Evde kalmak cümlesine inanmıyorum. Bir insan evlenmek için evlenmemeli. Evlilik bilincine sahip, kendine uygun biriyle hayatını birleştirmeli. Ve bunun yanında hayatı, işi gibi bir çok etken de evliliğe olan bakışını etkiler insanın.
Şimdiki kadınların çoğu evde kaldım, kim olsa evleneceğim artık mantığı ile belirli kriterlerinden vazgeçip koca bulayım yeter diyor.
Evlenmesen, evde kaldı bu kızın bir sorunu mu var derler. Çıkıpta evlenecek aklı başında biri çıkmadı, evlenipte mutsuz mu olsun, iyi birini bekleyecel tabi diyen çıkmaz. Kısacası derler.
Evlenirsin, mutsuz olursun. Bu kez bak falancanın kızı mutsuz, boşanamıyor da yazık, her günü bir çile derler. Yani derler.
Boşanırsın, bak kızı dul kaldı derler, bazıları da ben oğluma dul kadın almam der. Kimse çıkıpta doğru olanı yaptı, bu insanla ömür geçmez, yaşı da genç iyi ki boşandı, ne var bunda demez. Kısacası yine derler.
Kısacası ne olursa olsun millet dedikoduyu kesmez. Bu sebeple insan evleneceği insanı ölçüp, biçip, tartıp buna göre karar vermeli. Evlenmek için evlenmemeli. Gerisi ise kısmet ve kişilere kalmış.
30 yaşından önce kesinlikle evlilik düşünmüyorum. Sonrasın da da velki düşünmem. Evde mü kalmış olacağım? Yoksa hayatına istediği şekilde yön veren, kudurmuş azgın tekeler gibi artık birini bulup evleneyim demeyen, kimseye ihtiyaç duymayan biri mi?
Bu yaşıma kadar onlarca fırsat elime geçmesine rağmen kendimi hep bir kadına ruhumla bedenimle teslim olmak için beklettim. Evde kalmak kadınlar için söylenen bir söz olmasına rağmen bakıldığı zaman erkek için de bir nebze geçerlidir. Lakin bir amaç, beklenti veya zevk uğruna marketten ekmek alır gibi sevgili değiştirmek ve hayatım, aşkım, hatunum gibi kelimelerin ağırlığına ve asaletine hakaret eder gibi daldan dala atlamak yerine bir kadına bunları söylemek ve o kadına ait olma düşüncesi ile yaşadım. Kısacası evde kalmış dense dahi şu an bu şekşlde mutluyum
Seviyorum gibi boş laflarla insanların, birbirini kandırıp daha sonra bir başkasına koşa koşa gitmesi seninse sadece izlemenle kalman hayatın kuralı olmuş artık. Güvenecek ya da kalbi emanet edecek kişi az kalmış durumda. Bu nedenle de artık aşka inanmıyorum.
yani beni anneler beğeniyor. hatta çok beğeniyor. anneme dediklerinde annem yok diyor okuyor diyor falan filan diyor beni görmelerine izin vermiyor. halbuki okumuyorum ve yaşım 18. yani baksınlar bari. görmeye gelsinler bari. ama yok. eve tıkıldım bekliyorum.
@GeCeKuŞu18Q Bence 18 yaş evlilik için erken, annen doğrusunu yapıyor. Biraz kendinin olgunlaşması için en az 22 ve sonrasında evliliğin uygun olacağı görüşündeyim nedeni ise genç yaşta evlenip boşanan bir sürü çift var, hep aşkla karın doyuyor sanıyorlar veya sevgi var saygı yok gibi bir sürü durum söz konusu..
