Evolutionary Psychology'de yayınlanan araştırma erkeklere yeni bir umut ışığı olabilir: Fiziksel çekicilik elbette kadınlar için oldukça önemli ancak eğer fedakar bir beyefendiyseniz, açık ara farkla öndesiniz! Yapılan araştırmada her kadına 24 farklı erkek fotoğrafı gösterildi, erkeklerin biri oldukça yakışıklı, diğeri ise daha 'az' yakışıklıydı.
Oluşturulan senaryo ise şöyleydi: Yolda yürüyen iki erkek var ve karşılarına bir evsiz çıkıyor. Bir tanesi yakınlardaki bir büfeye gidip adama yiyecek alıp getiriyor, diğeri ise cep telefonundan kafasını kaldırmadan yürümeye devam ediyor. Bu senaryoların yarısında fedakar rolü yakışıklı erkeğe, diğer yarısında ise diğer erkeğe atfediliyordu.
Sonuçlara bakıldığında ise kadınların neredeyse tamamı - erkeğin dış görünüşünden bağımsız bir şekilde - fedakar olan adamı uzun süreli bir partner olarak seçti. Dipnot: fedakar olmayan erkeğin ise daha çok tek gecelik ilişki için tercih edileceği ortaya çıktı.
Sevgili adayınızın fedakar olması önemli mi? Sağlam bir karakterin yanında, dış görünüş sadece önemsiz bir detay mı?
Fedakar erkekler, dış görünüşü nirvana olan erkekleri bile 1-0 geride bırakıyor! İlişkinizde fedakarlığa önem verir misiniz?
Kadın doğasını çokça araştırdım ve gözlem yaptım. Yani bu araştırmayı yapanlardan iyi bildiğim kesin :D Bu yazacaklarımı bile kavrarsanız en azından mal bir erkek olmazsınız. Beyler kızlar asla onlara yapılan jest ve romantik sözlerden iltifatlardan hoşlanmazlar daha doğrusu bu önemsizdir arada yaparsın vs. ama çok bir önemi yok. Eğer karşındaki kadına karşı fedakarsan şunlar olacak (kesin) ; -Terk edileceksin (düzgün bir kız tarafından) -Aldatılacaksın (bir kaşar tarafından) -Başkasına tercih edileceksin (hafif kaşar tarafından aynı zamanda terk etmek oluyor) -Uzun sürsede bu ilişkide kadın asla istediğin gibi olmayacak gerek cinsel açıdan gerekse sana duyduğu saygı açısından sana istediğini vermeyecek seni kullanacak (para veya ilgi açı tarafından sömürülmek veya yedekte kalmak.)
Bu yüzden iyi bir insan oluyoruz evet ancak özsaygımızı koruyoruz emin olun bir kıza iltifat ederek yavşamak ya da hediyelere boğmak en fazla egosunu tatmin eder onu sulandırmaz ;)
Peki nasıl erkeğe adam denir? Öncelikle özgüvenini toparla , kadınları tanı , dişilere karşı umursamaz, alaycı, küstah olabilirsin (istediğini yap) egonu tamir et (ne az ne çok olmalı), kadın sözü dinleme (annen dahil) , mantıklı ol (gerekirse mantık dersi al) , aşkın yaşama karşı olsun kadınların aşkı hak etmediğini bil , Kadınların her daim iyi çocukları görmezden gelip kötü/piç diye adlandırılan ancak esasta maskülen olan erkeklere gideceğinden adın gibi emin ol , hiçbir dişiye güvenme (doğaları gereği aşırı riyakar ve yalana meyillidirler.) vs. işte..
