Eski sevgilimle 3 yıldır birlikteydik ve bu kış nişanlanıp önümüzdeki yaz evlenmeyi düşünüyorduk. Kendisi bana 1 hafta önce benim memur olmamı istediğini memur olamazsam bile iyi bir işe girmem gerektiğini yoksa evlenemeyeceğimizi söyledi. Neden böyle yaptığını sorduğumda ise kendi maaşının iyi ve rahat bir hayata yetmeyeceğini bu yüzden benim de çalışmam gerektiğini ancak iyi bir iş veya memurluk olması gerektiğini söyledi. İyi bir işim olmazsa ya da memur olamazsam evlenmeyecekmişiz çünkü geçim sıkıntısı çekmek istemiyormuş tatile gidebilmek araba alabilmek rahat bir hayat yaşayabilmek istiyormuş. Ben de bunun üzerine bitirme diye ısrar etmesine rağmen ilişkimi bitirdim ancak hata mı ettim?
Cevabın nedir?
Ben şahsen eşimin çalışmasını isterim, para kazanmayı bilmeyen biri harcamayı da bilmez ve yani boş durdukça illa garip garip şeylere sarar.
Geçim sıkıntısı da haklı bir gerekçe olabilir ama arkadaşın niyeti birlikte o yükü paylaşmaktan daha çok kendini rahat ettirmeye yönelik gibi. Konuya giriş ve konuşma şekli zaten hepten ofsayt.117 Yorumla
Soran+1 yılHah valla tam da dediğiniz gibi... bana demiyor ki sen de çalış beraber güzel bir hayatımız olsun daha iyi yaşayalım o zaman valla ben koşa koşa gidip çalışırım ama bana dediği sen bana çalışcam diyosun da evlendikten Sonra ya çalışmazsan önce işini bul garantiye al bana güvence ver öyle evlenelim Yoksa ben seninle evlenmem bu nasıl aşağılayıcı bir cümle
- +1 yıl
Ama şu da var bak kızamıyorum. Son yıllarda özellikle çok suistimal etti kadınlar bunu. Evlen bir yıl evli kal, sonra nafaka bağlansın bir ömür yat. Gelişmiş ülkelerde böyle değil, en fazla beş sene bağlarlar. Bizde ama kanundaki bu boşluğu farkeden, sözüm ona "uyanıklar" erkeğe o gözle bakmaya başladı. Sonra yaşanan aile faciaları da cabası. Bunu onu haklı çıkarmak için söylemiyorum ama bunların da etkisi olabilir.
Bu söylediğim bir nokta sadece, senin durumunda nerden baksan yanlış onun yaptığı..
Soran+1 yılDediğiniz şey çok doğru ama ben ona dedim ki ben iyi günde de kötü günde de seninle olmak istiyorum bana dediği ben kötü gün istemiyorum iş bul ben ilerde tatil yapmak istiyorum araba almak istiyorum bunlar için senin de çalışman lazım çalışamam diyorsan ben evlenemem seninle bu laflar çok ağrı
- +1 yıl
Yok yok, onun affı yok zaten, sen sonuna kadar haklısın.. Müşterek olması gerekir böyle şeylerin. Ki pek çok kadın zaten böyle bir iş ister, keza sende öylesin. Memuriyet kadınlar için çok ideal bir meslektir, parası cidden mevcut şartlarda iyidir, izinleri esnektir. Özel sektör perişanlık, ki ona rağmen eşine evine destek için kahrını çekenler var.
Eski sevgilinin konumu mesleği nedir bilmiyorum ama senin memuriyetini daha garanti görmüş.