Ben kendim hakkımda şunu düşünüyorum 20 kilo vereyim ben sevgili bulurum. profil fotosunda 60 kiloyum şimdi 93 kiloyum ama 106 kilodan dustum. Sen sen ol antidepresanlardan uzak dur. yoksa benim gibi iştahın açılır ve kilo alırsın. metabolizmayı yavaşlatıyor bir de ve ailemi ikna ettim neyse ki doktor değiştirdim ve doktor diyet ve sporu önerdi ve 13 kilosu verildi kiloların. Ama maalesef ülkemizde dışlanmaya mahkum kilolu insanlar o sebeple aldatilmaya musait oluyor falan filan ben zayiflamadan bu topa girmem
Açıkçası yaşantısal olarak tahammül eşiği yüksek bir kadın tanımadım.. Kimseyi beğenmemek değil, neticede herkesin kendine has bir güzelliği var. Sadece birliktelik konusuna bakış açım farklı.. Doğru insan tabirini yapmak için bütün dünyayı tanımamız ve birlikteliğe tamamen hazır hale gelmemiz gerekir. Yani 8 milyar insan var, biz sadece belirli bir nüfus içerisinde ve belirli bir bölgedeyiz. Bu yüzden doğru insan demek için yeterince nesnel gerçekliğe istesek de ulaşamıyoruz.. Yani mesele kimseyi beğenmemek değil, birliktelik konusunda ve hayat yolunda ilerleyiş konusunda ortak adım atabileceğim bir insana rastlamamamda tamamen. Ve bu yüzden evdeyim, tahminen kalacağım da :)
Kasabanin birinde cok guzel bir kiz varmis, herkes onunla evlenmek istermis, ama o kimseyi begenmezmis, seneler sonra eskiden onunla evlenmek isteyen biri kasabaya donunce ogrenmis ki o kiz cok cirkin biriyle evlenmis... merak etmis gidip kadina sormus, neden demis... kadin evin onundeki bahceyi gostermis, bu cickelerin arasindan yuruyerek hic geri donmeden sonuna kadar giderek bana bir cicek getir demis... adam bir yandan yururken bir yandan ciceklerden en guzelini secmeye calismis, bu guzel bu daha guzel, belki daha guzeli vardir diyerek ilerlemis, sonunda bir bakmis en sona gelmis, mecburen oradaki cicegi alip getirmis... kadin da ona, iste en guzelini ararken elinde bununla kaliveriyosun demis...
yahu bu bir kissa, niye oraya takiliyosun ki :) konuyu anlatmak icin kurgulanmis bisey, en guzelini bulucam diye yolun sonundaki cirkine kalirsin demek icin... kadinin hareketini tasvip etmiyorum ben de :) elin adamindan cicek istemesi de sacma ona bakarsan ;)
mantik var ama kurgu yanlis... takilma o kadar :) mantik ariyoruz ama LotR, alacakaranlik, Game of thrones izlemekten de geri kalmiyoruz :) onemli olan ana mesaji cozebilmek, gerisi cop...
Cansu :) temiz cocuktur, normalde sakin sessiz biri :) o kadar kotu, sinir bozucu, sapik bir rolu bu kadar komik canlandirmasina ragmen herkes hem nefret ediyo hem seviyo... cok ilginc :) kendisi de saskin
Ben söylem ne aradığınızı yakışıklı olması önemli değil önemli olan vay kızın yanındakine bak denmesi zengin olsun lüks arabası olsun herkes vay desin havamız olsun paramız olmasın iyi olsun avucumun içinde olsun bana karışmasın kaynana derdi olmasın bana aşık olsun peşinden koşsun nazımı cilvemi ceksin be daha neler neler
Para gelip geci şeyler geçen yıl 18 arabamız 2 villamız 4 dairemiz 5 milyonluk depomuzda malımız vardı bir anda işler bir tersine gitti binecek arabamız yok demek istediğim güzelliğine güvenme bir sivilce yeter parana güvenme bir kıvılcım yeter zengin diye evlenirsin bir ay sonra batar allah kimden alacağını kime vereceğini iyi bilir sıfırdan girdik sıfırdan çıktık hiç takmıyorum biraz alacaklarınız var günleri gelsin evel allah gene yaparım
bu devir de temiz düzgün pek kız yok. hepsi anasının gözü. herşeyi biliyorlar maşallah. dünya kirlendi biz büyüdük. gerçi erkeklerde de çürük elma yok değil. o yüzdendir ki düzgün olanlar 25 i görmüyor kapılıyorlar. sonra da seçici olunuyor malum. o kadar bekledim bari gözünden vurayım turnayı mantıgı baslıyor. sonra yine sonuc aynı.
