ben kürdüm ve birçok arkadaşımın Kürt erkekleri daha sadık oluyor dediklerini duydum kendi şahsi fikrim de aynı yönde daha zorda büyüdükleri için özellikle ailede sevgi eksikliği ve ya hayat şartlarıni geçmişte zor yaşamış oldukları için sevginin ve huzurun değerini çok iyi biliyorlar siz ne düşünüyorsunuz?
Cevabın nedir?
Gizli Üye(25-29)+1 yılKatiliyorum ama bunun her zaman aileden dolayi oldugunu dusunmuyorum.
Adam gibi severler, sevdiklerini sahiplenirler. Biraz kiskanc olabilirler ama asiri sadiklar. Bence kadinlarini en guzel sekilde el ustunde tutan irklardan biri. Cogu evlilik suruyor, bosanmalar az. Siddet de az oluyor10 Yorumla
En İyi Cevaplar
Gizli Üye(25-29)+1 yılşev bas xungem aynen ole kürtum ve kürt biriiyle evlenirim davul bile dengi dengine
71 Yorumla
Soran+1 yılaynen öyle 👍👍
He birtek onlar zorda büyüyo bizde tarlada köyde büyüdük kürdü türkü yok zor hayatı görenler 2 ye ayrılır birisi ben bu hayatı geleceğe taşımam diyip sevdikleri için çalısr cabalar digeride ben yaşadıysam anasını satarım dünyanın derler ama gelgelelim iyi ve şımarık cocuklardan daha iyilerdir
03 Yorumla
Soran+1 yılya gerilme sadece fikir danıştım genel olarak
Soran+1 yılyapmıyoruz ki zaten
+1 yılÇok sahiplendikleri doğrudur, kıskançdırlar ve namus örf adetlerine daha sadıklar ama %50 civarı belli bir yaştan sonra aldatma eğilimdedir. Tercihen karadeniz insanı sadık olma konusunda daha üstündür. Kaynak çevremde gördüğüm tanıdığım insanlar..
30 Yorumla
AI Persona’ya Sor
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
13
Cevap
24Cevap
+1 yılKürt'üm. Sadıklık, ırka değil karaktere bağlıdır. Çevremdeki bir çok Kürt tanıdığım, eşine sadık değil mesela ama sadıklar da en az o kadar var elbet.
Kendi adıma konuşacak olursam sadık insanımdır. Hayatıma aldığım insanı mutlu etmek için elimden geleni yapar ve ondan başka gül koklamam... Zor şartta mı büyüdüm? Hayır.
Ben annemden babamdan böyle gördüm...30 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılAnnem Türk babam Doğulu. Doğuluların içinde büyüdüm. Genelde eşlerini aldatıyorlar. Ve aile içi şiddet göre göre bu onlara normal geliyor bu yüzden de eşlerini dövüyorlar genelde. Ve eşlerine karşı saygısızlar. Kürt kızları bile kürt erkekleri ile evlenmeden önce birkaç kez düşünsün öyle karar versin bence. Ama kürt kızları iyiler bence. Eşlerine karşı Türk kızlarından daha saygılılar genel olarak. Ben yarı Doğulu biri olarak durumu özetledim. İnşallah okuyanlar tavsiyelerime uyarlar.
427 Yorumla
Soran+1 yılbence o aile yapısına bağlı ben öyle bı ortamda büyümedim
- +1 yıl
boyle bir sey gormedim. Rastlamadim Senin bahsettigin yer neresi tam olarak merak ettim.
Cevap sahibi+1 yılEvet aile yapısı en önemli etken zaten. Tanıdığım en iyi insan Doğulu Diyarbakırlı bir abiydi. Mükemmel ötesi biriydi cidden. Ama o kadar Doğulu tanıdım ki Kürt olsun zaza olsun hiç o kadar iyi birini görmemiştim. Milyonda bir anca çıkıyor sanırım. Dediğim gibi işinizi şansa bırakmayın ve Doğulu bir erkekle evlenmeyin. Çok seviyorsanız da iyice araştırın ailesini iyice tanıyın öyle karar verin. Ama yine de en güzeli kürt erkeklerle hiç evlenmemek. Babam annemi sürekli döverdi. Eşlerine saygıları yok cidden. İçlerinden iyileri eşlerine saygılıları çok çok nadir çıkıyor.