Soran+1 yılO fabrikada çalışıyor lise mezunu ben şu an üniversite son sınıf öğrencisiyim ve yemin ederim bugüne kadar aklıma böyle bir şey hiç gelmedi ben ona niye daha iyi bir işin Yok demedim konusunu bile etmedim aklımdan geçirmedim şu laf son darbe oldu bana daha 1 sene var okulun bitmesine ayrılmayalım 1 sene Sonra iş bulamazsan o zaman ayrılırız iş bulursan evleniriz
Soran+1 yılYok ben Zaten anladım da yani ne deyim onu da bilemiyorum
Soran+1 yılTeşekkür ederim inşallah hayırlısı olsun bundan Sonra
Soran+1 yılVallaha da bu cümleyi kullandı bana bak dedi ayrılmak istiyosun ama daha 1 sene var okulun bitmesine 1 sene bekleyelim okul bittiğinde iş bulamazsan o zaman ayrılırız ama iş bulursan evleniriz dedi ben iyice bir kötü oldum yazmadım ondan Sonra zaten
Soran+1 yılTabii kesinlikle daha konuşamam ben onunla bu benim aptallığım olur o zaman
Soran+1 yılÇok teşekkür ederim vaktinizi ayırdınız dinlediniz
En İyi Cevaplar
+1 yılRahat bir hayat herkesin hayali ve beklentisini sana dile getirmis evliligin sorunsuz yurumesi icin maddiyatin gerekliligi ortada yani
Bitirmen senin tercihin ama sevgilin beklentilerini daha onced3n dile getitseydi keske12 Yorumla
Soran+1 yılBana dese ki evlenince çalış iyi bir hayatımız olsa ben seve seve çalışırım ki Zaten çalışacağımı da söyledim ona ben bana diyo ki ya evlenince çalışmazsan ben önce işini bana garanti etmeni istiyorum işini bul garantiye al ondan Sonra evlenelim Yoksa ben seninle evlenmem kusura bakma
- +1 yıl
O zaman dogrusunu yapmissin
- Eğitim & Kariyer konusunda 627 cevap paylaştı.
+1 yılçok doğru yapmışsın. 1.5 senelik sevgilim vardı evlilik düşüyoduk banada sürekli çalışmam gerektiğini söylerdi ulan erkek adamsın benmi düşünücem bunları sanki beyfendi rahat yaşamak istiyomuş falan filan ayrıldım bende gitsin kendine önce iyi bir iş bulsun
00 Yorumla
+1 yılBunu anlamiyorum, kadinlar erkeklerden her seyi istemeyi kendilerinde hak goruyorlar. Senin bir kariyer potansiyelin varsa bunu iyi bir sekilde degerlendirmeni soylemis. Bunda yanlis olan nedir?
12 Yorumla
Soran+1 yılBen ona dedim ki tamam okulu bitirip düzgün bir işe girerim söz veriyorum sana ben seninle iyi günü değil kötü günü de istiyorum onun cevabı ben kötü gün istemiyorum işini garanti edersen bana evlenelim ama yok belki çalışamam dersen evlenemem kusura bakma
- +1 yıl
Ben de calisamam diyen bir adamla evlenmek istemem. İnan para kazanmak zor. Gecici bir sure calismasa idare ederim ama evde surekli calismayan biriyle yapamam. İsin asli bu.
AI Persona’ya Sor
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
17
Cevap
17Cevap
+1 yılSorunun başlığı yetiyor.
Hiç içeriğini okumama gerek yok, inan ki.
''Memur olmasan evlenemeyiz'' bu cümle yeterli bana.
Seni para getirecek birisi olarak, devlette çalışan birisi olarak görüyor.
Aşk, sevgi nerede? Hiç yok bu konular. Sırf para kaynağısın.
Mesleğini önemsemez seven insan, ayrılmakla iyi etmişsin.22 Yorumla
Soran+1 yılBen ona dedim söz iyi bir iş bulcam yeter ki beraber olalım diye sen bana bir güvence vermiyosun niye evleniyim ben seninle dedi aşk sevgi güzel de para olmayınca eksik kalır bunlar onun için işini bul garantiye al ondan Sonra evlenelim yoksa ben evlenemem seninle kusura bakma dedi
- +1 yıl
Salla gitsin. Öyle birisi bir halta yaramaz.
+1 yılSokayım onun Adam lığına.. Senin paranla geçinip Adam ım diye mi gezecek.. madem rahatını düşünüyor.. birikim yapsaydı.. madem birikim yapamadı.. beynini geliştrip hitap şeklini düzeltseydi, biz olmamız için çlşmmız gerekiyor, olmazssada sağlık olsun! sen bana destek ol yeter! dese bırak memurluğu sen başbakan bile olursun!