@fafur@KötülüğüNYükselişi Yeni gördüm. Ben muhalefet olabilirim. Genellemelere karşı bir insanım. Her kadın ve her erkek ne kadar ortak noktaları olursa olsun aynı zamanda bir diğerinden oldukça farklıdır da. Paraya değer veren, maddiyattan etkilenen ve hatta para için kendi kendini satan, pazarlayan kadınların varlığını inkar etmiyorum. Fakat kadınların olayı bu derseniz, genellerseniz, bu durumu bütün kadınlara mal ederseniz, kimse için değil kendi adıma ciddi tartışırım. İstisnalar kaideyi bozmuyor belki ama dünya üzerinde bu şekilde düşünen tek kadın olmadığımı da biliyorum. Azınlık olabiliriz ama varız. Hayatımda hiç bir zaman "Bütün erkekler aynı" mantığı gütmedim. Sizden de "Bütün kadınlar aynı" mantığı gütmemenizi rica ediyorum sadece. Hayatınıza giren insanları kadın ya da erkek değil, farklı bir birey olarak tanıyın ve değerlendirin. Daha öncekilerin acısını yeni gelenlerden ya da aynı cinsiyette olan insanlardan, başkalarından, tanımadığınız insanlardan çıkarmayın. Teşekkü
@boncuksultan Az biraz hayatta kadınlar hakkında tecrubem oldu Fedakarlık yaparsın çantada keklik sayarlar , efendi olursun ( hafif kalırsın ) siz kadınların aradığı fedakârlık değil 5 ,6 yıllık sevgililerinizi bırakır başka biri ile evlenirsiniz sırf daha iyi yaşam için sonra paranın mutluluk getirmediğini anlar aşk ararsınız Sizler ayrı bir vakaasiniz Kimse bir birini kandırmasın
Bu mantıkla giderseniz bundan sonra da tanımanızın mümkün olabileceğini düşünmüyorum. Zira daha önceki ilişkilerinizde size yapılan hataları sadece o kadınlara değil tüm kadınlara mal ediyorsunuz. Dediğim gibi size bir şey ispatlamak zorunda değilim. Ben kendimi biliyorum. Kendi kazandığım para haricinde paranın benim için herhangi bir anlam teşkil etmediğini de biliyorum. Sadece genelleme yapmamanızı rica ettim. Onun dışında elbette ne isterseniz onu düşünmekte serbestsiniz.
@boncuksultan Düşüncelerimi söyledim zaten samimi gelmiyorsunuz bana Eskiden di kadının hatun olmasi Şimdi hatun olmayı birak anne olmayı basaramayanlar var Sen istisna ol Lakin pek samimi gelmedi
O sizin takdiriniz. Dediğim gibi bir şey ispatlamak zorunda değilim. Hayatımdaki insan ikna olduktan sonra sizin ikna olup olmamanızın pek de bir önemi yok :)
Yorum yaptım çünkü genelleme yapıyorsunuz ve genelleme yapılmasından haz etmiyorum. Kendim hoşlanmadığım bir şey olduğundan dolayı ben de herhangi bir konuda genelleme yapmamaya özen gösteriyorum. Herkes şahsına münhasırdır.
Ben birilerinin önüme servet sunmasını arzu etmiyorum. Servet sahibi olacaksam o servete kendi emeğimle sahip olmak isterim. Başkasının serveti için kendimi satarak değil. Çok lüks arabalara da bindim. Çok lüks yerlerde de bulundum. Çok zengin arkadaşlarım oldu ama flört anlamında hiç bir zaman tercihimi bu insanlardan yana kullanmadım çünkü önemli olan insanın görüntüsünün altını doldurabilecek sağlam bir karaktere sahip olmasıdır benim için. Sağlam karakterli insanlar da gösteriş meraklısı olmazlar.
@boncuksultan Hanım efendi efendi , karakter sahibi erkeklerin yalnızlığını , kaderini bilir toplum , bir çok sahitte vardır 68 kişi yorum yapip sessiz kaldı , soruyu soran kişi en iyi cevap secti , sonuç ortada Çok Lafa gerek yok herşey ortada Sizin soyledikleriniz laf benim ki gerçeklik bunların arasında fark var
@boncuksultan Bu ülkede azınlıkların harfi , kanunu , kılık kıyafetini %90 a dikta ettiler diye azınlık olsan bile diğer %90 ı hiçe sayman sizin Kemalist olduğunuzu gösterir Size de saygılar , Halen samimi gelmiyorsunuz , inanmam
Yüzde 90'ı hiçe saymıyorum. Siz yüzde 10'u hiçe sayıyorsunuz. Konumuz siyaset değil. Sürekli muhalefet olmak istemenizden ben de sizin hükümet yanlısı olduğunuz sonucunu mu çıkarmalıyım? Lütfen konuyu saptırmayın. Hiç bir şeye inanmak zorunda değilsiniz. En başından beri söylediğim gibi ben sadece genelleme yapmanıza sitem ettim. Onun dışında ne isterseniz onu düşünün beni ilgilendirmez. Sizin özel hayatınız. Bu kadar rahatsız oluyorsanız da bir daha yazmayın lütfen. Teşekkürler.
Sağlam karakter dediğimiz şeyin ölçütü sadece fedakarlık değil. Ne kadar sağlam karakterli olursa olsun bir şekilde gözüme de hitap etmiyorsa o kişiyle birlikte olamam. Ha fevkalade arkadaş oluruz, etrafımda olmasından, etrafında olmaktan mutluluk duyarım ama ötesi olmaz. Diğer yandan acayip yakışıklı da olsa o görüntünün altını doldurabilecek karakter özellikleri, genel kültürü, vicdanı, espri anlayışı, güler yüzlülüğü, eğitimi vs gibi ekstraları yoksa o kişi yine ilgimi çekmez. Evet aşırı yakışıklı biri yerine karakteri, hayattaki duruşu ve bana davranış biçimiyle beni kendine hayran bırakan görsel anlamda vasat bir erkeği tercih ederim. Sevdiğim kişi zaten benim için dünyanın en yakışıklısı/güzeli olur. Ama gidip rahmetli Ciguli tipli biriyle de ne olursa olsun birlikte olamam. Her şeyin kendi içinde bir dengesi var. Olmadığını söyleyen yalan söyler.