Soran+1 yılo büyütülme tarzıdır bence herkes bir değil
- +1 yıl
Sende kurtsun kaninda kurt kani var unutma :)
Cevap sahibi+1 yılBabam diyarbakırlı. Kürt değil zaza. İçlerinde büyüdüm. Gözlemlerim neyse aynen aktarıyorum. Doğulu bir kızla evlenen mutlu olur. Çok saygılılar genelde çünkü. Ama Doğulu bir erkekle evlenen pişman olur. Yalnız istisnalar kaideyi bozmaz. Hayatımda tanıdığım en iyi insan Türk değil Doğulu bir abiydi. Yani illa Kürtle evlenecem diyen kızlar olursa mu çocuğun ailesini çok iyi tanısınlar. Ailesi iyi efendi ise çocuk da efendidir. Buna çok dikkat etsinler.
Soran+1 yılZaza kurt değildir...
- +1 yıl
Dogulula degil. Adam olmuyanla evlenen pisman olur. Karaktersizlik her irkta var senin o bahsettigin eski nesil. Oluyor. Var oyleleri tabi Bu arada bende D. bakirliyim
Cevap sahibi+1 yıl@kuralsizimm kürt değil zazayım. Evet ben de bir doğuluyum. Her ne kadar adam gibi adam olsam da Allah şahidim olsun ki konuştuğum kızlara yerinizde olsam benimle konuşmazdım çünkü ben bir doğuluyum diyorum. Neden dediklerinde ise doğulular eşlerine karşı fazla saygılı değiller diyorum. Irkımdan utanmıyorum ama hakikati de saklayacak kadar karaktersiz değilim. Yalnız yine diyorum nadir de olsa içlerinde iyileri var. Bir Türkten kat kat daha mutlu eder öyleleri. Ama onları bulmak zor cidden. Çocuğun Ailelesini iyice araştırıp ona göre karar versinler sonra pişman olmasınlar.
Soran+1 yılbiz de kalkıp cahil de olsa al demedik yani ama şunu söyliyim Zazalar kürtlerden farklıdır benim tanıdıklarm hep şiddet kullanan insanlar bellerde silah karılarını aldatirlar bunlari Kürtlerle bir tutma
Cevap sahibi+1 yılHemşehri çıktık :) neresindensiniz? Biz Diyarbakırın Hani ilçesindeniz.
- +1 yıl
Dogulular eslerine saygili olmayabilir diyelim sende bu gelenegi surdurmek zorunda degilsin.
Cevap sahibi+1 yılBu arada haklısın adam olmayanla evlenen pişman olur doğru ama Doğulu erkeklerin eşlerine karşı fazla sayılı davranmadıklarını da söylemeden edemezdim. Ama istisnalar kaideyi bozmaz tabi. Ve dediğin gibi yeni nesil Kürtler bence de eskisi kadar olmaz sanırım. Eşlerine karşı daha saygılı olacaklarını düşünüyorum.
- +1 yıl
Ya zazadir farklidir boyledir soyledir demeyin bence. Yani degisiyor bingol zazasi var. D. bakir zazasi var. Farkli farkli. Olanlar var kurtler bile oyle
Cevap sahibi+1 yılSoran arkadaşım millet olarak farkımız ama hep iç içe yaşıyoruz. Birbirimizden kız alıp veriyoruz. O yüzden fazla farkımız yok. Zazaları kötüleyip Kürtleri övme. Ben Kürtler eşlerine saygısız demedim. Doğulular dedim. Genel konuştum. Yani hem Kürtleri hem de Zazaları aldım içine. Nasıl bir ortamda büyüdün bilmiyorum ama ya senin çevredeki erkekler çok iyi yetişmiş ve efendiler ya da sen henüz evlenmediğin için erkeklerimizi tam tanımıyorsun.