030 Yorumla
Soran+1 yılBen ona dedim ben çalışcam diye yeter ki sen benim yanımda ol ben işimi bulurum sana destek olurum dedim orası öyle de sen bana güvence vermiyon ben senle niye evleniyim dedi önce iyi bir iş bul garantiye al o zaman evleniriz yoksa ben seninle evlenmem dedi dünyam yıkıldı benim
- +1 yıl
Bence sen ona Bir yumak ip birde tığ al.. Senin en güzel yerin benim yanım değil.. Annenle günlere git de! Kısa ve net.. O söyledği sözler bir ömür boyu boynuna dolasın.. senin gururunu düşünmyni sende düşünme!
Soran+1 yılBitirdim tamamen yolu açık olsun ben hala duyduğum lafların şokundayım gururum Zaten yerle bir
- +1 yıl
Bir nokta dan tarzını evllkten önce belli etmesi iyi olmuş diye düşün.. Evlendğnde göstermiş olsaydı bu yüzünü veya sen çlşmyor olsaydın bu psikoloji ile daha çok yüklenseydi... durum daha kötü olurdu.. bence birazda şanslı olduğunu unutma!
Soran+1 yılTabii evlenseydik ve ondan Sonra bu ısrarlar başlasaydı herşey çok daha kötü olurdu o anlamda şükrediyorum ben.. bunlar daha ufacık bir kısmı bana kurduğu cümle aynen şu çalışacaksın iyi bir iş bulacaksın ya da memur olacaksın anlıyo musun nasıl yaparsan yap nasıl okuyorsan ol ya memur ol ya da kaliteli bir işe gir anladın mı beni bu benim için çok önemli sen de yapacaksın Yoksa unut evlilik felan Yok dedi daha yolun başında söylüyorsa bunu evlendikten sonrasını düşünemiyorum ben
Soran+1 yılFabrikada çalışıyor lise mezunun
Soran+1 yılKPSS'ye girdik beraber baya düşük aldı o bana diyo ki ben evi aldım sıra sen de sen de memur ol üzerine düşeni yap
Soran+1 yılO Sakaryalı ben de Ankaralıyım memleketlerimizde oturuyoruz
Soran+1 yılBen ailemi bırakıp onun yanına gidecektim evlenip bu Zaten başlı başına bir fedakarlık benden üstüne bide böyle şeyler istiyo ki söyleyiş tarzı çok kırıcı
Soran+1 yılO evini aldığında içine eşyasını da almıştı yemin ederim ben ona dedim ki senin eşyaların yeter yeniden ev düzmeyiz ben çeyizimle gelirim eksikler varsa da ben alırım bu kadar iyi niyetli düşündüğüm için böyle yaptı galiba
Soran+1 yılArkadaşlarımız tanıştırdı bizi ama sevgililik düşüncesiyle değil zamanla sevgili olduk
Soran+1 yılBen evlilik meraklısıymışım bir de işimi bulmadan evlenmeyi düşünüyormuşum tek düşüncem evlilikmiş herşeyi çocuk oyuncağı sanıyormuşum
Soran+1 yılSen hata yapıyosun ne demek ayrılmak hemen kolaya kaçıyorsun çalış çabala bu işini evlenelim yanımda ol bitirirsen ikimiz de zararlı çıkarız niye işe girmek varken ayrılıyosun dedi. Sen Zaten ayrılacaksın benden bir işe girmediğim sürece ben bunun korkusuyla seninle beraber olamam dedim o zaman iş bul ayrılmayalım diyo ama seni bırakmam demiyor
Soran+1 yılBen seninle iyi güne de kötü güne de varım dedim ben kötü gün istemiyorum iyi bir iş bul dedi.
Çalışamazsam ne olacak dedim evlenemeyiz dedi.
Biz barışırsak ve yolun sonunda sen benden ayrılırsan ben çok üzülürüm eski ben olamam dedim o zaman işini garantiye al üzülmeni istemem dedi.