Fedakar oldularda biz mi sevmedik? Allah kiminin tipinden almış karakterine, kimin de karakterinden almış tipine vermiş. yani tiple değil tamamen karakterle alakalı, valla ne yakışıklılarını gördüm sevgilisi için yapmadığı fedakarlık kalmıyor ya da tam tersi az yakışıklıysa ama Adamın içinden gelmesi lazım bir ilgi göstericekse ya da sevicekse ki zaten seviyorsa fedakarlık yapıyordur her türlü
Sevgi, saygı, sadakat (güven) oldukça ben çok fedakar olduğumu düşünüyorum yani sevdiğim için çok zorluğa çok olumsuzluklara göğüs gelirim sevdiğim insan için yapamayacağım şey çok sınırlıdır hatta kendimden çok düşündüğüm gerçeğide var bunu sadece ikili ilişki olarak değil anne, baba, akraba, arkadaş ve tabiki sevgilim içinde geçerli. Ama şıktakilerden biri eksik ya da yoksa o zaman iş değişir hatta soğurum bile ama her insan hata yapar bunuda gözardı etmem yok hata 2 olduysa tabiki büyük hatalardan bahsediyorum o zaman yapılacak pekte fazla bişey kalmıyor aslında ne kadar fedakar olursan ol..
Hoşlanmadığın ya da beğenmediğin birinin senin için fedakarlık yapması senin pek umrunda olmaz. Beğendiğin kişinin ise fedakar olmasına gerek yoktur çünkü onu beğeniyorsundır. Femdakar olununca sevilmezsin sevildiğin için fedakar olursun. O yüzden senin bu boktan önermen tamamiylr bomboş.
Erkeklere bunu anlatamıyoruz işte. Sanıyorlar ki her şey tip. Karizma yoksa tip biter arkadaş bunu yazın. Karizma varsa tip olmsa da olur. Az güvenseler kendilerine ve kendi tiplerine değil de hedeflerine hayallerine az yönelseler keşke.
Bence her ilişki fedakarlık gerektir ve ben de önem veririm ben nasıl birşeyleri feda ediyorsam o da etmeli ve zaten bu fedakarlik gercektne sevgi ve ask varsa olur
Fedakar ve iyi erkekler kadınların gönlünü zor kazanıyor ama kazandı mı da tahta oturuyor. Kadınlar için vazgeçilmez oluyorlar. Bir süre sonra kadınlar da fedakar davranmaya başlıyor.
Yalan.. Kimse takmıyor fedakarlıkmış, sadakatmış. İşine geldiği gibi seviyor, işine gelmeyince de güle güle.. Şu hayatta kime fedakar olduysam kazık yedim, aldatıldım, yalan oldum.
olsun, bence fotoyu da dikkatli seçmeliydin ki en azından gerçek olmayan düşüncen belki biraz inandırıcı olurdu editör hanım. Umarım eleştiri kaldırabilen bir insanla karşı karşıyayımdır. :) Aurora dinliyorsun ya
malesef istemeden de olsa veriyorum zaman zaman ve sanki bu yüzden tam tersi kaybettiğimi düşünüyorum. Aslında herşey o duygu köprüsünü geçene kadar. geçmeden önce sorun yok geçtikten sonra benim için sıkıntılar başlıyor.
İşte bizde ona dikkat edilmiyor sonra vay anam erkek arkadaşım bilmem naptı nasıl intikam alırım :D üye olduğum 2 günden beri aynı error kodlarını okumaktan baymaya başladı :)
eşinin bir dediğini iki etmeyen arkadaşımın hanımı, onun eski sevgilisi gibi daha güçlü olmasını istemiş (fiziki değil karakter olarak) ona tokat atan, mafyavari eski sevgilisi gibi...
Ulan istersen kral ol dünyaya hükmet yinede bir boka yaramaz Palavra geç bunları geç Hiç sevmediğim ama çok doğru bir söz Paran varsa yancıkta elin oynar...
Ana Sayfa > Sağlık > Sorular > Fedakar erkekler, dış görünüşü nirvana olan erkekleri bile 1-0 geride bırakıyor! İlişkinizde fedakarlığa önem verir misiniz?
En İyi Cevaplar