Cevap sahibi+1 yılMillet olarak farklıyız yazacaktım
- +1 yıl
Ergani. Haniyi biliyorum. Gelismemis. hic
Soran+1 yılKürtleri kötüledin evlenmeyin diyorsun ben sana diyorum ki her yerde pisi var saygısızi var ama zaten genelleme yapmadım ki hepsi iyi demedim çoğunluğa göre konuştum sadece çünkü saygı bizde on plan küçük büyüğü dinler eski örf adetler sürdürülür bir çok türk yengem var gayet mutlu hatta kendi akrabalarina bile tavsiye ediyorlar kız almaya da devam ediyoruz Türklerle evlenen kızlarımız da mutlu onlar da mesela bizde daha sıkı büyüdüler şimdi daha rahatlar
- +1 yıl
En son gittigimde oyleydi. Yollari falan kotuydu.
Soran+1 yılDiyarbakır Ergani gayet iyi bilirim sevmiyorum gerçekten erkeklerini bu benim fikrim yani geri görüşlüler
- +1 yıl
Neden sevmiyosun naptik sana?
Cevap sahibi+1 yılEvet gelişmemiş bir yer ama güzel yine de doğa ile iç içe. Doğuluları sadece evlenme açısından kötüledim. Gözlemlerimi aktardım. Ama onun haricinde Doğululara laf ettirmem. Bizde anne babaya saygı Türklerden kat kat fazladır. Huzur evine vermeyiz mesela. Büyüklerimize çok saygılıyız. Ve en güzel özelliğimiz çok samimi içteniz. Birinin başı sıkışınca Türk arkadaşları hemen koşmaz ama Doğulu arkadaşları hemen koşar. Arkadaşlık aile bağı saygı çok fazladır bizde. Tek hatamız eşlerimize fazla saygılı olmamamız. Tabi herkes de öyle değil. Ve yeni nesil doğulular eskileri gibi olmaz bence.
Soran+1 yıltanıdıklarim hiç iyi çıkmadı aslında bı aile bu konuda özür dilerim iyileri de var
Cevap sahibi+1 yılDiyarbakırlılar ne yaptı sana? Doğuluların örfü adeti aynıdır. Yok Diyarbakırlı kötüdür yok karslı kötüdür diye ayrım yapma hiçbir zaman. Hepimiz aynıyız. Her millette olduğu gibi bizim de içimizde iyi de var kötü de.
Soran+1 yılhayatımdaki en büyük darbeyi onlardan yedim bilseydin hak verirdin belki genellrme yaptım istemeyerrk ama yaşadığm kolay değildi
Cevap sahibi+1 yılDediğim gibi her millette olduğu gibi bizim de içimizde iyi de var kötü de. Sana kötü denk gelmiş demekki. Daha dikkatli hareket edersin ve insanlara iyice tanımadan güvenmezsin sorun çözülür.
Soran+1 yılyani 👍👍
Sevdiği kadını en iyi şekilde sahiplenen ırk diyebilirim. Boşanma oranı en az görülen ırk
45 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 2,6b cevap paylaştı.
+1 yılBenim Kurt arkadaslarim ailelerinin verdigi destekler sayesinde bagliliklari sayesinde kiz arkadaslarina daha sadik oluyor. Aile degerlerini iyi koruyorlar
20 Yorumla Dahamı zor büyüyorlarmış :D? Herkes kendi cektiği sıkıntıyı zorluğu bilir burada acıtasyon yapma birde gizli niye soruyorsun?
21 Yorumla
Soran+1 yılpolemik yaratacaklar çıkar diye gizli sordum başka bir sebebi yok
- Aşk İlişkileri konusunda 2,7b cevap paylaştı.
+1 yılaynen güzel seviyorlar güvenilir ve sadıklar ve de sahipleniyorlar
53 Yorumla- +1 yıl
eski sevgilimden
hoş geldin harun abi geç otur çay kahve ısmarlayayım kızlarda oltaya gelecek kadar saf mk komedi lan :D.