Şöyle ki tamam aradığım bazı şeyler var ama özellikle de aramıyorum olursa olur olmazsa da olmaz evde falan da kalmadım başımın etini yiyen evlen evlen diye baskıcı bir ailem yok ister evlen ister evlenme diyorlar kendime yeten bir maaşım da var daha ne evlenip de koca kahrı çekemem kendimde o potansiyeli görmüyorum
Bu devirde eş bulmak çok zor. yani bir kıza şiirler yaz deki aşığım deki sensiz yaşayamam az bişide yakışıklı ol yok olmaz der neden evin var mı araban var mı paran var mı beni gezdirecenmi dünya toZ pembe ya bunlara masal da yaşıoyuz zannediyorlar
şöyle ki bu sosyal medya olduğu sürece ilişkiler de saman alevi gibi başlıyor ve bitiyor. niye? çünkü dünya elinin altında artık herkesin ve insanlara ulaşmak o kadar da zor değil. Eyvallahsız, tahammülsüz, boş egolu ve sabırsız bir millet olduk. sevgi, saygı hak getire. ilginç olan da hepimiz bu durumdan şikayetçiyiz. kalabalıklar içinde yapayalnız ölüp gitcez galiba. duâdan başka hiçbir seçenemiğimiz yok. Allah yardımcımız olsun hepimizin.
Ahh.. ah. Herkesten ve herşeyden sakladığımız onca el değmemiş duygunun hakeden o sevgiliye yeşermesi varken böyle kurumaya yüz tutuyor olması öyle acı ki...
Şöyle ki bazen insan kendi kendine yetmeyi tek başına bir nefes almayı ister.
Ha işte öyle bir şey yok yalan hep, sevdiğinizin peşinden gidin 1 dakika bile kaybetmeyin. İleride allah korusun bir şey olursa o 1 dakikanın hesabını kendi kendinize sorarsınız.
Belirteyim, şöyle ki; Çok değer verip herkesin bir tarafını kaldırıyoruz, sonra başkalarıyla mutlu oluyorlar. Şampiyonlar liginin ön elemesi gibiyim. Maçın son dakikası doğan pozisyonda gol için karşı kaleye geçen kaleciyken, finalde hep kontrataktan kendi kalemde gol görüyorum.
Teknoloji geliştikçe medeniyette ilerlediğimizi zannediyolar artık birbirini kucaklayan insanlar görmüyorum birlikteyken bile yalnız olan insanlar tanıyorum asıl olan değilde hep gösterişin peşinde koşuyoruz bu durumları yaşarken bir ilişki nasıl yaşanır inan bilmiyorum
Evde kalmış olabilirim Ama kalmamışta olabilirim Kalmamışımdır belki ama kendimi kalmış gibi hissediyorda olabilirim Belki kalmışımdır ama kendinimi ben evde kalmadım olarak da görüyor olabilirim Kafamda deli sorular :D
Valla kızlarımız burda evde kaldık diye yakınıyo ama dışarda veya sanalda biri yaklaşsa evli iki Bebeli hatun modundalar o yüzden evdek kalınması normal. Buraya baktığımda ulan herkes yalnız dışarda herkes evli
başa bela abi... evlenince sanki bir kamyon sorun bosaltiyorlar evin önüne... ayıklandı dur bir bakmışsın ömür geçmiş sen hala o sorunlarla bogusuyorsun
Ya söyle ki, ben bir iliskiye daha baslamadan asik olmak o kisiye biseyler hissetmek isterim hani ill görüste bana sempatik veya cekici gelmeyen biri ile yillar da gecse yapamam
tek isteğim helal süt emmiş ahlaklı ve güvenilir yaşı yaşıma birinin gelip beni ailemden istemesi ama yok. modern çağın dindar dinsiz farketmez köleleri geç evleniyor. yapacak bişey yok
Karşındaki insanı bilindik toplumsal kalıplara sokmadan tanımak gerekir. Bazi huylarindan hoslanilmasa da onu öyle kabul etmek, yargilamamak gereklidir.