Ama katiyen ben seni seviyorum çalışamazsan da yanımda olacaksın diyemedi
Soran+1 yılBen evliyken çalıyor olsam Sonra hani işten ayrılmam gerekse bile benden ayrılır ya da bana baskı yapar çalış diye ailemin yanına gelmek istesem çalıştın mı da Yol parası istiyosun der bana bu ömür boyu benim için sıkıntı olacak bir konu
Soran+1 yıl23 yaşındayım ben şu an düşünmem ama ilerde daha doğru bir insanla yoluma devam edicem
- Eğitim & Kariyer konusunda 835 cevap paylaştı.
+1 yıldoğru olanı söylemiş, çünkü biz erkeklerde siz kadınlar gibi seçiciyiz. bence hata yapmışsın, adam sana derdini söylemiş, yeni gelecekte aynı taleplerde bulunma ihtimali yüksek eğer zengin değilse. 2 maaşlı olanlar çabuk ev bucak sahibi oluyorlar, ama sen yok ben istemiyorum bişey tatil falan filan diyorsan orası ayrı.
15 Yorumla
Soran+1 yılO Zaten evini aldı bana dediği şey ben tatile gitmek istiyorum ben dışarda istediğimde yemek yemek istiyorum ben araba almak istiyorum bak ben evimi aldım sen de çabala eksiklik senden kaynaklanıyor çalışmazsan ben evlenemem seninle kusura bakma dedi bana kalakaldım böyle
- +1 yıl
o olsun olmasın, çalışmalısın, dünyanın bin bir türlü hali var, ayrıca çalışırsan sen seçersin, seçilmezsin.
- +1 yıl
yorumların tümünü okudum ve tekrar yazdım kusura bakma, karşındaki üni mezunu mu, sonradan arayıp 1 yıl var falan hiç şık olmamış, ayrılmakla iyi yapmışsın. sen kariyerini yükselt, ne okuyorsun bilmiyorum ama ales ve yds ye hazırlan akademisyen ol derim. hayatta başarılar.
Soran+1 yılZaten ben çalışmak istiyorum kimseye yük olmak istemem evlenince ben de rahat etmek isterim ama paran yoksa ben seninle evlenmem demem kimseye gururum paramparça oldu
Soran+1 yılÇok teşekkür ederim şu an benim tek düşündüğüm benimle para için evlenmek istemesi paran yoksa evlenemem seninle demeye geliyor bu.. Biz barışsak ve 1 yıl Sonra ayrılsak ben çok üzülürüm eskisi gibi olamam dedim ve kurduğu cümle o zaman işini garantiye al da üzülme.. bu insanlık bile değil benim için
+1 yılDogru demis. Sevgililikte bu tur seyler onemli degil ama evlilikte onemli. Cunku evlilik bir evi paylasmak ve gecindirmek. Evin masraflari tek kisiye yigilirsa canindan bezer o kisi. İki tarafin da katkida bulunmasi gerek eger rahat bir hayat surdurulmesi isteniyorsa.
00 Yorumlapara için satmış işte hanımevladı konunun özü bu g*tu ev geçindirmeye yetmiyor demek ki ev bakmak ağır gelecek niye kemdimi riske atayım diyor boşver böyle diyen yarın sen el ayaktan düşünce seni bırakır iyi yapmışsın bunun yaşlılığıda var...
05 Yorumla
Soran+1 yılÇok büyük bir ihanete uğramış hissediyorum kendimi ben para Yok diye ben çalışıp Eve para getirmezsem diye bıraktı beni bunu da açık açık söyledi bana
- +1 yıl
karektersizlikten başka bir şey değil ulan işim gücüm iyi maaşım da var allah rızkımızı verir hadi gel bir yastığa baş koyalım demek varken para için bunu yapması bana göre karektersizlik pişman olma ya ilerde evlendikten sonra sorun olsaydı verilmiş sadakam var de geç üstünde durma derim...
Soran+1 yılTek düşüncesi ben iyi bir hayat istiyorum ya çalışırsın güzel bir hayat yaşarız ya da ben başkasıyla evlenirim istediğim hayatı yaşarım
Soran+1 yılDoğru söylüyorsunuz en güzeli böylesi oldu fazla kurcalamadan bitirmek en iyisi benim için
Eğitim & Kariyer konusunda 772 cevap paylaştı. Bence mide bulandırıcı bir tavır. Çok da gurur kırıcı. Sen de ona "ben de zengin koca istiyorum, git zengin ol yoksa evlenemeyiz" deseydin ne hissedecekti? Doğru yapmışsın. O adam beş para etmez.