12 Yorumla
Soran+1 yılne saçmalıyosun sen ya
Gizli Üye(30-35)+1 yılnerde zor büyüyorlar? ekmek elden su gölden. elektrik parasi yok su parasi yok kyk'da odanız var hepiniz burs alıyonuz. babanız 20 kardeşiniz için 300er lira maaş alıyo nerde zor? (şimdi ben almiyom ben kacak elektrik kullanmiyom diyecekler yazmasin kullanmayan varsa helal olsun benim lafim kullananlara)
45 Yorumla- +1 yıl
Helal olsun kardeşime ağzına sağlık
Soran+1 yılbabam seksenlerde İstanbul'a geldi inşaat işçisiydi annemi köyde bırakıp burda çalışmis sonra annemi getirmiş tuğlalar taşırken zayıflıktan ayakları titrermis bir lira bile yemeden çalış çalış bize gelecek kurdu yedi çocuğu var dışarda onlar için bir simit yemezdi şu an İstanbul'da durumumuz gayet iyi ne kaçak kullandık ne bise babam en diplerden yükseğe çıktı hayatımızda agzimzia haram girmemiş iki kardeşim tek burs aldı o da babam öldükten sonra babam olmadığı için nerde hani güzel hayat? evet öyle olanlara biz de sonuna kadar karşıyız sen tek değil biz de onların kaçak vergisjni ödüyoruz
Cevap sahibi+1 yılbacım zaten öyle yapmayana helal olsun dedim yukarda. helal yiyene lafimiz yok. mesela dün urfada elektrikler gitmiş halk sokağa çikmis ateş yakmis yolu kapatmis. urfada en cok kacak elektrik kullanan sehir bu arada simdi bu adamin buna. hakki var mi. ayrica benim hakkimi. yeyip gidip teröristlere yardim edenler olduklari icin taniyana kadar kürtlere önyargiliyim. bu elimde olan bir şey değil tanidiklarim bende böyle intiba bıraktı
Soran+1 yılsen yine de genelleme yapma ayrımcı fikirli bir insan değiliz olmadık da olsak doğuda olurduk bak batidayiz okuyoruz çalışıyoruz ama eskisi gibi değil artık doğuda da düzeltiliyor bu konular kirsal kesim okuma oranı az atama için kimse yazmıyor doğal olarak gelişmiyor ama çok isterim mesleğimi doğuda yapmayı orası da gelişsin sonuçta ülkemin sınırları
Cevap sahibi+1 yılniye yazsın yazmayan haklı öğretmeni kaçırıyorlar birde üstüne üstlük 23 yaşında körpe bir senelik öğretmeni şehit ediyorlar.
bu ısin kurdu turku yok sonrada gorduler mi parayi kariyi gozleri nasil fildir fildir donuyor yani 2 tarafta oyle
50 Yorumla
+1 yılgayet güzel yalan söyleyip son derece haksizlik da yapabilirler.
50 Yorumlasevdik mi sadık oluruz sevgimiz sahidir oyuna gelmeyiz soğuk iklimin sıcak cocuklariyiz
41 Yorumla- +1 yıl
hangi oyuna?
Irkla alakalı bir durum değil ki, genelleme yapılamaz. Karakterle alakalı.
30 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yıla. mk koyayim butun k*rtlerin o. c. adi şerefsiz p. c kurulari.