özellikle belirli yaştan sonra bazı gereksiz şeylere çok takılıyoruz diye düşünüyorum.. çok derine dalmadan herkesi kusurları ile kabullenmemiz gerek, çünkü kendimizdede bir sürü kusur olabilir.
Ne zaman hayatın bana sunduğu evlenme fırsatı olsa hep erken deyip erteledim Sonradan anladım ki aslında tam zamanıymış Bu hayatta erken dediklerime hep geç kalmışım
kaderin de kısmetin de kendi günü ve zamanında seni bekliyor :) tek ihtiyacın olan şey ise o gün ve zamana ulaşacak kadar yaşamak :) inşallah nasibin hayırlı olur
Evlenmeyi dusunmom kutsal bakire olarak kalcam. Ahlakli kiz zor bulunur bulsamda ben hakedermiyim orasi ayri. Sapindan copunden ziyade kendisi ile ilgilenmiom meyvelerin.
evde kalmak deyimi hoş değil. kime göre neye göre belirleniyo evlilik yaşı? toplumun dayattığı bu tabuları yıkmak gerek diye düşünüyorum. evde kalmadım ancak o doğru kişiyi bulamadığım doğrudur..
Şöyle ki, elimi sallasam ellisi lâkin, ben başkasını seviyorum. O beni sevmiyor. böyle böyle evde kalıcam galiba beni isteyenleri ben istemiyorum çünkü.
Bu işler kısmet işi ama dedigin gibi dort dörtlük insan yoktur o olmaz bu olmaz diyip sen meyve secer gibi insan secersen evde kalirsin tabiki de ben evlilik dusunmuyorum hic bir zaman
Sirf bu yuzden güzel kızlar yanlış seçimler yapıyor. Bazilarinizda elindekinin kıymetini bilmez. Kötü seçenekleri elemek armudun sapi üzümün çöpü sayılmaz. Ama iyi birini bulursaniz onu kaybetmeyin
Evde kalma diye bir şey yok, bana göre. Bunun yaşı olmaz. Kişinin kafasına uyan, mutlu olabildiği birisini bulana dek, evlenmeyebilir. Sırf yaşım geçiyor, aman aman diye telaşeye girmemeli.
Ben bir kere yaptım ewlilik denen şeyi bence umudunu yitirme, bende 2. ci yuwamı kurmak icin planlar yapıyorum tek engelim maddiyat ee hayırlısınıda Allahtan istiyorum, ha bende şu an ümitsizim beni anlıyacak beni sewicek biri cıkmaz diyorum we bu yüzden Allaha dua ediyorum benim icin hayırlı olanı karşıma cıkar diye egr karsıma cıkan yoksa anlıyorum hakkımda şimdilik hayırlısı yok diye? ha birgün cıkarmı cıkar bilinmez rabbimin işine karışılmaz haklarımızda hayırlısı kardeşim
Sevdiğim adam öyle güzel ki ne armudun sapı , ne de üzümün çöpü var. Bembeyaz. Saf ve temiz. Bütün güzel şeyler onun yansıması. Bana Allahın verdiği bir hediye.
Henüz aklımı evlilikle kaçırmadım, çok daha mühim, çok daha önemli amaçlar peşindeyim. Evlilik hedeflerimin yanında devasa bir canavarın yanındaki küçük bir fare yavrusu gibi kalır.
En İyi Cevaplar