onlarla istemeseler bile herşey yaşayabilirler. bunda da sizi suçlarlar. ilgilenmedin gözüm başkasına kaydı derler.
15) Sürekli ağlarlar sanki mutsuz olmak isterlermiş gibidirler.

BÖYLE Bİ SEVGİLİNİZ VARSA YOL YAKİNKEN BİR ŞEKİLDE KURTULUN BUNLARLA UZUN İLİŞKİ ÇOK ZOR VE SIKINTILIDIR 2 YILIM GİTTİ BENİ ALDATTI. (yada tedavi olması için destek olun)
Borderline kişilik bozukluğu olan sevgiliyi nasıl anlarsınız? Maddeler halinde yazacağım?