24 Yorumla
Soran+1 yılBen iyi günde de kötü günde de seninle olmak istiyorum dedim ona ben kötü gün istemiyorum iyi bir işte çalışcaksan evlenelim ama iş bulamıyorsan evlenmem ben dedi kalakaldım böyle ben
Soran+1 yılLafa gelince çok seviyo beni ama para olmayınca sevgi eksik kalıyomuş aynen böyle dedi
+1 yılboyle biri evlerden irak sen memur olup doğum iznine ayrilsan gelir sıkıntısını dert eder bu. ben memur olsam işi birakicam diycem adama. Adam dediğin o günde belli olur..
02 Yorumla
Soran+1 yılHastalık olsa kötü bir gün olsa hemen sırtını dönecek bana ben bunu anlıyorum
- +1 yıl
ee gerçek yüzünü görmüş oldun bu da sana bir küpe olsun
+1 yılErkek evi geçindirme güvencesini sana vermemiş birde sana mı diyor bana güvence vermiyorsun niye evleneyim diye, deli midir nedir sanki o kız da senden güvence istiyor
07 Yorumla
Soran+1 yılBen şoka girdim duyduğum laflara Eve 4000 tl maaş girmesi varken niye 2000 tl maaşla yetiniyim ki diyor sen bana güvence vermiyosun ben seninle niye evleniyim diyo kalakaldım ben bu lafların karşısında
- +1 yıl
saçmalığa bak. İnsan çalışmak istersen tabiki çalışırsın ama illa çok güzel mesleğin olmasına gerek yok ben bizim için çalışıp seni mahcup etmeyeceğim felan der saçmalamış iyice cocuk gibi, sen de çok iyi yapmışsın ya nazı mı çekilir bunun
Soran+1 yılSadece bencillik yaptığı başka bir şey değil ben evliliği çocuk oyuncağı sanıyomuşum onu anlamıyormuşum o haklıymış ben göremiyormuşum bir de böyle diyo
- +1 yıl
ne alaka ya kendi asıl para olarak görüyor, mutluluğu değil git çalış diyor hem de memur olmazsan evlenemeyiz ne. Diyeceksin niye para sevginden ağır mı basıyor da işim olmazsa evlenemiyoruz. Git daha iyi iş bul o zaman 4 binlik sen çalış, işine gelirse gelmiyorsa eyvallah dersin
Soran+1 yılPara olmayınca sevginin tadı tuzu olmazmış o yüzden işin Yoksa evlilik de Yok dedi bana gayet net bir şekilde
- +1 yıl
valla o lafı der demez ayrılmalıydın böyle bir düşüncesi olan adamla ömür gitmez
Soran+1 yılBitirdim tamamen ona Güvenim de saygım da kalmadı zaten benim
+1 yılÇalışman gerekir çalışırsın o ayrı ama bunu bu tarz söylemesi çok saçma yoksa evlenmem falan. Evlenme la çok mu lazımsın deseydin. Sen sanki tatile gitmek altında arabayla rahat rahat gezmek istemez misin
12 Yorumla
Soran+1 yılBen şu an zaten çalışıyorum evlendikten Sonra da çalışacaktım ama bana diyo ki evlenmeden iyi bir iş bul ya da memur ol işini garantiye al öyle evlenelim yoksa ben evlenmem senle kurduğu cümle bu
- +1 yıl
İyi yapmışsın boşver
yok ne hata olacak ne demekle herşey para mı ya saçmalığa bak ben kesinlikle eşimin çalışmasını istemem gerekirse ek iş yapar yine çalıştırmam bu çocukk paraya tapan tiplerden belliki
10 Yorumla
+1 yılbacım bence iyi yapmışsın. Adam olan adam iki iş yapar sevdiğine bunu demez düşün bir hele. nasıl bir Üslupla söyledi bilemem ön yargılı olmakta istemem ama o yanlış yapmış
00 YorumlaHata etmişsin geleceği düşünen bir erkek altın degerindedir sacmalamissin
113 Yorumla
Soran+1 yılBana çalışmazsan seninle evlenmem diyor bu benimle bir gelecek düşündüğünü değil kendisi için iyi bir gelecek düşündüğünü gösterir
Soran+1 yılBana diyo ki daha okulunun bitmesine 1 sene var ayrılmayalım eğer 1 sene Sonra iş bulamazsan o zaman ayrılırız ha iş bulursan evleniriz bu sevgi mi oluyor?
