Anne her şey. En mükemmel varlık.
Gelin ise şey yapmalık kıytırık biri.
Bu mudur yani evliliğe bakışınız?
Bizim komsu oyle yapiyor. Anne zaten gelini itip biniyor hemen hem de ayni evdeler. Akraba evliligi... Ancak, ben de zaten on koltugu sevmem, ayrica benim bildigim ya sofor ondedir ya da yaveri... Hic onemli birinin on koltukta sofor yaninda oturdugunu gordunuz mu? Tum sofor kullananlar arka koltugu tercih eder, cunku statu farklidir araclarda. Aile icinde durum nasildir, bu kural gecer mi bilmem.
Bana kalirsa zaten is annede biter. Oglunun mutlulugunu isteyen akli basinda bir hanimsa gelinini oglunun yanindan ayirmaz en azindan teklif eder. Oglu da zor durumda kalmaz. Bu teklifi duyan gelin zaten hemen reddederek kayinvalidesine on kapiyi acarsa, aradaki bag guclenir. Varsin iki taraf da gostermelik yapsin en azindan hem ogul hem es olan erkek evine baglanir.
burda kayinvelidelerin anlayisli olmalari gerek cunku herkez esinin yanina layiktir kayinvalideler de kocalarinin yaninda oturmustur zamaninda eminim yani kizim sen otur kocanin yanina sen yakisirsin diyen kayinvalide candir benim erkek arkadasimken bile annesi beni sevgilimin yanina oturtmustu sevgilimde yanima gel der anne sen arkada rahat otur der o sekilde 😃
Bak kardeşim annem komutandır her zaman arka sağ koltuğa oturur hanım yardımcımdır yanıma oturur babam ve çocuklar nerde yer varsa oraya tıkışabilir ama anne ve eşin yeri değişmez gerisi nereye giderse gitsin! Askeri disiplin :) bende burda er olarak araç sürücüsüyüm eğer araç sürücüsü başkasıysa ben hanımın yanına oturmam arka sağ benim...
Saçma bir davranış.. Eşim ön koltuğa oturmalı..
Bu arada ben gelecekteki eşimle bir yere gitmeye kalksam annem bizimle gelmez zaten..
Gelmeyi kendisi istemez.. "siz gidin gezin, benim ne işim var sizin yanınızda" der..
Cevap
40Cevap
Annesi sorunlu hastalik hastasi hemen herşeye üzüntüden kahrolup çevresini hayattan bezdiren biriyse normaldir derim. Eger degilse geline Allah sabır versin
Oturtmak ne demek ben de onu anlayamadım gitti. Arabaya binilmeden önce beyefendi ön koltukta oturanı mı seçiyor. Oldu olacak yazı tura atsınlar. Kim önce davranırsa o otursun. Bir gün kaynana oturur bir gün gelin. Zaten arada anlaşmazlık varsa değil arabanın ön koltuğu evin koltuğunda bile sorun çıkar. Velhasıl, erkek karışmasa daha iyi olur kadın işlerine.
Annesine saygi duymayan kişi bana hiç saygı duymaz on koltuğa oturması için anneme ben saygıda bulunurum sonuçta bende anne olacağım ve çocuğumun bana saygı göstermesini isterim aile toplumun temel tasidir o zaman aile içindeki saygı da toplumun içindeki saygıyı gösterir oturtsun benim için hiç sıkıntı olmaz eşim küçük düşmek yerine büyür gözümde.
öne oturmak pek saygıymış gibi gelmiyor kim nerde rahatsa orda otursun şahsen normalde ben otururken hamileyken arkada oturuyordum kemerden dolayı hatta kayınvalidemde tek kalmayim diye yanımda oturduğunu biliyorum o yüzden çok sorun etmeyin bunları ha arka ha ön ne fark edeer
Bu işi kadınlara bırakmalı bence erkek.
Annesine gel anne sen öne otur dediğinde kadın bozulabilir.
Doğal bir hak olarak eşler önde oturmalı.
Belki kadın saygı gereği sorabilir anne sen oturmak ister misin diye.
Saygidan ben anne geç öne derim. Bunun neresi eziklik? Ne var önde onu anlamadim? Sen eşinin istegi uzerine anneni arkaya mi oturtursun? Takildiginiz seyler o kadar sacma ki bunlari buyutup olay bosanmaya kadar gidiyor
Nesi saçma hiçbir eş sevgili annenin yerini alamaz bence... Onun içinde bu annesine önemini gösterme şekli olabilir o demez ben direk geçerim arkaya. d
Ne yani tabi ki annesi olacak öncelik annenindir onu sen mi dünya getirdin adam gibi adamdır anne her zaman eşten üstündür
böyle laf edenler yakında anne olduklarında böyle birşeyle karşılaştıklarında anlarlar o zaman
evet çok var annelerini daha önemsedikleri için haklılar da
salakmısın sen tabiki annesi oturacak ahlaksız bu kadarmı seviyesiz oldunuz bu kadarmı saygıyı büyüklüğü unuttunuz yazıklar olsun size pislikler
ya bu soruyu buraya yazmanızı anlamadım sen düşün yengen var o önde annen arkada otursan ne düşünürsün...
eşide yaşlanınca ön koltuga oturacaktır. bu bir anlamda anne babaya saygının ifadesidir. cumhur başkanı bile arabanın arka koltuguna oturuyor. bırakın büyükler ön koltukta otursun.
Bu saygıdandır. Erkeğin değilde bir kadının bunu düşünmesi incelik olurdu. Sonuçta kayınvalide veyahut başka bir büyük varken saygıdan önce ona teklif edilir.
Bence bu tip şeylere takılmamak gerek.
Arabada yolculuk alt tarafı, anlam yüklemeyin lütfen.
Böyle şeyler yüzüne kavga da etmeyin.
Onu bilmem de mangalda önce annesine et veren erkekleri de merak edecek misiniz birgün acabası 😂
Walla kıymetli kardeşim kusura bakma ama her erkeğin ilk aşık olduğu kadın annesidir.
9 ay karnında taşı sütünden canından ver hastayken başında beklesin Askere gönderip hergün ağlasın.
Sonra kızın biri gelip bu sevgiden rahatsız olsun.
Kusura bakma ama erkek çocuğun olursa anlarsın Anne başka bişey anne çok farklı bişey abi anlatmaya kelime yetmiyor yani.
Şahsen evlendiğimde evlendiğim kişi "Ama annen " ile başlayan bir cümle kurarsa açık söylüyorum boşarım.
Elbetteki evlendiğim kişiyi sevmiş olucam o kalbimin üstünde.
Ama anne başımın üstünde kimse kusur bakmıcAk
İyi de neden küçültücü olarak algılıyorsun Ki
Elin kızı değil misin zaten? Öylesin
Peki o eve sonradan girmedin mi? Evet
Ee neresi küçültücü gerçekleri bunlar.
Sen komşu köyün prensesi olarak saraya girip kraliçenin tahtına göz dikmişsin bu evliliğine zarar verir benden demesi.
Eşi hergün önde oturur
Anne ayda yılda bir gelir
Yaşına saygı için otursun, sorun yok
Oglu degilde o gelinin düsünmesi gerekirdi :) saygi deniyor buna :)
Arka koltuk her zaman makami temsil eder yoneticiler hep arkada oturur. Kaynana da on koltugun gorusne aldanir garibim.
Eşimin annesi de binecekse demekki o gün arabayı ben kullanacam , anlamına gelir, artık gerisini eşim düşünsün.
Nedir bu erkeğin annesi takıntısı. Ne var ön koltukta oturmuşsa. Hakkı yok mu yani.
bir kere is annede bitiyo, benim annem. mesela direk arkaya gecer gelin onde otursun der
Nesi saçma büyüğe saygı ben kaynanam varken oturmam
Şahsen ben eşimin annesini ya da kendi annemi arkaya oturtmam
Omrunde hic araba gormemislerin taktigi koltuk sevdasi asdf
nerssi saçma anne herseydir o önde oturmali tabikide
annemi ön koltukta evleneceğim kişide sürücü koltuğuna oturur ben arkada tabi
Ben zaten ileride eşimle olduğum zaman yanında oturuyor olacagim kırk yılın başı arabamıza annesi binice saygıdan ben buyrun derim zaten.
Saygıdan ötürü ve açıkçası oturmassa alınır. Kim olursa olsun.
En tehlikeli kadin tipidir bunlarin hesabini yapanlar:))
karı köylü değil ne güzel annesi varken eşinin oturması saçma
Annenin daha fazla hakkı var o kişi üzerinde. Hem saygıdan, hem minnettendir bu. Herkesin yeri farklı ama saygı ve minnet apayrı.
Saçma bisey ben minübüs alayım ön koltuğa en az iki sıkışırsan üc dort kisi sığıyo saka bir yana çok saçma bişey yhaw
tartışması bile gereksiz annesini oturtsun tabi insanlık öldü mü
otursun kız arkada cazur cuzur osura osura giderim Bnde
değil , boyle basit seylere takilyip"ben daha ustunum" yarisina grmek sacma.
Annesi o.
Ön koltuk çok tehlikeli kazada kurtulma şansı en az olan koltuk bilse oturtmaz herhalde
On koltuk meraklisiysa o sürsün annem de sağda otursun ben otururum arkada
bu sacmalim yuzunden birbirine giren aileler gordum. şu bilmem ne yaptığımın ön koltuğu bu ülkede bir itibar ölçütü ya. araba koltuğu degil
ondan sonra sacma sapan sebeplerden boşanın
Saçma bir olay
Kadın rızası ile veriyorsa orası ayrı
ne olmuş ön koltukta oturduysa ne var bunda?
böyle şeyleri kafaya takma bence
Ne bu ön koltuk sevdası benimki de arkada oturma hastası
Bunları hesap yapıyorsun eşine Allah yardım etsin 😊
siz hep oncelik isteyin zaten...
ccok akillica neden sacma olsn
Anneye saygının neresi saçma
Takildigimiz detaylara bak
Bunu bile takicak hale gelmissiniz ölün lan
Kari milleti pireyi deve yapar kendi anasi olsa one sen otur anne der amamkaynana dusman gibidir:)
anne baş tacıdır hiç kıskanmam
tabiki annesini oturtaaacak sen elin kızısın
Ana kuzusudur. Hanımcı değildir.
Bok var ön koltukta :)
Olabilir ne var bunda sayet ben alinmazdim
Yoo bende oyle yaparim
Saygıdan, Herşeyde kusur aramak yersiz
ben olsam bende aynisini yapardım
Bokumsu hareketler mk fkenfldfj
bnde annemi öne oturttururm
gerçekten saçma..
Kılıbık