140 YorumlaBence tam tersi bir cok kürt arkadaşım var ama sadık veta dürüstlük onlara çok zıt kelimeler ama dürüst olan vardır illaki ben göremedim daha
40 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılBenim sevdiğim çocukta kürttü çok yakışıklı ve cok ta iyiydi kimse kimsenin irkina laf yapamaz severim kürtleri
42 Yorumla- +1 yıl
tebrikler güzel düşünce ismi neydi eniştenin :D
Cevap sahibi+1 yıl@LanetliMühendis Enis
+1 yılBen de Kürdüm de sen kendini bilmiyor musun keçe? Ka beje? Eğer sen kendini tanimiyorsan ne diyeyim sana
24 Yorumla
Soran+1 yılanlamadım nasıl yani kendimi tanıyor muyum
- +1 yıl
Şimdi şöyle bir şey var bu ırk meselesi değil karekter meselesi dediklerin ama biz Kürtlerin ozellileri belli tabi şerefsiz de var terbiyesiz de var namussuz da var bu her millet için geçerli sen gizliden ciksana valla merak ettim :)
Soran+1 yılniye 😂😂😂
- +1 yıl
Çıkma boş ver 😂😂
+1 yılLan yürü git saçmalama ırk olarak değerlendirme insanları insan olarak bak
23 Yorumla
Soran+1 yılpolemik yaratma
- +1 yıl
Vatanına sadık olamamış çakallar namusuna mı sadık olur
Soran+1 yılsenin gibiler bölüyor bu ülkeyi şu fikirlere bak siyaseti hayatınızdan çıkarmadığınz sürece bu ülkede zaten bişe olmaz bırakın kim başta olursa olsun biz önce kendi içimizde bölünmeyelim... konuyu saptırma gelip de burda da adamım diye yorum yapma senden daha çok bu ülkeyi seven Kürtler var saygılı ol
Gizli Üye(25-29)+1 yılKürtler yüzsüzler net. Kaç Kürt tanıdım hepsi böyle. Onursuzlar. Gurur hiçbir şey yok. Pislikler
116 Yorumla
Soran+1 yılAnlamadım pisliği mı çekiyorsun ne
Cevap sahibi+1 yılHayır virüs gibi heryerdesiniz lağım fareleri
Soran+1 yılsenin gibileri bizimkiler kağıt mendil olarak kullanıyor kullanılmışsin sen ikinci el 😂😂😂
Cevap sahibi+1 yılEzikliğini örtmek için saçmalamaya başladın 😄 ben sen ve senin gibi Kürtlerle muhattap bile olmam çünkü muhattap olunmayacak tipte beş kuruş etmeyen kalitesiz insanlarsınız 😄Ben kürdüm dediğiniz de bile insanlar sizden tiksiniyor uzaklaşıyor 😄 Neden acaba soysuzlar 😄 Dershanede ya da okul da hep ben kürdüm diyenler vardı hepsi aynı karaktersizlikte. Hepsi yüzsüz milletten para isteyen sigara isteyen tiplere 😄 Yani sizler birer pisliksiniz 😄✋🏼
Soran+1 yılseni almıyor kimse ben anladım senin derdini 😂😂😂😂
Cevap sahibi+1 yılYa bir git sen aşk anlamına çekmeye çalışıyosun her kürdü sevmeyen doğruları söyleyen kürt birini sevse çıksa ohooo kafayı yemişsin 😄
ırka göre tercih yapılmaz. her ırktan iyi ve kötü vardır.
21 Yorumla
Soran+1 yıltabiki mutlaka
+1 yılapla odam karanlık ben nasıl sutumu icicem kolkuyolum.😐😞
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılSevgilim kürt. Aşırı kıskanç biri o huyunuz sevmiyorum
00 Yorumlabunun ırkla ne ilgisi var güzel kardeşim?
13 Yorumla
Soran+1 yılkardeşim burda ırk ayrımı mı yaptım ben sen sorumu doğru okuduğuna emin değilsin bence farklı yerlere cekme...
Soran+1 yılistediğim gibi söylerim seni ilgilendirmez
- Aşk İlişkileri konusunda 5,1b cevap paylaştı.
+1 yılKurtler daha sadikmusehrhehahrha
50 Yorumla - Aşk İlişkileri konusunda 1,7b cevap paylaştı.
+1 yılSaçma ve yerinde olmayan bir tespit olmuş.
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılkürt kızla evlenirim açıkçası
50 Yorumlakatılmıyorum cogu kadınlarını aldatıyor
42 Yorumla
+1 yılK*rt var k* rt var şimdi
31 Yorumla- +1 yıl
@KomünistNefer k*rt lütfen
+1 yılHiçbir şey düşünmüyorum
00 YorumlaKurt erkekle tanismadim
20 YorumlaHiç katılmıyorum
60 Yorumlabu tarz bakış açısı çok saçma.
10 Yorumla
+1 yılSadıklığında etnik kökeni olmuş ya vay anasını be
01 Yorumla
Soran+1 yılhepsi demiyorum her yerin çürüğü var
kürt erkekler genelde kanka oluyormuş
00 YorumlaSanmiyorum
00 YorumlaGelenek gorenekleri de oyle
00 Yorumla
+1 yılHepsi değil.
00 Yorumla
+1 yılEvet ole aynen
00 Yorumla