Soran+1 yılİnan'ın bu daha ufacık bir kısmı öyle şeyler söyledi ki sen bana iş Güvencesi vermiyosun ben seninle niye evleniyim diyo işini garantiye almazsan ben seninle evlenmem ha iş bulursun iyi de bir iş olur o zaman evlenirim ama ya memur olacaksın ya da iyi bir firmada çalışacaksın çünkü ben araba almak istiyorum tatile gitmek istiyorum benim maaşım bunlara yetmiyor sen bu yüzden çalışacaksın diyor bana
Soran+1 yılDedim kendine zengin bir kız bul onunla evlen diye ben zengin mi istiyorum adam gibi çalış sana diyorum dedi
Soran+1 yılSağ olasın kardeşim vicdanım sızlıyordu açıkçası haksızlık mı ettim diye ama anladım ki en doğrusunu yapmışım
Soran+1 yılHesabı bu soruyu sormak için açtım kapatırım bu akşam büyük ihtimalle tam detay veremedim insanları sıkmayım diye ama şu yazdıklarım bana söylediklerinin çok az bir kısmı İnan ki
Soran+1 yılÇok teşekkür ederim siz de Allah'a emanet olun inşallah ☺️☺️
+1 yılkısmen hak veriyorum eski sevgiline.
yoksulluk sınırının 5 bin tl'ye dayandığı bir devirde tek maaşla geçinmek gerçekten zor.10 YorumlaEğitim & Kariyer konusunda 2,2b cevap paylaştı. Doğru yapmışsın sen zaten senin icin en dogru kararı verirsin onun seni yönlendirmesine ihtiyacın var mi?
10 Yorumlabırak gitsin ya , dogru yapmssn ilerde cocugun oldugunda sen bakarsn onlarada de
16 Yorumla
Soran+1 yılİstediğim gibi bir işe girmezsen evlenemem ben seninle dedi. Sevgi iyi güzel de para olmazsa olmaz ilişkinin tadı tuzu dedi ben çok şaşırdım.
Soran+1 yılDün aradı beni okulun bitmesine 1 sene var ayrılmayalım okul bitince işe giremezsen o zaman ayrılırız epey işe girersen de evleniriz diyor dalga geçer gibi
- +1 yıl
aşkla maddiyatı sıkı sıkı birbirine bağlamış , boyle bir dusunceye sahip insanla mutlu olamazsn benim görusum bu yonde
yani senle sırf evlenmek icin evleniyo pek fazlada sevmiyo gibi bir hali var
insan sevgisi icin bircok sey feda ederken seninki tam tersine maddiyatı sevgiye tercih ediyo
Soran+1 yılBöyle biriyle ömür geçmeyeceğini düşündüğüm için bıraktım ben de çok iyi bir işe girsem öyle evlensek para için evlendi benimle diye içim içimi yer benim yine mutlu olamayız anlıyorum ki doğru olanı yapmışım
+1 yılHer şey menfaat olmuş. İste bunun için yalnızlık daha iyi.
20 Yorumla
+1 yılhata etmedin. bu işler öyle şart koşulmaz.
adam gibi gitisn kendi başka işler bulsun geliri artırsın.
doğru bir karar almışsın.00 Yorumla
+1 yılGüzel bir meslek istemesi doğru ama garantiye almak icin evlenmemek nedir en iyisiini yapmissin bulursun kendine baskasini
00 Yorumla
+1 yılDoğru söylemiş bence rahat geçinmeniz için şart ama biraz abartmış gibi.
02 Yorumla
Soran+1 yılBen Zaten evlendikten Sonra çalışacaktım ama bana diyo ki evlenmeden işini bul garantiye al ben ondan Sonra evlenirim seninle yoksa evlenmem
- +1 yıl
Dediğim gibi abartmış doğru yapmışsın
Allah Allah genelde kadın erkeğe memur ol iyi iş bul falan demesi lazım. Dünya tersine dönüyor. İyi mi kötü mü? Onun kararını ancak sen verebilirsin. :(
00 Yorumla- Eğitim & Kariyer konusunda 6,7b cevap paylaştı.
+1 yılBitirmekle doğru kararı vermişsin. Resmen senden faydalanacakmis yani.
00 Yorumla
+1 yılSevglilin bu dunyalik yasiyo demekki bosver ii yapmissin hayırlısi de gitsin o da mersedesiyle ahirete goc eder artik
00 Yorumla
+1 yılo zaman sen onda deseydın sen daha ıyı bır ıs bul yoksa asıl o zaman evlenemeyız :))
03 Yorumla
Soran+1 yılBen onun gururunu kırmak istemedim Yoksa ben de bilirim dimi zengin biriyle evlencem ya işini yükselt ya da ben bitiriyorum demeyi ama ben böyle bişey düşünmedim bile Allah biliyor
- +1 yıl
senınkını kıranı sende kırmalısın paragöz ınsanlara benım tahammulum yok kalbıne edıyım onun
Soran+1 yılBenim de tahammülüm Yok paraya değer veren bir insan kesinlikle değilim ben ona göre de para olmazsa hiç bir şey olmaz bu hayatta ne aşk ne sevgi ne de evlilik
Çocuğun düşüncesi doğru ama tarzı yanlış
110 Yorumla
Soran+1 yılBen rahat bir hayat istemesine bişey demiyorum bunda haklı ama çalışmazsan ben seninle evlenmem demek çok ağır geldi bana
Soran+1 yılÜniversite son sınıf öğrencisiyim
Soran+1 yılTürk halk bilimi müzecilik üzerine bir bölüm
Soran+1 yılŞuanda da bir müzede çalışıyorum Zaten
Soran+1 yılÇok atama Yok tabi ama çalışabileceğim yerler var trt müzelere vs iyi kurumlar var ki ben Zaten müzede çalışıyorum mezun olduktan Sonra da burada çalışmaya devam etcem. Ben Ankara'da yaşıyorum o Sakarya'da burada öyle iyi iş bulamazsın Ankara'da işini bul garantiye al öyle evlenelim yoksa ben istemiyorum dönüp dolaşıp aynı cümleye geliyoruz onunla
- +1 yıl
Memur olmak gerçekten zor artık helede bu muşakatlar geldikten sonra. İyi bir puan alsan bile mülakatta takılabilirsin. Giç çalışmıyor olsan işe girip evlenelim demesi mantıklı. Çünkü ben aynı durumu yaşadım eşim edebiyat mezunu onun ısrarıyla erkenden evlendik. Düğünden gelen altın takı ne varsa hepsi o ara harcandı gitti. 1 yıl sonra evlensek elimizde en az 30 bin tl para kalırdı. * diyorumya senin işin varmış zaten
Soran+1 yılBenim işim var ama o daha iyi bir işe girmemi istiyor ya da memur olmamı yoksa evlilik de Yokmuş öyle böyle bitti Zaten
+1 yılbence hata yapmadın evlenseydin hata yapardin
00 Yorumla
+1 yılİyi yapmışsın kardeşim durduğun kabahat...
00 YorumlaSaçmalık çalışmak zorunda değilsin ki sen
00 Yorumla
+1 yılKesinlikle evet.
00 Yorumla
+1 yılçok doğru bir karar
00 Yorumla
+1 yılsenin kariyerin?
01 Yorumla
Soran+1 yılBen üniversite öğrencisiyim bu sene son senem. O da fabrikada çalışıyor
Eğitim & Kariyer konusunda 9,2b cevap paylaştı. Yazıklar olsun
00 Yorumla
+1 yılİyiki ayrılmışsın
00 Yorumla
+1 yılIyi yapmışsın
00 Yorumla
+1 yılEvet
00 Yorumla
Devamını Gör(19)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
Ana Sayfa > Eğitim & Kariyer > Sorular > Sevgilim memur olmazsan evlenemeyiz dedi. Ayrılmakla doğru mu yaptım?
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler